2015 Şubat Anneleri

emzirmeni öneririm kesinlikle. ben göğüs kremi kullanıyorum hafifletiyor acıyı. ama nası acıdığını bilirim. hala göğüs ucum yarık gibi. emzirirken diğer elimi ısırıyordum o derece acıyordu. yine de emzirmeyi bırakmadım. belli süre sonra geçiyor. doğru emzirmeyi öğreniyoruz çünkü.
kiz ben birakirmiyim emzirmeyi :)
kopsa yine emzirrim, ilk ikisinde çokkkk çekdimm aglardim, emzirme saati geldiginde çocuk uyancak diye yusuf yuusf olurdum :)
ama pes etmek aklimdan hiç geçmedi
kizimda emzirmeyi ogluma hamile oldugum için birakdim
oglumda çok hastaydim ilaç kullanmam lazimdi oglumda zaten 20 aylikdi oyle birakdim
bakalim bunda nasip ne kaadr zamanla gorecez :)

kabartma tozuyla olur canim
benim midem eksimiyor artik dogumdan sonra

Ne güzel. Ben ayyynen devam. Ama sunu da söyleyim eğer midesi kotu olana kabartma tozu da dokunuyor sadece mayalı şeyler değil. Benim midem hic gecmicek galiba. Gastroloji doktoru sıkı tedaviyle iyileşir diyor ama bana nedense hic inandırıcı gelmiyor.

Ne güzel. Ben ayyynen devam. Ama sunu da söyleyim eğer midesi kotu olana kabartma tozu da dokunuyor sadece mayalı şeyler değil. Benim midem hic gecmicek galiba. Gastroloji doktoru sıkı tedaviyle iyileşir diyor ama bana nedense hic inandırıcı gelmiyor.
senin mide rahatsizligin mi var canim hamilelik diisnda ?

kiz ben birakirmiyim emzirmeyi :)
kopsa yine emzirrim, ilk ikisinde çokkkk çekdimm aglardim, emzirme saati geldiginde çocuk uyancak diye yusuf yuusf olurdum :)
ama pes etmek aklimdan hiç geçmedi
kizimda emzirmeyi ogluma hamile oldugum için birakdim
oglumda çok hastaydim ilaç kullanmam lazimdi oglumda zaten 20 aylikdi oyle birakdim
bakalim bunda nasip ne kaadr zamanla gorecez :)

20 ay gayet güzel bi sure maasallah. Ya su süte geçme olayı olmasa gerçekten bir yıl hamilelik 2 yıl da emzirme donemi.. 3 yıl doğru düzgün ilaç kullanamamak demek yani çok şükür kotu bi hastaligimiz yok ama olmuyor da değil Bisey de çıkınca insan hemen kesmek zorunda kalıyor memeyi.bende de öksürük var simdi yeniden zatürree olmaktan korkuyorum inş. Çabucak geçer.

KIZZLLAAAAARR ACIL YARDIMCI OLURMUSUNUZ !!!!!!!! Kist var diye doktora gittim doktor kist yok ama gebe olma ihtimalin var bi kandan bakalim dedi sizce varmidir yanilabilirmi doktor lutfen cevap veriiiiiiiiiinnnnnnnnnnn :KK43: cok merak ediyorummmmmmmmm
az bilgi var boyle bilemzyizki :)
adet kaç gun geçti, nasil korunuyordun, korunmuyormuydun
dr bile bilememis tets olamdan biz ansil bilecez :)

20 ay gayet güzel bi sure maasallah. Ya su süte geçme olayı olmasa gerçekten bir yıl hamilelik 2 yıl da emzirme donemi.. 3 yıl doğru düzgün ilaç kullanamamak demek yani çok şükür kotu bi hastaligimiz yok ama olmuyor da değil Bisey de çıkınca insan hemen kesmek zorunda kalıyor memeyi.bende de öksürük var simdi yeniden zatürree olmaktan korkuyorum inş. Çabucak geçer.
ben oksurunce dr agirmiyorum canim valla çunku verdigi ilaci kullanmam :)
oglumda emzirmemi birakdiran ahstalik bas donmesiydi, ayakda duramiyordum,kulak problemim olmus, kbb dr u ya emziracesin ya çekeceksin dedi mecbur kestim
boyle bi extrem durum olamdikdan sonra emzirriz insallah hepimiz gonlumuzce ..

bide su hemoroidlerden kurtulsaydik hayirliisyla

senin mide rahatsizligin mi var canim hamilelik diisnda ?

