2015 Şubat Anneleri

O ucuk cikmadan yakalarsam bir suru yontem ise yariyor da ciktiktan sonra ne yapsan bos. Gecmis olsun CKbeautyandsheer CKbeautyandsheer

Ayrica tursu muhabbetini birakin tez elden. Siskinlik yapiyor yiyemiyorum bi ara cok yedim burnumda tutuyor

günaydın düşük çeneli koca göbekli meraklı pipirikli anne adayları yine geçmiş olmuş 50 sayfa vala bu topik patlıcak en sonunda :D her bi şeye 50 sayfa yazılıyo doğurana kadar 7000 i görcez biz :)
ben artık geçmişi okumayı bıraktım yetişmek mümkün olmuyor en son 5000 sayfanın civarını hatırlıyorum 3 gün giremeyince yalan oluyorum ara ara bakmaya çalıştım ama yok anacım mümkün değil umarım @anneolmakk bebekleri iyidir başka da hastanede olan yoktur

biz geldik :anneadayı:
minnak oğluşumuz 30. haftada 1400 gr:nazar::nazar::nazar:
suyu duruşu herşeyi gayet güzel dedi:nazar::nazar::nazar:
doktoruda bi güzel tepikledik muayene ederken:D
yandan birde güzel fotomuz oldu:anneadayı:
34. haftada coraspirini bırakacağız iğneyi doğuma kadar bırakmıyoruz
iğne doğum şeklini belirleyici etkene sahip değil dedi
son haftalarda suyuna bebeğin kilosuna duruşuna göre karar veririz şuan için erken dedi:stop:
bakalım şansımıza ne cıkacako_O
hadı gozun aydın..pazartesı geleydıde bendebır goreydım ..açeydim gollerımı :KK76:
Ayy bi de lahanaya bayilirim ben :)
ondanda yaptım eksık kalırmıyım ;):KK69:

Bir doğum hikayesi…

Zor ve uzun süren bir açılma döneminin ardından Kamile’yi doğum odasına aldık. Başka zaman olsa istediği pozisyonda doğumu beklerdim, ama kritik saatler yaşıyorduk ve doğum derhal gerçekleşmeliydi. Güzel bir ıkınma sonrası bebeğin başı vajinaya dayanmıştı bile. Kalp atışlarındaki hafif bozulmalardan dolayı epizyotomi yapmayı düşünürken, Kamile’nin güçlü bir ıkınması ile bebeğin başı çıkıverdi. Epizyotomiye gerek kalmadı. Doğum hep tahmin ettiğim gibi kolay olmuştu. Sanki saatlerdir bizi uğraştıran o değilmiş gibi, bebeğimiz doğar doğmaz şöyle bir gerindi. Ağzını temizler temizlemez onu, zaten kollarını açmış Kamile’ye teslim ettim. Daha doğrusu Kamile ona uzanarak, kendi elleriyle çekip aldı.

İşte bu anlarda odada hep bir fotoğrafçı olmasını arzu ediyorum. Çünkü o büyülü anları kaçırıyoruz. Kamile’nin bebeğine bakışını, Özgür’ün eşini saygıyla izlemesi gibi anları sizlerle paylaşamıyoruz. Kamile ve Özgür, bebekleri Irmak için kenetlendiler, kolları ile ona doğal bir kuvöz oluşturdular. Irmak bebek, annesinin kucağı ve onu saran 4 sevgi dolu eli hissedince ağlamasına son verdi. Nefes alışları ve ısısı çok çabuk dengesini buldu. Hatta göz ucuyla ona sevgiyle konuşan annesine doğru bakmak için başını kaldırmaya çalıştı. O anda doğumun tüm zorlukları; yerini sevinç, mutluluk ve başarıya bıraktı. Gelen çocuk doktorumuz ilk kontrollerini anne kucağında yaparken ben göbek kordonunu yeni kesiyordum. (Dr. Hakan Çoker-Kamile’nin doğum hikayesinden…)

bu sene ılk defayaptım tursu..esıme ne zaman yese alnımdan opuyor :) acemı ısı bıldıgın kütür kütür salatalık tursusu yaptım kız.. :KK66:
fasulye tursumda süper oldu..
oldum ben artık yaaa.

