• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

ıhtımal az bıle olsa bence meslegı kadın doğumcu olan ınsanın kadının psıkolojısınden de az bıraz anlaması ve hastasına gore davranması gerek..

benım dr doğum sancısıyla bıle donen cok bebek var dıyor..helekı 2. hamılelıklerde ters bebek cok az gorulur dıyor nerdeyse emın konuşuyor donecegıne..
alttan muayene eden ebe de bana daha zamanın var mutlaka dönecektır dedıler..

kımı dr emın konuşurken kımı ıhtımal vermıyor..buda ınsanın aklını ıster ıstemez bulandırıyor..

tugba da sezeryan esnasında alınabilecek bırde kıst mı ne vardı sanırım o sebepten ona oylekonusmus olabılır..

ben dun bahsettıgım dr la da görüşüp bundan sonrakı aşamaları oyle düşünmek taraftarıyım..yanı doğum sırasında cevrılıp doğuma gıdebılecekse ne ala..sancıyla donecegını beklemek boşa kürek çekmek gıbı bır yerde,donmeme ıhtımalınıde dusununce..

Evet canım sezeryan yapmışken miyomu da alırız diyor. Miyom tam rahmin içinde ilk gittiğim Dr bebiş dişünüyorsan ameliyat olman şart demişti sonra bu Dr uma gittik o bir deneyin demişti. Denedik oldu Allah'tan miyomdan uzağa tutunmuştu yavrum ama onu kordon dolanması sonucunda kaybettik. Bu bebisimin plesantası tam miyom üstündeydi aslında sürekli kontrolümün nedeni de o. Allahım korusun inşallah bu sefer tamamına erdirir insallah sağlıkla kavuşuruz bebişimize.

Bu forumda bi arkadas epidural ve spinal anestezi ile ilgili bise paylasmisti.pihtilasma problemi olanlara tavsiye edilmez yaziyodu.bi bak istersen

Baktım canım o yüzden sordum Dr a da. Dr iki gün önceden iğneyi bırakırız epidural yaparız dedi.

çokk geçmiş olsun canım...

canım ben de 3-4 hafta önce çektim o ağrıyı dolgum oynamıştı. 2 gece yatak yorgan yumrukladım... doktorum sakın ihmal etme dişi git ne olursa dedi.
gittim ama onlar da geçici dolgu koydular anestezi yapmak istemediler.

aynı bende de öyle canım
Anestezi olmadan dayanamam kiii offf ne zor bi durum

Baktım canım o yüzden sordum Dr a da. Dr iki gün önceden iğneyi bırakırız epidural yaparız dedi.
Himmm.benm dr da sorariz ama genel uygun dedi tabi benm durum daha ozel.igneyi 1 doz once birakicaz ameliyattan 12 saat sonra baslicaz dedi.saglikla bi kavussaydik kuzulara

Evet canım sezeryan yapmışken miyomu da alırız diyor. Miyom tam rahmin içinde ilk gittiğim Dr bebiş dişünüyorsan ameliyat olman şart demişti sonra bu Dr uma gittik o bir deneyin demişti. Denedik oldu Allah'tan miyomdan uzağa tutunmuştu yavrum ama onu kordon dolanması sonucunda kaybettik. Bu bebisimin plesantası tam miyom üstündeydi aslında sürekli kontrolümün nedeni de o. Allahım korusun inşallah bu sefer tamamına erdirir insallah sağlıkla kavuşuruz bebişimize.
korkma artık..sonlara geldık..
Bir Hadisi Şerif te Eefendımız s.a.vbuyurular kı..''Bir mu'mın aynı delıkten ıkınce kere sokulmaz'' yanı hakıkı bır mu'mun e aynı acıyı Allah 2 . kez yasatmaz..dua edelım hepımız bırbırımız ıcın..senın kendıne ettıgın kabul olmazda benım sana ettıgım kabul olur belkı.. Rabbım ıyı gungostersın,korkularımızdan muhafaza buyursun..
düşünüyorum da ılk hamılelıgımde hıc bılmezdım o nedır bu nedır..cok rahattım,stres ınanılmaz tetıklıyor herseyı..olabıldıgınce sakin olup Allaha tevekkül etmelı..bu saatten sonra hıcbırsey gelmez hıcbırımızın elınden bundan gayrı..

slm kızlar güne diş ağrısı ile başladım,her hafta sonu biri ağrır oldu artık,anestezi almayım diye direndikçe başıma geliyo. gece bile ağrı yaptı:KK43:
nabzım da 125-130 atıp nefesimi kesiyo napsam ki???
Geçmiş olsun canım az daha dayan az kaldı dün de bnm nabız 140 ti uzanıp dinlendim soluma yattım geçti

