2015 Şubat Anneleri

Aynı sözleri duydum ben de. Emziğe de alıştırmadığımız için habire söylendi. Şimdi tok olduğunu bildiğim halde azıcık ağlasa bişey dicekler diye geriliyorum. Kırkımız çıkacak ama eşim iş seyahatine gidiyor diye yine yalnız bırakmıyorlar. Sütüm fışkırsa yetiyor mu anlıycaktım ama süt olsun diye birsürü sey yaptım durdum. Bir güzel moral verenim olmadı ta ki Dr kontrolüne kadar. Dr ağlasa da pışpışla elektrik süpürgesi aç duyma en az iki buçuk saat dedi. Ben iki saate zor durduruyorum şimdi inşallah sütüm de bol bol olur. kv yeni yatdımcıyla gelicek takmıycam artık evdeki insanlara inşallah.
Sen surekli emzir canim kilo alimi iyiyse solenenleri de takma sitreste sutunu etkiler aslinda kibarca ihtiyacin olmadigini soleyebiksen gitseler tek basina kafan daha rahat olur bakarsin ama iste solenmiyoda

Ne yer ne içersiniz bana bir söyleyin ne olur
Bol bol sıvı alıyorsundur dinlenmeyi de artık yapabildiğimiz kadar... Ama sen canını sıkma bebeğin için elinden geleni yapıyorsun için rahat sonuçta gerisini salla bi de bence şu gaz yapıyor bu gaz yapıyor diyip yemek hususunda kendini sınırlama inan ben bi farkını görmedim iki bebeğim de çok gazlıydı birinde acayip dikkat ettim bu sefer de hiç takmıyorum bi fark görmedim ve bulgurdur mercimektir brokolidir şuanda süt için en ihtiyacımız olan besinlerdenmiş, ayaklarını ve karnını sıcak tut bebişin o fayda eder belki. Bi de bi arkadşıma hemşire demiş emzirme anında su içmek de çok faydalıymış akışını hızlandırıyormuş sütün

Bol bol sıvı alıyorsundur dinlenmeyi de artık yapabildiğimiz kadar... Ama sen canını sıkma bebeğin için elinden geleni yapıyorsun için rahat sonuçta gerisini salla bi de bence şu gaz yapıyor bu gaz yapıyor diyip yemek hususunda kendini sınırlama inan ben bi farkını görmedim iki bebeğim de çok gazlıydı birinde acayip dikkat ettim bu sefer de hiç takmıyorum bi fark görmedim ve bulgurdur mercimektir brokolidir şuanda süt için en ihtiyacımız olan besinlerdenmiş, ayaklarını ve karnını sıcak tut bebişin o fayda eder belki. Bi de bi arkadşıma hemşire demiş emzirme anında su içmek de çok faydalıymış akışını hızlandırıyormuş sütün
Emzirdikce susuyorum ben bir ilgisi var demek ki. Kv emzirirken yenilip icilmez demisti su iciyorum diye. Niye herkes herseyi cok biliyor.

Ne yer ne içersiniz bana bir söyleyin ne olur
Sen bu stresle ne yersen ye ne içersen iç işe yaramaz canım.. Muhakkak yeme içme de etkiler ama yapısal sanırım birazda.. Kız kardeşim 1.5 yaşına kadar emzirdi oğlunu ekstra bişeyler yapmadan,sadece çok su içerdi her zaman.. Öyle taşıp fışkırmıyodu sütü ama oğlunun gelişimi iyiydi hep hatta fazla uzun boyu.. Kulaklarını tıka,gözlerini kapat bebeğinden başka her şeye.. Gelişimi de iyiyse sütün yetiyo demektir taşmasına gerek yok.. Ben de yetmiyodur endişesiyle mama veriyodum artık vermiyorum..20 dk el pompasıyla sağdım 65 ml çıktı tek göğsümden.. Bebek daha güçlü emdiğine göre tek memeyle doyuyodur diye düşündüm,aç gibi de görünmüyo ve sık emzirmiyodum son zamanlarda,emzirdikçe çoğalıyo hakkaten..

Sen bu stresle ne yersen ye ne içersen iç işe yaramaz canım.. Muhakkak yeme içme de etkiler ama yapısal sanırım birazda.. Kız kardeşim 1.5 yaşına kadar emzirdi oğlunu ekstra bişeyler yapmadan,sadece çok su içerdi her zaman.. Öyle taşıp fışkırmıyodu sütü ama oğlunun gelişimi iyiydi hep hatta fazla uzun boyu.. Kulaklarını tıka,gözlerini kapat bebeğinden başka her şeye.. Gelişimi de iyiyse sütün yetiyo demektir taşmasına gerek yok.. Ben de yetmiyodur endişesiyle mama veriyodum artık vermiyorum..20 dk el pompasıyla sağdım 65 ml çıktı tek göğsümden.. Bebek daha güçlü emdiğine göre tek memeyle doyuyodur diye düşündüm,aç gibi de görünmüyo ve sık emzirmiyodum son zamanlarda,emzirdikçe çoğalıyo hakkaten..
Sutun tasmasi ya da sizmasi diyeyim. Gogus ucunun yapisiyla ilgili. Oglumda ilk 2-3 ay gogus pedi kullanmasam islanirdi pedden tasardi. Bunda sadece bir memeyi emerken digerinden siziyor. Meme ucu ogrenirmis sutu sizdirmamayi. Kimi kadinin gec ogrenir kiminin hic ogrenemez yapi meselesi

