2015 Şubat Anneleri

Valla canlar, ben sezaryenden çok memnun kaldım. Sadece eve geçince spinalin yan etkisini yaşadım. Boyun tutulması şeklinde ağrı ve sırt ağrısı. Onuda dr hap verdi ve çok şükür 2 günde geçti. Keşke ilk doğumumda sezaryen olsaydı.
Bu arada göğüs yaraları için ben mustelanın kremini kullanıyorum. Ufacık bişey ama baya gidiyo. Çok şüküt hiç yara olmadı göğüslerim. Normalde ilaç türü pek kullanmam pekte para vermem ama iyiki almışız dedim. Yarası olan aşdın derim.

oglum 2-3 aylik ancaydi,kizimda 22 aylik iste aralari 19 ay zaten ..
bi sabah kalkdim ishalim , oyle bi karin agrisi varki bende içimi parçaliyolar,wc de kovayla duruyorum bulantidan kusarsam diye ..
esime dedim nolur gitme bugun ise , biraz toparlayim en azindan , birakma beni diye yalvardim ..
saçmalama diye guldu bana, kalkdi gitti ise .. o kadar gucume gittiki onu yok saydim,etkisiz eleman gordum kizmadim bile , giitigine deil hastaligima çaresizligime agladim ..
butun gun yattim , kizim bi tarafimda oglum bi tarafimda
uyandikça oglani emzirdim ben yatinca onlarda kalkmadi yatkdan, uyuduk uyandik geri uyuduk butun gun , o gunu yasadiklarimi olsemde unutmam,4.5 sene oldu ..

bu sefer yataga baglasam yine yatmaaz evdeki çocuklar
Allahim nolur sen yardim et, beni kimseye muhtaç etme ..
Dua edeceğim sana Maral...

bi sabah kalkdim ishalim , oyle bi karin agrisi varki bende içimi parçaliyolar,wc de kovayla duruyorum bulantidan kusarsam diye ..
esime dedim nolur gitme bugun ise , biraz toparlayim en azindan , birakma beni diye yalvardim ..
saçmalama diye guldu bana, kalkdi gitti ise .. o kadar gucume gittiki onu yok saydim,etkisiz eleman gordum kizmadim bile , giitigine deil hastaligima çaresizligime agladim ..
uyandikça oglani emzirdim ben yatinca onlarda kalkmadi yatkdan, uyuduk uyandik geri uyuduk butun gun , o gunu yasadiklarimi olsemde unutmam,4.5 sene oldu ..

Canım bnm ya sen herseyın üstesinden gelirsin eminim boyle seyler düşünme şimdi..allah dağına göre kar verir..inşallah seni yormucak bi bebis geliyor iyi düşün iyi olsun

Merak etme yav.
Bende dikişliyim.daha bir gün oturmadım.
Hastaneden geldim sonraki.gün başladum.gündüz hem çalışıp hem çocuk bakmaya.
Gece sabaha kadar koridorda bebek gezdiriyorum yinede sabahın köründe kalktım kahvaltımı kendim hazırladım
Bize.bir şey Olmaz
Tütütütü maşallah
maasallahh masallahhhh :))
yaws bu sayfadakiler dökülüyor hep esoba :))
bende dokulursem ya diye korkmaya absladim valla :)

ama niyeki ?
yeni dogan çocugun ne zorlugu var ?
hep uyur zaten yeni dogan çocuk
benim çocuklardami bi gariplik var acabaa :)))
Anam anam canavar benimki durmuyor ağlıyor.. Iki saatte bir Uyanıyor Çığlık çığlığa hep kucak istiyor, hep onunla konuşulmasını istiyor...ama cok tatlıki....

maasallahh masallahhhh :))
yaws bu sayfadakiler dökülüyor hep esoba :))
bende dokulursem ya diye korkmaya absladim valla :)
Dökülme lüksü olmayanlar dökülmüyor metak etme.
Bazen çok zzor zamanlar ve patlamalar olabiliyor ama o kadar da olacak
Güvenecek kimsen yoksa mecbur güçlü oluyorsun.
Hoş yapı meselesi ben yanımda biri olsa dahi ben yaparım kafasındayım.
Sen benden kat kat güçlüsün.
SanırıM senin çocuklarda uslu çocuk

