2015 Şubat Anneleri

Ameliyattan sonra iyileşme Sürecin hızlı oldu mu? Oturup kalkılmıyor mu bir süre?
Benim göbek deliğimden kestiler birde batından iki gün falan yataktan kalkarken içerden sızlama oldu gün gün azaldı.
4 gün sonra işe gittim.
Birde vakıf Üniversitesinde olmuştum dikişler falan baştan savma ve çok kötüydü.
Yaa sezaryeni de.abartıyorlar benim annemin sırtı boynundan beline kadar kesik ve 15 gün sonra dikişleri aldılar.
Artık ne bir kızarıklık oldu ne morluk.küçücük kesikten ne olacak.
Anestezi iyi bir şey olmasada 15 dk sadece doğum.süreci.

Evek az kaldıııı :eek: Bir yandan tedirginlik bir yandan heyecan ne değişik hislermiş canım ya.Benim de oluyor kasılmalar bakalım Cuma günü kontrol var yine ne diyecek merak ediyorum , açılma var mı diye bakacak yine.

Valla ben 2 gündür alttan muayene oluyorum,yarin 3. Olacak. Ben doğumdan korkmuyorum da bazen sezeryan olacağım düşüncesi aklıma gelince midem bulanıyor aniden kusacak gibi oluyorum nedense.

Evet erken doğdu ama cok tatlı darısı başınıza korkutmayın kendinizi erken doğumdan normal doğumdan hepsi bebeğinizi görünce geçiyor hep olumlu düşünün öyle olsun ben hep güzel düşündüm bi sıkıntımız yok şükür

Normal doğumu tatmadım bayanlar ama sezeryan o kadar abartılacak kadar insanı haftalarca yatağa bağlayacak kadar öcü değil. Mecbur kalınırsa maalesef uygulanan bir yontem. Biraz dikkat biraz kendini tanıyınca çok da eziyet verici bir durum değil. Hastanede gazı attığınız anda rahatladınız demektir. Ben iki günde ayaktaydımki üçüncü günde eşim hem kayınvalideme hemde anneme gece yatmanıza gerek yok gündüzleri dolaşın yeter demişti. Gayet rahat da idare ettim. Kalkıp otururken biraz ağrı oluyor kesi boyunca hissizlik de oluyor yani birbirini dengeliyor. Birde banyo esnasında ıslatmamaya özen gösterilirse daha çabuk iyileşiyor, doğum sonrası ilk hafta dikiş kontrolüm gayet rahat bir şekilde yürüyerek ve hareketlerimde kısıtlama olmadan geçti. Biraz dikkat yetiyor yani

Valla ben 2 gündür alttan muayene oluyorum,yarin 3. Olacak. Ben doğumdan korkmuyorum da bazen sezeryan olacağım düşüncesi aklıma gelince midem bulanıyor aniden kusacak gibi oluyorum nedense.
Hayırlısını isteyelim kuzucum, sezeryan olma ihtimali hepimiz için geçerli, son ana kadar belli olmuyor ki.Hepimiz için bebiklerimiz için hangisi hayırlısı ise öyle doğuralım.İçini ferah tut.

Tabi ki düşünüyorum canım çalışıyor olmam bunlara engel değil ki işte de çalışırım 3 bebe yaparım ev işide yaparım Allahın izniyle bu bebişim evlilik akabinde hemen geldi o yüzden işe başlama imkanım olmadı kpss çalışamadım hamiş halimle bnm ilk zmnlar mide bulantıları oluyordu kötüydüm gerçi gene mide den çekiyorum yanıyor bu kezde. Ama bebiş doğsun aktif iş hayatında olmk istiyorum :KK66:

Aslında anneler için esnek çalışma saatleri olsa hem bebişlerimizle ilgilenebilsek hem para kazansak süper olurdu. Ben Bebişlere en iyi anne bakar diye düşünüyorum Çalışınca da bir bakıcı tutmak gerekicek nasıl güvenicez ki onlara. Çok zor yaw. Aslında evden çalışılabilecek işler daha cazip geliyor ama onlar da sınırlı.

Zamanlar tam tütmüyor ben senden erkenciymisim demek ki 21 yasımda oğlumu 25 yasimda kizimi kucagima aldım.su an 27 yasimdayim hep tek sayılarda hamile kalmisim demek :KK48:
Ben de seviyorum kalabalık aileyi, ben tek çocuğum zaten kardesim filan yok,erken zamanda annemle babam ayrıldılar öyle yalniz kaldık annemle,e akrabalar desen zaten bizim sülale pek kalabalık değil.. Çocuklarım birbirine hep destek olurlar inşallah...

Eşinin çocuklara bu kadar düşkün olması çok güzel.ve de istemesi tabii.benimki de çocukları çok severdi ama 3 tane çocuk yapmayı planlamiyorduk açıkçası :KK51: inşallah hersry Gönlünüze gore olur tatlım :KK19:

Ben artik her gün azar azar da olsa yapicam sismenin yaninda bir de sol bacağimda sinir sıkışması oluyor o yüzden ara vere vere yapıyorum eskiden olsa bütün evi bir günde dip köşe yapıp çıkardım hey gidii :KK51:
Ben 27 yaşında evlendim.

