• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

canım bu genetik birşey aslında .Bebiş kilo almıyorsa almıyor...

Bak benim ilk kızımda kilo almadı... Herşeyi yedimm gram gram aldı.. Çok ağladım.. En sonunda 2100 gr olarak dogdu.. Çok şükürr o bile iyiydi benim için..

ayrıca @hashande arkadaşımızda aynı sorunu yaşadı. Doğum yaptı 1870 gram olarak oğlu dogdu. Küveze bile girmemiş maşaallah.. Benim kızım 38 haftalık dogdu. Ama 10 gün küvezde kaldı.. Küvezde korkulcak biryer değil ayrıca..

ama bunlara takılma... Bak benim ikinci gebeliğim ve ilk kızımdan çok daha gelişkin maşallahh önden bile gidiyor..Bende her muayeneye korkuyla giriyorum ya kilo almadıysa; büyümediyse...Millete bakıyorum şen şakrak bekliyorlar. ama ben ağlamaklı bekliyorum... Doguma kadarda bu hislerim devam edecek... Doktorum korkma dedi artık geçtin ozamanları... Ama elde değil..Sen yemene içmene dikkat et yinede..
Teşekkür ederim canım benim ilk gebeligim önce de düşük olmuştu ben de her dr a gidişimde korkuyorum nasıl kötü bişey çıkmasın diye dua ede ede gidiyorum inşallah sağlıklı dogsun da tombis olmasın önemli değil genetik bisey de olabilir ben de 2800 gr babası 3000 gr dogmus o kadar olmasa bile biraz daha toparlansin yeter inşallah sutum bol olur da dogunca beslenir

kızlaaarrrrrrrrrrrrrrrrr bnm içimde bişi oluyor oğluş çok büyük manevralar yapıyor ve ilk kez sertleşen yerlerim oluyor ve ben gariplik hissediyorum kasılma gibi içim kasılan yerler acıyor kasılma bu mu oluyor. Ve kafası sol kasıktaydı dr. gittiğimzde pzrtersi ama sağa geçirdi oradan ittirdi durdu sonrada tam genital bölgenin üstüne ortaya getirdi ağrı oluyor hareket ettikte karnımın sağ tarafına sertlik gelip gidiyor sizce bebişim napıyor kanalamı yerleşmeye çabalıyor çok garip aniden büyük büyük oynatıyor acıtıyor karnımı. tam vgenital bölg. üstü orta yer sertleşti ve orada bişiler oluyor hareketler ittirmeler fln :KK57: noluyor bana acep

selam kızlar ben geldim,doktora gitmek baya eziyet oldu bursada yollar kapalı hep babamla zor gittik :)
nstye girdim sancı fazla çıkmadı 15 i geçmedi. sonra doktor bir şikayet vs varmı dedi normal ağrı sızı haricinde yok dedim oda olur artık o kadar dedi :)
bu arada maşallah demenizi istiyorum benim oğlan almış başını gitmiş kilo konusunda. doktor takibe almamız lazım dedi şuan kilosu 3,500 ayrıca dönmüş benim paşam. :nazar::nazar::anneadayı::anneadayı::anneadayı:
Maşallah kızan. Bende p.tesi gidicem o kilodan korkuyorum.
Nasıl takibe alacakmış
Yeme dedi mi sanada

Canım ben doktorumla görüştüm bu konuyu spral önerdi taktiricam ben o_O

Bende spral isityorum canım.. Artık kaza kurşunu istemiyorum bir süre.. Bebişleri büyüteyim biii..:KK46::KK46::KK22:
Teşekkür ederim canım benim ilk gebeligim önce de düşük olmuştu ben de her dr a gidişimde korkuyorum nasıl kötü bişey çıkmasın diye dua ede ede gidiyorum inşallah sağlıklı dogsun da tombis olmasın önemli değil genetik bisey de olabilir ben de 2800 gr babası 3000 gr dogmus o kadar olmasa bile biraz daha toparlansin yeter inşallah sutum bol olur da dogunca beslenir

Rica ederim canım.. Bak siz yine iyi dogmussunuz ben 2 kilo bile yokmusum. Ölcem diye beklemişler...kemiklerim sayılıyormuş..Rabbim yaşatmış. Eşimde 1,5 kilo mu neymişş.. Kızımda bize çekmiş:KK11::KK11:

kızlar size birşey soracağım.... Takip edenler varsa ben kendimi ölçüp biçiomm mezurayla; karış hesabıylaa:oops::KK53:

Dün göğüs bitiminde göbüşümü karış hesabı yaptıgımda tam 1 karıştı...

