2015 Şubat Anneleri

Anaa ufacık çocuktaki laflara bak :confused: çocuklar artik çocuk gibi değiller çocukluklarını yasayamiyorlar küçük yasta yetişkin oluyorlar sanki..
Oğlum kresteyken bi tane çocuk yanasmisti yanıma sen anne misin diye sordu bana,ben de dedim evet ben anneyim,ama Nasil olur sen abla gibi duruyorsun ayni dedi bana :KK57: bunu da söyleyen erkek cocugu,hani kızlar biraz daha Cingöz oluyorlar ama bi erkek cocugunun bunlara dikkat etmesi ilginç..

Bigunde oğlumu dışarı çıkardım pepee yeleği vardı.8-9 yaşlarında bi erkek çocuğu geldi yanıma bana dedi ki bu yeleği sen mi ördün yoksa hazır mi aldınız :KK57:

Biz beklemeyip hemen çocuk yaptığımız için çocuk yap laflarını hic duymadık ama yapma diyenlerle ayni kefedeler bence sorun dışarıdaki insanların hayatimiza müdahale etmesi.bi kiz olsun bi oglab yeterciler,bu devirde çocuk yapilmazcilar,valla ben bi tane yaptimcilar.. Hepinizi tebrik ederim bravo diyorum ama benim tercihim seninki gibi olmak zorunda mi? Kırmak istemiyorum kimseyi ama bigun birine patlıcam sanki.
insanlar niye herseye yorum ypar bilmem. Bana arasi yakin diye yuzunu burusturanlar oldu. Hele ilk erkekken bu da erkek olsa agit yakacaklardi. Kizbolunca tamam dediler senin is bitti. Herkesin hayati kendine. Oyle disarda tanimadigim.insan yorum yapsa seninki gibi susmam ben siz kendi hayatiniza karisin derim valla

Kızlar geçen cuma kontrole gitmiştim. 10 gün sonra tekrar gel demişti sezaryen tarihini kesinleştircek. Cuma gitcem. Ordan anneme, kuaföre. Artık şu kıl tüy işini halletmem lazım. İlk defa dışarda ağda yaptırcam, utanıyorum sankim. Kızıma hamileyken kendim yapıyordum ama bunda önümü göremiyorumki. İstersen orda kal haftasonu dedi eşim. Ağrım var kalmam heralde. Hastane uzak kalıyor, evime yakın. Eşime diyorum haftasonu seninle işim var, mutfakdolaplarını boşaltcaz. Yarım saatlik işi var diyo:confused: Görürsün sen yarım saatlik işi:KK70:
ben de hic gitmedim kuafore. Oglumda ayna ie yapmistim. Ben belli tarihlerde yapiyorum cok azaldi gec cikiyor ama simdi goremiyorum. Kuafore gitsem diyorum iyi bir kuafor nilmiyorum. Ne yapsak ki

Valla canim kaç dikiş var bilmiyorum da çok canım yanıyor hani normal dogumdan sonra hicbisi olmamış gibi hayatımıza geri dönüyorduk :KK43: doğum daha kolaydı valla umarım sizin doğumlarda kesiye gerek kalmaz dikisi olayı Sıkıntılıymis. .hastanede gecelik ve bebek bezi dışında çok bişi lazım olmuyor yani en azından benden bişi istemediLer..öyle emzirme atleti falan giyilmiyor biberon falan gerekirse hastanede temin ediyor göğüs kreminiz mutlaka yanınizda olsun ben öncesinde de kullandığım halde çok fena oldum ayva çekirdeği jölesi deniyorum suan çok canım yanıyor alttan ustten bi toparlansam da bebisime odaklansam
aslinda kesi olmak zorunda degil ama bizim dr.lar boyle egitilmis dusunemiyorlar aksini. Ped kullanma gazli bez vs kullan dikisler kuru kalsin ozaman cabuk iyilesir.

bugün kontrole gittim. sabahtan akşama kadar hastanedeydim :KK66: öğle arasında civil'e kaçtım :) kızıma 2 tane dışarı gezmelik takım, 1 pijama 1 de montumsu bir hırka aldım :)

sabah açlık tokluk bakıldı; sorun çıkmadı onda da; ki ben yemek yiyince kızım uyudu; nst düzgün çıkmıyor diye hemşire bebek uyuyor tatlı ye uyansın, dedi :KK45: 2 çikolata yedim fazladan :kk77:

yarın da doğum öncesi tahlilleri istediler onlar için gideceğim; epidural normal olacakmış.
perine masajını sordum; gereksiz ve aslında anne için de kötü bir şey, gereksiz uyarılacak kadın, dedi. yani masajı yaparken doğumu bile uyarabilirmişiz.

bu arada kızım da 50 cm 3039 g olmuş :KK72::KK46:
senin ikinci hamilelik di mi. Ikincilerde perine masaji pk ise yaramiyormus ama yurtdisinda yasayan biri yazmisti burda perine masaji yp dmis dr. Bizimkiler bilmiyor bence

Canının acıması değil önemli olan göğüslerim uyarılmaması gerekiyor o yüzden yani can yakmak sıkmak gibi değil :) anladığım kadarıyla ucuyla oynamamak gerekiyormuş yaa :)
Oynasak da birsey olmaz artik yaa. Krem surcez yani en fazla ne kadar mincirabiliriz

Ya bebek de ufakti neden kesi oldu anlamadim hic perine masajı yapmamistim keşke yapsamiydim diyorum..öyle aman aman bi sütüm yok.. cnm çok aciyinca sagip kaşıkla verdim 2 göğüsden 8 çay kaşığı falan geldi bikaç gune artarmis ama hemen gelmiyormuş ama sanki hiç gelmicek gibi hissediyor insan
bebegin midesi cok kucuk oluyor ztn ilk gunler miktari takma kafana. Cenesi guclensin emmeyi ogrensin sutun de articak ins.

