2015 Şubat Anneleri

Ben kadinlara sadece anne, evinin kadini, erkeginin kadini misyonunun yuklenmesini cok yanlis buluyorum.

Bu dunyada en cok kimi sever kimin icin her seyini feda eder insan? Tabiiki evladi icin. Ama bir gun bi yerde okumustum onlar icin bile kendinizi delirircesine yipratmayin bu hayatta diyordu. Onlar da kendi geleceklerini sekillendirip gidecekler. Bu hayatta bazi seyleri de kendiniz icin yapmalisiniz diyordu.

Ben kadin evde cocuguna bakmali mantigina cok kiziyorum. Niye calismayayim, niye basarilar elde etmeyeyim? Bunca sene bosuna mi okudu kadin ya da okumasa bile bir seyler yapmak, kendi parasini kazanmak, baska cevreler edinmek kadinin hakki degil mi?

Bizim ulkemizde calisan anneler gaddar olarak bile goruluyor cocugunu baskasina emanet ettigi icin. Zaten bu toplumda bu yargilari yikamadikca isimiz zor. Evet bence de en azindan ilk 1 yil cocuguna anne yeterince bakabilmeli. Ama bu ne yazik ki sadece memursan mumkun belki. Ozel sektorde calisiyorsan daha kirkin cikmadan ise cagiriyorlar seni.

Is gorusmelerinde az mi duymadim "cocuk dusunuyor musunuz?" sorusunu. Sanane gerizekali sanane? Iste bunu diyemiyoruz biz ulkemiz sartlarinda ne yazik ki.

Kocamiz bize destek oluyorsa, yardim ediyorsa bunu nimetten sayiyoruz. Aslinda olmasi gereken bu degil mi? Yine bu erkekleri kadinlar yetistiriyor aci olan da bu.

Evet ailem her seyden once gelir, onlar icin bi cok fedakarlik yaparim ama bazen kadin olarak kendimizden cok odun veriyoruz. Sonunda durup dusunuyoruz ben bu hayatta ne yaptim kendim icin diye.

Bu ulkede cok zor, hamile kadin sokakta yurumemeli zihniyeti varken, calisma hayatinda tutunmak bir seyler yapmak cok ama cok zor. Sonucta gorevimiz sadece cocuk yetistirmek ve erkegini mutlu etmek.. uyuz oluyorum..

Obacan hele su minigin bi dogsun,7/24 annelik ve eslik görevini ustlen,yemek bulaşık çamaşır gibi olaylara giriş,sen yapasin göze gozukmesin,esin seni dinlemesin,çocuğun ihtiyaçları artarken sen para kazanama,herşeyi üstlenen ve bir o kadar da görünmez bi insan ol o zaman görürsün.bakalım is hakkında hala boyle düşünüyor musun. Yillarca calismissin belli ki yorulmussundur ama evde oturmak da çocuğa bi gelecek saglamiyor bunu da boyle bilin fistiklar.yaşayıp göreceksiniz inşallah olumsuz şeyler yasamazsiniz ama iste öyle olmuyor.

Ben bi annenin esas bebeği için çalışması gerektiğini düşünüyorum.tabii bikac aylık bebeği bırakıp çalışmaktan bahsetmiuorum evet maalesef zor olacak hicbi şey kolay değil ama cocuklariniz için yapmalısınız zira hem evden yapilan hem para kazandıran hem zevkli olan işimiz meslegimiz yok hepimizin.mecbur bi yerden baslicaz.
canım o konuda kesınlıkle haklısın. bende ıstıyorum çocuğuma ıyı bır gelecek sağlayayım.
eskıden çocuk yokken derdım kendı basının caresıne baksın dıye ama şimdi dıyorum her seyın en ıyısı onun ıcın olsun.

Az önce aradılar Tubanın baby shower partisi Yazısı yarına yetişmiyecekmiş bir hafta sonra olsun o zaman dedim ben de. Neler hazırlıyorlar acaba böyle :KK66:
bizimkilerde bır ara sarmıştı parti yapıcaz dıye. sonra gecen gun aramışlar partiden vazgecmısler oturup dua okuyacaklarmış. kafalarına gore takılıyorlar .

