2015 Şubat Anneleri

MaRaL_ MaRaL_ canimm yaa sen cok guclu bir kadinsin genc yasonda 3. Cocugunu alacaksın ins kucagina. Hamile halinle anne olarak cocuklarina cok iyi bakiyorsun. Esin bunların farkindadir mutlaka. Uzme kendini son donemlerde diygusallik tavan yapıyor. Esim son gunlerde bana dogursanda kurtulsak dedi bir aksam ne agladim o gun. Sonra geldi Özür diledi. Yaaa surkli girmeyi cok istiyorum foruma ama hic firsatim olmadi bugunlerde kiziminda problemleri bitmedi. Simdide göbeği kaniyor. Cok panikliyorum. Dr a sordum baticon sur bisey olmaz dedi. Ins duzelir
Oglumum gobegi 5. gun dustu sonra kanama oldu 3-4 gun giysisinnde hep gordum doktorumuz bir krem yazdi kulak cubugu ile surdum 2 gunde gecti sukur.
ama ozellikle uyardi 5 gune gecmezse ara beni dedi...

Bence burda en son ben dogurucam :) zaten takvimim de ayin sonu sayilir. Bugun tam 39.haftama girdim ve hala kanala girmedi benim sipa.

geceleri resmen kazi calismasi yapiyo ama bu kadar hareketi yapacak alani nerde buluyo anlamadim.

Benim acelem yok daha bi haftasi var ama gununu gecmesin insallah endiselenirim :KK43:

epidural normal doguma karar verdim sonunda allah yardimcim olsun. Hepimizin yardimcisi olsun. Bakalim neler olacak..
Benim takvim biteli 3 gün oldu bende endişeleniyorum ama Gününü bekliyordur ben tarihte hata yapmışımdır diyorum Allah yardımcımız olsun zor beklemek .. Pazartesiye kadar doğmazsa doktor riske atamam suni sancı ile başlayrız Doğumu dedi

kızlar çok kötü bir gün geçirdim :KK43:
birden bebeğimin ağzından burnundan köpük gelmeye başladı mosmor oldu nefes alamadı tepki vermedi elini kolunu oynatmadı korkudan aklım çıktı annem bebeklerde olur öyle desede kv beni daha çok gerdi sakinleştireceği yerde daha çok panik yaptırdı benim kucağımdada öyle oldu ama korkarsınız idye söylemedim dedi. ağlaya ağlaya eşimi aradım hemen geldi sağlık ocağına götürdüm ebe sağolsun baktı genzi temiz burnuda temiz olur öyle bebeklerde akıntısını atmaya başlaması güzel atamasa daha zor olur dedi. kadın beni teselli etmeye çalışıyor ben ağlıyorum kendi annem korkulacak bişey yok dedim ama içi rahat etmedi diyor kv çıkmış ordan panik olduk çok korktuk diyor ebe annesi şimdi lohusa herşeye üzülür ağlar sizin onu sakinleştirmeniz lazım böyle yapmayın dedi eşimede işten geldiğinizde işe giderken ilk anneyle sonra bebekle ilgilenin dedi. kv çıktı ordan gelmişken kilosunu ölçün bari dedi ebe bir bana baktı bir kv ye baktı sinirden dişlerimi sıkmaktan başıma ağrılar girdi bugün.
neyseki bir problem çıkmadı sağlık ocağından geldik 4 saat deliksiz uyudu kuzum.
ömrümden ömür gitti onu mosmor görünce :KK43:
geçmis olsun canim
senin bu kv ye bol oku ufle nazar degdi kadin valla billaaa
takma sen onu yok say
insalalh abska oyle korkutmaz senin bebisin