slm kızlar bugun muayenemız vardı 34+4 olduk masallah 12 gun de buyuk gozukuyoruz hala masallah 2700 gr 48 cm olmusuz:nazar::nazar: sabırsızlanıyorum kucagıma almaya saglıkla gelsın bebıslerımız ınsallah

Ikınmak için acele mi ettirdiler ki? Daha tam açılma olmadan ıkınmanı mı söylediler acaba. Perine masajı iyi değilmiş zaten boşyere kendini uyarıyırmuşsun o da doğumu tetikliyormuş. Nefes alma Tekniği falan ben hiç bilmiyorum sence bir eğitime falan gideyim mi lazım olur mu?
yok canim kesi olayi bizim dr.lardan oluyor. Beklemek yerine kesiyorlar. Bazi ulkelerde kendi yirtilirsa dikmeyi tercih ediyorlar. Ve evet son ikinmaar yavas olmali ama bizde sabirsiz davraniyorlar

Benimki Gittiği yerlerde Dağa bayıra gidiyor normal şehir içine gitmiyor ki :KK66: o yüzden zamanı da olmuyor öyle alışveriş yapmaya. Aslında kanguru istiyorum alabilse çok iyi olur. Anca duty freeler hava alanları bişey alabileceği yerler.
ergo ya da boba al kanguruda. Turkiyede de bulabilirsin bunlari

ahahahahaha:KK70::KK70::KK70:kınama bak senınkıde oyle olur :KK70:

bana dıyo zatensen ne bıcım hamılesın bensenın yerınde olsam 100 kılo olurdum boyuna yerdım dıyo..dedım sen zaten yemeden 1 dk durmuyosun kı..yemek ıcın gelmıssın dunyaya:KK57:
gectımı ağrıların? bugun temızlık yapıyım dedım güya..gozum kesmedı..öff amannn adam evde olsa bende ona yaptırırdım da 2.donem cogunlukla evde durucam calısmıcam para lazım olcak dıye motor takmış gıbı calısıyo adam yaa:KK45:
Geçmedi canım ya. Garip olan hareketleride çok azaldı. Kocama doğurcam galiba diyorum:) yardım edecek kaçış yok:)

Yav sen biraz önce ağrı sancı demişsin sonra dolap boşaltılacak.diyorsun.
Otur yerinde dolapların içide pis kalıversin.
Hala ağrıyo canım. Haftasonuna geçer inşaAllah o zaman yapcaz. Temizlikçi çağırcam ama dolap içlerimi falan kendim hallederim. Benim doğum yaklaşma belirtim oluyo çok iş yapmak:)

ben de hic gitmedim kuafore. Oglumda ayna ie yapmistim. Ben belli tarihlerde yapiyorum cok azaldi gec cikiyor ama simdi goremiyorum. Kuafore gitsem diyorum iyi bir kuafor nilmiyorum. Ne yapsak ki
Bende ayna ile yapmıştım kızımda ama bunda eğilemiyorumki. Evet belli tarihlerde alınca azalıyomuş ama anlamıyorum ben. Gitcem utana sıkıla. Temizlenmem lazım. Oda gide bana 4-5 ay. Allahtan tüylü biri değilim hemen çıkmıyo:)

Geçmedi canım ya. Garip olan hareketleride çok azaldı. Kocama doğurcam galiba diyorum:) yardım edecek kaçış yok:)

Hala ağrıyo canım. Haftasonuna geçer inşaAllah o zaman yapcaz. Temizlikçi çağırcam ama dolap içlerimi falan kendim hallederim. Benim doğum yaklaşma belirtim oluyo çok iş yapmak:)

Bende ayna ile yapmıştım kızımda ama bunda eğilemiyorumki. Evet belli tarihlerde alınca azalıyomuş ama anlamıyorum ben. Gitcem utana sıkıla. Temizlenmem lazım. Oda gide bana 4-5 ay. Allahtan tüylü biri değilim hemen çıkmıyo:)
Hadi bakalım hayırlısı olsun.

19-20 ocakta git kuafore git yaptir daha uzun gitsin. Kozmik bakim diye bir blog var nette bakabilirsin ordan. Cok cok seyreklestiler benim.
Ama bacagi alisini begenmiyorum burdaki kuaforlerin ve birinde bi kuafor kizin milletin seyi neye benziyor diye geyik yaptigini duydum iyice sogudum. E napicam simdi kaldim ortada

İlk doğumda kesi mutlaka yapiliyor Tr de. Kızlar bebek ne kadar küçük olursa olsun...
2. De belki yapmama ihtimalleri oluyormuş duruma gore..
Dikişlere ve süte gelince @krizantemcik canim her gün mutlaka sicak duş al. Hem terini alir hem sütun gelir..gigsune tut sicak suyu uzun uzun ve masaj yap saat yönünde .. Bol bol su iç..
Dikislerine her VC sen sonra mutlaka banyoya gir ve ilik suyu tut peceteyle yada temiz bezle siler gibi değil dokundurarak kurula ve sac kurutma mak.ini en düşük ayarda uzaktan tut komple kurulduğundan emin ol ve batikon ve kremini sur.. Ne kadar bu Dediklerimi yaparsan caninda o kadar yanmaz ve çabucak iyileşir canim
. ben hic dikiş acisi cekmedim .. Estetik dikistir zaten iyi bakarsan çokcabuk iyi olur.. Oturma sakin 15 ggün yatar pozisyonda ol hep..

Ilk doğumda kesi mutlaka yapılır demediydiniz daha önce :KK57: başka bizden ne saklıyorsunuz?

Back
X