2015 Şubat Anneleri

mery60 mery60 merym kuyamam canimm yaa.usluda duruyyor annesi bak uzmedi insallah semi
Teneffusde cocuklara eglence

uyandi gittim ama burnumdan geldi
ya bendemi bi sorun var anlamiyorum yaa
baska bi çocuk daha avrdi ayni aystalar giki çikmadi çocugun kendi kendine oynadi gezdi

herkes beni suçlu buluyor alistirmisim çocugu kucagimdan indirmiyomusum
ev sahibi titiz zaten gozu çocuklarin elinde bisey dokiyolarmi diye bende masaya yaklastikça ikucakladim , kadinin evi kirlenmesin diye ben stres oldum

çogunda agladiigi için aldim ama alincada agliyor her sekilde agladi insanlarda kafa beyin kalmadi valla

oteki kuçuk çocugun annesi diyor sen iyi dayaniyorsun ben bu kdar sabirli deilim diyor
Allahini seversen 15 aylik bi bebege sabirli olmasam napicam napabilrimki
laftan anlamiyor dovecek halim yok ondanda anlamaz
delirdim geldim yani sinirden agliycakdim netdeyse
oteki diyor benim çocgumda yaramaz ama boyle deil etrafa zarari var bana zarari yok diyor, onunkide 5 yasinda ama bildigin haydut oyle bi yaramaz çocuk gormedim , bi yasindaki bebekle karsilastirilamaz bile

her oturmaya gittigimde pisman olup geliyorum
balik hafizali ben unutup yine yine gidiyorum iste
oturma senin neyine demle çayini iç çok istiyorsan

mahalledekiler hakan dedinmi besmele çekiyolar artik
çocuga ben bakiyorum onlar sikayet çi nasil oluyor anlamadim gitti valla:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:
Ben de 8 30 tekrar uyuttum.ohh dedim sessiz oldu vaktinde oldu.buyuklerin sesine uyandı.s imdi ağlayarak geri uyudu daha yeni.serrayi uyutunca çocukları susturcam diye bi hal oluyorum.benimki de yapışık.komsunun aynı yaş çocuğu bende kalıyor.b izimki komşunun kucağına bile gitmiyor.gerci o çok geziyor.cocukta alışkın.ben pek çıkmıyorum.ya ondan ya da yapı meselesi.bana çekmişler.

mery60 mery60 merym kuyamam canimm yaa.usluda duruyyor annesi bak uzmedi insallah semi

baska bi çocuk daha avrdi ayni aystalar giki çikmadi çocugun kendi kendine oynadi gezdi

ev sahibi titiz zaten gozu çocuklarin elinde bisey dokiyolarmi diye bende masaya yaklastikça ikucakladim , kadinin evi kirlenmesin diye ben stres oldum

çogunda agladiigi için aldim ama alincada agliyor her sekilde agladi insanlarda kafa beyin kalmadi valla

oteki kuçuk çocugun annesi diyor sen iyi dayaniyorsun ben bu kdar sabirli deilim diyor
oteki diyor benim çocgumda yaramaz ama boyle deil etrafa zarari var bana zarari yok diyor, onunkide 5 yasinda ama bildigin haydut oyle bi yaramaz çocuk gormedim , bi yasindaki bebekle karsilastirilamaz bile

çocuga ben bakiyorum onlar sikayet çi nasil oluyor anlamadim gitti valla:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:
herkes kendi işine baksın sallama sen onları. ay sinir oldum. sen çok laf söyletiyosun ama ya ben senin yerine sinir oldum şu an tatlım şunların ağzının payını versene :kızgın::kızgın: 15 aylık bebek bu ya laftan anlamazki. bazı bebek oturur oyuncağıyla oynar bazısı etrafı keşfetmek ister. aman evini pisletecek mi diye düşünen varsa da çocuklu kimseyi çağırmasın o zaman. alla alla yaaaa

sağolsun Begüşüm üç dört gecedir zorlamıyor beni yatırdığım an uyuyor. ama öyle olması için de en az 10a kadar bekliyorum uykusu gelsin diye. ama napayım gelmiyor. benim kız da böyle napayım takmıyorum artık. en fazla 9da uyur en erken yine.