Canım bnm ya sen herseyın üstesinden gelirsin eminim boyle seyler düşünme şimdi..allah dağına göre kar verir..inşallah seni yormucak bi bebis geliyor iyi düşün iyi olsun
insallah canim
o zamanlar sehre yeni tasinmistim Alalhin kulunu tanimiyordum
simdi var eçvrem komsum arkadasim çok sukur insallah gerek kalmaz kimseye, herkesin kedni evi çoluk çocugu var sonuçta benlemi ugrasacaklar : (

Dökülme lüksü olmayanlar dökülmüyor metak etme.
Bazen çok zzor zamanlar ve patlamalar olabiliyor ama o kadar da olacak
Güvenecek kimsen yoksa mecbur güçlü oluyorsun.
Hoş yapı meselesi ben yanımda biri olsa dahi ben yaparım kafasındayım.
Sen benden kat kat güçlüsün.
SanırıM senin çocuklarda uslu çocuk
aaa bak onda haklsin iste,ne dokulme ne nazlanma luksum yok benim hiç olmadi,guçlu olamsam bile oyle drumak zorundayim , ben diyorum ya size lohusalik ne demek ben bilmiyuorum diye e gosteren olmayinca bilmiyorsun :)

evdekiler uslu sayilir, araada birbilerine giriyolar ama basedebiliyorum su an , ama bebekken burda yazilanlar kadar zorlanmadim ben,hele oglum ilk 3 ay full uyudu,kilo alimi iyi oldugu için ellemezdim bende uyyarak buyurdu
3 ay bitince de saat kurmus gibi her sabah 7 de uyanmaya baslamisti ama neyse :))))
simdi uyansa da bisey olmaz çocuklarin okulu için uynaiyorum zaten ben o saaatde ...

haaaa bi kolayligim daha var abla ver abimize gece top atsan duymazlar asla uyanmazlar sese gurultuye, sabah okula uyandirmak için en az 10 dk harciyorum yapamdigim kalmiyor vallaaa :mad:
bunada sukur deyim bari benn

insallah canim
o zamanlar sehre yeni tasinmistim Alalhin kulunu tanimiyordum
simdi var eçvrem komsum arkadasim çok sukur insallah gerek kalmaz kimseye, herkesin kedni evi çoluk çocugu var sonuçta benlemi ugrasacaklar : (
Insanin başına gelince illaki bi çözüm yolu bulunuyor..şimdi bana deseler iki çocuğa hasta halinle bakabilir misin diye mümkün değil bakamam derim ama bak sen ustesinden gelmişsin..ayrıca tecrubelisin..bizim kafaya taktigimiz bisürü şey senin için çocuk oyuncağı :) gece gece böyle hüzünlü şeyler dusunme..ne demişler kul sıkışmadikca Hızır gelmezmis

Anam anam canavar benimki durmuyor ağlıyor.. Iki saatte bir Uyanıyor Çığlık çığlığa hep kucak istiyor, hep onunla konuşulmasını istiyor...ama cok tatlıki....
:))) e konus sende o zaman isin ne, alti ustu bi çocuk :KK53:
maasalllahhh bebisine, çok konusursan çabuk dillenir : )

aaa kizlar bebisi ayrilmayanlar için kanguru denedinizmi ?
kollarinizin kopmasindan iyidir
benimki ilk 3 ay onun içinde buyyecek buyuk ihtimalleee :)))

Insanin başına gelince illaki bi çözüm yolu bulunuyor..şimdi bana deseler iki çocuğa hasta halinle bakabilir misin diye mümkün değil bakamam derim ama bak sen ustesinden gelmişsin..ayrıca tecrubelisin..bizim kafaya taktigimiz bisürü şey senin için çocuk oyuncağı :) gece gece böyle hüzünlü şeyler dusunme..ne demişler kul sıkışmadikca Hızır gelmezmis
Allah dagina gore kar verirmis gerçekten
hasta lik çok zor, Allahim saglik versin insallah da uçede bakarim dordede dermisim :))))))))))
saka saka manyak deilim dorduncuyu yapmiycam :p

Evet canım sağınca anladım. Ben 3-4 saatte bir sağıyorum. Süt olmasa bile kanallar iyice açılsın diye.