bende ilk geçen yıl yapmıştım acemi şansı dedik ama bu yılda güzel oldu bende dedim tamam ben olmuşum aynı tariflediğin gibi kütür kütür cinsinden : ))

geçen sene bi fasulye turşusu yapayım dedim semsert oldu meğer önce kaynatıp sonra basmak lazımmış : ))

ağzım sulandı yedim
hemoroid var yemem yasak ama bu hatunlar öyle bi anlattıki :KK48:
yavrum bu kadar pimpirikli olmayın..ılk hamılelıgımde 15 kılo aldım.resmen rejım yaptım o yasakbunu yememelıyım,amano bebeğe yaramıyormuş,hergun 5km yol yurudum.. balon gıbı 6 . aydan sonra bır şiştım kı akıllara zarar gören ıyı degılsın hastaneye gıdıyon demı dr gordu demı senın bu halını dıyordu..

bunda bacağımda ılk ay çıkan ve sıddetle agrı yapan varış yüzünden hıc yurumedım,(yaptığım tek hareket haftalık 3 4 gun gıdıp sohbet anlatmak kuran okumak) 5 kılo aldım..hala yuzuklerımı takıyorum aynı ayakkabılarımı gıyıyorum..sıfır ödemle devam edıyorum.. o tursuyu da tabak tabak yıyorum ;)

off amannn son zamanlarım kendıme ezıyetle gecıremem valla..

bende ilk geçen yıl yapmıştım acemi şansı dedik ama bu yılda güzel oldu bende dedim tamam ben olmuşum aynı tariflediğin gibi kütür kütür cinsinden : ))

geçen sene bi fasulye turşusu yapayım dedim semsert oldu meğer önce kaynatıp sonra basmak lazımmış : ))
hee 3 4 dakka haşlayıp soğuk suya atıcaksın..şoklayacaksın yanı sonra basacaksın..ben bu konudada deneyım kazandım artık :KK70:

Bir doğum hikayesi…

Zor ve uzun süren bir açılma döneminin ardından Kamile’yi doğum odasına aldık. Başka zaman olsa istediği pozisyonda doğumu beklerdim, ama kritik saatler yaşıyorduk ve doğum derhal gerçekleşmeliydi. Güzel bir ıkınma sonrası bebeğin başı vajinaya dayanmıştı bile. Kalp atışlarındaki hafif bozulmalardan dolayı epizyotomi yapmayı düşünürken, Kamile’nin güçlü bir ıkınması ile bebeğin başı çıkıverdi. Epizyotomiye gerek kalmadı. Doğum hep tahmin ettiğim gibi kolay olmuştu. Sanki saatlerdir bizi uğraştıran o değilmiş gibi, bebeğimiz doğar doğmaz şöyle bir gerindi. Ağzını temizler temizlemez onu, zaten kollarını açmış Kamile’ye teslim ettim. Daha doğrusu Kamile ona uzanarak, kendi elleriyle çekip aldı.

İşte bu anlarda odada hep bir fotoğrafçı olmasını arzu ediyorum. Çünkü o büyülü anları kaçırıyoruz. Kamile’nin bebeğine bakışını, Özgür’ün eşini saygıyla izlemesi gibi anları sizlerle paylaşamıyoruz. Kamile ve Özgür, bebekleri Irmak için kenetlendiler, kolları ile ona doğal bir kuvöz oluşturdular. Irmak bebek, annesinin kucağı ve onu saran 4 sevgi dolu eli hissedince ağlamasına son verdi. Nefes alışları ve ısısı çok çabuk dengesini buldu. Hatta göz ucuyla ona sevgiyle konuşan annesine doğru bakmak için başını kaldırmaya çalıştı. O anda doğumun tüm zorlukları; yerini sevinç, mutluluk ve başarıya bıraktı. Gelen çocuk doktorumuz ilk kontrollerini anne kucağında yaparken ben göbek kordonunu yeni kesiyordum. (Dr. Hakan Çoker-Kamile’nin doğum hikayesinden…)

şanslı kamile : )) doktoru yazıyor doğum hikayesini vayy beee

ben kaçar..sohbete gıdecem esım cumadan sonra gelıp alacak..1 saatım var mutfağımı temızleyım de gelınce elım ayağıma dolanmasın.. ;)

hadı bana byeee:KK54:

idrar yolu enf. deyıp gecmeyın :KK66:(ocak annelerinden bırının 36. haftada doğum sebebı)

Günaydın güzel anneler.. Benim erken doğum nedenim idrar yolu enfeksiyonuymuş,çok azdı aslında,kültürde temiz çıkınca doktorum kendin bol suyla atarsın demişti,atamamışım ve suyumun gelmesine sebep olmuş meğer.. En üzücüsü ise bebeğimin kanındada enfeksiyon çıktı,yenidoğan yoğunbakımına alıp antibiyotik tedavisi uygulicaklarmış,hemde 5-7 gün.. Ayrı düştüm kızımdan .. Sütümde hiç gelmedi.. Size tavsiyem idrar yolu enf diyip geçmeyin,tedbirinizi alın..