gündüz çünkü çok iyi uyuyor. 2 saat uyuduktan sonra ben ses çıkarıyorum falan da uyanıyor. 3-4 ü bile bulur ama o zaman gece mahvoluruz. uykusunu alarak kalkıyor ama. neyse maşallah diyeyim. çünkü maşallah dediğim üç gün yaşamıyo valla hemen bozuluyo :D

kızım da uyudu tek kaldım şu an eşim havaalanına gitti bu gece yeni bi uçak seferi mi ne başlıcakmış başında durması lazımmış. yarın da izin günü de yalan oldu. cumhurbaşkanı burdaymış da dönüyomuş ondan yarın da çalışıcak. sinir oluyorum :mad: yalan oldu haftasonumuz :(

eşimin de haftaya doğum günü. dışarı çıkacaktık eşim anneme bırakırız kızı demişti başbaşa yemek yeriz vs. kv ve görümcem de izmire gitti on gün tatile. artık kızımızı alır çıkarız. zaten mecbur kalmadıkça bırakmak istemiyorum.

aman öyle işte günler geçiyo öyle böyle. yazın allahtan uzun süre annemlerleyim mutluyum :) eşimi de özlüyorum o da bizi çok özlüyo ama napalım hiç bi zaman iki taraf da mutlu olamayacak :(

Benim canım annem berata bakıyor ve ev işlerini de yapıyor işten geldiğimde yemek filan hazır oluyor ben de öyle yorgun oluyorum ki bulaşığı bile atamıyorum makinaya hiç yardımcı olamıyorum anneme o da hasta ama sağolsun her işimi yapıyor üzülü7yorum

Annem olmadığında tatil günlerim de ancak beratla ilgilenip beratın karnını doyurabiliyorum canım ne bi iş yapabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum doğru düzgün sürekli beratın peşinde gezmek zorundayım yoksa ya düşüyor ya da başına bişey geliyor yemeği de eşim işten geldiğinde yapıyordum annem ankaradayken o berata bakarken hallediyordum yemek işini temizliği hiç sorma haftada bir eşim yapıyor ben berata bakarken :olamaz::KK34:
Esinede maaşallah söylediğin koca turu çok.azinlikta artık :) Yani desene hemen hemen herkes aynı durumda ama kendimi bu haftasonu için temizliğe ayırdım

evet canım gurbet eminim zordur. ama avantajlarını görmeye çalış. çocuklarını imkanları iyi olan bi yerde büyüteceksin. hem bakarsın ikinci bebek doğmadan türkiyeye geri dönersiniz :)
Uff aç tavuk kendini buğday ambarinda sanirmis bizimkide o hesap :) imkansız Türkiye'ye dönmemiz şuanda gitsek acimizdan ölürüz:)

herkes kendi işine baksın sallama sen onları. ay sinir oldum. sen çok laf söyletiyosun ama ya ben senin yerine sinir oldum şu an tatlım şunların ağzının payını versene :kızgın::kızgın: 15 aylık bebek bu ya laftan anlamazki. bazı bebek oturur oyuncağıyla oynar bazısı etrafı keşfetmek ister. aman evini pisletecek mi diye düşünen varsa da çocuklu kimseyi çağırmasın o zaman. alla alla yaaaa
dedim canim napayim bebk laftan anlamaz diye
karsinda 4-5 kadin bikbik otunce bisey diyemiyorsunki fazla
yani ben diyemem onlarin fikri degismez kendimi yorduguma degmezzz :(

Ben de 8 30 tekrar uyuttum.ohh dedim sessiz oldu vaktinde oldu.buyuklerin sesine uyandı.s imdi ağlayarak geri uyudu daha yeni.serrayi uyutunca çocukları susturcam diye bi hal oluyorum.benimki de yapışık.komsunun aynı yaş çocuğu bende kalıyor.b izimki komşunun kucağına bile gitmiyor.gerci o çok geziyor.cocukta alışkın.ben pek çıkmıyorum.ya ondan ya da yapı meselesi.bana çekmişler.
bende kolay kolay kimseye birakmiyorum
valla ne çocuklar var sesi çikmiyor çocugun orda oldugunu unutyorsun
bizede boyle piyango vurmus napalim saglik olsun :)

bak böyle yetişiyorum. Bugün bakıcısı köyr gitmiş mecbur okula getirdim. sabah uyanır uyanmaz ilk işim tuvaletten önce yumurtasını ocağa koymak. sonra kırk dakika içinde alt değiş üst değiş kahvaltı ettir hazırlan makyaj çanta hazırla çık. öğle arası sabahki bulaşıkları ve evin içini topla. arada tunayı emzir aynı anda yemek ye. okuldan gelince tunayı uyut akşam yemeğini tunanın yemeğini pişir. o arada yürüyüşe git. gel tunayı besle kendini besle bulaşık, evi topla. bu arada tunayla oyna, bazen sırtına al bazen kucağında süt pişir yoğurt peynir mayala.. uyut yazılı oku not gir kk da laf yetiştir, saat on yatağa kon :))
Yok canım senin işin benden de zormuş ben bişe demedim tövbe :) ben bi hızlı pratik olsam iş çözülecek öyle sallaniuorumki bazen. Resim harika bu arada

