- 3 Aralık 2011
- 8.779
- 3.069
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
3.5 yıl anne sütümü
ben 40 gun emebilmişim annem hastaneye yatırılmış ciddi bi hastalıktan. Bnmde boyum 173 ama
![]()
35+1 de doğum yaptım, ememiyor gögüslerim çok şişti pompaya da gelmiyor kafayı yiyeceğim
Babası yok mu oyalasın. Benim eltimin 2 oğlu var.
Birgün onlarda kalmıştım biri 4 biri 8 yaşında falandı o zaman.
Sabah ben erkenden uyandım,çocuklarda uyanmış. Sevindim şimdi çocuklar ev sahibini uyandırır diye.
Baktım kendi kendilerine oynuyorlar. Dedim efe annenini uyandırsana. Yok uyuyor o uyandıramam dedi.
yenge acıktım dedi ama anneyi uyandırmadı.
Anne 12 gibi uyandı ve cocuklar onu bekledi.
Kızlar iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Taburcu olduk iyiyiz biz, sadece emme sorunumuz var, onu çözmeye çalışıyoruz. Çok küçük olduğu için emme refleksi çok az ve sütüm yok gibi, mama veriyorum ve zorla emzirmeye çalışıyorum.
Doğumum aşırı kanamayla başladı ve hastaneye gittiğimde 7 8 santim açılmam olduğunu söyledi, ve sancılar başladı... hemen doğuma aldılar ahh o sancılar diyorum başka bir şey demiyorum :) yine de çok çekmedim hamd olsun.
Canımı sıkan sadece bebeğimi emzirememek. Bunu da aşacağız inşallah.
bir yolu bulunur düşünmeyın onları şimdi. tabii ayarlama yapmak ıyı ama yapamıyorsunda oluruna bırakacaksın.Benimde kimsem yok en Cok ondn korkuyorum esime herzaman ulasamiyorum ya toplantida oluyo ya o an büroda acamiyor Bide kizim var sancilanirsam erkenden kizi kime birakirim(( ins zamaninda olurda annem evde olur.
sizde iştah yok.ayy valla enteresanmış kayınvaliden
aslında sizi arayıp sürekli sızlanmasından iyidir ama hakikaten ciddi durumları bile haber vermemesi ilginç
ona göre bizim doğurmamız hapşurmak gibi bişeydir heralde
kahvaltı hazırlamayı seviyorum ama yalnız yemek yemeyi sevmiyorum
kahvaltı hazırlasam tek başıma elimi bile sürmeden kaldırdığım şeyler olur
bende bu yüzden hemen açlıktan öldürmeyecek şeyleri çıkarıyorum kendime
evet o uyanıp uyuyamayanlardansan zaten çocuk uyandıktan sonra duramazsın yatakta.Canim hastane tipo pompa kirala açılır göğüslerin onunla. Havlu ısıt goguslerinin uzerine koy bol bol dus al kanallar acildikca sut akar ama iyi vir pompa ile sagman sart ki sen de sıkıntı cekmeyesin. Ve sakin kal zor ama senin için en iyi sifa sakinlik su an
baba oyaliyor da cene durmuyor ki geveze icerden yetiyor sesi cümbüşü. Bikere uyandirildim mi tamam zaten daha ne kadar zorlasam uyuyamam ben. O bahsettiğin çocuklara masallah askeri düzen iyi benimsemisler benmkine diyorum niye erkenden uyandrdin bizi uyuyamadim bak. napalim bugunluk böyle olsun yapacak birşey yok diye cevap veriyor zilli :)
Canım,bebeğin gelişiminin önde olması haftasını ve doğum tarihini değiştirmiyo,doktorum da söyledi aynı şeyi.. Benim yeğenlerimde hep öyleydi,40.haftalarında ve 4 kilo üstü doğdu 3ü de :)Aynen öle canım bide bizimkinin Gelişimi 2 hafta ilerde dedi Dr aslında 37. Haftaya girmiş sayıyo bebekte ağır vücudum sanki taşımıyor gibi hissediyorum iş yerinde doğurmazsam bu hafta iyidir aslında okulların tatiline denk geleydi iyiydi en azından birileri gelirdi
gorumcemın ogluda 2 3 hafta onden gıdıyordu..dr zamanını beklemez demıs..cıdden 3hafta once normal dogdu 4 kıloya yakın..Canım,bebeğin gelişiminin önde olması haftasını ve doğum tarihini değiştirmiyo,doktorum da söyledi aynı şeyi.. Benim yeğenlerimde hep öyleydi,40.haftalarında ve 4 kilo üstü doğdu 3ü de :)
Bakalım bizi nasıl bi senaryo bekliyor.. çok heyecanlıama işte Allah yardım ettimi o 8 i hile anlamıyor insan
![]()
bir yolu bulunur düşünmeyın onları şimdi. tabii ayarlama yapmak ıyı ama yapamıyorsunda oluruna bırakacaksın.
benim ameliyat sırasında basıma gelmıstı.
sabah ameliyata almak ıcın geldiler. arıyorum eşim açmıyır sözde erken gelecektı hastaneye.
yengem yanımda kalıyordu o da aşağı sigara ıcmek ıcın ındı.
sedyedeyim elımde çantam telefonum bırakacak kımse yok.
hemşire dıyor içerden mesaj gondereceksın heralde.
sonra orda bırıne bıraktım çantamı falan dedım su odadayım refakatçime verırsınız dıye.
içerde ölsem gıtsem yapayalnız gıdıyordum. :)
sonra uyanırken eşime ne saydırmışım. nasıl sinirle gırdiysem ameliyata.
