2015 Şubat Anneleri

annemle kv de sen gününü bilmiyon diyor
eşim amma uyuz oldun biraz canlan diyor
kardeşim çok bakımsızsın kadın dediğin bakımlı olur diyor
kız gelmem ha gelmem diyor
doktor bekle gelir gelir diyor
telefon sürekli zır zır herkes daha doğurmadın mı diyor

çıldırmaya az kaldı doktorum nerde :KK42:
:))))))))
tek hakli olan doktor bunlarin içinde, gelicek elbet ama ne zaman Alalh bilir :))

çocuklari komsuya birakip yurumek istiyorudm ama komsum evde deilmis, digerlerininde bugun esleri evdedir gezerleer tozarlar sormadim kimseye

esim gelince yurumeye çalisayim bari

Kizlar kontrolden geldim. 40+2 yiz. Daha kanala girmemis. Keyfi gayet yerindeymis. 3750 gr olmus. Bu dana kizi nasil dogurcam bakalim :))

Kanal gayet musait dedi. hersey yolunda giderse bi hafta bekleriz sikinti olmaz bu normal bi durum dedi. Ama uc gunde bi nst muayene vs gidicem. Eger en sonunda hala gelmezse nolcak dedim biz ona gidice dedi :))

kanala girerse suni sanciyla girmezse sezaryen olur dedi artik son gune gelince.

Takmiyorum artik valla. Nazli cikti bu kiz inat etti bakalim nolcak :)
yasemin dr sunu bunu yap diye bi oneride bulunmadimi ?

bugun kasilmam var biraz yurusem ben iyi olcakdi ama neyse
gerçi daha aksam olmadi çikmadik candan umut kesilmez :)

bende evin içinde fırıldak gibi dönüyorum
annem oturtmuyor hadi yürü diye
benim ev 84 m² neresini turluycam ki :)
evi temizledim, yemegimi hazirladim, yurumeye haazirdim ama çocuklaei birakaack bi yer olmayinca oturdum kaldim
kasilmam da avr yurumeyede korkuyorum biraz ama yinede yuruycem
bisey olursa esimi çagirrim gelir napayim ..

ilk iki çocukdada çokkk yururdum ben bunda himbil oldum çikdim adim atmiyorum, firsat olsa yuruycem de firsatim olmuyor : (((

memede uyuyor onuda bugün çözdüm
kısır döngü yaşıyorum sütüm yetiyor mu bilmiyorum memede bazen kavga ediyor sinirli emiyor hastanede yattığı sürece mamaya alışmış biberondan gelen bol sütün aynını istiyor memede öyle aman aman süt akmıyor
humana aldım bol su içiyorum bakalım benim göğsümdende öyle fışkıran sütler olacak mı
memede uyumaya alistiysa mecbur iyice dalana kadar tutucan memede
pes etme emdikçe alisir sanada
daha çok kuçuk annesi zamanla ogrenicek
ama memede uyuma olayi biraz zor degiisyor :) en azindan emzik alsa iyi olurdu senin için

bana da dedi endişelenme normal bi durum diye ama ne zaman kontrole gideyim demedi, evet devlete gidiyorum etkisi olabilir
40+3 olduk bugn
pazartesi yada sali git iste canim bi gorun
salidan sonra beni iki gune bi kontrol edicekler , yani sali gunu basliycaklar bakmaya

Bugun bebişime evi gezdireyim diyorum düşün canım yani daha bebişi bile evde diğer odolara götüremedim. Camı kapıyı çok açmasalardı en azından yardımcı gidince girerdim ama çok soğuktu ev sanki on kişiye yemek pişiyormuş en önemli konu yemekmiş gibi yapıldı.
Yardimcini degistiriyosun sanirim canim? Yeni alacaksan en bastan konus. Yemek nedir yani sonucta allah askina gunun bi saatini almaz. Mutfakta yapilan bisey kapatsinlar kapiyi yapsinlar sen evinde dolan keyfini cikar kapatma kendini odalara.

