2015 Şubat Anneleri

Ay hepiniz temizlikten bahsetmissiniz kendimic cok kotu hissettim haha :)

Benim evimi tabiri caizse bok goturuyo afedersiniz. Gunluk temizlik yapiyorum sadece. Temizlikci gelicek diye iyice koyverdim icim hic rahat olmuyor ama yapamiyorum agir is cidden nefes nefese kaliyorum. Kimileri cam silmekten perde asmaktan bahsetmis bi de oyy :/

Normalde olsa ben boyle duramazdim asla ah bu enerji, sihhat bunlardan onemli bi sey yok :/

Halilarim, koltuklarim, camlar her yer berbat. Bi tek bebisimin odasi tertemiz. Insallah erken dogurmam yandik yoksa :/

benim de günlük temizlik yok, ancak toz alıyorum, yemek yapıp mutfağı toparlıyorum, çamaşır ütü, bir de tuvalet banyo. ortalığı toparlayabildiğim kadar :) süpürüp silmek yok :KK39:(yine baya şey yapıyormuşum yazınca :KK37:) ben de her gün öğlen olmadan temziliğimi bitirir (evdeyken) haftada 1 de tüm evi kaldırıp temizlerdim camlar dahil.

1 gün kapıları sildim eşimle tartışa tartışa o kadar silmeye başladım bırak hafta sonu yaparım, diyor :confused:hangi hafta sonu dedim :KK70:ama büyük temizliğimi bitirdi eşim(annem buradayken başladı) sağ olsun :KK74: mutfak üst dolapları hariç o yüzden içim rahat.
halıları da kaldırdım yerden doğurduktan sonra sereceğim kısmete temiz temiz dursunlar :KK69:

Türkiyede gittim markete Bakiyom 3-4 cesit baska yok alismisim banyodaki Ilaclar banyoda Kalir hayatta mutfaga sokmam mutfaktakide ayni sekilde orya gelince sapitiyom biraz. Allahtan 1 Ay ama o toz toprak nedir arkadas 5. katta oturuyom türkiyede hayatimda öyle toz görmedim. 2 günde bir ev süpür sil.

Altyapı daha oturmadı çok eksiğimiz var o yüzden.

taktım ama iş işten geçtikten sonra
zaten kireç çözücü sayesinde eldivende yırtıldı sonra onuda attım
akşam zeytinyağı süreyim bari
delindi zaten parmaklarım
su toplamış :KK43:
O kdr deterjan solumamak lazim bence.eldivene bunu ypn sana ve bebise zarar verir Allah korusun

ben çamaşır suyunu sadece tuvalet temizliğinde kullanıyorum onun dışında lavaboları ovmak için direk çamaşır suyu değil çamaşır suyu katkılı ürünlerden kullanıyorum beyazlasın diye
mutfak eşyalarıma kullanmam
doğrumu yapıyorum efem Hoppa

Tuvalet temizliğinde tuz ruhu kullanabilirsin hem daha çabuk temizler hem de mikrobu öldürür. Çamaşır suyunun çamaşırlarda kullanılmasını öneririm sadece.

Ben de bu şişmeden korktum ya, doğurcam ben galiba bebek de bi acaipleşti ya da ben gerginim ondan o da rahatsız oldu :/
Bizim sıkıntı isim konusu, babasının isminin yanına isim buldum cok hoşuma gittik uydu da hayır hayatta olmaz başımı kes bunu isteme dedi. Başını napim ben senin Analık hakkı diye bişey var bu kdr da yok sayılmaz insan dedim , gözüm görmesin onu o kdr canım acıdı ki , bu zamana kdr hep mutlu olsun die tamam die die her seye , ben iyice gözle Görünmez olmuşum . Dedim yok sayılmak ne demek bundan sonra izle . Sinirlendiğim için geçen gün hastanelik oldum , yine demiyor ki bu kadın da bişey istemiş , annesi..
Bi tek onların babaları var sanki. Biz ağaç kovuğundan geldik ya :KK20: Canım kusura bakmada uyuz oluyorum böyle düşünen erkeklere. Adamın birazda karısını düşünmesi lazım. Biz kimseye isim sormayız. Ya ortak isim buluyoruz yada ikimizinde istediği isim olacak. Kızımın adı Elif Naz. Eşim Elif istedi. Çok hoşuma gitti. Benimde Naz ismi hoşuma gidiyo dedim. O zaman Elifnaz olsun dedi:) bu kızçemdede, İkra olsa dedi. Olsun dedim. Sonra Esma ismini çok beğeniyordum. ikra Esma olsun dedik. Ne o kırıldı nede ben.
Kayınvalideme dedikki senin adını koycaz kıza. Adı Gülsen. Sakın ha dedi. Ben bile sevmiyorum kendi adımı başka isimmi kalmadı, gidin başka isim koyun dedi:) buda onun büyüklüğünü gösterdi. İş birazda kp de bitiyor ;)