Doğum bunyeden bünyeye değişiyor hakikatten.annem bel ağrısıyla gitmiş doğuma mesela,bana sorsan bütün gün belim agriyor
İlk dogumumda afedersiniz büyük abdestim geliyor gibi oluyordu. 3 gün önce de dra gitmistik daha zamanı var demişti 36. Haftamdaydim zaten.doğumu da beklemediğimiz için birşey anlamadım açıkçası sürekli tuvalete gidiyorum kabız oldum zannetmistimmegerse oğlum doğum kanalına girmiş çıkmaya hazirlaniyormus
o gün temizlik yaptım yemek yaptım merdiven çıktım annem gittim ne bileyim herşeyi yaptım bilmeden
ertesi günü baktım hala devam ediyor doktorumuz aradım gel bi bakayım dedi,çantaları filan da almadan gittik eşimle eşime de diyorum o zaman nstye giriş 5 TL idi 5 lira için bizi nerden nereye surukluyorlar diye kiziyorum filan
. Doktor bi muayene etti ki alttan doğum başlamış 5 cm acilman var dedi
öğlen gitmistik aksam oğlumu aldım kucağıma
bizimki erken dogdu ya ilk 1,5-2 ay doğru düzgün ağlaması bile kiyamam
bi de simdi görün sipayi
İkinci dogumumda da yalancı kasilmalarim oluyordu zaten bi gün baktım kasilmalarim arttı,eşimin yanina gittim onu görünce belki duzelirim diye,ama yok,kasılmalar gittikce arttı.artik eşimle kasılma saatlerini yazmaya başladık aksam olunca hastaneyi aradık ikinci doğum daha kolay olur belki de su anda doguruyorsundur dediler gel bi bakalım dediler nstye baglandim sancim çıkınca yatisim yapıldı gece gitmiştir hastaneye sabaha kızımı aldım kucagima
ama ikisinde de ne suyum geldi ne nişanım hastanede patlattılar suyumu da beninkiler de kısaca boyle kizlar bakalım üçüncüsü Nasil olacak![]()
Bende 43 ile hamile kaldim simdi 59.5 kilo zor oldum istahim acildi biraz ama ben dogumdan sonra moralim bozulur sa istahim aninda kapanir geneAmin canim ben seni anlıyorum kızıma hamile kalmadan önce 42ye kadar dusmustum ne yaptiysam kilo alamadım daha sonra zarr zor bi bicimde 44 kg oldum ve hamile kaldım.çok şükür hamileligimde 24 kilo aldım ve 68le tamamladım hamileligimi.daha soNra zayıfladım biraz ama eskisi gibi olmadım en azından kizim 14 aylıkken ben 50 kiloyla 2 aylik hamile buldum kendimisimdi 68 kg olmuşum İstahim da açık bayağı doktorum ikinci çocuktan sonra kilo vermenin zor olacağını söyledi ama çok zayıf olmak da hic iyi değil 42 kiloyken sadece kemik kalmistim diyebilirim ve alamiyordum ne yapsam.herşeyin ortası iyi canim Allah sağlık sıhhat versin
Mide problemlerim.var canim benim mide kapakciginda gevseklik mide de sarkma yara iltahap ne aeaesan var doktirum hamilwlik esnasinda aldin aldin yoksa zor dedi diyete girerim bende sizinle gaza geliriz dimi siz verdikce ben aldikca :)Sen de bizimle diyet yap sağlıklı bir şekilde kilom olsun madem. Diyetler illa kilo vermek için değil ki sağlık için. Düzenli diyet yapınca düzenli yemek yemiş oluyoruz böylece vücudumuz olması gereken kiloya geliyor.
Banada ebeler öyle demişti. Kakan geliyomuş gibi hissedersen bizi çağır diye. Aynı his:)ablamı hatırladım sen anlatınca
onunda açılması yoktu suni sancı verdiler
başında annemle kayınvalidesi vardı
kakam geldi diyor ablam
annem kalk tuvalete götüreyim diyor
kayınvalidesi yap altına bez bağlı diyor
o ara ebe geldi
annem kakası gelmiş tuvalete götürcez dedi
ebe çekilin bakalım ben bi bakayım nasıl kakaymış o dedi
sonrada çocuğun kafası görünüyo kaka değil bebek geliyo dedi
hemen aldılar doğum çatalına
10 dk sonra çıkardılar yeğenimi verdiler eniştemin kucağına
annemlere kalsa klozete düşürecek bebeği
bende kabızlık var 2-3 gündür zaten hemoroidimde var tuvaletimi yaparken kanama oluyor her seferinde kanamam başladı sanıyorum![]()