birden bebeğimin ağzından burnundan köpük gelmeye başladı mosmor oldu nefes alamadı tepki vermedi elini kolunu oynatmadı korkudan aklım çıktı annem bebeklerde olur öyle desede kv beni daha çok gerdi sakinleştireceği yerde daha çok panik yaptırdı benim kucağımdada öyle oldu ama korkarsınız idye söylemedim dedi. ağlaya ağlaya eşimi aradım hemen geldi sağlık ocağına götürdüm ebe sağolsun baktı genzi temiz burnuda temiz olur öyle bebeklerde akıntısını atmaya başlaması güzel atamasa daha zor olur dedi. kadın beni teselli etmeye çalışıyor ben ağlıyorum kendi annem korkulacak bişey yok dedim ama içi rahat etmedi diyor kv çıkmış ordan panik olduk çok korktuk diyor ebe annesi şimdi lohusa herşeye üzülür ağlar sizin onu sakinleştirmeniz lazım böyle yapmayın dedi eşimede işten geldiğinizde işe giderken ilk anneyle sonra bebekle ilgilenin dedi. kv çıktı ordan gelmişken kilosunu ölçün bari dedi ebe bir bana baktı bir kv ye baktı sinirden dişlerimi sıkmaktan başıma ağrılar girdi bugün.
neyseki bir problem çıkmadı sağlık ocağından geldik 4 saat deliksiz uyudu kuzum.
Cok gecmis olsun. Lohusalikta en guzeli kocayla basbasa olmak galiba

Bence burda en son ben dogurucam :) zaten takvimim de ayin sonu sayilir. Bugun tam 39.haftama girdim ve hala kanala girmedi benim sipa.

geceleri resmen kazi calismasi yapiyo ama bu kadar hareketi yapacak alani nerde buluyo anlamadim.

Benim acelem yok daha bi haftasi var ama gununu gecmesin insallah endiselenirim :KK43:

epidural normal doguma karar verdim sonunda allah yardimcim olsun. Hepimizin yardimcisi olsun. Bakalim neler olacak..
epidural dogru bi seçim canim
senle ayniyiz 1 guncukden bizy olmaz
39 deil kiz 40 olduk oyle yaziyor ya imzada :)))
deliricem valla dogmuyor bu çocuk, sabah sancim vardi aksama dogru oda kayboldu
sertlesmeler zaten azaldi
oynatmaya az kaldi yanii doktorum nerde diye çigirrim yakindirr:mad:

Ben akşam 20 taneden çok hurma yedim yan yan merdiven inip çıktım çömelme hareketleri yaptım sıcak duş aldım bir ara kasılmalarım arttı ama git gide zaman aralıkları açıldı . Ne zor bir durum günün geçmesi
merdiveni yan yan çikmak ne ise yariyormus ?
ben duymadim onu daha once
bende çikiyim ise yarar belki bende
hurma gormek istemiyorum artik kaç kg yedim, gozumu kapadip yeyim bari :)

sizin gununuz geçti diye acele ediyorsunuz bende acele ediyorum çocuklar evdeyken doguryum diye
her kulun bi derdi var iste :)

Bugün 10 günlük oldu pipili ama göbeği düşmedi kizlar.. şöyle bir inceleyim düşmeye gönlü varmi dedim ama bildiğiniz sapasağlam duruyor yerli yerinde :)
Yalniz alt kisminda hala islaklik var yeni doğduğu gün gibi İslak .. Yarin çocukdDr una giturucem .. Bide sünnet için gorusucez bakalim akibetimiz hayrolsun
benim çocuklarinki geç duusyor canim
ikisinden biri 15 gunde dumsutu ama unuttum simdi hangiisyid:)

canım sende elleri öpülcek bi annesin.şimdi kızgınsın ve doğmayan bi bebişle sıkıntılısın ama inşallah okullardan önce doğcak minik kuzu:)biz aldık bi kere seni örnek,insan önce kendi güçlü olcakki cocuklarına hayrı olsun,senin gibi:)
saol canim o kadarda guçlu deilimdir belki kiz
yok sekerim okullar yarin son gun, saya saya gun kalmadi
artik okullarin açilacagi gunu sayarim bende napayim
gerçekten stres oldum gun geçtikçe
ilk basta aklimdan hep mart geçiyordu , beynim onu mu kazidi napti bilmiyorumki

merdiveni yan yan çikmak ne ise yariyormus ?
ben duymadim onu daha once
bende çikiyim ise yarar belki bende
hurma gormek istemiyorum artik kaç kg yedim, gozumu kapadip yeyim bari :)

sizin gununuz geçti diye acele ediyorsunuz bende acele ediyorum çocuklar evdeyken doguryum diye
her kulun bi derdi var iste :)
Ya Allah başka dert vermesin kocana da hidayet versin benimkine de nazar değdi herhalde :( hiç anlatmayım herkesin derdi var zaten :( ama insanı gam yıkıyormuş henüz bu yaşımda anlamış oldum :(