95 in üstünde sütyen var mı ki? Bizim çocukluğumuzda samenta Fox diye biri vardı ben aynı öyle olurum artık :KK66:
benım ablamında ona benzetıyorlarmıs. var canım ıstedıgın boyutta merak etme.
benım pek buyuk degıl yıne de hamılelıgın basında buyunce bır tane almıştım yıkayıp onu takıyorum
hala olabılıyor. 95 benımkıde ama benım beden genısledı ıste.

Akşam kocam gelince beni vuracaaakkkk:KK11: Mutfağın perdelerini astım :) aklıma geleni illa yapıcam yoksa içim rahat etmiyo. Mutfağa yeni camlar yapıldı, eski tüllerim olmadı. Kızın odasındakileri söktüm mutfağa taktım bende:) mutfağınkinide oraya takcam. Temizlikte sökülüp yıkanacak ama olsun, aklımda kalmasın:)
Bu arada çamaşır suyundan konu açılmış. Ben çok fazla kullanırım maalesef. 2 ayda 3 litrelik biter. Mutfakta her yemek vea bulaşıktan sonra o lavabo bi domestos görecek illa. Ayrıca wc,banyo, evde yerleri silerken suyun içinede katıyorum. Balkonu yıkarken balkona döküyorum. Doğru değil ama fazla kullanıyorum.
Küçükken 1 bardak çamaşır suyu içmişim :) acaba ondanmı bu çamaşır suyu takıntısı:)

Bak isimlerimiz de aynı ya Zaman'ın olursa beş dakika uğrayabilirsin belki. Resim çekeriz :KK66:
kız bebegı ne yapacak. benım arkdas telde bile konuşamıyor. hemde sımdı o yavrsundan 1 sn bile ayrılamaz. baksana uyuyunca bıle sıkılıyorlarmış.

bizimkilerde bır ara sarmıştı parti yapıcaz dıye. sonra gecen gun aramışlar partiden vazgecmısler oturup dua okuyacaklarmış. kafalarına gore takılıyorlar .
Sana hiç sormuyorlar :) onlar ne yapmak istiyorsa ona karar verip yapıyorlar yani eee bu durumda senin için mi kendileri için mi bir şey yapmış oluyorlar. Benim doktorda bugün diyorki bu oda süslemeleri falan çok saçma geliyor biz burda ciddi bir iş yapıyoruz iki hayat söz konusu bizim için kritik bi nokta insanlar oda süsleme ikram yapma derdinde :) bende katılıyorum biraz oda falan zaten süslemicem sadece ikramlık çikolata ve hediyelik bişeyler aldım doğum fotoğrafçısı falan filan bile ayarlamadım lohusa tacı terliği bişeyim yok onu mu düşünücem o anda inşAllah bebeğim sağlıkla dünyays gelsin onunla beraber herşeyi yaparız şu an düşündüğüm şey bu .

Akşam kocam gelince beni vuracaaakkkk:KK11: Mutfağın perdelerini astım :) aklıma geleni illa yapıcam yoksa içim rahat etmiyo. Mutfağa yeni camlar yapıldı, eski tüllerim olmadı. Kızın odasındakileri söktüm mutfağa taktım bende:) mutfağınkinide oraya takcam. Temizlikte sökülüp yıkanacak ama olsun, aklımda kalmasın:)
Bu arada çamaşır suyundan konu açılmış. Ben çok fazla kullanırım maalesef. 2 ayda 3 litrelik biter. Mutfakta her yemek vea bulaşıktan sonra o lavabo bi domestos görecek illa. Ayrıca wc,banyo, evde yerleri silerken suyun içinede katıyorum. Balkonu yıkarken balkona döküyorum. Doğru değil ama fazla kullanıyorum.
Küçükken 1 bardak çamaşır suyu içmişim :) acaba ondanmı bu çamaşır suyu takıntısı:)
içtiysen sen bağışıklık kazanmışssın sana bır sey olmaz.:)

Sana hiç sormuyorlar :) onlar ne yapmak istiyorsa ona karar verip yapıyorlar yani eee bu durumda senin için mi kendileri için mi bir şey yapmış oluyorlar. Benim doktorda bugün diyorki bu oda süslemeleri falan çok saçma geliyor biz burda ciddi bir iş yapıyoruz iki hayat söz konusu bizim için kritik bi nokta insanlar oda süsleme ikram yapma derdinde :) bende katılıyorum biraz oda falan zaten süslemicem sadece ikramlık çikolata ve hediyelik bişeyler aldım doğum fotoğrafçısı falan filan bile ayarlamadım lohusa tacı terliği bişeyim yok onu mu düşünücem o anda inşAllah bebeğim sağlıkla dünyays gelsin onunla beraber herşeyi yaparız şu an düşündüğüm şey bu .