Evet canım gastrit vardı bende zaten.. Hamilelikle çok azitmisti üstüne reflu filan da eklenmişti bebek büyüdükçe çok şükür su anda reflu filan yok ama gastrite devam.. Bazen resmen asit saldırısı oluyor mideme bazense yediğim şeyler dokunuyor tatlı yada hamurisi mesela.ama duramiyorum napiyim çok severim ben tatlıyı hanurisini.elim de bos durmaz yaparım habire hic yapmazsam ekmek yaparım kek yaparım hepsi dokunuyor yememek lazım aslında ama bi öyle bi boyle idare etmeye çalışıyorum.doktora gitmedim ama hamilelikte kalmıştı lansor var çok sıkıştığım zaman ondan iciyorum aslında her gün almam lazım ama emziriyorum nolur nolmaz diye alabileceğim en az miktarda almaya çalışıyorum.dun gece icmistim mesela 3-4 gün kendimi tutmaya çalışırim..

kizlar niye siz yemek yapamiyorsunuz ben anlamadim olayii
sabah bebek uyurken yayla çorbasi yaptim çocuklar için, yanina altin balik galiba iglo nun onu kizarttim az once ydiler
esimin gelmesine de sebzeli bulgur pilavi yapicam yanina salata ayran oldu bitti

makarna yada sira gelir tabi deee sizin çocuklar hiçmi gozunu kapamiyor
etli yemekleri duduklude yapiyorum , yanina pilav 15 dk lik is pisme sureusyle beraber ..

Evet canım gastrit vardı bende zaten.. Hamilelikle çok azitmisti üstüne reflu filan da eklenmişti bebek büyüdükçe çok şükür su anda reflu filan yok ama gastrite devam.. Bazen resmen asit saldırısı oluyor mideme bazense yediğim şeyler dokunuyor tatlı yada hamurisi mesela.ama duramiyorum napiyim çok severim ben tatlıyı hanurisini.elim de bos durmaz yaparım habire hic yapmazsam ekmek yaparım kek yaparım hepsi dokunuyor yememek lazım aslında ama bi öyle bi boyle idare etmeye çalışıyorum.doktora gitmedim ama hamilelikte kalmıştı lansor var çok sıkıştığım zaman ondan iciyorum aslında her gün almam lazım ama emziriyorum nolur nolmaz diye alabileceğim en az miktarda almaya çalışıyorum.dun gece icmistim mesela 3-4 gün kendimi tutmaya çalışırim..
geçmis olsun canim, ben hamilleikde en çok bu mide yanmasi hastasi olanlara dua ettim Allahim sifa ver diye, ne yiyecegimi $a$iyordum çok zor insan yemekden osaniyor,acikmamak için dua ediyordum artik yiyince daha kotu olunuyor
Allah sifa versin insallah ..

gaviscon ise yaramiyormu sende ?

ben oksurunce dr agirmiyorum canim valla çunku verdigi ilaci kullanmam :)
oglumda emzirmemi birakdiran ahstalik bas donmesiydi, ayakda duramiyordum,kulak problemim olmus, kbb dr u ya emziracesin ya çekeceksin dedi mecbur kestim
boyle bi extrem durum olamdikdan sonra emzirriz insallah hepimiz gonlumuzce ..

bide su hemoroidlerden kurtulsaydik hayirliisyla

Bebek 20 aylıkken çok hareketli oluyor zaten 2 çocuk bir de sen o bas dönmesiyle zaten onlara bakamazdin en doğru kararı vermissin bence de,ben her zaman 2 yaşına kadar emziricem diye yola çıkıyorum ama maalesef olmuyor.oğlumda rahatsizlanmistim kızımda da hamile kaldım,zaten hala daha emzirme gerekiyordu o düşünceye göre çünkü kizim daha 22 aylık :KK36: neyse sağlıklı olsunlar ve biz de sağlıklı olalım gerisi önemli değil bence..
Hemoroid hamilelikte yoktu simdi Nasil ortaya çıktı bilmiyorum.doktora da gidemiyorum kanamam var gitsem bakmak isteyecek zaten çok utanıyorum..neyse sabir..

geçmis olsun canim, ben hamilleikde en çok bu mide yanmasi hastasi olanlara dua ettim Allahim sifa ver diye, ne yiyecegimi $a$iyordum çok zor insan yemekden osaniyor,acikmamak için dua ediyordum artik yiyince daha kotu olunuyor
Allah sifa versin insallah ..

gaviscon ise yaramiyormu sende ?

