2015 Şubat Anneleri

O kadar rezil bi yolculuk yapıyoruz ki yedi saatte boluya anca gelebidik istanbuldan şaka gibi istanbul ankara toplmda yedi saat surnuyor bile:( once trafik sonra boyuna mola bitmeyen yagmur dolu ruzgar ayyy yeminle cileye döndü. Buyuk durmaz derken kucuk durmuyor koltuğunda karanlık olduğundan beri. Onden arkaya uzan cikarmaya çalış al kucagins derken bel mel kalmadi. Dikis mikis ne durumda hissetmiom bile uyusukluktan. One almaya da korkuyom tır dolu hava kötü kabus gibi ya arkada otrcak yer de yok ki surekli orda olayim. Kahvaltı ile durduk bu saaye kadar daha yeni iki lokma bsy yiyebildik. Iki cocukli hayat daha doğrusu yolculuk cok zormus. Arabayi buyutmek lazim zannimca :(

Canım bebişin kaç günlük oldu? Artık sürekli emziriyoruz. 15 günü geçince iki buçuk saatte bir emzirilecekmiş. Ağladığında emzik falan verilecekmiş.
22 gunluk oldu teyzesi ama bu lafi her kim soylemisse gelsin uygulasin kolaysa :)

kizin kaç yasinda canim ?

bencede normali uyumasi :))
Daha 14 aylık o da teyzesi, o da bebiş aslında ama doktor geçen 15 aylık olunca biberonu bıraktırcaksın diyince kabusum oldu su içiriyorum falan uyumuyor öyle ille mama süt bişey olcak hala 3 saat 4 saat bazen saatte bir uyanıyor hanfendi :(

Benimki baştan beri böyle ilk günden çok emmiyordu. Hemşire en az 5 dk en fazla yarım saat normal demişti.
Benim bebek ilk ayda iyi kilo almıştı. Demek süresi yetiyormuş.
Şimdi burda arkadaşlar şu kadar bu kadar emiyor diyince. Bende endişelendim acaba doyuramıyor muyum diye ama doymasa kilo almaz ağlar falan.
Sende dert etme yine her fırsatta emzir ama sürekli süreklide kasma kızı.
Bende bugün bir iki kere zorla teptim minnak sinirlendi ağladı

Benim kız da öyle. çok uzun sürmüyor emmesi. Bazen oyun yapıyor 1 saat sürüyor bazen 10 dk da hizli hizli emip uyuyor:)
sağdim sütü serbest emzirme verdiler dün de bebek doyuyordur diye.

Emek de büyük bebek güçlü çekiyordur. Normal yani daha erken doyması.

Yok bugun nuk emzik istedim eczaneden bir de onu deneyeceğim
ben nuk ve wee baby de denedim almıyo:( ilk başta aventi alır gibiydi şimdi damaklarını kitliyo.annem de alcaksa guzel emzik alsın dandıkleri tıkma cocuga diyo mantıklı geldi bana da

Bu emzik isi bebege gore degisiyor. Ogluma bir aylikken verdim cok agliyordu naoacagimizi sasiriyorduk yoksa emzik vermem diyenlerdendim. Verdigimiz an aldi. Uyku araci olarak iyi birsey.
Ama kizim almiyor. Acken sut gelecek diye iki emip atiyor. Tokken de oguruyor. Benim mememe bile oguruyor karni tokken. Oglum memeyi cikarmazdi agzindan doysa da. Bu oguruyor. Her bebek farkli diyorum cok ugrasmayi dusunmuyorum emzik icin. Bu defa uykuya nasil gececek sorusu var. Bilmiyorum yaa
hergun yeni bi huy olusuyo.ıkı gundur ben emzik yaptı saat bası emiyo.e sutun kalitesi olmaycak bos bos cekiyo sulu kısmı

Sağol canım. Evet sarılık. Ama beslenmesinde bir problem yok. Düştü baya değeri 1 gecede şükür evdeyiz perşembe kontrole gideceğiz.

Tamamen yok olmadı. Zaten hamile kaldığımda da göbeģim vardı.
toparlanık baya; korse de kullanıyorum Gündüzleri.
Kilo da çok gitmedi benim. ödemi de atamadım hala hamileliğimden daha çok şişiyor ayaklarım falan.
Şişler inince 15 gün falan hergün bir kilo veriyorsun

Benim kız da öyle. çok uzun sürmüyor emmesi. Bazen oyun yapıyor 1 saat sürüyor bazen 10 dk da hizli hizli emip uyuyor:)
sağdim sütü serbest emzirme verdiler dün de bebek doyuyordur diye.