Burnu tikali olan bebekler i sokun banyoya pusetleriyle sizde bir güzel dusunuzu alin banyonun buhari burunlarini bir güzel acar ;)

Sutun tasmasi ya da sizmasi diyeyim. Gogus ucunun yapisiyla ilgili. Oglumda ilk 2-3 ay gogus pedi kullanmasam islanirdi pedden tasardi. Bunda sadece bir memeyi emerken digerinden siziyor. Meme ucu ogrenirmis sutu sizdirmamayi. Kimi kadinin gec ogrenir kiminin hic ogrenemez yapi meselesi
Benim pedlik durumum yok ama bazen birini emerken diğerinden akıyo bikaç damla sızlama eşliğinde ya da sağarken.. Bazen de emzirmeden bi iki masaj yapıyorum o zaman da kendiliğinden geliyo bikaç damla..

KV gelir gelmez nokta atisini yapti.. Çocuk acikmadan emzir diye kucagima tutuşturdu neyi görmek istiyorsa artik.. Çocuk doğru emmeyince sütun mu yok acaba ? Doymuyor mu ? Demeye basladi Komik insan :P

Gazdan karni gurulduyo acliktan diyo :))

Şükür ki bunlari kafama takmayacak kadar akillandim.. Ee ilk çocuk ciraklik 2 . çocuk kalfalik 3. Çocuk ustalik eseri olurmuş ;)

İsin garip kismiysa misafir sonrasi ben mutfagi toplarken KV bana yardim ediyor kendi annem ben disari ccikiyorum gezicem diyor KV deye sende gel istersen diyo mutfagi toplayalim öyle diyor KV ..annem birak o toplar diyor :/

Neyse çoğu gitti qzi kaldi bunlarda gitsinde kaldigi yerden Devam edelim hayatimiza ;)

Emzirdikce susuyorum ben bir ilgisi var demek ki. Kv emzirirken yenilip icilmez demisti su iciyorum diye. Niye herkes herseyi cok biliyor.

Onu benim annem de dedi. Ağzını ıslat susadıkça içme lıkır lıkır süt çabuk gider bebek boğulur dedi.

41+2 de saat 20:35 de kizimi kucagima aldim.. epidural normal dogum yaptim hersey cok guzeldi.. boyle bi duygu yok..

Kizim Begüm, 3580 gram dogdu. Hosgeldin hayatimiza kuzumm.. allah tum doguracak annelere yardim etsin..
Gözün AYDIN canım sağlıkla doğurdun maşallah

Eşimin abisi, eşi ve iki çocuğu yatılı misafir geldi.
24 saattir uyukusuzum ve eşime dün gece yalvardım 5 dk bak da uyuyayım diye kalkmadı.
Şimdi benden anlayış ve güleryüz bekliyor.
Neden ben hep taviz vermek zorundayım.
Kötü bilsinler lütfen.
Ah bu kocalar ahhh. Bazen unutuyorlar hala loğusa olduğumuzu

Geçmiş olsun sanada sorun yoktur umarım sende de?
Sol göğsüm şiş dünden beride.
kızım sol memeyle kavga ediyo bende biraz direnip sonra sağ göğsümü veriyorum. Sağda daha çok kalmış oluyo ondan mı acaba sağ daha çok ağrıyo? Gerçi bugün sol da ağrıyo. Pöfff ağrımayan yerim yok yeminle :KK43:
Mastıt olmuştu apse olmamıs şükür.benim ucu yara olmuştu.sütler akamadı.birikti.sanki kaya vardı.öyle ağırdı.pomba bile damla damla zor çekti.ne zaman boşaldı o zaman normale dondu.direnmeye devam et.5 dk bile emse pompadan cabuk rahatlatiyo.o göğsünü de ne yap et boşalt iyice tikanmadan

Suyu içiyorum işte. Çok terliyorum o yüzden içiyorum. Bulgur yapayım bari. Onu bile yemiyordum ki. Sağol canım.

KV gelir gelmez nokta atisini yapti.. Çocuk acikmadan emzir diye kucagima tutuşturdu neyi görmek istiyorsa artik.. Çocuk doğru emmeyince sütun mu yok acaba ? Doymuyor mu ? Demeye basladi Komik insan :p

Gazdan karni gurulduyo acliktan diyo :))

Şükür ki bunlari kafama takmayacak kadar akillandim.. Ee ilk çocuk ciraklik 2 . çocuk kalfalik 3. Çocuk ustalik eseri olurmuş :KK66:

İsin garip kismiysa misafir sonrasi ben mutfagi toplarken KV bana yardim ediyor kendi annem ben disari ccikiyorum gezicem diyor KV deye sende gel istersen diyo mutfagi toplayalim öyle diyor KV ..annem birak o toplar diyor :/

Neyse çoğu gitti qzi kaldi bunlarda gitsinde kaldigi yerden Devam edelim hayatimiza :KK66:

Garip bu insanlar yaw.

Back
X