2015 Şubat Anneleri

anne oğul çok tatlısınız canlarım :KK68:
ağızda tutma olayını dönem dönem yapıyorlar. Begümde yaptı. hiç bozuntuya vermemek lazımmış galiba. ama ne mümkün insan çok darlanıyor sinirleniyor anlıyorum. inşallah vazgeçer :KK43: okul bitince sen bi ayar çekersin zaten beyfendiye :)

kilo olayına gelince harikasın seni tebrik ediyorum on kilo ne demek müthiş :KK57: olsun biraz ödül ver kendine.
bak ben geçen arkadaştan bişey duydum. normalde bu tip bi haftalık diyetleri hiç ciddiye almıyorum sağlıksız geliyor ama bu çok sağlıklı.
bir hafta her üç öğün bir kase yoğurda yedi tane hurma koyup yiyormuşsun. onun dışında sadece su. hurmaları bi gece önceden suya koyuyosun. kesinlikle tok tutuyormuş. bi haftada 4-5 kilo veriliyormuş arkadaşım denedi oldu cidden. bende deniycem şu zorlu zamanlar bi geçsin.
Bu hurma diyetine baktım biraz Can'ım şimdi ama verilen kilolar bırakınca tekrar alınıyormuş. Ama ara öğün yada öğle yemeği olarak yiyebilirim, iyi fikir :)

Yazık çocuğun dengesi şaştı tamamen, inşallah sadece bir dönemdir canım bir an önce iyi olur ağlamaları.. Demek ki çok acıkınca yiyorlar seve seve :)))
Bugün niye öyle uyandı şaştım kaldım valla sesini duyunca hiç yapmadığı bişey yarım saat öğle uykusu
Sonrada bana kızıyor, sanki ben uyandırdım :)))
Uyuyor şimdi inşallah gece ıyı uyur da dinlenir, yorgun olunca hiç çekilmiyor valla, bugünde çok yoruldu helak oldu ağlamskdan :(
Sizin iştah nasıl

haklısın canım. annesi olarak en iyisini biz biliriz kime ne. gerçekten bu kadar zor olmasa dayanırdım ama kendini de beni de mahvetti. iyi olacak herşey inanıyorum.

gece zor canım ama olacak o kadar en azından gündüz dediğin gibi güzel gidiyor şükür..

zorlandın tabii ama bak sende karşılığını alıyorsun. zamanı gelincede bıraktırmak daha kolay olacak sana.

evet bişeyler tak ediyor ve o an karar veriyorum. bunu çok yapar oldum. iyi mi kötü mü bilmiyorum ama cesaretimi toplamayı beklesem çok beklerim. inşallah herşey güzel olacak canım hepimiz için..

sağol canım benim sizler o kadar rahatlatıyorsunuzki beni :KK43: günden güne daha iyi olucaz. anne ve bebek içinde zor bu meme olayını kesmek. insan ister istemes duygusallaşıyor.
Canım bak sana bir örnek vereyim. Benim yakın bir akrabam kızı 1-2 aylıkken sütüm yok deyip sütten kesti. Halbuki sütü vardı ama uykusuzluğa ve içkiye dayanamadı mama verdi. Zaten hamilelik boyunca da sigarayı asla bırakmadı. Şimdi görsen o mükemmel anne. Tabi ki bu da onun kararı birşey diyemeyiz ama çok çok küçüktü bebek yazık oldu.
Seninki tamamiyle farklı ve keyfi deil. Şuan ikiniz içinde zor ama geçecek yakında lütfen sakin ol ve çok az kaldığını düşün :KK66:

Bu hurma diyetine baktım biraz Can'ım şimdi ama verilen kilolar bırakınca tekrar alınıyormuş. Ama ara öğün yada öğle yemeği olarak yiyebilirim, iyi fikir :)
hmm bilmiyodum. şok diyetler öyle oluyomuş ama bu öyle değilmiş falan filan bişeyler duydum ama sen boşver evet kendi yönteminle devam et bayağı işe yaramış :)

ama hurma tok tutar yoğurtla birlikte dene mutlaka.

