• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Pembe tacına bayıldım :KK66: ben de gördüm geçen gün taç modelleri hatta bir alana ikincisi yüzde elliydi sonra acaba takabilir miyim ki dedim. Normalde ben toka bile takmam :KK66: bir de bant bakayım diyorum.
Benim saçım beyazladı diye normalde de bant takıyordum.
Yine bant şeklinde bir. Şey almayı düşünüyorum. Hep doğumdan sonra saçaklı olursak saçı başı da toparlar.

valizini hala toplamayan son hazırlıklarını yapmayan temizliğini felan bitirmeyen kızlar size sesleniyorum :) dün akşam yaşadığım panik vallahi bana ders oldu. doktorun telefonunu bile bulamadık elimiz ayağımıza dolandı çünkü hiç beklemediğim bir zamanda oldu daha 36+1 dim. anlık gelişiyor bu olaylar.
valizinizi hazır edin alıp gidecek gibi
temizlik yapmadıysanız -ki ben yapmamıştım bu kar yüzünden- biranönce yaptırın
kan ya da su gelince bir duş almalık vakit kalıyormuş onu da gördüm :)
bugün halılarımı verdim
koltuk yüzlerini çıkarttım eşime makinaya attım
35 haftadan sonra gerçekten yorulmamak gerekiyormuş hemen geri dönüş yapıyor vücüt insana, ben tırstım şahsen.

bu takinti yapmak degil. Malesef cogumuz cahiliz dogum konusunda. Dr.lar kandiriyor. Dogum baslamadan suni sanci verip sonrs hop seseryana aliyorlar. Bilincli olmaya calisiyoruz. Gercekten gerekmedikce sezeryan yapmayacak dr bulmaya caliiyoruz. Yoksa saglik hicbirseyden onemli olamaz zorunlu oldugunu bilirsem sezeryan psikolojimi bozmaz. Ama dr gece gelmemek icin vakit harcamamak icin bni kandirip sezeryan yaparsa ozaman psikolojim bozulur.
Avrupada bir sezeryan sonrasi normal.dogum rutin bir uygulama iken arkadaslarimiz burda mucadele etmek zorunda kaliyor.
Malesef bu ulkede bilincli olmazsan guzel bir normal.dogum ihtinali az hele ozelerde.

Ben de bu soylediklerine katiliyorum ne yazik ki ulkemizde durum bu. Her sey yolunda gidiyorsa neden ben de cabalamayayim ki? Buna bir sey demiyorum ben durum elvermedikce de zorlamamak gerekir diyorum. Mesela bebek ters donmusse bunu kafaya takmamak lazim napalim oyle oldu bunu degistiremiyorsak yapacak bir sey yok. Ya da herhangi bi saglik problemimiz normal doguma izin vermiyorsa bunu riske atmamak gerekir.

Yani en bastan itibaren ben ne ikimiz icin de saglikli ve dogruysa ona dua ediyorum. Allah da herkesin gonlune gore versin.

Günaydın
Doğuran sayısı hala 5 temi ?
Hiç bir mesajı okuyamadım
Çünkü hiç kendimde değilim
Dedem vefat etti , bugün 4 gün oldu bile ...
Ne acı birşeymiş yarabbim. Ölüyorum zannettim
Canım çok yanıyor
O güzel gözlü dedem torunun kızını göremeden gitti
Az daha bekleseydi
Bi öpüp koklasaydı gitseydi
Ama Allah'ın işine karışılmaz , hayırlısı buymuş
Acımızı acıyla unutturmasın bize
Fakat ne olur dua edin.
Annemin birtek babası vardı o da gitti
Aklını kaybetmesinden korkuyorum
Benimde cuma sabahı nişanım geldi
Hastaneye gittik
Sancılarım 70-80lere kadar çıkıyor fakat düzensiz , doktor yalancı sancı dedi
Henüz doğmasın diye dua ediyordum ama artık inş biran önce gelir de annem için de bizim içinde meşgale olur.
Kendinize iyi bakın
Başın sağolsun. Ben iki dedemide tanımadım. Ne dedem var ne ninem. Yaşlı bile olsalar insan çok üzülüyor.

benim bi kızım daha var .. inatçıı çokk..:KK11: tam karadeniz kızı.tipide öyyle..sarışın mavi gözlü:KK45::KK45:
Oyy yerim onu yaa :)) allah bagislasin :)
Cok tatli oluyo cimcimeler. Bizim ailede de mavi yesil goz coktur ama bana denk gelmedi sarisin kumral agirlikliyiz yine tabii bakalim benim cimcimem nasil bi karadeniz kizi olacak :)

