2015 Şubat Anneleri

neyi nasıl yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım.. tam bir saattir durmaksızın ağlıyor. ille de kucağıma gelmek istiyor sanırım. neyi yanlış yapıyorum anlamıyorumkş. bıktım bittim tükendim her seferinde bunları söylemektende bıktım.

resmen ayakta uyuyor ama o yatağa yatmak istemiyor . napıcam ben bilmiyorum resmen tüm çözümler tükendi. kucağımda uyutsam o ayrı dert sallasam ayrı dert emzirsem ayrı dert..
Bence al canım kucağına ağladıkça daha çok içerler çok üzülür o kadar ağlaması iyi olmaz bence psikolojisi bozulmasın hem meme yok hem anneden uzak kalıyor yani onun açısından düşününce sev okşa sana ihtiyacı var belli ki

sakinleşmek bilmedi 1 buçuk saat durmadan ağladı. artık birileri kapıya vuracak diye korktum yemin ediyorum. ve içim parçalandı o ağladıkça. kucağımda gezdirip sakinleştireyim dedim yapıştı kucağıma omzumda uyudu beş dakikada.

allah aşkına ben ne yapayım? bi süre böyle uyutsam çok alışır diyorsunuz vahide1204 vahide1204 MaRaL_ MaRaL_ bu benim için çok zor olur. bunca eziyeti hem ona hem kendime neden çektirdim? gece kırk kez uyanmasın kendi kendine uyumayı öğrensin diye. şimdi ben ne yapıcam ya.. bu gecede boş yere 1 buçuk saat ağlatmış oldum kucağıma aldığım an uyudu. şu an gerçekten o kadar kötüyümki çocuk gibi hatta onun gibi hıçkıra hıçkıra ağlayasım var.

gören bana kızar sağlığı yerinde ne diye dert ediyosun diye ama ruh sağlığım hiç iyi değil. tek başına baş etmekten çoooook yoruldum..

neyi nasıl yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım.. tam bir saattir durmaksızın ağlıyor. ille de kucağıma gelmek istiyor sanırım. neyi yanlış yapıyorum anlamıyorumkş. bıktım bittim tükendim her seferinde bunları söylemektende bıktım.

resmen ayakta uyuyor ama o yatağa yatmak istemiyor . napıcam ben bilmiyorum resmen tüm çözümler tükendi. kucağımda uyutsam o ayrı dert sallasam ayrı dert emzirsem ayrı dert..
valla hiç bi fikrim yok canim
ama sunu soyleyim
oglum 20 ayliikken alisti benle oynamaya agzindada emzik olurdu
3 yas civari emzigi birakinca agzimla oynamayi birakdi
4 yasindada konusarak kendi yatagina yatmasina ikna ettim profesyonel yardimiyla

o aradaki 2 senede vazgeciremedimki devam etmisim o kdr sure:kızgın::kızgın::kızgın:

sakinleşmek bilmedi 1 buçuk saat durmadan ağladı. artık birileri kapıya vuracak diye korktum yemin ediyorum. ve içim parçalandı o ağladıkça. kucağımda gezdirip sakinleştireyim dedim yapıştı kucağıma omzumda uyudu beş dakikada.

allah aşkına ben ne yapayım? bi süre böyle uyutsam çok alışır diyorsunuz vahide1204 vahide1204 MaRaL_ MaRaL_ bu benim için çok zor olur. bunca eziyeti hem ona hem kendime neden çektirdim? gece kırk kez uyanmasın kendi kendine uyumayı öğrensin diye. şimdi ben ne yapıcam ya.. bu gecede boş yere 1 buçuk saat ağlatmış oldum kucağıma aldığım an uyudu. şu an gerçekten o kadar kötüyümki çocuk gibi hatta onun gibi hıçkıra hıçkıra ağlayasım var.

