- 14 Temmuz 2011
- 1.868
- 1.311
- 448
Benim esim biraz ihmalkar gel baktiralim diyorum bobreklere baktirmiyor.ona da teshis unuversitedeyken konmus biraz balik etli belki de ilactandir bir erkege gore cok yemiyor cunku.bugünlerde biraz fazla atak getlcirmeye basladi .aslinda ilacini aksatmayinca gecirmiyordu hic.ama bazi seyler tetikliyor stres mesela.muthis karin agrisi ve ates oluyor ataklarinda bayaa agir geciriyor.sen ilac kullanmamana ragmen masallah atak gecirmiyorsan cok iyi.esimin memleketi usak sen nerelisin.annesi babasi fmf hastasi degil ikisi de tasiyici sanirim.
Canım bnm annemde babamda artvinli benimde babamın halasında var die şüpheleniyoruz onun böyle FMF atağı gibi şikayetleri olurmuş ama vefat etmiş dedemde babaannemde yok mesela ama bnim babamda var ve benm halamda var. Babamın artvinden tayini bursaya çıkınca uludağ üni. de çok çabalar sonunca koydular bu teşhisi ozmn erkek çocuğun varsa getir onada bakalım demişlerdi bnm erkek kardeşimde bişi çıkmamıştı snra bnde hep eklem ağrısı karın ağrısı oluyordu ilkokul 4-5 ve orta 1 de. Bni götürdüler bu kez dr.a ,işte bnde pozitif çıktı değer. Ama bnde babam gibi idrarda protein kaçağı yok çok erken başında teşhis konulduğu için ileri safhaları değil. Şuan hamişlik boyunca ilaç kullanmadım hiç sadece 1-2 defa çok hafif atatk geldi bnm ataklar önce eklem ağrısı ile geliyor canım gezici eklem ağrılarım oluyor ama ağrılar çok feci geldiği yeri acayıp etkiliyor can yakıyor snra anlarsam ve yatıp yatağa sıkı terlersem karın ağrısı ateşe çevirmiyor ama anlamazsam karın ağrısı ateş başlıyor yatağa düşürüyor. Benim hamilelikten önce her ay reglimle birlikte atak gelirdi bana, acillik olurdum. Ama son 1-2 yıldır değerim çok iyiydi en son geçen sene ocak ayında evlenmeden uludağ üni. kontrole gittiğimde dr. değerin iyi demişti. Ama bu hastalığın şöyle bir hali varmış kndini iyi hissedermişsin atak fln olmazmış ama çok sinsi ilerler birden bu kez daha beter çökertebilirmiş aslında o yüzden iyi bile hissetsek ilaçlarını düzenli kullanmak gerekiyormuş. Ama bu kurala bnde pek uyan biri değilim. Şimdi tek duam hamileliğimi olumsz etkilemeden doğurabilmek ve bebeğimde bu hastalığın hiç olmaması. Çünkü resmen çaresizsin geçmiyor bitmiyor ölene kadar seninle ve süründürüyor Allah FMFli herkese yardım etsin inşAllah.
Ama bak eşini ikna et gitsin kontrol olsun idrarda protein çıkışı olması böbreği çok erken bitiriyor bnm babamın bir arada aşırı kaçak olduğu için sık kontrole aldılar dr. böyle devam ederse diyalize bağlanırsın demişti. İhmal etmeye gelmiyor. Bende doğurayım inşAllah ilk müsait zmnda tekrar gidip kontrol olcam. İStnbulda romotoloji bölümü bulmk ve randevu almak çok zor o yüzden evlendim evleneli hiç gidemedim kontrole.