Emek de büyük bebek güçlü çekiyordur. Normal yani daha erken doyması.
Evet hastanede ilk günden emme refleksi güçlü dediler.çok sıkı çekiyordu.
Uçları yamuldu zaten felekleri şaştı.neyseki yara Mara olmadı.

ben nuk ve wee baby de denedim almıyo:KK43: ilk başta aventi alır gibiydi şimdi damaklarını kitliyo.annem de alcaksa guzel emzik alsın dandıkleri tıkma cocuga diyo mantıklı geldi bana da
Benimki avent emiyor. Eczacı arkadaş wee emzik göndermiş bugün onu verdim almadı hiç. Ötekinide severek almıyor ama wee olana hiç yaklaşmadı.
Minnacık sıpalar anlıyorlar her şeyi

ben nuk ve wee baby de denedim almıyo:KK43: ilk başta aventi alır gibiydi şimdi damaklarını kitliyo.annem de alcaksa guzel emzik alsın dandıkleri tıkma cocuga diyo mantıklı geldi bana da
Eskiden çocuk emzik aldın diye bakkaldan emzik alırlarmış daha Küçük oluyor benim aldığım Pahalı emzik duruyor 3 tl ye aldım hemen Aldı valla cok cok emiyor :-)

Daha 14 aylık o da teyzesi, o da bebiş aslında ama doktor geçen 15 aylık olunca biberonu bıraktırcaksın diyince kabusum oldu su içiriyorum falan uyumuyor öyle ille mama süt bişey olcak hala 3 saat 4 saat bazen saatte bir uyanıyor hanfendi :KK43:
ben çocuklara uyandigi surece veriyorum canim geec sutunu biberonu, bi derdi varki uyaniyor çocuk, daha kuçukmus annesi
doktorlarin 90% Ina gicik oluyorum :)))
kuçukken benimkilerde çok uyanirdi,
hatta benim fabrikadan çikan çocuk 18 ay aksam yemegi yemiyor, ondan sonra yemek yeyip sut içip yatiyor ve geec uykulari duzene giriyor simdi
zamanla hepsi duzeliyor, insan o gunlerde hiç bitmeyeck gibi geliyor ama geçiyor
benimkiler 6.5 ve 5 yasinda hasta deillerse bi yerleri agrimiyorsa top atsan uyanmazlar,bide uykulari agirki sorma gitsin:))) bebekken saat basi uyanan çocuk olduguna inanamazsin :)))

oglumda kendi yataginda uyumayi ogrendiginden beri uyanmiyor hiç, onceden uyansada bisey yeyip içmezdi mesela ama uykuya dalma aliskanligi çok onemli faktor
senin bebegin çok kuçuk ( buyugu diyorum )
zamana birak ve illa bunu sunu yaptiricam diye kendini ve bebegini uzme
bide simdi kardes geldi, o biberon emiyor gozunun onunde kendinin biberonu olmamasi yikim olur onun için, ve inan ilk firsatta kardesinin biberonunu alacakdir..

1 ve 3 hafta düşme süresi varmış.
Benimde 11. Gün bitmişti düştü.
İçindr iltahap gibi bir şey vardı, dr aradım akmıyorya bir şey olmaz dedi.
Sonra kontrole gittiğimde de kanarsa veya akıntı şeklindr olursa gel demişti
Canım benim bebişin göbeği haftasında düştü. İçine doğru çekiliyor yavaş yavaş ama her altını açtığımda zıbınında kurumuş kan lekesi görüyorum, göbeğinin üstünde de azıcık kabuk oluyo hep. Burda doktora götürdük normal dedi, Diyarbakır'a götürsem mi ki? :KK51:

Kociş halı sahada maç yapıyor kızçem uyudu bende yatıyorum artık yarın kalabalık misafirim olacak yorucu olucak iyi geceler kızlar :-)

Benimde düştükten sonra iltihap oldu i 10 gün falan yeni kurudu. Akarsa getir demişti.
Sadece sürülüyorsa bir şey olmaz heralde.
Krem.veriyorlarmış ama bana vermedi kurur o dedi.

Back
X