Ah ahhh inan hepimiz aynı durumdayız canım, en kesin çözüm evin öyle dağınık kalacak, süper temiz bir hatun olmayı beklemeyeceksin kendinden. Başka türlü olmuyor.. Neyle oyalanıyorsa Salih efendi onu ver eline veya bişi aç tvden öyle oyala.. Ayaz hiç oyalanmaz, bu yüzden o kucakta iken her şeyimi yapıyorum, yemek süpürge her şey.. Tabi yarım saatlik işin 2 saatte anca bitiyor böyle olunca.. Normalde alıştım da misafir gelince fena sıkıntı, o Zaman yetişmiyor hiç birşey, genelde dışarıdan hazır şeyler alarak ağırlamak zorunda kalıyorum :KK43:
Aynen öyle yapı yorum zamanım yetmiyor iyi kullanamıyorum nedense zamanımı :/

cesaret edemedim :KK70: güveçte yaptım çok güzel oldu. ama müşteri hizmetlerine mail attım sordum. bana hediye gelmişti kutusunu da atmıştım. takıntılıyım ya şimdi bana cevap verene kadar rahat vermem onlara :KK70:

ay keşke yakın olsaydık şimdi ne güzel çağırırdım :KK43:

güveçte yaptım canım güzel oldu. ama öğrenicem bu mevzuyu bakalım fırına giriyolarmıymış :)

suflede çok yumurta yok aslında. 2 büyük boy yumurta ve yarım su bardağı şekeri iyice mikserle çırpıyorum. diğer yandan tereyağ ve bitter çikolatayı eritip içine az un koyup bu karışıma ekliyorum. 8 dk pişiyor bu kadar :) hiç yumurta kokmadı şimdiye kadar.

mikserle çok iyi çırpınca yumurta kokusu olmuyor keklerde. ama senin kekinde yağ süt olmayınca bastırmamıştır tabii yumurtayı :) ayrıca niye rezil olcakmışsın o da nazarın olsun cicim :)
Bi gün bende yapayım şu sufleyi, çok güzel iki sufle kabı almıştım içinde fincan kek yapıyordum :)
Ya ben öyle rezil mezil pek takılmam da bu sefer baya kalabalıktık. Bide gıcık olduğum bi arkadaş var. Bak şimdi, keki yedi neyse ben de alıyım bi çatal dedim Nasıl olmuş bakayım dedim, amanın alır almaz yumurta koktu. Açık açık da söyledim. Bu tuttu diyor ki "hımmm madem özeleştiri yapıyorsun, dur bende diyim içi pişmemiş çok ıslak kalmış" diyor yaa!! Yanİ ben bişey demesem yüzüme bakıp ay ne güzel olmuş diyecek. Ne ilginç insanlar var dimi yaa.. Ben ne düşünüyorsam uyun bi dille söylerim. Altı üstü bi kekte bile demek ki böyle bi fesatlık durumu yapıyorsa başka mühim konularda kim bilir neler atıyor :)) aha gece gece gıybetin dibine vurdum :D yaşasın gıybetingg :D

Kekte yumurta sevmiyorsan bizim sütsüz yumurtasız kekten dene.yumurta yerine muz konuyr.gayette lezzetli.y yumuşacık oluyor.
Ay Can'ım tarif versene. Valla tulumba tatlısında yumurta yokmuş ama ben her yendiğimde yumurta kokusu alıyorum :)) hiiiiiç sevmem yumurta kokusunu.

canım haklısın napıcaksınız orda sıkılır insan zaten bi tatiliniz var. yazlığa gitmeyeydiler iyiydi ohh mis :) nerde bu yazlıklar bi sakıncası yoksa merak ettim? bende bu sene yazlığa gidicem de belki yakındır :)
başa gelen çekilir gibi bi durum oldu bu sanırım canım mecbur bu düzene Tuna da siz de alışmak zorunda kalıcaksınız :KK43: geçen sene gözünü korkutmasın ama bak büyüdüler artık. geçen yaz bana da kabustu ama en son gittiğimde inanılmaz rahattım büyüdükçe iyi oluyor kalabalık bazen.

kesinlikle öyle canım. bir aydır ara ara yağmur yağıyor ben yağdıkça cam siliyorum. yağacağını bildiğim halde dışarı çıkamıyorum ama kenardan kenardan siliyorum batıyor bana. çalışmak kafayı da bedeni de bazen dinlendiriyor.. ev içinde çok bunalıyor insan bitmek bilmeyen işlerden zaten.