gören bana kızar sağlığı yerinde ne diye dert ediyosun diye ama ruh sağlığım hiç iyi değil. tek başına baş etmekten çoooook yoruldum..
canim ali$mi$ bile sana ilk gun demistim sana
maalesef hiç bilmiyorum napican
benim savasicak ugrasicak gucum yokdu kendi birakana kdr sabrettim .. baska seçenek yokdu
kendi tisortunu falan koydunmu yatagina denedinmi

kizim normalde kendi kendine uyurdu
ama kardesi yanimda uyyunca bende istiyorum dedi mecbur kabul ettim
yatakda ortalarina girer uyuturdum
bazen bes dk surerrdi bazen yarim saat , uyumus numarasi yapardim bazen gerçekten uyyakalirdim
kafami hafif birine fazla cevirsem oteki tutup çenemi kendibe dogru cekerdi
koca desen hep ayni iste
gece gunduz hep ayni seyler çocuk çocuk çocukkkk :)
çok sukur buyuduler kurtuldum
her aksamin sabahi olurmus bu gunlerde benim sabahim gunesim o karanlikdan sonra :)

Ah Can'ım benim yaa .. Dur önce bi sakin ol bakalım.. Sen ki sallanmayı bıraktırmış bi annesin. Eminim bu un da üstesinden geleceksiniz. Çocuklar İllaki bişeye alışıyorlar, ama iyi ama kötü.. B,r hafta süre tanı kendinize. Üst üste çok şeyle mücadele ettiniz. Sen de yoruldun oda yoruldu.. Bu ara bırak Nasıl istiyorsa öyle uyusun bakalım. Bunu biraz kafanı toparlaman için yap bence.. Çün insan o mu bu mu derken bazen daha karmaşık hale getirebiliyor..

canim ali$mi$ bile sana ilk gun demistim sana
maalesef hiç bilmiyorum napican
benim savasicak ugrasicak gucum yokdu kendi birakana kdr sabrettim .. baska seçenek yokdu
kendi tisortunu falan koydunmu yatagina denedinmi
hiç bişey işe yaramıyo zaten yanıbaşındayım hemen. memeyi bırakmadan öncede bazen hemen uyumazdı ağlardı ama sonra pes ederdi. bu bambaşka oldu illa kucağıma gelecek. uyku eğitiminin ilk gecesi bile bu kadar ağlamadı. ben hayatımda bu kadar inatçı bişey görmedim :(

Sagol canim ben de evde tek tutanim bu sene bakalim nasil olacak. 2 sene ara vermek cok farketti. Onceden daha kolay tutardim
Allah kabul etsin canim
esim tutuyor benim ama sahura var iftara yok evde
çocuklar desen malum kuçukler
bende tekim diyebilirim

ama ben kendimi daha zoruna hazirlamistimgaliba o yuzden ilk gun için kolaydi sukur
sahurda iyi yedim ama simdi itiraf edityim :)

tabi ne kdr yesemde ogleden sonra çokdannn sindirmistim :)
biz 17 saat tuturyoruz Allah kabul ederse

Son düzenleme:
hiç bişey işe yaramıyo zaten yanıbaşındayım hemen. memeyi bırakmadan öncede bazen hemen uyumazdı ağlardı ama sonra pes ederdi. bu bambaşka oldu illa kucağıma gelecek. uyku eğitiminin ilk gecesi bile bu kadar ağlamadı. ben hayatımda bu kadar inatçı bişey görmedim :KK43:
keske seni rahatlaricak biseyler soylesem ama
seni rahatlatacak tek sey onun istedigini yapmak
onuda sen istemiyorsun :KK64::KK64::KK64:
uzman dr lar ne diyor bu konuda
adem gunese bakma o 4 yasina kadar koyun koyuna yatin diyor :))) sana uymaz o :)

