- Emoji Skoru
- 167
- Puanlar
- 53
Kizlar merhaba, cok takip edemiyorum ama sanirim herkes bir bir doguruyor cok tebrik ederim hepinizi gozunuzaydin :)
Ya size bir sey sorucam cok aklima takildi. Bugun kontrolum vardi 37+5 su an. Bakti her sey normal daha kanala da girmemis.
Bugun dogumu konustuk iste. ne istedigimi sordu normal dedim. Normal dogum icin hic bi sikinti yok ben de normali oneririm dedi. iste kanama, nişan, hareketlerde azalma, su gelmesi, sanci vs oldugunda hemen geliyosun dedi.
Buraya kadar normal. Geldiginde epidural diye bilgilendir dedi. Istiyosak bilgilendiriyoruz di mi dedim. epidural yapicam dedi olmaz diger turlu dayanamazsin dedi. Korkularim var epiduralle ilgili dedim hic korkmana gerek yok dedi.
Ya bu bi ozel hastane politikasi midir anlamadim. Bu benim istegime kalmis bisey sonucta. Doktoruma cok guveniyorum cok seviyorum ama neden boyle epidural olacak diye kestirip atti anlamadim o an bi bosluguma geldi bisey de diyemedim. Psikolojik olarak dayanamazsin lafini doktor soyleyince insan da etkileniyo demek ki o yuzden boyle davraniyolar.
Esim de doktor ne derse o mantiginda. Tabiiki acisiz dogurmayi bende iaterim de korkuyorum cekiniyorum epiduralden yagerci sezaryen olmak zorunda kalirsam da epidural olcak ama.
Sizce doktorum niye boyle dayatti bana bunu? Siz ne dusunuyosunuz epidural normal dogum hakkinda? Off kafamda deli sorular![]()
Ben yurtdışındayım, epidurali doğum anında soruyorlar ister misin diye, ağrılar hafifkenden bi hemşire geliyor öbürü gidiyor neden almıyorsun epidural, dayanamazsın diyip duruyorlardı. Serum takılırken falan ahladım hemen "oo bu daha ne ki" diyorlardı, ama ben epidurali istemiyordum hem düşüncesi ürkütücü geliyordu hem düşük ihtimal de olsa yan etkilerinden korkuyordum hem de bu tecrübeyi en doğalından yaşamak istiyordum elimden geldiğince. Eşim de benle aynı fikirdeydi, neyse artık son saatlerde iyice dayanılmaz olmaya başlamıştı sancılar gelip açılmamı kontrol eden de yoktu. Tam son anda eşimin itirazlarına rağmen çağırdım hemşireyi epidural istiyorum eğer saatlerce bunu çekceksem dayanamam dedim. Eşim de suratını asıyor yanımda sanki kendi doğuruyor hemen internetten zararlarına bakmaya başladı yanımda sinir oldum iyice