Bir doğum hikayesi…

gözlerim doldu resmen :(
bende çok istiyorum eşimin yanıma girmesini

ayyy doğumun 14 şubat mış
o gün doğurmayı mı planlıyorsun
benim arkadasım gecen sene mecburi sezeryan olacaktı doktoru 14 şubata gün vermiş
ileride sevgililer günü doğum günüyle birlikte kutlanmasın diye 13 şubatta aldırdı :KK45:

Bu sefer plan tarih secmek yok insallah kendi istedigi zaman cikip gelcek kuzum hayirlisiyla tabi vaktinde lutfen;)

bu arada eşimin arkadaşının eşi ( oha ne karışık oldu :rolleyes: ) dün bebek için 3 çanta dolusu malzeme göndermiş
2 adet tül kapı süsü
50 tane bebek şekeri koymak için mini çantalar
bebek için organik alt silme mendili
organik pamuklar
benim için canped hasta bezi
göğüs ucu çatlak kremi
bebek için 2 poşet hiç kullanılmamış kıyafet göndermiş
kıyafetlerde daha etiketler duruyor
bahsetmiştim hatrlarsınız belki
doktor hep kız demişti ama erkek doğdu diye
kime niyet kime kısmet:KK8:

Ooo super olmus valla gule gule kullanin

Ya sen hamileliğin yarsında raporluydun sanki :-) evde de rahat durmuyorsun. Hastalığa meyillisin zaten diyorsun terledim balkonu actım. Gerçi orası sıcaktır hala.

ay yok ya nerde keske oyle olaydi son iki ayda iki kez bes gunluk rapor aldim ust uste geldigine cok gorundu;) bi de tee ne zamandi istanbbula gttigimde almistim biraz dr isleri icin o kadar valla. :eek:Yok burasi da oyle yaz degil artik serin bir sonbahar arada kışımsı birsey oluyor da ütü yapsrken atesler basiyor icimi cok terliyorum kapiyi acmazsam saunada gibi duser bayilirim aha acınca da boyle anlamadan carpiliyomusun o baska :KK53:

Biraz uyuyabilmisim şükür daha dayanılir kivamda agrı karnım zil caliyor ama adam akıllı kahvaltilik bisey kalmamis ne yesem derdine düştük kızan içerden tepikliyo acim.ulenn diye:)

Bu sefer plan tarih secmek yok insallah kendi istedigi zaman cikip gelcek kuzum hayirlisiyla tabi vaktinde lutfen:KK66:

Ooo super olmus valla gule gule kullanin

teşekkür ederiz :)

bende ilk bebeğimi 19 şubatta kaybetmiştim
şimdi 19 şubatta anne olacağım Allah nasip ederse
gün yaklaştıkça korkmuyo değilim
ama hangi gün olursa olsun tüm acılarımı unutturacağından hiç şüphem yok

Günaydın hanımlarrrrr.. Ben gece uyuyamıyorum. Tam uyuyorum sabah namazına kalkıyoruz. Namazdan sonra saat 08:00 e kadar uyuyamadım. Sonra uyumuşum bu saat oldu işte:( benim kızçelerde uyuyor hala:)
Bu arada turşu konusu açılmış. Bu sene halam geldi, çok güzel turşu yapar. Yakalamışken 5 bidon turşu yaptırdım. Eşimde yardım etti. Neyse biz gidio gelip yedik turşuları. Sonra eşim iki haftada bir turşuluk aldı yaptı:KK45: Kendi yaptı yani. Yemeğe gelenlere turşuda çıkarıyorum hemen soruyo millete " turşunun tadı nasıl ben yaptım" diye:) mutfak konusunda çok hamarat ve meraklıdır. Adını Atom karınca koydular kocamın:KK70:

Back
X