Ben de çikolata harici bişey düşünmüyorum. Belki bir kapı süsü ama daha bebişin adını bulamadık ki.

Perde mi astın?

kız bebegı ne yapacak. benım arkdas telde bile konuşamıyor. hemde sımdı o yavrsundan 1 sn bile ayrılamaz. baksana uyuyunca bıle sıkılıyorlarmış.

Hani Dr muayenesine falan gidecek olursa yolunun üstü diye dedim canım.

canım o konuda kesınlıkle haklısın. bende ıstıyorum çocuğuma ıyı bır gelecek sağlayayım.
eskıden çocuk yokken derdım kendı basının caresıne baksın dıye ama şimdi dıyorum her seyın en ıyısı onun ıcın olsun.

Artik tüketim toplumunda da olduğumuz için iyinin iyisi iyinin de iyisi var. Gecen gün doğa kolejine gittim bilmiyorum belki yaznisimdir buraya da,rengarenk yapmışlar her yeri çocuklara deney odaları filan koymuşlar oğlum da çok beğendi,sadece 1. Sınıflar için ayrı bi yüzme havuzu var.sadece 1. Sınıflar için ayrı bi kantini var,çocukların ilgisini çekebilecek her turlu güzelliği koymuşlar insanin çocuk olası geliyor...
Sonra da devlet okuluna gittim öğretmen görüşmeye çağırdı beni (oğlum anasınıfında ve okumayı soktu kasımda) her yer renksiz,hastane mi okul mu belli değil,duvarları kirik çatlak..ne diyeyim. Kucumsemek gibi değil kesinlikle ama beyaza boyayacagina mesela kırmızıya yeşile pembeye boyasaniza.çok zor değil yanı bazı şeyler.. Sonra diyorlar ki yol yaptik.

ya benım kuzenım ve ablam biraz değişikler. böyle parti, eğlence, süs yapsınlar. resım cekıp paylaşsınlar, gösteriş yapsınlar cok severler.
ben de tam aski. ee sımdı ellerine oyle bır fırsat gecmıs degerlendırelım dıyorlar bılıyorlar benım ılgılenmeyecegımı kendılerı hazılayıp benı de dahil edıyorlar.
bende sadece hastane için hazır çıkolata alıcam yenebılenınden .
insanlar yesınler ağızları tatlansın. başka ikram oluyor mu hastanede bılmıyorum zaten
aslında açık olarak çikolata satan bır yer bulamadım bulabilsem kendım süsleyecektim ama artık zaman kalmadı.

bencede benziyor ama napalım insanın içinden gelcek otururken bile boş duramıyorum ben örgüyü alıyorum hemen elime kızıyo sonra yorgunum diyosun bırak şunu diye ama ben onu yaparken dinleniyorum farkında değil
Sen bunları yazarken ben Kalktım kovanın içine klorak yüZey temizleyicileri Döktüm cam kapı pencere giriştim sonra süpürge tuttum vileda Yaptım :-) makinaya çamaşır attım :-) şimdide kendime bi bardak Çay koydum minik harekete geçsin diyede Çikolatalı gofreti aldım kemiriyorum :-) kıpırdandı bile

Canım bnde 2 çeşit yemeği hazırladım bu arada lavabolara bnce döktüm bekliyor şimdi ovacam onları ç.suyu olmdn bna temizlik olmuş gibi glemiyor vallah bnde kullanıyorum asla birbirine karıştırmam ve dökerim bekler biraz snrada gider yıkarım. Onları yıkıyım snrada toz alıyım geriye pilavla salata kalıyor bu arada bnde 1 portakal yiyim die oturdum.
Ayy snrada kardaşıma sevdiği tatlıyı yapıyım sevinsin akşam görünce kocişte çok seviyor onu nede olsa ikisine iyi olur sevinirler :KK48: zaten bn bitriene kadr anamgilde alibeyköye iner herhalde

Back
X