Allah yardimcin olsun canim. Daha dogurmadim ama bebeklerin sandigimizdan cok daha guclu oldugunu biliyorum. Bu kadar kafana takma her seyi onlar bi sekilde buyuyecekler. Lohusalik gecsin eminim her sey duzene girecektie.

yasemin dr sunu bunu yap diye bi oneride bulunmadimi ?

bugun kasilmam var biraz yurusem ben iyi olcakdi ama neyse
gerçi daha aksam olmadi çikmadik candan umut kesilmez :)

Tatlim benim doktorum sunu yeme bunu ye ya da yuruyus yap gibi onerilerde bulunmaz pek. Onemki bi durum yoksa sikinti yok onun icin. Endiselenme dedi bana her sey yolunda dedi.

Bol bol dinlen dedi. Nisan, hareketlerde azalma, sanci ve su gelmesi olursa hemen gel dedi. Kramplarimi sordum mesela baskidan onlar normal dedi. Hafif sumuksu sari akintim var dedim rahim agzi genisliyo ondan dedi.

Onun disinda 41 hafta hatta on gun sonra olmasinda her sey yolundaysa endiselenecek bisey yokmus ama daha sık kontrol edilmeliymis tabiiki.

Ben yuruyusten umudu kestim valla o gelcegi zamani bilir diyorum takmiyorum

Burun spreyinin ismi xlear canim netten bakabilirsin canim
Canım vallahi yemek yapsınlar evi haftada bir süpürsünler bana moral bozucu laf söz etmesinler razıyım ben :)

Canım tşk ederim bilgi için de spreyin adı ne yazabilirmisin 2 martta dra gitcem ben bebişide göstercez kalça usgsi çekilcek ozmn dr.a sorarım.

Canım bnmki Allahtn sevdi ilacı ağzına damlatıyorum 7 damla nasıl emiyor görmen lazım seninki sevmediyse süte karıştır yada çay kaşıpına damlat ağzına ver ve snra hemen emzir sütle karışır belki sever böyle.

Ben daha hiç bişi vermiyorum oğluma 13. günde dr. hast. dedi ki sağlık ocağından arar çağrırlar vitamin ilacı vermek için sizi dedi ama bizi çağıran olmadı bizde kar yağışı soğuk hava olunca o ara gidemedik sağlık ocağına öle kaldı 28 şubat haftasonu die 2 martta 1. ay aşımıza gitcez ozmn artık söylerim. Nette bnde araştırdımda ilk 1 ay içinde başlanıp 1 yaşı dolana kadar kullanılırmış. Dr. eğer kes derse de 1 yaş dolmadan kesilebilirmiş vitamin. Ocak annelerine sordum onlarda da 33. gününde kullanmaya başlyn varmış yani ille ilk günde yada 15. günde olması gerek die durum yok sanırım ilk ayında başlanabiliyormuş bnde ben vermedim acep bişi olurmu die tedirgindim ocak annelerinden biri öle yazınca biraz rahtladım.

Büyüme atağı ile ilgili değişik bir benzetme

...birden bire, biraz hızlı yürüdüğünüzde, uçma yeteneğiniz olduğunu fark etseniz ne hissederdiniz? bu durumla basa çıkmak için zamana ihtiyacınız olmaz mıydı? “aaa artık uçabiliyorum, ne güzel” deyip günlük hayatınıza devam edebilir miydiniz? yoksa “ne yapacağım simdi, ne kadar hızlı yürürsem uçabiliyorum, ya çok hızlı yürürsem ne oluyor, dengemi sağlamak için ne yapmalıyım” diye düşünüp, endişelenmez miydiniz? “ya uçarken birden yere çakılırsam ne olacak, ne kadar yükseğe havalanabiliyorum, ya sonra nasıl aşağıya ineceğim” gibi düşüncelerden uykunuz kaçmaz mıydı? bir süre yeni yeni beceriniz sizi şaşırtmaz mıydı? evet uçmak çok güzel bir yetenek olurdu, ama bu yeteneğinizi ilk fark ettiğinizde endişelenip korkmaz mıydınız? işte çocuklarımız da her gün yeni bir beceri ile karşımıza çıktıklarında, aslında bu becerileriyle başa çıkmak için zorlanabiliyorlar...