Canım bak sana bir örnek vereyim. Benim yakın bir akrabam kızı 1-2 aylıkken sütüm yok deyip sütten kesti. Halbuki sütü vardı ama uykusuzluğa ve içkiye dayanamadı mama verdi. Zaten hamilelik boyunca da sigarayı asla bırakmadı. Şimdi görsen o mükemmel anne. Tabi ki bu da onun kararı birşey diyemeyiz ama çok çok küçüktü bebek yazık oldu.
Seninki tamamiyle farklı ve keyfi deil. Şuan ikiniz içinde zor ama geçecek yakında lütfen sakin ol ve çok az kaldığını düşün :KK66:
cidden mi :KK57: yargılamak kimseye düşmez ama çok üzücü :( tamamen annelikte değil iş demekki insanın yapısıyla alakalı..

şimdi daha iyiyim canım, yavaş yavaş alışıyoruz o da bende. sağlık olsun yeterki bunlar yaşamamız gereken süreçler zaten :)

iyi akşamlar kızlar.
çok şükür ağlamadan uyudu bu gece.
sabah kv çağırdı kahvaltıya pek gitmek istemedim ama uzun zaman olmuştu ısrar edince ayıp olacak gideyim dedim bide kıza değişiklik olur hava güzeldi.

gittim kahvaltıdan sonra dışarı çıktık arabasında uyudu kuzum çok şükür :) 1 buçuk saat uyudu öyle.

gece de odasında biraz şarkı söyledik koltukta oturduk pijamalarımızı giydik oyalandık. çok ama çok uykusu vardı çok yorulmuştu. yatağına koydum yanında oturup okşadım ninni söyledim biraz döndü durdu gözleri kapandı. tam uyuyacaktı birden ayağa kalktı huzursuz oldu ağlayacak gibi oldu. kollarını açtı hemen aldım koltuğa uzandım yanıma koydum bana dokundu yanağıma ve boynuma. o şekilde on dakikada daldı.

tenime dokunma ihtiyacı hissediyor tabii memeden kopunca kıyamam.. ağlamasında alışana kadar nasıl isterse öyle uyuturum. sallamak dışında tabii :) onu unuttu zaten. inşallah memeyi de tamamen unutup eski günlerine dönecek..

iyi akşamlar kızlar.
sabah kv çağırdı kahvaltıya pek gitmek istemedim ama uzun zaman olmuştu ısrar edince ayıp olacak gideyim dedim bide kıza değişiklik olur hava güzeldi.

gittim kahvaltıdan sonra dışarı çıktık arabasında uyudu kuzum çok şükür :) 1 buçuk saat uyudu öyle.

gece de odasında biraz şarkı söyledik koltukta oturduk pijamalarımızı giydik oyalandık. çok ama çok uykusu vardı çok yorulmuştu. yatağına koydum yanında oturup okşadım ninni söyledim biraz döndü durdu gözleri kapandı. tam uyuyacaktı birden ayağa kalktı huzursuz oldu ağlayacak gibi oldu. kollarını açtı hemen aldım koltuğa uzandım yanıma koydum bana dokundu yanağıma ve boynuma. o şekilde on dakikada daldı.

tenime dokunma ihtiyacı hissediyor tabii memeden kopunca kıyamam.. ağlamasında alışana kadar nasıl isterse öyle uyuturum. sallamak dışında tabii :) onu unuttu zaten. inşallah memeyi de tamamen unutup eski günlerine dönecek..
Unutacak canım sadece biraz zaman lazım iyi gidiyorsunuz maşallah bundan sonrası daha kolay olacak inş kv de bişey dedi mi kesme olayına :)