çalışsam dediğin gibi yatağı toplamam yapamıyosam çok da önemliydi :) ama iki işi bi arada yürütmek de zor, bazı şeylerden fedakarlık etmek.. cidden hayranım size ve tebrik ediyorum :KK68:
Sağol tatlım. Yazlıkların biri sapancada biri Mersin aydıncık'ta. Evler güzel rahat da kalabalık oluyor işte. Hele eşimin ailesi tarafı.. Ablası da geliyor cümbür cemaat. Ne yendiğimiz belli ne içtiğimiz.. Aman buna da şükür napalım.. Sizin yazlık nerde? Sapanca de de havalara uçuyum şurda :))

Can'ım Allah aşkınA sosyal hayatın da mı olmasın.. Elbette gideceksin. Ve Bebek bu. Elbette ağlayacak elbette kucağına alacaksın. Kendi kendine oynayacak yaşta değil ki Hakan henüz. Ay bu millet ne manyak yaa sinir oldum! Her çocuk bir mi? Karşılaştırma yaptığı çocuk deve kadar olmuş, yaramaz değil diyor. Neden bişey demiyorsun onlara. Evet benim çocuğum bana bağlı, şükür hep kucağımda diye desene.. Ev sahibi madem evi kirlenecek diye korkuyor temizlesin otursun o Zaman tek başına. Tamam alıp pastayı yere sürsün demiyoz da çocuklu evde herşey dört dörtlük Nasıl olabilir ki. Kınadım vallah at burdan kendisini! Al sana bi gıybet daha gece gece :D

Yok canım senin işin benden de zormuş ben bişe demedim tövbe :) ben bi hızlı pratik olsam iş çözülecek öyle sallaniuorumki bazen. Resim harika bu arada
Sağol Can'ım :) hepimiZin işi zor. Sen bide gebesin. Bazen bende freniyim kendimi yapmayım yarım kaldın istiyorum ama evin içinde bile mesela mutfağa su almaya giderken bile koşarak gidiyorum, eşime bişeyi yap der demez alıp elinden ben yapıyorum. Buda inanılmaz yorucu oluyor, stres yapıyorum her şeyi ama Napıyım benim de yapım bu..

Can'ım Allah aşkınA sosyal hayatın da mı olmasın.. Elbette gideceksin. Ve Bebek bu. Elbette ağlayacak elbette kucağına alacaksın. Kendi kendine oynayacak yaşta değil ki Hakan henüz. Ay bu millet ne manyak yaa sinir oldum! Her çocuk bir mi? Karşılaştırma yaptığı çocuk deve kadar olmuş, yaramaz değil diyor. Neden bişey demiyorsun onlara. Evet benim çocuğum bana bağlı, şükür hep kucağımda diye desene.. Ev sahibi madem evi kirlenecek diye korkuyor temizlesin otursun o Zaman tek başına. Tamam alıp pastayı yere sürsün demiyoz da çocuklu evde herşey dört dörtlük Nasıl olabilir ki. Kınadım vallah at burdan kendisini! Al sana bi gıybet daha gece gece :KK70:
bilmiyorum canim ya olmasin herhalde
geldim kocayada kizdim , çocuguda attim ustune geri gittim bi kahve içtim yakin komsumdu
ben hatirlamiyorum da buyuk oglumda boyleymis oyle diyolar :)))))))))
vallah simdi komsuya birkaiyom 1 ay aramayim annem nerde demez
hele kiz evlatlik versem gobek atar çok seviyolar baska evlerde olmayi her çocuk gibi :))))))))
kuçukkende onlarda ayniydi , buyyunce hakanda duzelir albet
dedim okula gidince geçecek diye
herhalde geçcek daha mi geçmesin demediler:ukala::ukala::ukala::ukala::ukala:

sağolsun Begüşüm üç dört gecedir zorlamıyor beni yatırdığım an uyuyor. ama öyle olması için de en az 10a kadar bekliyorum uykusu gelsin diye. ama napayım gelmiyor. benim kız da böyle napayım takmıyorum artık. en fazla 9da uyur en erken yine.