Sagolasin canım benim,gaviscondan çok tiksiniyorum nedense içer içmez midem kalkıyor, en iyisi hic içmemek :KK53: ben de yıllarca eşime üzülürdüm midesi rahatsız diye,2. Kizin hamuilelginde başladı bu gastrit olayları,doğumdan sonra geçer falan dediler ama geçmedi.. İ gün bugündür cekiyorum işte

Bebek 20 aylıkken çok hareketli oluyor zaten 2 çocuk bir de sen o bas dönmesiyle zaten onlara bakamazdin en doğru kararı vermissin bence de,ben her zaman 2 yaşına kadar emziricem diye yola çıkıyorum ama maalesef olmuyor.oğlumda rahatsizlanmistim kızımda da hamile kaldım,zaten hala daha emzirme gerekiyordu o düşünceye göre çünkü kizim daha 22 aylık :KK36: neyse sağlıklı olsunlar ve biz de sağlıklı olalım gerisi önemli değil bence..
Hemoroid hamilelikte yoktu simdi Nasil ortaya çıktı bilmiyorum.doktora da gidemiyorum kanamam var gitsem bakmak isteyecek zaten çok utanıyorum..neyse sabir..
KADIN DR bul git canim
canin yaniyorsa çekilir dert deil
ben bi tane buldum oldugum sehirde kadin dr hemoroid le ilgilenen digerler hep erkekdii , bende ona giderim sorun olursa yani geçmezse

onlar her zzaamn bu isle ugrasiyor utanacak bisey yok bence, tip ta ayip yokdur :)

Uyutanlar nasıl uyutuyor acaba. Ağlamadın diye bir haftaya yakındır habire Ayağımda sallıyorum bu a alışacak şimdi. Tek başıma banyo yaptırmama kızmasa eşim yaptırıcam. Ya da gelsin de seyehatten hergün yıkııycam. Bir hafta olucak bebiş banyo yapmadı.
Banyo yapmayınca çok huzursuz oluyorlar.Benimki normalde iki pışpışla uyuyor ama bazen ne oluyorsa düzeni şaşıyor. Bir haftadır yıkamamıştık akşam yıkadık bir güzel uyudu bugünde maşallahı var çok uyumlu. Yalnız değilsen bence yıka birisiyle.
Şimdi uyandı mesela 2:30 da emecek.

Çıplak soyuyor musun peki? Ben niye bu kadar üşütücem diye korkuyorum ki. Ilk günlerde annemin sözlerini yaptığı travmalar mı böyle düşündürtüuor acaba.
Bizim evde 25 derece ama ben giydirecegim zaman isitici aciyorum ayrica.b En de bunalima girdim annem yuzunden kendimi cok yetersiz hissediyorum bugun gidiyor . icimi korku kapladi.

Sagolasin canım benim,gaviscondan çok tiksiniyorum nedense içer içmez midem kalkıyor, en iyisi hic içmemek :KK53: ben de yıllarca eşime üzülürdüm midesi rahatsız diye,2. Kizin hamuilelginde başladı bu gastrit olayları,doğumdan sonra geçer falan dediler ama geçmedi.. İ gün bugündür cekiyorum işte
benimkide rahatsiz midesinden, gavisconlar ona kaldiii ben dogurunca :)
bende sevmem hiç tadini ama bu hamileligimde çokkkk içtim denize dusen yilana sarilir hesabi :)))

Arabayı kutusundan çıkardım ama iki tekerini falan rakmak gerekiyor kurulumu biraz zahmetli gibi. Kurabilsem güzel bir havada dışarı çıkayım diyorum.

youtube da kurulum videoları var canım onları izle biz öyle yapmıştık dediğin gibi ordan tak burdan çıkar zahmetli iş

Uyutanlar nasıl uyutuyor acaba. Ağlamadın diye bir haftaya yakındır habire Ayağımda sallıyorum bu a alışacak şimdi. Tek başıma banyo yaptırmama kızmasa eşim yaptırıcam. Ya da gelsin de seyehatten hergün yıkııycam. Bir hafta olucak bebiş banyo yapmadı.

benimki ayağa alıştı şuan ne ana kucağında uyuyor ne beşikte
1 saat boyunca ayakta sallıyorum
böyle şeylere alışana kadar emziğe alışsaydı keşke

Kangru di mi? Maraş sadece onu tavsiye etmişti. Evde bile rAhat olurdu aslında. Şimdi de alınabilir mattika ergo bebe ve bir marka daha söylemişti.
Yok kanguru için erken sanırım. şu kulplu taşıma çantalarının boyuna takılanı var onları diyorum.kısa süre kullanılır ama.

Şaşılaşıyor bir de gözleri. Dr iki aydan sonra o da düzelir dedi. Sadece iki metre öteyi karartı olarak görüyorlarmış. Karanlık bir silüet görsem ne kadar güzel sesli konuşsa bile ben de gülmem.
Sabah annem namaz kılarken kızım onu takip ediyodu vallahi,hiç sanmıyorum sadece karartı gördüklerini :)

Back
X