Yalnız berat memeyi bıraktıktan sonra da gece uyanmaları devam ediyor uyanma işi emmeyle alakasız oldu biz de çocuktan çocuğa değişiyor demek ki hiç azalmadı bazen çok uyanıyor yarım saatte bir bazen 2-3 defa uyanıyor az uyanıyor hiç uyanmadığı olmuyor 6 dan sonra da uyumuyor zaten akşamları 10-10:30 gibi uyuyor bu nasıl iştir anlamadım ne zamana kadar uyanacak böyle geceleri 2 yaşına kadar olsa bari :( yemek zaten sıkıntı kahvaltı ve muz dışında hiçbişeye ağzını açmıyor hep zorla hep kandırmacayla

Yalnız berat memeyi bıraktıktan sonra da gece uyanmaları devam ediyor uyanma işi emmeyle alakasız oldu biz de çocuktan çocuğa değişiyor demek ki hiç azalmadı bazen çok uyanıyor yarım saatte bir bazen 2-3 defa uyanıyor az uyanıyor hiç uyanmadığı olmuyor 6 dan sonra da uyumuyor zaten akşamları 10-10:30 gibi uyuyor bu nasıl iştir anlamadım ne zamana kadar uyanacak böyle geceleri 2 yaşına kadar olsa bari :KK43: yemek zaten sıkıntı kahvaltı ve muz dışında hiçbişeye ağzını açmıyor hep zorla hep kandırmacayla

bızımkı de uyanıo sureklı. beraber yatınca uyanmıyor. bizde beraber yatıyoruz. bı kac gece ben yatıorum bı kac gece de babası yatıyor.

bızımkı de uyanıo sureklı. beraber yatınca uyanmıyor. bizde beraber yatıyoruz. bı kac gece ben yatıorum bı kac gece de babası yatıyor.
Bizimki de yanımızda daha iyi uyuyor ama beşikte yatırıyoruz sabaha karşı çok fazla uyanırsa yanımıza alıyoruz sonra iyi uyuyor

hmm bilmiyodum. şok diyetler öyle oluyomuş ama bu öyle değilmiş falan filan bişeyler duydum ama sen boşver evet kendi yönteminle devam et bayağı işe yaramış :)

ama hurma tok tutar yoğurtla birlikte dene mutlaka.

cidden mi :KK57: yargılamak kimseye düşmez ama çok üzücü :KK43: tamamen annelikte değil iş demekki insanın yapısıyla alakalı..

şimdi daha iyiyim canım, yavaş yavaş alışıyoruz o da bende. sağlık olsun yeterki bunlar yaşamamız gereken süreçler zaten :)
Evet malesef biraz da bencillikle alakalı sanki. Her anne baba da bir değil.

Geceniz güzel geçmiş çok sevindim :))) bir kaç güne tamamiyle alışır artık. Senin için meme ve uyku çok büyük problemdi ve çalışıcam ama nasıl olacak diyordun karar verince oluyor demek ki. Tebrikler :süslü::21::KK5:Sıradaki görev iş bulup çalışma ;)

iyi akşamlar kızlar.

ali$maniza sevindim canim hee gecen gun daha iyi olucak insallah
ama sakin seninle ilgili biseye dokunrark uyutmaya alistirma
ayakla kupeyle karinla oynamalar, çocuklar nelere alisiyoir biz farkinb avrmadan tahmin bile edemezsin
sallamak daha kolaydir inan senin vucuduna bagli olmasi çok zor
canin çok sveiyordun evladin canin kanin ama bunun seneler boyunca devam ettigini dusun bi yerden sonra bunliyorsun nefes alamiyorsun biseyde yapamiyorsun

birinden saçinin topuzuyla oynama duymustum
anne saçini kestirince saçlar buyyene kdr kavga edip aglamis çocuk 3-4 yaslarinda iken :))

iyi gunler hanimlar nasilsiniz
hava kapali burda yagmurlu birak yazi bahar bile gelmedi bu sene buraya

benim oglanin aglamalarini çozmeye çaliisyorum okuldayken bu kdr kafa patlatsaydim derslere kaç tane uni bitiridim birincilikle :))))

ne den ve ne zaman agliyor nasil susuyor naparsam ise yaramiyor hangi durumlarda bunlari çozup pamuk gibi yapucam oglum hedefim bu ins :)))