Cnm benim kızında düşmüyor doktora gittik % 70 lik alkol sur dedi ertesi gün düştü 8. Günde yani dün düştü
Yaş dusmemesinden ziyade beni alt kismindaki islaklik tedirgin etti. Bugün biraz kipirdattim yerinden dusecekmi diye bakmak için sabah sonra akintisi olmuş lekelenmiş kiyafeti..gotureyimde içim rahat etsin ..1 kere yikadik hususi bebe koktu. Kizimi hemen hergun yikadim7. Gün düşmüştü anlamadim gitti.
canim benim...sogukkanli olmak imkansiz evlatsa konu. Allah bida yasatmasin.. Cok gecmis olsun ama bir daha olursa mutlaka hastaneye gotur .. Kansizlik ta yapiyor ayni seyi

MaRaL_ MaRaL_ canimm yaa sen cok guclu bir kadinsin genc yasonda 3. Cocugunu alacaksın ins kucagina. Hamile halinle anne olarak cocuklarina cok iyi bakiyorsun. Esin bunların farkindadir mutlaka. Uzme kendini son donemlerde diygusallik tavan yapıyor. Esim son gunlerde bana dogursanda kurtulsak dedi bir aksam ne agladim o gun. Sonra geldi Özür diledi. Yaaa surkli girmeyi cok istiyorum foruma ama hic firsatim olmadi bugunlerde kiziminda problemleri bitmedi. Simdide göbeği kaniyor. Cok panikliyorum. Dr a sordum baticon sur bisey olmaz dedi. Ins duzelir
saol canim .. kiz onun için aglanirmi benimki sabah aksam diyor dogurda kurtulalim diye :)))
bugunde seni psikologa goturcem diyor :)))) alcan eline islak odunu yermisin yemezmisin gorecek kim giidyor psikologa :KK70:

gobegi takma kafana, dr un dedigini yap duzlir canim
sonra geçmezse kanarsa yakiyolar galiba biseyler oluyor ama simdi tam hatirlamiyorum te$his ve devaviyi

Yaş dusmemesinden ziyade beni alt kismindaki islaklik tedirgin etti. Bugün biraz kipirdattim yerinden dusecekmi diye bakmak için sabah sonra akintisi olmuş lekelenmiş kiyafeti..gotureyimde içim rahat etsin ..1 kere yikadik hususi bebe koktu. Kizimi hemen hergun yikadim7. Gün düşmüştü anlamadim gitti.
canim benim...sogukkanli olmak imkansiz evlatsa konu. Allah bida yasatmasin.. Cok gecmis olsun ama bir daha olursa mutlaka hastaneye gotur .. Kansizlik ta yapiyor ayni seyi
canim cok gecmis olsun valla bebeklerde ufak bir sey olunca tedirgin oluyoruz. Merak etme biximde ilk 3 gun ahzindan burnundan sumuksu bir sey geliyordu hatta bir ara aynuni senin gibi korkudan agladim. Morarmisti kizim. O durumda elinin ustune yuz ustu yatir sirtina elini kubbe sekline getirerek vur ki aatsin icindekini. Bunu kuzenimiz yeni dogan yogun bakiminda hemsire o soyledi. Onlarda kuvezdeki bebeklere uyguluyorlarmis. vururken korkma avuc icin yukatoya dogru kalkacak parmak uclarinla vurmuş oluyorsun

Canım cok geçmiş olsun. Boşver kvyi bebeğin iyiymiş ya önemli olan o.

Çok çok geçmiş olsun.
Öyle durumlarda biraz soğukkanlı olmak gerek aslında ama olamıyoruz
Benimde ağzına süt dolmuştu ve mosmor olmuşty. Sesi soluğu kesildi. Sarstım.kendine geldi ama o gün bana zehir oldu.
Şimdi hep korkarak.yaşıyorum ya bir şey olursa diye
AlLah korusun bebeklerimizi.
K.validelerde sanki lohusa olmamış gibi hiç alttan almıyorlar.insanı delirtiyorlar laf desen alınıyorlar.

geçmis olsun canim
senin bu kv ye bol oku ufle nazar degdi kadin valla billaaa
takma sen onu yok say
insalalh abska oyle korkutmaz senin bebisin