Benim göbek deliğimden kestiler birde batından iki gün falan yataktan kalkarken içerden sızlama oldu gün gün azaldı.
4 gün sonra işe gittim.
Birde vakıf Üniversitesinde olmuştum dikişler falan baştan savma ve çok kötüydü.
Yaa sezaryeni de.abartıyorlar benim annemin sırtı boynundan beline kadar kesik ve 15 gün sonra dikişleri aldılar.
Artık ne bir kızarıklık oldu ne morluk.küçücük kesikten ne olacak.
Anestezi iyi bir şey olmasada 15 dk sadece doğum.süreci.

Çok kesi yapmadılar sanırım o yüzden Dr un normali denemek istiyor olabilir. Allah Hakkımızda hayırlısını versin inşallah.

Yavru doğurmak ta bisey yok ..sanci isi zorluyor sadece.. Ne kesik ne dikis anlamiyirsun.. Dusun ebe konusuyor benle ya diyorum sen ne cok konusuyon az susta uyuyum ben. Cataldami uyucan diyo .. :) yavv elleme allah askina da uyuyum sen dikisini yap isine bak diyorum.. Oyle anlamiyorsun yani :KK66: ama millet sanciyi bebegi dogumu birakiyor yok keserken aciyomu diye dusunuyo :)

Aynen katiliyorum sana benimde kesi yapilmisyi hic hissetmedim o ara hep bebegimi izledim
dedigin gibi sonradan bakimi iyi yapilirsa hic sorun yasanmaz.... ben eve geldim hastane cantasindaki kirlileri attim makineye sonra astim sonra dus aldim..... yaaa dönsun bebeler de normal yapalim cok inatci ciktilar....

Aslında anneler için esnek çalışma saatleri olsa hem bebişlerimizle ilgilenebilsek hem para kazansak süper olurdu. Ben Bebişlere en iyi anne bakar diye düşünüyorum Çalışınca da bir bakıcı tutmak gerekicek nasıl güvenicez ki onlara. Çok zor yaw. Aslında evden çalışılabilecek işler daha cazip geliyor ama onlar da sınırlı.

Canım vallahi evden yürütülen işlerden ziyade belki kndi mekanımı açma gibi birşey olabilir hani bir yerde gidip çalışmktnsa ama onun içinde sermaye gerekiyor önce bir yerlerde çalışıp eşime destek olmalıyım ev almayızı evimiz fln yok kiracılık çok zor helde istnbulda daha zor. ondan snra belki kndi mekanımızı açabiliriz ticarete atılırım yada kardeşim maliye okuyor amcam vergi müfettiş yard. babam vezneden emekli bende iktisatçı birlikte mali müşavirlik yeri açabiliriz babamla kardeşimin istediği şey bu, bu plana amcamla bnide dahil etmk niyetleri var bleki böyle bişide olabilir ama bnm bunlar olana kadar bir yerde bebişimi anneme emanet edip eşime destek olmam ve lazım ev almamız lazım bizim bir yerlerde oturamazsakta kirası gelir olur bize. Eşimde özel kolejde öğretmen ataması olursa daha çok evde vakti olur şuan özelde çok yoğun oluyor, Ama ona rağmen şuan benim bitanecik kocişim bni oturttu kndi ev süpürüyor snrada silecekmiş bna izin verdiği tek iş toz almakmış toz alabilirmişim :KK15::KK68::KK74:

Canım vallahi evden yürütülen işlerden ziyade belki kndi mekanımı açma gibi birşey olabilir hani bir yerde gidip çalışmktnsa ama onun içinde sermaye gerekiyor önce bir yerlerde çalışıp eşime destek olmalıyım ev almayızı evimiz fln yok kiracılık çok zor helde istnbulda daha zor. ondan snra belki kndi mekanımızı açabiliriz ticarete atılırım yada kardeşim maliye okuyor amcam vergi müfettiş yard. babam vezneden emekli bende iktisatçı birlikte mali müşavirlik yeri açabiliriz babamla kardeşimin istediği şey bu, bu plana amcamla bnide dahil etmk niyetleri var bleki böyle bişide olabilir ama bnm bunlar olana kadar bir yerde bebişimi anneme emanet edip eşime destek olmam ve lazım ev almamız lazım bizim bir yerlerde oturamazsakta kirası gelir olur bize. Eşimde özel kolejde öğretmen ataması olursa daha çok evde vakti olur şuan özelde çok yoğun oluyor, Ama ona rağmen şuan benim bitanecik kocişim bni oturttu kndi ev süpürüyor snrada silecekmiş bna izin verdiği tek iş toz almakmış toz alabilirmişim :KK15::KK68::KK74:
Maşallah size :) tüm bu gzl planlarınız gerçek olur inşallah ki insan azmettikten sonra neden olmasın değil mi