gunduz sakin geçtuyse gece çok uyaniyor
gunduz yorulduiysa agladiysa huzursuz olduysa falan geceye takati kalmiyor bi kere uyaniyor

agalmarinin 50% inden fazlasi açlikdan ama yemekde yemiyor
yemek seçiyor olabilir
zaten biberona hiç hayir demiyorda ben vermiyorum yemek yesin diye
zar zorda olsa bogazindan biseyler geçince bi surelihgine keni oynuyor aglama isini birkaiyor

galiba sevdigi ve sevmedigi yemeklerin listesi ni hazirlasam iyi olucak

bunlarin disinda koltuk sandalyeye çikip kagit yirtmak kaalemleri odadan odaya tasiumak gucak gucak en sevdiig isler :)
butun gun baba baba diye dolaniyor baska ne diyorsa anlamiuyorum valla tercuman lazim anlamk için :)

iyi gunler hanimlar nasilsiniz
hava kapali burda yagmurlu birak yazi bahar bile gelmedi bu sene buraya

benim oglanin aglamalarini çozmeye çaliisyorum okuldayken bu kdr kafa patlatsaydim derslere kaç tane uni bitiridim birincilikle :))))

ne den ve ne zaman agliyor nasil susuyor naparsam ise yaramiyor hangi durumlarda bunlari çozup pamuk gibi yapucam oglum hedefim bu ins :)))

gunduz sakin geçtuyse gece çok uyaniyor
gunduz yorulduiysa agladiysa huzursuz olduysa falan geceye takati kalmiyor bi kere uyaniyor

agalmarinin 50% inden fazlasi açlikdan ama yemekde yemiyor
yemek seçiyor olabilir
zaten biberona hiç hayir demiyorda ben vermiyorum yemek yesin diye
zar zorda olsa bogazindan biseyler geçince bi surelihgine keni oynuyor aglama isini birkaiyor

galiba sevdigi ve sevmedigi yemeklerin listesi ni hazirlasam iyi olucak

bunlarin disinda koltuk sandalyeye çikip kagit yirtmak kaalemleri odadan odaya tasiumak gucak gucak en sevdiig isler :)
butun gun baba baba diye dolaniyor baska ne diyorsa anlamiuyorum valla tercuman lazim anlamk için :)
Merhaba canım
Burası da bugün ydğmurlu ama normalde çok çok sıcak tı haftaya 40 ı bulacak sıcaklık uyarısı var. Bende eğer tatil yöresinde değilsem yazı hiç sevmiyorum deniz kumsal varsa o başka :)))

Yemek seçme çok fena bizimki de sebze pek yemiyor dolma köfte pilav favorileri
Sandalye ye mi çıkıyor bak yaramaza maşallah Hakan hızlı çıktı ;)

Unutacak canım sadece biraz zaman lazım iyi gidiyorsunuz maşallah bundan sonrası daha kolay olacak inş kv de bişey dedi mi kesme olayına :)
evet canım zamanla..
kv ne diyecek diyemez demezde zaten karışmaz. içinden geçse bile bana demez.
laf arasında zaten konusu açıldı da dedim memeyi bırakıyoruz artık yavaş yavaş diye. olsun büyüdü zaten dedi o kadar :)
asıl benim annem bilse laf eder valla keşke bikaç ay daha emseydi diye :))

Evet malesef biraz da bencillikle alakalı sanki. Her anne baba da bir değil.

Geceniz güzel geçmiş çok sevindim :))) bir kaç güne tamamiyle alışır artık. Senin için meme ve uyku çok büyük problemdi ve çalışıcam ama nasıl olacak diyordun karar verince oluyor demek ki. Tebrikler :süslü::21::KK5:Sıradaki görev iş bulup çalışma :KK66:
aynen öyle canım çocuk sahibi olmak kolay da anne baba olmak zor.

gece uykuya geçiş güzeldi de 4te uyandı çok ağladı. yine yarım saat uğraştım sakinleştirmek için. bi süre böyle idare edicez..