kullaniyorum iste bende onlari da sen onlarada kar$isin saniyodum ben : )))

parkem yokda ocak için yag çozucu, wc için ayri deterjan vs kullaniyorum
ee bunlar tr de yokmu

Var da çok pahalı işte alan sayısı da az. Deterjanlar doğru kullanımda kullanıldığı sürece onaylıyorum ben. Örneğin azıcık yağ çözücüyle hemen temizleyivermek dururken birsürü çamaşır Suları priller cifler kullanıyoruz bunlar hem temizlemek istediğimiz yerde kalıntı bırakıyor bem sağlığımız için zararlı hem de onu dururlarken atık suya birsürü kimyasal karıştırmış oluyoruz. Gelecekte yavrularımıza sağlıklı bir ortam bırakmak istiyorsak önce evden başlamalıyız.

Var da çok pahalı işte alan sayısı da az. Deterjanlar doğru kullanımda kullanıldığı sürece onaylıyorum ben. Örneğin azıcık yağ çözücüyle hemen temizleyivermek dururken birsürü çamaşır Suları priller cifler kullanıyoruz bunlar hem temizlemek istediğimiz yerde kalıntı bırakıyor bem sağlığımız için zararlı hem de onu dururlarken atık suya birsürü kimyasal karıştırmış oluyoruz. Gelecekte yavrularımıza sağlıklı bir ortam bırakmak istiyorsak önce evden başlamalıyız.
e kiz cif inde her çesidi var heryer için, mutfak için ayri lavabo için ayri çamasir sulu susuz vs ama ben spreyini diyorum jel den kullanmadim hiç, marseille sabunlu benim ocak için kullandigim için çok guzel temizler çamasir suyunu hiç dokduugmu hatirlmaiyorum ocaaga..

buradada pahali aslindada promosyon oldumu ben stok yapiyorum : )) deterjanim eksik olmaz evden her telden :))

Doğum fotoğrafçısı pek olacak is değilmiş ben de yasayinca anladım hele dogumhanede falan doktorlar kesin sinir oluyordur koyun can derdinde kasap et derdinde gibi :) o an cidden sadece hayırlısı ile kucagina almayi istiyor insan

Hmm hayal ettim de gerçekten sinir bir durum. Doğumhaneye sokmamak lazım o zaman.

e kiz cif inde her çesidi var heryer için, mutfak için ayri lavabo için ayri çamasir sulu susuz vs ama ben spreyini diyorum jel den kullanmadim hiç, marseille sabunlu benim ocak için kullandigim için çok guzel temizler çamasir suyunu hiç dokduugmu hatirlmaiyorum ocaaga..

buradada pahali aslindada promosyon oldumu ben stok yapiyorum : )) deterjanim eksik olmaz evden her telden :))

İşte çeşidine göre kullanmak gerekiyor canım. Hepsinin ayrı özelliği var. Birinin yerine diğerini kullanınca işler karışıyor. Hele bütün evi çamaşır suyuyla silince daha karışık bir hale geliyor.