Bir Hadisi Şerif te Eefendımız s.a.vbuyurular kı..''Bir mu'mın aynı delıkten ıkınce kere sokulmaz'' yanı hakıkı bır mu'mun e aynı acıyı Allah 2 . kez yasatmaz..dua edelım hepımız bırbırımız ıcın..senın kendıne ettıgın kabul olmazda benım sana ettıgım kabul olur belkı.. Rabbım ıyı gungostersın,korkularımızdan muhafaza buyursun..
düşünüyorum da ılk hamılelıgımde hıc bılmezdım o nedır bu nedır..cok rahattım,stres ınanılmaz tetıklıyor herseyı..olabıldıgınce sakin olup Allaha tevekkül etmelı..bu saatten sonra hıcbırsey gelmez hıcbırımızın elınden bundan gayrı..
Bisey sorucam sana guzum bu bebisler dogunca kulagina isim soleniyoya kimler soleyebilir bunu

slm kızlar güne diş ağrısı ile başladım,her hafta sonu biri ağrır oldu artık,anestezi almayım diye direndikçe başıma geliyo. gece bile ağrı yaptı:KK43:
nabzım da 125-130 atıp nefesimi kesiyo napsam ki???

Cok gecnis olsun canim fenadir onu cekmesi :(

Dr artık bu zamandan sonra dönmez bebişler dedi benimki hala dönmemiş. Ben belki döner dedim o da yüzde on ihtimal dedi.

Döner döner. Allahin hikmetinden sual olunmaz hicbisey istatiksel degil garanti degil. Duaya inanmaya devam su ters bebek hareketlerini bi arastr dene istersen

Bisey sorucam sana guzum bu bebisler dogunca kulagina isim soleniyoya kimler soleyebilir bunu
eş ,dede ,aıle buyugu kım varsa..erkek olarak...kızımınkını esım okumuştu..gorumcemınkı nıde esım okumuştu mesela.

Litchi benim bebegin de ters bilmiyorum yazdiklarimi okumus muydun papağan gibi tekrarlamış olmayım da :KK48: benim doktorum da doğum sancısıyla dahi donen bebekler olduğunu soyledi,doğum başladığı zamanki duruma bakicaz yani biz,dönmezse sezeryan olma ihtimalim de var ama gün vermeyeceğim dedi doktorum, benim doğumlarım sanciyla başlıyor doğum başladığı zaman hem bebek de ters bi de üçüncü doğum olduğu için çok beklemeyin hemen hastaneye gelin bebegin durumuna son kez bi bakalım ona gore değerlendirme yapicaz dedi.haftaya muayeneye çağırdı tekrardan 36+6 olcaz o zamana belki dönmüş olur bilmiyorum.birkaç gündür karnını acıtan hareketler yapıyor ama dönmek için midir bilmem.dun gece ışık yaktım karnımin altına top gibi sol tarafa toplandı.her gece karanlıkta deneyecegim.kizim 34. Haftada dönmüştü bilmem tesadüf mu ama ona da müzik dinletmistim aşağıya doğru.müzik olayını da yapicam bunda daha yapmadim :KK49:

MaRaL konuştum doktorumla doğum şeklini ne istediğimi, normali engelleyecek bi durum yok dedi. 38. Haftada çatı muayenesi yaparız ona göre bi daha konuşuruz dedi.
Ama bunun haricinde çok da iyi haberlerle gelmedim. Bebeğim yüzünü plasentaya gömmüş yüzünü göremedik yine. Göbek çevresi ölçümü 1 hafta geri çıktı(daha önce bütün ölçümleri hep 1 hafta önde çıkıyordu, şimdi sadece fl uzunluğu önde diğerleride haftasında) plasenta yetersiz kalıyor olabilir dedi.:KK42:
Son zamanlarda idrar yolu enfeksiyonundan çekiyorum geçmiş mi enfeksiyon diye bi daha bakalım dedik. Enfeksiyon çok yüksek çıktı, birde çok yüksek glukoz çıktı idrarımda. Kandakini hallettim şimdide idrarda çıktı :cry: Böbrek fonksiyonlarının bozulduğunu gösteriyormuş o da. Uzun süreli enfeksiyon yüzünden de olabilir dedi.

Nitekim bunca olumsuzluktan sonra haftada bir çağırdı kontrollere. Dün ağlamaktan harap oldum, yeğenim doğdu ona bile sevinemedim :KK43:
sevindim canim normale itiraz etmedigine
diger sorunlarin çozumu neymis peki .. bobrek dogumdan sonra duzelecekmiymiss
aglama , stres etkiler herseyi , sekerin yukselmesini bile etkiler
Allah yardimiciniz olsun, az kaldi biteeck hepsi hayirliisyla , 1-2 hafta daha dayan sonra yolunda gitmezse biseyler mudahale edilir elbet ..

Sağol canım Allah Razı olsun. Allah bebişlerimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah.

Back
X