2015 Şubat Anneleri

dedi. Anne sutune dvm.
vicdan azabı duyuyorum artık
geldiğimden beri kızıma bakıp bakıp ağlıyorum. bütün gün kucak istiyor yalancı meme niyetine kullanıyor beni diyordum belkide doymadığı içindi :KK43:
Ayda bebegin 500-1000 gr arasi almasi iyi. Bence bosuna uzuluyorsun. Bnmki 1ayda 700 aldi. Dr mamaya gerek yok dedi.

evet kesinlikle öyle çok şükür bi sıkıntımız olmadı ama kanalda uzun süre kaldı diye müşaade altına aldılar kızımı hemen. bi sıkıntısı yok ama nefes alıp vrmesine bakalım dediler korktm tbi niye illa normal doğumda inat ettim diYe.
çk şkr 5 dk soora gtrdiler bebeğimi de içim rahat etti. Rabbim hayırlısını nasip etsin cümle bekleyenlere.
Onlem icin bakmislar belliki cok sukur bisey cikmamis ne guzel simdi anneligin tadini cikar :) amin insallah herkes saglikla kucagina alir dedigin gibi canim.

Bu içilen sular yardımcı evet ama ana yemekler iyi yenilmezse pek artırmıyor.
yemeğine ağırlık ver düzenli ye mutlaka gece sürekli süt iç.
bir de emzirmeyi de düzene sok 2 saatte 1 mesela. Benm kızm da memede uyumayı sevdi emzirirken uyuyor ağzında sürekli yatırıyorum uyanıyor hemen tekrar emme. Baktım olacak gbi değil emmeye kalkınca uyandıra uyandıra ii bi emziriyorum sonra yatırıyorum mızmızlansa da almıyorum hmen beşiğinde sallıyorum biraz uykuya dalıyo 2 saat uyuyo o arada yemeğimi yiyip içeçeğimi içip yatıyorum ben de. Bir sonraki uyanmasına biraz daha süt oluyo.
yoksa ne süt ne enerji kalıyo sürekli memede olunca. 1.5 2 saate yakın uğraşıyodum.

Aynı işte. Söylediklerini yapmaya çalışıcam canım.

Ya deme bana öyle şeyler. Dr a giderken koydum ıslanmamış bile. Nasıl sütümü artırcam ben :KK43: fışkırsın istiyorum ama stres fışkırıyor stresimden dişimi de sıkar oldum yine. Hiç güzel konuşanım yok habire en kötü hikayelerini özellikle emzirme ve sütle ilgili olanları anlatıyorlar.
Özür özür düşünrmedim.
Ben sana sürekli diyorum sakin ol sinirlenme ama dinlrmiyorsun.
Yaşlı insan de geç. Benim arkadaşım.her gün arar ve emiyor mu diye sorar.
Evet emiyor diyorum. Bırakabilir brnbenim oğlum hiç.emmedi diyor.
Şimdi onun içine öyle işledi sanıyorki kimseninki emmeyecek. Takmıyorum tamam diyorum. Oysa nasıl sinir bozucu.
Annem her seferinde umut emmedi diyor,umut dediği şu anda 38 yaşında hala onu unutmadı söylüyor,sen o kısmına takılma ye iç keyfine bak. Sütün var sonuçta sadece artması gerek.
Herkesin sütü taşmıyordur belki.
Gece her uyandığında bir büyük bardak komposto,meyve suyu vb iç
Bir parça helva at ağzına.

Kalça usg si ne zaman çekiliyor? Kim istiyor Dr mu? Benden öyle bişey istenmedi. Ikinci ayda aşıya gidicez dendi o kadar.
Her çocuğa çekiyorlarmış. Sağlık ocağı dedi. Bana 20 günlükken demişti gidemedim yeni gidebildim. Birinci ayda çekiyotlar galiba

Kalça usg si ne zaman çekiliyor? Kim istiyor Dr mu? Benden öyle bişey istenmedi. Ikinci ayda aşıya gidicez dendi o kadar.
Şimdi şurda yarım saat içinde bir bardak soda,bir bardak meyve suyu ve bir bardak süt içtim. Hoş süt için içmiyorum canım sıkılıyor yemek içmek istiyorum.
Çerezim de yanımda. Pek yemek yemiyorum.