Benim evim de öyle. Hiç sallamıyorum. Napayım ya canımdan kıymetli mi. Haftaya kadın gelecek, halıları da verdim o da haftaya gelecek. İnşallah haftaya salıya kadar doğurmam :)

Aman aman dursun daha bebis :) ben de canimdan degerli degil diye dusunup rahatlatiyorum kendimi valla. Benim biraz daha zamanim var o yuzden tekrar pislenmesin diye bekliyorum daha.

benim de günlük temizlik yok, ancak toz alıyorum, yemek yapıp mutfağı toparlıyorum, çamaşır ütü, bir de tuvalet banyo. ortalığı toparlayabildiğim kadar :) süpürüp silmek yok :KK39:(yine baya şey yapıyormuşum yazınca :KK37:) ben de her gün öğlen olmadan temziliğimi bitirir (evdeyken) haftada 1 de tüm evi kaldırıp temizlerdim camlar dahil.

1 gün kapıları sildim eşimle tartışa tartışa o kadar silmeye başladım bırak hafta sonu yaparım, diyor :confused:hangi hafta sonu dedim :KK70:ama büyük temizliğimi bitirdi eşim(annem buradayken başladı) sağ olsun :KK74: mutfak üst dolapları hariç o yüzden içim rahat.
halıları da kaldırdım yerden doğurduktan sonra sereceğim kısmete temiz temiz dursunlar :KK69:

Oh sen bitirmissin bile :) bisey yapmiyorum desen de masallahin var :)) ben bildigin bisey yapmiyorum ya esimden allah razi olsun haftada bir supurup silio ben banyolari falan temizliyorum, camasir ve utu o kadar. O bile mahvediyor beni.

Buyuk temizlik icin de daha vaktim var benim 34.haftamdayim hem annemi bekliyorum gelsin de o zaman kadin tutucaz. Simdi en az bi ay var normal sartlarda. Yaptirirsam kirlenir yine. Erken de dogurursam napiyim bebisim saglikla gelsin de temizligi dusunemem valla o an. Amaaan koyverdim yani :))

Hmm hayal ettim de gerçekten sinir bir durum. Doğumhaneye sokmamak lazım o zaman.
bizim fotograflar babadan di dogum hanedeki : ))
hastane odasindada bekledim ama geecn olmadi, normalde belli gunlerde geçip fotograf istiyrmunsuz diye soruyormus fotografçi
benim bebelerin sansindan kimseyi gormedim, belki 3. nun $ansi vardir ama bu sferde esitlik olmuyor, buyyunce hani benim hastane fotografim diyormus çocuklar boyle ayrimciliklarda

Temizlikciye giden para bazen gozume batiyor ama ben sevdim bu duzeni. Iki haftaya geliyor heryeri temizleyip gidiyor. Camlar perdeler halilar temiz zaten su an. Ani birsey olsa bir supurge acmak yeter duruma gore. Ama bebegij kiyafetlerini yikamadim daha. Kv gidince yikayayim.diyorum nedense ondan saklayasim var aldiklarimi. Yorum yapiyor diye sanirim ya da kotu gelin miyim neyim.

Bu sadece kv için yapılmış bişey değil bence. Ben de kimseye göstermek istemiyorum bebiş doğunca görürler insallah.

İşte çeşidine göre kullanmak gerekiyor canım. Hepsinin ayrı özelliği var. Birinin yerine diğerini kullanınca işler karışıyor. Hele bütün evi çamaşır suyuyla silince daha karışık bir hale geliyor.
anladim canim
ne deyim bizim hatunlar bigun anlaarlar belki ne ye ansil zarar verdiklerini

bizim fotograflar babadan di dogum hanedeki : ))
hastane odasindada bekledim ama geecn olmadi, normalde belli gunlerde geçip fotograf istiyrmunsuz diye soruyormus fotografçi
benim bebelerin sansindan kimseyi gormedim, belki 3. nun $ansi vardir ama bu sferde esitlik olmuyor, buyyunce hani benim hastane fotografim diyormus çocuklar boyle ayrimciliklarda

Onunkini de babası çeker olmaz mı? Bence de en mantıklısı o.

Yani ne bileyim sezaryen falan belki daha az streslidir onda Olabilir ama normal doğumda doktor cikarmaya çalışırken ebe ittirirken anestezi uzmanı senin başında sen ikinmanin derdindeyken fotocu çok fazla geldi gözüme :)

Back
X