teşekkür ederim canım aynen büyük yol aldık :)
bu yaz annemlerle güzel bi tatil yapıp dinlenmeden hiç bişey yapasım yok vallahi :) iş konusuda bakalım nasıl olacak hayırlısı olur inşallah.

ali$maniza sevindim canim hee gecen gun daha iyi olucak insallah
ama sakin seninle ilgili biseye dokunrark uyutmaya alistirma
ayakla kupeyle karinla oynamalar, çocuklar nelere alisiyoir biz farkinb avrmadan tahmin bile edemezsin
sallamak daha kolaydir inan senin vucuduna bagli olmasi çok zor
canin çok sveiyordun evladin canin kanin ama bunun seneler boyunca devam ettigini dusun bi yerden sonra bunliyorsun nefes alamiyorsun biseyde yapamiyorsun

birinden saçinin topuzuyla oynama duymustum
anne saçini kestirince saçlar buyyene kdr kavga edip aglamis çocuk 3-4 yaslarinda iken :))
yok canım öyle bişey değil. yani özellikle bi yerime dokunmak istemiyo. yanımda olmak istiyo sarılmak istiyo. kıyamam memeden ayrıldı kolay değil onun için. unutana alışana kadar sarılarak uyusun bana önemli değil sonra yine alıştırırım ben. ama dediğin gibi elime koluma ya da herhangi bi yerime özellikle dokunup uyumamasına dikkat ediyorum.

selam kızlar nasılsınız?
biz daha iyiyiz. gece yatarken problem olmadı da 4te kalktı ağlayarak. hiç memeye yeltenmiyo ama ememeyeceği i bildiği için çok ağlıyo içli içli. yarım saat yine zor sakinleştirdim. o anlarda odasında olmak istemiyo kesinlikle. salona geçtim sakinleştirdim koltukta sarılarak uyuttum.

sabah da 9buçuğa kadar uyudu geç yattığı için. ses yaptımda uyandı. kahvaltısını hazırlayıp yanıma alıp çıktım aile hekimine gittim kv ile. o kan verecekti bende vereyim dedim bi bakılsın ne var ne yok. gittik verdik ordan kahvaltı yaptık dışarda Begüşü de orda yedirdim. bizim tabağımızdan da tırtıkladı. sonra annemin bi komşusu vardı kahve içmeye çağırdı onu illa sende gel dedi neyse dedim gideyim ona gittik.

sonra eve geçecektim geçme gel nolcak bu saatten sonra yemek mi yapıcan boşver dedi. bi baktım beni baya bi düşünür oldu :KK70: neyse bari dedim hiç yemek yapacak halimde yoktu :)) kızda arabada uyudu yine iki gündür sokaklarda yavrum uyuyo arabasında :) eve geldik yatırdım onu hala uyuyo.

bu arada iki gündür kv ile gezen günlere giden gelinler gibi oldum ya ay üf :KK70:

selam kızlar nasılsınız?
biz daha iyiyiz. gece yatarken problem olmadı da 4te kalktı ağlayarak. hiç memeye yeltenmiyo ama ememeyeceği i bildiği için çok ağlıyo içli içli. yarım saat yine zor sakinleştirdim. o anlarda odasında olmak istemiyo kesinlikle. salona geçtim sakinleştirdim koltukta sarılarak uyuttum.

sabah da 9buçuğa kadar uyudu geç yattığı için. ses yaptımda uyandı. kahvaltısını hazırlayıp yanıma alıp çıktım aile hekimine gittim kv ile. o kan verecekti bende vereyim dedim bi bakılsın ne var ne yok. gittik verdik ordan kahvaltı yaptık dışarda Begüşü de orda yedirdim. bizim tabağımızdan da tırtıkladı. sonra annemin bi komşusu vardı kahve içmeye çağırdı onu illa sende gel dedi neyse dedim gideyim ona gittik.