Büyüme atağı ile ilgili değişik bir benzetme

...birden bire, biraz hızlı yürüdüğünüzde, uçma yeteneğiniz olduğunu fark etseniz ne hissederdiniz? bu durumla basa çıkmak için zamana ihtiyacınız olmaz mıydı? “aaa artık uçabiliyorum, ne güzel” deyip günlük hayatınıza devam edebilir miydiniz? yoksa “ne yapacağım simdi, ne kadar hızlı yürürsem uçabiliyorum, ya çok hızlı yürürsem ne oluyor, dengemi sağlamak için ne yapmalıyım” diye düşünüp, endişelenmez miydiniz? “ya uçarken birden yere çakılırsam ne olacak, ne kadar yükseğe havalanabiliyorum, ya sonra nasıl aşağıya ineceğim” gibi düşüncelerden uykunuz kaçmaz mıydı? bir süre yeni yeni beceriniz sizi şaşırtmaz mıydı? evet uçmak çok güzel bir yetenek olurdu, ama bu yeteneğinizi ilk fark ettiğinizde endişelenip korkmaz mıydınız? işte çocuklarımız da her gün yeni bir beceri ile karşımıza çıktıklarında, aslında bu becerileriyle başa çıkmak için zorlanabiliyorlar...
Ben de okumuştum aynı yazıyı..içim bi tuhaf olmuştu bebisimin hissettiklerini düşününce. .büyümek zor iş gerçekten

Fazla fazla emiyor demekki senin fındık. Inşallah düzene biner beslenmeleri böyle onlarda huzursuz bizde :KK43:

Bende öyle dedim zaten :63: Kendi babamın yanında da emzirememki dedim.
Bu bankalar niye böyle yapıyor yaa

Bizim doktorda sprey verdi de ben burnunda basınç olur mu diye korkuyorum kullanmadım daha. Damla şeklinde serum fizyolojik kullanıyorum o da yeterli gelmiyor sanki.
Ağız temizliğini düzenli yapıyor musun peki, yapıyorsan nasıl yapıyorsun?

Sağolasın :)
Benim kızda öyle ya, aynı şikayetler.
Kakası sarı bide günde 3-4 kez çiş yapıyor sütüm yetiyor diye düşünüyorum doğru mu düşünüyorumbilmem.
Siparişini verdiğim pompa geldi bugün bir göğsümden 50 ml süt çıktı( kvnin sütün yok diye sinirimi bozması olmasa daha çok çıkabilirdi belki), sonrasında da emzirdim pompanın sağamadığını kızım çekti. Bugün iki haftalık oldu.Bu haftada bir öğünde kaç ml ihtiyacı var acaba?

Canım ilk 40 günde meme bebeğin ihtiyacına göre kendini programlıyormuş ona göre süt üretiyormuş. Eğer fazla süt,meme ucu yarası vs yoksa sağmayın diyolar ama benbugün sağmaya başladım.:63:
Serum fizyolojisini 6. aydan sonra vermeyi dusunuyorum bu xlear adli spreyi zaten damla seklinde veriyorum bir damla damla emzirmeden once zararsiz birde gripten koruyormus yanlis okuyup anlamadimsa oyle yaziyor birde nefes aldigi havaui isitip devamli nemli tutuyormus burnu agiz temizligi derken sadece emzirdikten sonra bir kac damla zemzem damlatiyorum agzin da sut bulasigi ya da mama kalmasin pamukcuk falan olmasin diye doktorlar onermiyo suyu ama gax icin damlaydi bitki cayiydi hersey kullandim zemzem kadar saf birsey sorun olmaz :)

S Sond bebişine aşı yaptırdın mı? Ateş falan oluyor mu? cherish cherish bir Ay'ı iki gün geçmiş olucak Dr a gidince. Iki gün geçmesi sorun olmaz herhalde di mi? Aşıdan sonra ne durumdasınız? @serefraz85 kızının adını Öykü yazmışım Ecem miydi? Yoksa büyük Öykü küçük Ecem miydi? Karıştırdım galiba.
Bu aşı sıkıntı yapmıyor dedi hemşire bence de çok fazla bi huysuzluga neden olmadı yani . Sorun olmaz heralde bilmiyorum da yaptı kafan rahat olsun die dedim

Back
X