Canım ilk kızımdada biberonla verdim bunada biberonla veriyorum. Hemşire biberın kullanma çay kaşığıyla ver dedi ama demekle olmuyo:) ilk kızım 2,5 ay emdi. Sütüm gitti o yüzden ememedi çocuğum. Moral çok önemli:KK66:

Canım özellikle sabah kalktığımda göğüsler dolu olduğu için 10 dk sağmış oluyorum. Ama gün içinde 30cc falan çıkıyo, onu içirip arkası dan mama veriyorum. Birde kendi göğsümde bişey keşfettim. Sol göğsümü sağıyorum bitiyo, sağ göğsümü sağıyorum. Sonra tekrar sola geçiyorum bi 3-4 dk boş boş çekiyo makine. Sonra elimle sağdan soldan masaj yapıyorum süt gelmeye başlıyo baya bi çıkıyo yine. Sonra diğer göğüs ynı işlem.

Canım kv kendi canı kesinlikle ilgisi daha farklı olur. Ama bu fark ikerleyen zamanda seni üzebilir. Şımarabilir, çok fazla babaanneci olabilir. Sonuçta kıyamayıp her istediğini yapıyor anneanne babaanne. Kendi kızomdan biliyorum. Doğumdan sonra 1 hafta benim annem 15 gün kv kaldı yanımda, kızımdaki huy değişimini anlatamam. Ki benimkiler eline kraker verseler bana sorarlar.
Ya bn mi abartiyorum bilmiyorumama kucaga alismasin istiyorum arkami dondugum an kucaginda mesela duran cocugu aglatiyo fln.zor bi isim var benim hep kucak isteyen her dedigi yapilan bi cocukla bas edememki:(

kizim 1 aylik falandi
kardesim in kaynanasi gormeye geldi evime .. 40 lama nasil oluyor diye sordum ona, soracak insan çok teleefonla ama ben ondan yardim isteyeckdim o yuzden sormustum
çok basit kirklamada bisey yok yaparsin diye basladi soze ve anlatti iste zaten herkes farkli yapiyormus galiba
neyse
çocugu n yikama suyundan kirk kasik ayir yikamasi bitincede basindan ayirdigin suyu dok duani oku falan dedi .. o oyle çok basit vs deyince gel yardim et diyemedim ..

kadinin dedigini yaptim ama ben kizimi yikayana kadar ayirdigim su sogumus : ((( dökdügüm gibi nasil irkildi yavrum titredi soguk sudan : ((

hem kuruladim hem giydirdim hem agladim hem ozur diledim kzimdan , melegimden ..

oglanda tecrubeliydim ayni islemi yaptim ama yikama isini kisa tuttum su sogumadan dokdum kafasindan olaysiz atlatmistik ..

ya ben burda sizi okudukça, yazdikça hep hafizamda biseyler canlaniyor neden acaba : ))

Kızlar kızımın sarılık değeri 14 çıktı fototerapiye aldılar çok üzgünüm boyle bizi yasayan var mi değeri kaçtı düşüyor mu 1 gecede lütfen ilgilenir misiniz
gecmis olsun canim

analik iste bu yuzden annelik baska birsey. Buyudukce bilmiyoruz annenin kiymetini orasi baska

gecmis olsun canim

analik iste bu yuzden annelik baska birsey. Buyudukce bilmiyoruz annenin kiymetini orasi baska
bende bilmezdim anacigimin kiymetini, yani yeterince bilmiyormusum meger sonradan anladim tabi is isten geçdikden sonra
kiizma hameileyken geceleri yataakda donemezken hep annem aklima gelirdi, oda bende boyle zorlanmistir diye .. Allah hiç bi anneyi evlatlarindan ayirmasin erkenden ..

Back
X