sonra eve geçecektim geçme gel nolcak bu saatten sonra yemek mi yapıcan boşver dedi. bi baktım beni baya bi düşünür oldu :KK70: neyse bari dedim hiç yemek yapacak halimde yoktu :)) kızda arabada uyudu yine iki gündür sokaklarda yavrum uyuyo arabasında :) eve geldik yatırdım onu hala uyuyo.

bu arada iki gündür kv ile gezen günlere giden gelinler gibi oldum ya ay üf :KK70:
Vayyyy kv gelin müthiş bi ikili olmuşsunuz :)) ne güzel geçmiş gününüz. Hep iyi olun inşallah. Begüm yavaş yavaş atlatıyor maşallah. Peki sen ne alemdesin, sütün birikmiştir bayaca, Ağrı'n sızın oluyor mu?

Vayyyy kv gelin müthiş bi ikili olmuşsunuz :)) ne güzel geçmiş gününüz. Hep iyi olun inşallah. Begüm yavaş yavaş atlatıyor maşallah. Peki sen ne alemdesin, sütün birikmiştir bayaca, Ağrı'n sızın oluyor mu?
hahaha ne demezsin süper ikili :) eşim bişey mi dedi bilmiyorum hani son zamanlarda çok yoruldum ya ondan bahsettim sadece dedi. ondan herhalde bu aralar arayıp sorup ilgileniyor. neyse sağolsun ne diyeyim :)

evet canım gitgide iyiye gidiyor gündüz artık hiç aramıyor. dediğim gibi gece zor oluyor bir süre daha devam eder sanırım.
normalde damla damla gelen süt tabii emmeyince birikti. iki kere sağdım çünkü çok ağrı yaptı ama sadece sağ memem. sanırsın dünya kadar süt var ama iki sağmamda toplamda 100 ml kadar süt çıktı. yine varmış yani ama üç günüm birikimi. bugün dolmadı ama göğüslerim artık bitti sanırım. sağmak çoğaltmaz di mi illaki emmesi lazım?

sağdığım sütü biberonda verdim ama istemedi :) normal kutu sütünü daha güzel içiyor biberonda.

hahaha ne demezsin süper ikili :) eşim bişey mi dedi bilmiyorum hani son zamanlarda çok yoruldum ya ondan bahsettim sadece dedi. ondan herhalde bu aralar arayıp sorup ilgileniyor. neyse sağolsun ne diyeyim :)

evet canım gitgide iyiye gidiyor gündüz artık hiç aramıyor. dediğim gibi gece zor oluyor bir süre daha devam eder sanırım.
normalde damla damla gelen süt tabii emmeyince birikti. iki kere sağdım çünkü çok ağrı yaptı ama sadece sağ memem. sanırsın dünya kadar süt var ama iki sağmamda toplamda 100 ml kadar süt çıktı. yine varmış yani ama üç günüm birikimi. bugün dolmadı ama göğüslerim artık bitti sanırım. sağmak çoğaltmaz di mi illaki emmesi lazım?

sağdığım sütü biberonda verdim ama istemedi :) normal kutu sütünü daha güzel içiyor biberonda.
Hep böyle düşünceli olsa kv ve hep böyle güzel anlaşsanız keşke :))

İşlerim yolunda gitmesine de sevşndim Can'ım.. Sabahları 7de kalkıyor mu yine? Yoksa değişti mi

Merhaba canım
Burası da bugün ydğmurlu ama normalde çok çok sıcak tı haftaya 40 ı bulacak sıcaklık uyarısı var. Bende eğer tatil yöresinde değilsem yazı hiç sevmiyorum deniz kumsal varsa o başka :)))

Yemek seçme çok fena bizimki de sebze pek yemiyor dolma köfte pilav favorileri
Sandalye ye mi çıkıyor bak yaramaza maşallah Hakan hızlı çıktı :KK66:
Neeee 40 derece mi :KK57:
Hep mi öyle sıcak oluyor?
Burda da hiç belli olmuyor genel anlamda sıcak ama bir yağmur bastırıyor birden, dolu yapıyor, şimşek gök gürültüsü gece hele felaket kaç yere yıldırım düşmüş allah korusun :KK57:

Back
X