Ah Can'ım benim yaa .. Dur önce bi sakin ol bakalım.. Sen ki sallanmayı bıraktırmış bi annesin. Eminim bu un da üstesinden geleceksiniz. Çocuklar İllaki bişeye alışıyorlar, ama iyi ama kötü.. B,r hafta süre tanı kendinize. Üst üste çok şeyle mücadele ettiniz. Sen de yoruldun oda yoruldu.. Bu ara bırak Nasıl istiyorsa öyle uyusun bakalım. Bunu biraz kafanı toparlaman için yap bence.. Çün insan o mu bu mu derken bazen daha karmaşık hale getirebiliyor..
ahh merim halimi az çok anlarsın. yine o herşeyin gözüme çok kötü görüdüğü, içimi çok büyük umutsuzluğun kapladığı bir andayım. halbuki sapasağlam evladım yanımda daha ne olsun di mi? ama çok yoruldum cidden. keşke hiç yapmasa mıydım bunları diyorum?

üst üste çok şey yaptık evet. onun bana sarılıp uyumasından asla şikayetçi olmam nasıl olabilirim? ama o kadar emeğimiz çöpe gitmesin diyorum. negüzel kendi kendine uyumayı öğrendi bozulmasın diyorum. memeden dolayı hassas evet ama bu seferde bana saracak dokunarak uyumak isteyecek bunun memeden ne farkı olacakki? kafam çok karışık. halbuki alt tarafı bi bebeyi uyutmak mesele ya. düştüğümüz hale bak.

hergün aynı şeyleri yaşamaktan çok ama çok yoruldum ruhum bunaldı.

bu arada benimkide sirtini pispisliyainca uyyor yoksa surunuyor uykusulukdan
hatta bugun iki defa emzirerek uydu
akam iftar yaklasmisti vakdim yokdu ugrasicak verdim memeyi sustu uyudu
aglamiyorda ayaga kalkip konusuyor uykusuzlukdan öldügu haldee

ahh merim halimi az çok anlarsın. yine o herşeyin gözüme çok kötü görüdüğü, içimi çok büyük umutsuzluğun kapladığı bir andayım. halbuki sapasağlam evladım yanımda daha ne olsun di mi? ama çok yoruldum cidden. keşke hiç yapmasa mıydım bunları diyorum?

üst üste çok şey yaptık evet. onun bana sarılıp uyumasından asla şikayetçi olmam nasıl olabilirim? ama o kadar emeğimiz çöpe gitmesin diyorum. negüzel kendi kendine uyumayı öğrendi bozulmasın diyorum. memeden dolayı hassas evet ama bu seferde bana saracak dokunarak uyumak isteyecek bunun memeden ne farkı olacakki? kafam çok karışık. halbuki alt tarafı bi bebeyi uyutmak mesele ya. düştüğümüz hale bak.

hergün aynı şeyleri yaşamaktan çok ama çok yoruldum ruhum bunaldı.
gecenlerde demisgtim demi
arkadasim kizini sallayarak uyutuyor uç kizi var uçunude sallamis ayni
sopnuncu uç yasinda , son bi kaç aydir sallarken ayagindaki çorabi çikartiyormus annesine
dokunmasi için
ayak bilek neresi denk gelirse oraya dokunuyormus
sallasanda ucu yine buraya çikabilirdi bu veletlerin kafasi bnasil çalisyor ben çozemeedim vallaaa

Cnm benim,inan yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm.İçim çook tuhaf oldu.Yoruldun,bıktın,bezdin anlıyorum.Şu mübarek günde Allahım işlerini kolaylaştırsın,Begüm için senin için Nasıl hayırlıysa öyle sonuçlanmasını nasip etsin bu sürecin.

Benim naçizane görüşüm şöyle.Şimdi biz bu bebelere desteksiz oturmayı,yürümeyi,merdiven çıkmayı v.s. öğretmiyoruz.Onlar ne Zaman hazır olurlarsa o Zaman oluyor,biz yalnızca destek oluyoruz. Ben uyku,memeyi bırakma,tuvalet eğitimi gibi önemli dönüm noktaları için de aynı şekilde düşünüyorum.İnatlaşırsak,bütün şartları zorlarsak,üstüne gidersek de olur elbet bunlar ancak onlar bize hazır oldukları sinyalini verdikten sonra eyleme geçirmek daha sağlıklı olur gibi geliyor.