Normal doğumu tatmadım bayanlar ama sezeryan o kadar abartılacak kadar insanı haftalarca yatağa bağlayacak kadar öcü değil. Mecbur kalınırsa maalesef uygulanan bir yontem. Biraz dikkat biraz kendini tanıyınca çok da eziyet verici bir durum değil. Hastanede gazı attığınız anda rahatladınız demektir. Ben iki günde ayaktaydımki üçüncü günde eşim hem kayınvalideme hemde anneme gece yatmanıza gerek yok gündüzleri dolaşın yeter demişti. Gayet rahat da idare ettim. Kalkıp otururken biraz ağrı oluyor kesi boyunca hissizlik de oluyor yani birbirini dengeliyor. Birde banyo esnasında ıslatmamaya özen gösterilirse daha çabuk iyileşiyor, doğum sonrası ilk hafta dikiş kontrolüm gayet rahat bir şekilde yürüyerek ve hareketlerimde kısıtlama olmadan geçti. Biraz dikkat yetiyor yani

Merhaba peki bebeginizi rahat emzirdinizmi kucahiniza aldiginizda zorlaniyormuydunuz.

Of kizlar ben ne ameliyatlar gecirdim nerelerimden kestiler diktiler beni bilseniz. Yine de en agir ameliyatimdan sonra bile 1 ayda kendime geldim.

Burda o kesik ve dikis degil de narkoz almak daha agir bence. O yuzden epidurali oneriyolar zaten. Tabii ki norma dogum en sagliklisi ama sezaryen olmak zorunda kalirsaniz da dikislerden vs o kadar korkmayin, kafanizda buyutmeyin..

Perine Masajı normal doğumda epizyotomiden kaçınmak için gerekli hazırlıklardan biri... (Perine vajina ile anüs arasında kalan bölgeye verilen ad) Hamileliğin son 5-6 haftasında haftada 1 ya da iki kez bu masajı yapmanız önerilir...

Perine masajı şu şekilde yapılıyor:
  • Tek ayağınızı yüksek bir yere yaslayın ve ayakta durun (sandalye, küvet kenarı vs...)

• Masaj için zeytinyağı ya da buğday tohumu yağı kullanabilirsiniz. Ya da dilerseniz hazır yağ karışımları kullanın.

• Baş parmağınıza yağdan bolca sürün. Parmağınızı vajinanın içine yerleştirin sonra bir kere Kegel egzersizi uygulayın. Sonra kaslarınızı gevşetin ve parmağınızı nazikçe arkaya, aşağıya doğru çekerek bir U hareketi yaptırın. Bunu 3 dakika kadar sürdürün. Bu şekilde bölge dokusunun esnekliği artar. Bir kaç gün egzersiz yaptıktan sonra doku daha kolay esneyecektir.

• Masaja alıştıktan sonra baskıyı biraz daha artırın. Bu size bir parça yanma ya da acıma hissi verebilir. (Bebeğin başı çıkarken vereceği hisse benzer bu)...

Anlayacağınız perine masajının mantığı bebeğin başının çıkarken geçeceği yolları önceden biraz bu duruma alıştırmaktır... Parmakla İçte dışa doğru, esneterek yapacağınız hareketler sizi bu hisse, dokularınızı da baskıya hazırlar...

Epizyotomiden kaçınmaya hazırlanmanın bir diğer yolu da lKegel Egzersizii'dir...

Ayyy kızlar 36. Haftama girdim:) az kaldıııı inşaAllah:) ya ben hepinizi çok merak ediyorum. Yazın bi buluşma organize edelim Allah izin verirse. İstanbuldakiler katılır, şehir dışından gelebilecek olanlar gelir. Yada onların uygun tarihine göre ayarlarız:) çok güzel olmazmı:)

senin ikinci hamilelik di mi. Ikincilerde perine masaji pk ise yaramiyormus ama yurtdisinda yasayan biri yazmisti burda perine masaji yp dmis dr. Bizimkiler bilmiyor bence

yok canım ilk hamilelik. dr her şeyin doğal yoluyla olma taraftarıyım, vücut o yumuşamayı sağlıyor zaten o gereksiz bir uyarıcı oluyor, dedi. gata nın hocalarından dr da.

modeli ne canım ...

philips HP6423/00 canım, başka modellerde de var aynı başlık olan

Benim de sezaryen olacagim kesin..ancak dusunuldugu adar sikintili oldugunu sanmiyorum..cevremden gordugum kadariyla cok agri sizi yasayan,gunlerce yatan yok..bilakis bebekle ilgilenmek icin 3-5 saate ayaga kalkiyorlar..sonucta normal dogum iyi olsa da hic komplikasyon olusmuyor degil :( allah hepimzin gonlune gore,en sagliklisini versin.

kızlar; ben sezeryanın 3.cü günü ayaklandım. ve hergün kızımı görmeye gittim küvezdeyken.. 45 dakkalık yola gidip gelmiştim. Çok şükürr çabuk toparlandım.. Genel anesteziydi benimki.. şimdide epidurali düşünütorum. Ama daha doktorumla konuşmadık doğumu.

Back
X