• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Şubat Anneleri

Maşallah işte güçlü de olucak inşallah annesi. Benim Dr erken almaya çalışmazsa ben de dört kiloyu bulsun istiyorum.
İnşallah büyük bebeğin bakımı kolay oluyormuş.
Seninkinnin kiloyu bilmiyorum ama sormuyorumda sen fazla dillendirmeyi sevmiyorsun,korkuyorsun sanırım sorrmuyorum pek.

Kızlar dr.lar öle hemen kesin bişi demiyor dememesi de gerek zaten canım.
Esoba nın tamam özel bir durumu var ama nie erkenden sezo yapsınlar ki sezo olacaksa bile sancı gelir bişi olur doğum başlamış olur dr.a hemen gider ozmn sezo yaparlar. Bebeğin kndisinin doğumu başlatması en doğru olan.
Tamam normal doğurması riskli ise belki o anda derler esobaya normali deneyelim mi sezo mu yapalım o zmn onunk ararına göre şekillenir doğum.

Doğum bu planlı programlı olmaz ki.
Bİzmi doğuran annelerden yokmu çatala kadar çıkmış ama bebiş çıkamayınca sezo olanlar düşünün çatala kadr geliyorsun sancı çekiyorsun açılıyorsun ama sezo oluyorsun bilinmez bu işler bak bizim diş hekimimiz ne güzel kolaylıkla 5 cm açıklığa ulaştı. Herkesin yapısı farklı, o yüzden dr.lar genel bir yorum getirir kesin konuşamaz. Senin 40.hafta 15 şubatken gel 5 şubatta alıcam demesi kadar saçma bişi yok. Bebeği yerinden birden pat die çıkarmak çok saçma bebeğin çıkmaya hazır olması ve geliyorum ben demesi gelmek istiyorum demesi gerek bence.

kayıpları olan arkadaşlar başınız saolsun rabbim rahmet eylesin doğuma giden arkadaşlar sizide ALLAHbir avazda kurtarsınbebişlerinize sağ salim kavuşun inşallah

Kizlar hani bu dogum belirtilerinden biri karinda kasilma diyor ya doktorlar o nasil bir sey oluyor. Hic aklimda yoktu ama zaman gectikce insan merak ediyo.

Mesela benim bebis sol tarafa kolunu sag tarafa ayagini uzatiyo karnim acaip kasiliyo iki yandan. Yirtilcak gibi oluyo sertlesiyo bi on saniye bile surmuyo oyle ama. Ya da poposunu mu dayiyo artik bilemiyorum karnimin bazi noktasinda sertlesme oluyo kasiliyo. Ama hareketini hissediyorum.

Doktorlarin dedigi dogum kasilmasi boyle bisey degil herhalde onu nasil ayirt edicez ki?

Kizlar hani bu dogum belirtilerinden biri karinda kasilma diyor ya doktorlar o nasil bir sey oluyor. Hic aklimda yoktu ama zaman gectikce insan merak ediyo.

Mesela benim bebis sol tarafa kolunu sag tarafa ayagini uzatiyo karnim acaip kasiliyo iki yandan. Yirtilcak gibi oluyo sertlesiyo bi on saniye bile surmuyo oyle ama. Ya da poposunu mu dayiyo artik bilemiyorum karnimin bazi noktasinda sertlesme oluyo kasiliyo. Ama hareketini hissediyorum.

Doktorlarin dedigi dogum kasilmasi boyle bisey degil herhalde onu nasil ayirt edicez ki?

Canımın çoğu anniş bu kasılmaları bebişin dayanması sanıyormuş bizim topikte ama dr da yada nst olunca kasılma olduğunu anlamışlar. Benimde sağ bel boşluğuma popişini ittiriyor kasılıyor gibi oluyor ama bir kere tam karnımın ortası böyle kasıldı sertleşti içerden bir gariplik hissettim aşağıdan da baskı hissettim dedim herhalde bu yalancı bir kasılma diğerlerine göre biraz farklı gelmişti bana.