Kimi çocuk 9 aylık yürüyor kimisi 15 aylık.Kimi çocuk 1,5 yaşında konuşuyor kimisi 3 yaşında.Ama örneğin 5 yaşına gelip de konuşamayan,yürüyemeyen yahut kendi kendine uyuyamayan bir çocuk nerdeyse yok.Begüm de elbet kendi kendine uyuyacak bir gün.Sen kendini biraz rahatlatmaya bak.Olmayacağını düşünüyorsan biraz mola ver,bikaç ay sonra tekrar dene.1 ay da bile çok değişiyorlar.

Begüm bu eğitim olayında çok hırpalanırsa tepki geliştirebilir kendince.Daha tuvalet eğitimi var,kreşe vericek olursan eğer kreş ya da bir başka bakıcıya alıştırma seansları var.Biraz dinlendirme moduna geçmenizi tavsiye ederim kendimce.Sana ordan konuşmak kolay diye düşünebilirsin,haklısın.Çözüm olarak aklıma "biraz yavaşlamak "geliyor sadece.Ben boşuna mı uğraştım bu kadar diye düşünme,elinden geleni yaptın,yapıyorsun.Allah yardımcın olsun cnm,içine ferahlık versin,güç versin.Yavrun için de kendin için de en doğrusunu yapacaksın zaten annelik içgüdülerinle.

sağsağlim al kucağına yavrunu oğlun olacak sanırım yine allah güzel ömürler versin :)
çığlık konusunu hiç takma hepsinde var. bazen sırf hoşuna gidiyo diye çığlık ata ata koşuyo evin içinde :)
Saol canım çok teşekkür ederm Evde hadi neysede dışarda çok sıkıntı oluyo. Bunuda aşacağız inşaAllah bakalım

Merhaba hamilelik baya ilerlemiş, inşallah uslu olur bebeğin. Sağlıkla kavuşursunuz. O çığlık olayı Tuna'da da ara sıra oluyor, sanırım duygularını Nasıl ifade edebileceklerini bilmiyorlar. Bence tepki verme, Zaman'la geçecektir.
İnşaAllah ☺️ Uslu bi bebek hayal edemiyorum oğlumdan sonra ama Allah büyük

Güzel soru :) bence bunun bi çaresi yok sanki, ifade ediş biçimi.. Sevinç çığlığı, sinirlenme şeklinde bizde de var.. Başkası bağırınca korkuyor kendi bağırınca bişi yok.. Uyarmıyorum ben yoksa daha fena olur..

Maşallah sana Can'ım ne güzel ilerlemiş hamileliğin, hayırlısıyla kucağına al az kalmış :)
Saol canım çok teşekkür ederim. Sizin bu güzel dileklerinizle inş hayırlı bi doğumum olacak inanıyorum

Ben de tutamıyorum bu sene hamiş olmasam tutardım herkese hayırlı ramazanlar kızlar Allah kabul etsin ibadetlerimizi
Sende hamileymişsin yeni farkettim cnm hayırlı olsun. Sağ salim kucağına almak nasip olsun inşaAllah. Cinsiyeti ne bebişin?

Canım sinirlerin lacka oldu.kendi haline bırak biraz.sarilip yatın.bosa gitmez emeğin emmeyi biraktirdin en azindan.bu kadar ısrar ediyorsa ihtiyaci vardır.s eninki dişleri bitirmemisti.bi sıkıntısı olmadığına emin misin.b elki yaza kendiliğinden o!ur koşar oynarken yorulur.suyla oynatirsin terapi olur.belki alıştı dicen oraya giren yine bozulacak.zorlama artık.az aglasa yatıp uyusa tamam.ama çok agliyor.olmuyosa olmuyodur.yipratma kendini.a alışırsa alissin boşver.al koynuna yat.ruhun sakinken el atarsin bi daha.bekki yazın sıcak gelir o seni istemez yanında

Back
X