Ama bugün ölçtüm. 1 karış bi parmak olmuşş.. Göbüşüm aşağıya düşmüş sanırım :mad::mad::mad:

Rica etsem sizde ölçermisiniz tırstım yaniiii :KK57:

Asagi dusmesini takip etmek icin guzel yontem.. Benim 1 karis 3 parmak asagida.

kızlaaarrrrrrrrrrrrrrrrr bnm içimde bişi oluyor oğluş çok büyük manevralar yapıyor ve ilk kez sertleşen yerlerim oluyor ve ben gariplik hissediyorum kasılma gibi içim kasılan yerler acıyor kasılma bu mu oluyor. Ve kafası sol kasıktaydı dr. gittiğimzde pzrtersi ama sağa geçirdi oradan ittirdi durdu sonrada tam genital bölgenin üstüne ortaya getirdi ağrı oluyor hareket ettikte karnımın sağ tarafına sertlik gelip gidiyor sizce bebişim napıyor kanalamı yerleşmeye çabalıyor çok garip aniden büyük büyük oynatıyor acıtıyor karnımı. tam vgenital bölg. üstü orta yer sertleşti ve orada bişiler oluyor hareketler ittirmeler fln :KK57: noluyor bana acep

Dogum kanalina yerlesiyo olabilir :)

Çook haklısın , bnm eşim bırakmadı mesela . Annelikle Babalık farkını Bursa görüyoruz , belki bebeği kucağına Alınca vazgeçer diyorum .. Düşündüm zor .
Mümkün değil birakmaz bizimki fyz35 fyz35 inkinin bırakası varmış.
Veya ben çok tiryakiyim ondan öyle geliyor bana.
Biz yalnız haftada bir kez bu konuyu açıyoruz.

Maşallah kızan. Bende p.tesi gidicem o kilodan korkuyorum.
Nasıl takibe alacakmış
Yeme dedi mi sanada
yok canim haftaya tekrar olcecek kiloyu 1 haftada ne kadar.alicak ona bakacak yeme ile ilgili.hic bise demedi

Slm arkadaslar ins herkes iyidir..aranizda trombosit dusuklugu yasayan varmi?beni bugun hastaneden aradilar simdi gidicem ins,trombositlerim cok dusmus:KK43: 150/300 arasi olmasi gerekirken benimki baya dusuk 30cikmis:KK43:tehlikeli bi durum..nolur dua edin ins bi yanlislik olmustur,trombosit transferi yapmak zorunda kalabilirlermis,insaAllah gerek kalmaz..
Geçmiş olsun :KK43:
Ama doğum öncesi farkedilmesi iyi olmuş, önlemini alırsın dert etme canım:KK66:

O 3 taneden sonra da icici oluyorsun yine. Icmeyeyim desen brakma stresi en bastan. Emzirme isi bitene kadar eline almamamk lazim. Sonrasinda da yasimiz kac olmus ztn bir de sigara icip erkenden brakip gitmeyelim cocuklari
Kafama onu sokamıyorum. Ama emzirirken içmem sanırım. Yoksa ben öyke az içerim idare ederim diyemiyorum.bir içersem paket içerim.
Allah uzun ömür versin sağlıkla.
Benim babamda KOAH var. Düşün aylarca hastanelerde neler gördük, cihazla uyuyor ama nasıl bir bağımlılıksa ders almıyoruz.

Bende spral isityorum canım.. Artık kaza kurşunu istemiyorum bir süre.. Bebişleri büyüteyim biii..:KK46::KK46::KK22:

Rica ederim canım.. Bak siz yine iyi dogmussunuz ben 2 kilo bile yokmusum. Ölcem diye beklemişler...kemiklerim sayılıyormuş..Rabbim yaşatmış. Eşimde 1,5 kilo mu neymişş.. Kızımda bize çekmiş:KK11::KK11:
Bende 1,5. Kilo doğmuşum.

Kız belli ki bebişin kanala girmeye çalışıyor...Kafasını sokuşturuyordur o...

ya kızlar benim göğüsler bu hamilelikte sarktı ya hiç sutyen de kullanmadım dambıl kullansammi acaba 1 er kiloluk zararı olurmu ki yoksa doğumdan sonrami başlasam kaslar tamamen eridi herhalde çok sinir oluyorum ya çok kıcık bi görüntü oluyor

O nasıl bişey ki? Patatesi de bulguru da çok severim ama patatesli bulgur pilavını ilk duyuyorum. Nasıl yapılıyor esobacım?
Aynı tereyağını erit patatesleri küp küp doğra (2 tane orta boy) yağda çevir. Yani Salça biber ne koyacaksan onlarıda koyabilirsin. (Ben biber doğan yemiyorum)
Bulgur üzerine su. Bulgurla patates aynı sürede pişiyor

Back
X