Cok gecmis olsun. Lohusalikta en guzeli kocayla basbasa olmak galiba
çok teşekkür ederim kızlar valla ömrümden ömür gitti kuzumu öyle görünce. kv eve gelince yat uyu diyor hayır dedim uyu kızım biz burdayız diyor ya ikra böyleyken beni uyku tutarmı uyumaacağım dedim sustu. valla kocamla kalsam daha az panik oılurdum bide hangi ara milleti arayıp anlattıysa telefonu susmadı herkes geçmiş olsuna aradı. haftaya herkesi göndereceğim onada özellikle söyleyeceğim gelme diye. sürekli hastayım neyim var anlamıyor doktorlar birden fenalaşıyorum diyor her geldiğinde bende fenalaşıyor daha çok geriliyorum

Haklısın canım insan bi yerde tıkanıyor gerçekten ben sürekli böyle düşünmeme rağmen tıkanıyorum ama hayat böyle yaratılış amacımız bu biz iman eden insanlarız dikkat edersen inançsız insanlar çok rahattırlar çünkü onlar en başından kaybettikleri için Allah onlara dünyada dilediklerini verir ki ahirette birşey istemesinler diye o yüzden sen Allah bana yeter de sonra kim ne yaparsa yapsın umursama kendine bebeğine yazık olur yoksa dua da çok kısa okuya okuya ezberlemiştim benn:)
arada patlamalar oluyor iste canim bugun daha iyyim .. ALlaha siginip guevniyorum zaten baska kimsem yokkki .. ne kocadan ne baskasindan fayda var baana ..

az once ogluma sakiz paketi verdim naneliydi , sonra ben sevmem naneliyi ama ver oglum tadina bakiyim acimi dedim
once aci deil dedi, sonra yine isteyince aci dedi .. yani kisacasi bu dunyada evlatdanda fayda yok :))))

bakdim simdi kisaymis , karisik geldi bilmediigm için ama surekli okuyunca kafama girer herhalde

dün çok üzülmüşsün.Allah yardımcın olsun.eşinin seni anlayabilmesini aarttırsın inşallah.bazen anlamaları için uzun yıllar geçiyor.inşallah o kadr uzun sürmez.bu ara geçmişe de pek takıldın eşinle ilgili.doldurma kendini.şimdi sana moral ve enerji lazım.eşinin icabına bakmayı bu ara ertele.
evet ya nerden geldi aklima bilmiyorumki dun gece butun onlar
esimede onlardan baslayip çattim zaten, nerden çikdi simdi 3 sene onceki dava diyor, 3 deil bi kere 4.5 sene dedim vede asla unutmuycam onlari dedim ..

enerjiyi bilmiyorumda moralim yok bu ara , Insallah bebegimi etkilenmemistir dunden beri ..

İçim şişti ağlamaktan.işitme testine götürdük bugün oğlumu.ölçemedi kadın.bebek hareketliydi.bi ara baktım geçemedi yazıyordu cihazda.15 gün sonra yine çağırdı.eşim bi sorunmu var söylemiyisunuz dedi.yok zaten şimdi belli olmaz dedi.oğlum burnu tikaniyor hapsuruyor gozleri akiyor son gunlerde.ondanda olabilir dedi.deliricem:KK61:

Cok gecmis olsun
Bende hastanede yasadim ilk gun
kaka yapmak icin ikiniyorlar tukurugu genzine kacti biraz morardi esim kaptigi gibi hemsireye goturdu kendine geldi de ben cok kotu oldum hic dikise falan bakmadan kostum resmen cok agladim...
yahu benim kv aram cok iyidir senin gibi
bu aralar benimkide bi triplerde anlamadim cok iyi cok seviyorum ama bazen cocuk gibi oluyorlar... ne oldu ki bu hatunlara boyle degistilr...

saol canim .. kiz onun için aglanirmi benimki sabah aksam diyor dogurda kurtulalim diye :)))
bugunde seni psikologa goturcem diyor :)))) alcan eline islak odunu yermisin yemezmisin gorecek kim giidyor psikologa :KK70:

gobegi takma kafana, dr un dedigini yap duzlir canim
sonra geçmezse kanarsa yakiyolar galiba biseyler oluyor ama simdi tam hatirlamiyorum te$his ve devaviyi
sanki dogunca kurtulacaklar :KK70: sariligimizda gecerse cok mutlu olacam. Birde cok kucuk dogdu o yuzden bisey oldugu zaman korkuyorum

Back
X