gündüz çünkü çok iyi uyuyor. 2 saat uyuduktan sonra ben ses çıkarıyorum falan da uyanıyor. 3-4 ü bile bulur ama o zaman gece mahvoluruz. uykusunu alarak kalkıyor ama. neyse maşallah diyeyim. çünkü maşallah dediğim üç gün yaşamıyo valla hemen bozuluyo :KK70:

kızım da uyudu tek kaldım şu an eşim havaalanına gitti bu gece yeni bi uçak seferi mi ne başlıcakmış başında durması lazımmış. yarın da izin günü de yalan oldu. cumhurbaşkanı burdaymış da dönüyomuş ondan yarın da çalışıcak. sinir oluyorum :mad: yalan oldu haftasonumuz :KK43:

eşimin de haftaya doğum günü. dışarı çıkacaktık eşim anneme bırakırız kızı demişti başbaşa yemek yeriz vs. kv ve görümcem de izmire gitti on gün tatile. artık kızımızı alır çıkarız. zaten mecbur kalmadıkça bırakmak istemiyorum.

aman öyle işte günler geçiyo öyle böyle. yazın allahtan uzun süre annemlerleyim mutluyum :) eşimi de özlüyorum o da bizi çok özlüyo ama napalım hiç bi zaman iki taraf da mutlu olamayacak :KK43:
Zaten hiç bir şey planladığın gibi olmuyor canım, plan yaptıkça herşey daha beter oluyor.. Olsun birlikte gidersiniz ne güzel üçünüz kutlarsınız, bundan sonra böyle maalesef :)

Bizim de bugün yakın arkadaşınızın düğünü var dün de kınasıydı, çocuk bizim düğünde Can'la başla çalışmıştı sağolsun.. Neyse dün kına vardı eşim diyor ki annemin yanında ben yalnız gitmek istemiyorum sen de gel ayazı uyutup ben de annemi çektim başka odaya dedim anne gitsem uyutup ayazı sıkıntı olur mu, diyor yok gideceksin ya zaten yarın dedı, yok dedim bugün de kına için soruyorum dedim, her iki gün de mi gidicen ne gerek var demez mi.. Tamam dedim sadece, bozuldum üzüldüm ama.. Ya ben hiç bişi yapmıyorum çok bunalıyorsun demeyi biliyorsun işyr göndersene ayaz zaten uyuyacak..

Demem o ki, annen de olsa kv de olsa bazen aynı.. Sıkma canını artık demek ki bişi beklememek lazım

Zaten hiç bir şey planladığın gibi olmuyor canım, plan yaptıkça herşey daha beter oluyor.. Olsun birlikte gidersiniz ne güzel üçünüz kutlarsınız, bundan sonra böyle maalesef :)

Bizim de bugün yakın arkadaşınızın düğünü var dün de kınasıydı, çocuk bizim düğünde Can'la başla çalışmıştı sağolsun.. Neyse dün kına vardı eşim diyor ki annemin yanında ben yalnız gitmek istemiyorum sen de gel ayazı uyutup ben de annemi çektim başka odaya dedim anne gitsem uyutup ayazı sıkıntı olur mu, diyor yok gideceksin ya zaten yarın dedı, yok dedim bugün de kına için soruyorum dedim, her iki gün de mi gidicen ne gerek var demez mi.. Tamam dedim sadece, bozuldum üzüldüm ama.. Ya ben hiç bişi yapmıyorum çok bunalıyorsun demeyi biliyorsun işyr göndersene ayaz zaten uyuyacak..

Demem o ki, annen de olsa kv de olsa bazen aynı.. Sıkma canını artık demek ki bişi beklememek lazım
Annen neden acaba öyle düşünüyor canım bi bildiği vardır tabi illa ki ama dediğin gibi kızım sen git açılırsın biraz merak etme ben bakarım deseydi seni mutlu etmiş olurdu ve senin de aklın kalmazdı giderdiniz ne güzel birlikte karşılaştırma yapmak istemem canım yanlış anlama lütfen yarın ben kpss sınavına gircem annem siz gezin biraz dedi sınavdan sonra beratı merak etme ben bakarım onu hiç düşünme birlikte zaman geçirin eşinle filan dedi içim rahat bir şekilde gidebiliyorum böyle olunca kayınvalidelerden beklentim olmasa da anneler kızlarını rahatlatmalı biraz diye düşünüyorum :)

Günaydın hatunlar
Bu çocuk yine kustu yaa
Öksürük azaldı ama geldimide tam geliyor meret
Ne güzel ıçmişti sütünü hepsi çıktı :((((

Günaydın hatunlar
Bu çocuk yine kustu yaa
Öksürük azaldı ama geldimide tam geliyor meret
Ne güzel ıçmişti sütünü hepsi çıktı :KK43:(((
Günaydın canım eskiden kusmuyordu hakancık öksürük mü kusturuyor acaba tam atamamış heralde öksürüğü Geçmiş olsu canım sıcak tutmak iyi gelir öksürüğe diye biliyorum canım

Back
X