40 ml pelte yedi sakinleşti benimki
pazartesi sağlık ocağına aşıya gideceğim ebelere doktordan daha çok güveniyorum onlara danışayım yetmiyordur falan derlerse mamaya başlarım artık ne yapayım kötü bişey değil sonuçta.
birde ben hala baklagillerden yemiyorum ve süt içmiyorum gaz korkusuyla. yiyeniniz varmı

Ben gecen hafta 4130 gr kilo ile bebeğimi Dünya'ya getirdim hastaneden çıkış kilomuz 4000 kiloudu hastaneden çıkmadan Sünnet oldu Sünnet'i enfeksiyon kaptı 3 günlükken antibiyotik kullanmaya başladık bu arada ben sezeryan olduğumdan hemen süt gelmedi bebeğimde hem antibiyotik kullandığından hep uyudu hemde enfeksiyondan kilodan düştü Doğumunun 8.gününde kilosu 3560 olmuştu Dr 1 hafta 2 saatte biuyandırıp emzirmem Şartı ile müsade etti haftaya gittiğimizde kilo almamış olursa manaya başlatacak çok moralim bozuk bebeğime bakamayacağım gibi geliyor bu arada ben bebeğim kendini toplasın siye günde 2 defa 20 cc kadar da mama veriyorum.böylr bir durum yaşayanlar var mı ?
Bizde başlarda emzirmeden sonra mama verdik ama enjektörle verdik alışmasın biberona diye. Sonra süt çoğalınca kestik

Ah bir de trip atılmaya başlandı. Deliricem yaa. Neye alındı ne dedim yanlış anladı bilmiyorum bile. Eşimle konuştum telefonda acaba Konuşurken dediğim bişeyi üzerine mi alındı. Off ne zormuş yaw. Madem kızın gibi davranamıycan be gelirsin ki. Zaten doğru düzgün muhabbet yok bir de bu.

Kizimin yuzunde sivilce gibi seyler var. Artıyor her gecen gun. Sizlerde var mi yada neden olur yasayaniniz varmı

Ah bir de trip atılmaya başlandı. Deliricem yaa. Neye alındı ne dedim yanlış anladı bilmiyorum bile. Eşimle konuştum telefonda acaba Konuşurken dediğim bişeyi üzerine mi alındı. Off ne zormuş yaw. Madem kızın gibi davranamıycan be gelirsin ki. Zaten doğru düzgün muhabbet yok bir de bu.
Aman boşcer canım atsın tribini sallama sen. Yemene içmene bebene bak. Yaşlılar alıngan da oluyo zaten..

Ula ne katlanması bitti ben kapadım o Sayfayı :)
İyileşmicek heralde die bi his var içimde bildiğin kemik acısı ya
Ahaha aynen bende hala ayrı yatıyoz zaten adamda Yanıma gelmeye korkar oldu oturamıyom ki dokunsun :-)

sütüm artsın diye tükettiklerim, faydasını görüyorum.

Dere otu
kimyon
milkplus ara sıra (doktor tavsiyesi)
humana çay günde iki bardak içiyorum
bulgur pilavı( arttırdığına inanıyorum)
soğan (gaz yapar diyorlar bilemiyorum)
incir
tahin helvası (pek arttırdığını sanmıyorum ama yiyorum)

Bu arada bugün sanki sütüm az biraz dopink yapma zamanı geldi sanki :)

Ahaha aynen bende hala ayrı yatıyoz zaten adamda Yanıma gelmeye korkar oldu oturamıyom ki dokunsun :-)
Benm elim zaten ay ay diyerek sürekli orda , düşecek sanki tutuyorum olm acıdan . Adam da bakıyo korkuyla şyi misi die :) sonradan doğru aseksuel olma yolundayız

Bebegin sindirim sistemi calismaya basladiysa pirtlatiyorsa ne yesen de sorun yok. Calismiyorsa ne yemesen de yine gaz oluyor.
Her konuda her dr baska sey soylemese ne iyi olurdu
Cok haklisin
Dikkat ettigim gunde ayni
kaçamak yaptigim gunde ayni
bi ara muskat iyi geldi o da bana dokundu

Kızlar hastane tipi süt sağma makinesi kiralamıştık. 1 aydır onu kullanıyorum. Vericem şimdi. Bugün eşim Mamajoo markasının süt sağma makinesini almış. Sağdım şimdilik iyi. Hiç yorum bulamadım nette, aranızda kullanan varmı?

Back
X