Kendime bi liste hazırladım bizimlede paylaş demiştiniz. Buyrun
image.webp
image.webp
image.webp
image.webp
image.webp

İnşallah büyük bebeğin bakımı kolay oluyormuş.
Seninkinnin kiloyu bilmiyorum ama sormuyorumda sen fazla dillendirmeyi sevmiyorsun,korkuyorsun sanırım sorrmuyorum pek.

Her hafta gidiyorum ya yavaş yavaş artıyor işte en son üç kilo elli gramdı. Haftada ikiyüzelli üçyüz gram alsa üç haftada dördü bulur belki diye düşündüm. Bir de senin bebiş doğum pozisyonunda ya eğer doğum Kanalı'na girerse daha az kilo alıyormuş. Benimki hala doğum pozisyonunda değil.

Aksi gibi telefonum da bozuldu. Şarjı çabucak bitiyor rehbere isim ekleyemiyorum Dr u arıycaz olsam internetten muayenehanesini bulup öyle arıyorum.
Doktorun karvizini temin etseydin keşke canım. Bi tane cüzdanıma bi tane hastane çantama bi tanede masanın üstüne bıraktım. Ayriyeten eşiminde benimde rehberimizde kayıtlı. Aceleyle unutabiliriz diye bi çok yere koydum ben.

Canımın çoğu anniş bu kasılmaları bebişin dayanması sanıyormuş bizim topikte ama dr da yada nst olunca kasılma olduğunu anlamışlar. Benimde sağ bel boşluğuma popişini ittiriyor kasılıyor gibi oluyor ama bir kere tam karnımın ortası böyle kasıldı sertleşti içerden bir gariplik hissettim aşağıdan da baskı hissettim dedim herhalde bu yalancı bir kasılma diğerlerine göre biraz farklı gelmişti bana.

Benim uzun zamandir oluyo bunlar nst ye de girmistim bi gariplik olsa doktor anlardi demek ki bebegin hareketleri cidden ama dogum kasilmasi oldu mu nasil anlicaz bakalim.

Neyse herhalde bi sekilde belli edicek kendilerini sipalar :) bi gelseler de saglikla..

Kızlar dr.lar öle hemen kesin bişi demiyor dememesi de gerek zaten canım.
Esoba nın tamam özel bir durumu var ama nie erkenden sezo yapsınlar ki sezo olacaksa bile sancı gelir bişi olur doğum başlamış olur dr.a hemen gider ozmn sezo yaparlar. Bebeğin kndisinin doğumu başlatması en doğru olan.
Tamam normal doğurması riskli ise belki o anda derler esobaya normali deneyelim mi sezo mu yapalım o zmn onunk ararına göre şekillenir doğum.

Doğum bu planlı programlı olmaz ki.
Bİzmi doğuran annelerden yokmu çatala kadar çıkmış ama bebiş çıkamayınca sezo olanlar düşünün çatala kadr geliyorsun sancı çekiyorsun açılıyorsun ama sezo oluyorsun bilinmez bu işler bak bizim diş hekimimiz ne güzel kolaylıkla 5 cm açıklığa ulaştı. Herkesin yapısı farklı, o yüzden dr.lar genel bir yorum getirir kesin konuşamaz. Senin 40.hafta 15 şubatken gel 5 şubatta alıcam demesi kadar saçma bişi yok. Bebeği yerinden birden pat die çıkarmak çok saçma bebeğin çıkmaya hazır olması ve geliyorum ben demesi gelmek istiyorum demesi gerek bence.

Benim de aklımda o var. Son ana kadar dursun istiyorum ama kan sulandırıcı iğne kullandığım için sezeryan zamanından iki gün önce bırakmam gerekecekmiş. O yüzden bizden gün belirlememizi istenecekmiş Dr.,bunu nasıl çözebilirim acaba?

Aklıma doğumhanedeki ebenin sese geldi. Ikınıkınıkınıkınıkınnnnn diyordu ard arda bana:) sonra tamammmm nefes allllll... Geliyooo ıkınıkınıkınıkınnnnn deyip duruyodu. Çok komik geliyo insana şimdi:)
Benimki beni dikerken telefonla sohbet ediyordu.bi elinde iğne iplik.çok rahatti

Back
X