@InzaR artvine bayiliyorum hem insanlarina hem dogasina. Rizeyle daha benziyorlar zaten. Sen o zaman sanirim tam lazsin :)

Sen beni verem etcen zaten. Senin yerine ben panikliyorum.
Lütfen kıyafetleri Yıka Ütüle bari.çantaya koymazsın.
benim kafadan litchi. Aceleye gerek yok. Saglikla dogdu da kiyafeti mi dert oldu diyordk oglumda. simdi de ayni dusunuyorum da alisverisi bitirdim hemen hemen. Oglani birakacak birileri varken. Simdi de okulun kapanmasini bekleyeyim diyorum canta icin. Bi yndan yapayim diyorum bakalim

valizini hala toplamayan son hazırlıklarını yapmayan temizliğini felan bitirmeyen kızlar size sesleniyorum :) dün akşam yaşadığım panik vallahi bana ders oldu. doktorun telefonunu bile bulamadık elimiz ayağımıza dolandı çünkü hiç beklemediğim bir zamanda oldu daha 36+1 dim. anlık gelişiyor bu olaylar.
bugün halılarımı verdim
35 haftadan sonra gerçekten yorulmamak gerekiyormuş hemen geri dönüş yapıyor vücüt insana, ben tırstım şahsen.

Yaa cok gecmis olsun tekrar. Korktum bende simdi. Bebisimin odasi geldi cogu esyasi hazir.hala eksigi var ama. Evle ilgili hic bisey yapmadim. Annemi bekliyorum baska sehirde o da cok erken gelemiyo dogumuma tahminen iki hafta kala gelicek.

Daha halilar verilcek eve temizlikci gelcek cantam bile hazir degil. Annem gelmeden tek basima da altindan kalkamam :( insallah erken gelecegi tutmaz sen diyince korktum simdi :(

Halilar da kis gunu yikamaya verilcwk ama insallah guzel kuruturlar :/

Günaydın kizlar,

Dun hic giremenistim. Aklim kaldi ama sizde , sımdi okudum doğuran falan olmamış :)

Dun analık izni için sgk anlaşmalı bi hastaneye gidip rapor aldım. Doktor 40ı beklemez bu 1-2 haftaya gelir dedi. Şoklardayım:KK57::KK57::KK57: p.tesi kendi doktoruma da gitcem bakalım o ne dicek. 1-2 hafta çok yakın ya, ben daha küçüğüm :cry:
Neden gelirmiş.

ben cok fazla sorun etmemıstım kendıme dönecegınden cok emındım..ama dr lar benı aşırı strese soktu..ustune sancılarımda başlayınca bugünlerde doğarsa sezeryan olucam korkusu benı panık yaptırıyor..ama gununu beklerse kı ıns oyle olur hıc degılse zamanım olur donmesı adına dıye dua edıyorum..

ve bu ılk doğumum olsaydı gr uğraşmazdım sezo olmamak ıcın ılkı normal olunca bunda amelıyat olmamak ıcın elımden gelenı yapıyorum..ben doğumdan hemen sonra kızımı emzırebıldım bu oyle kuvvetlı bır hıs kı herseyı göze almaya değer ..sezeryan olursam sutum gelmez dıyede korkuyorum cabamın %50 sıde bundan.. :KK51:

Ayni korkuları paylaşıyoruz,bebeğim dönmezse 2 normal doğumdan sonra sezeryan yapmış olacagim.Rabbim büyük hayırlısı olsun diye dua ediyorum hep..

bugün halılarımı verdim
bende burda doğum haberlerini alınca bir tedirgin oldum halıları yıkamaya verdim çantamı hazırladım birkaç eksik var ama onlarıda bugün yarın hallederim hergün biryerleri temizliyorum mesela bugün mutfak dolaplarını sildim gerçi kızımda hala ters hergün kafasının yerine bakıyorum Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin

@InzaR hayırlısını dileyelim canım.süte çare çok yeterki bebeklerimiz ve biz sağlıkla yapalım dogumlarımızı.kızım 40 olmuştu.ebe hanımın hakki büyük.sık sık emzireceksin her fırsatta diye hep tepemdeydi.bana kalsa sagalım azcik mama verelim doymuyo diye dagiliyordum.cok sükür 1 saate kalmadı normale döndük.dr umda su iç dedi durdu.bana oğlum erken gelecek gibi geliyor senin bebegin kafasi neden iriymiski

Back
X