2015 Şubat Anneleri

Cnm benim,inan yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm.İçim çook tuhaf oldu.Yoruldun,bıktın,bezdin anlıyorum.Şu mübarek günde Allahım işlerini kolaylaştırsın,Begüm için senin için Nasıl hayırlıysa öyle sonuçlanmasını nasip etsin bu sürecin.

Benim naçizane görüşüm şöyle.Şimdi biz bu bebelere desteksiz oturmayı,yürümeyi,merdiven çıkmayı v.s. öğretmiyoruz.Onlar ne Zaman hazır olurlarsa o Zaman oluyor,biz yalnızca destek oluyoruz. Ben uyku,memeyi bırakma,tuvalet eğitimi gibi önemli dönüm noktaları için de aynı şekilde düşünüyorum.İnatlaşırsak,bütün şartları zorlarsak,üstüne gidersek de olur elbet bunlar ancak onlar bize hazır oldukları sinyalini verdikten sonra eyleme geçirmek daha sağlıklı olur gibi geliyor.

Kimi çocuk 9 aylık yürüyor kimisi 15 aylık.Kimi çocuk 1,5 yaşında konuşuyor kimisi 3 yaşında.Ama örneğin 5 yaşına gelip de konuşamayan,yürüyemeyen yahut kendi kendine uyuyamayan bir çocuk nerdeyse yok.Begüm de elbet kendi kendine uyuyacak bir gün.Sen kendini biraz rahatlatmaya bak.Olmayacağını düşünüyorsan biraz mola ver,bikaç ay sonra tekrar dene.1 ay da bile çok değişiyorlar.

Begüm bu eğitim olayında çok hırpalanırsa tepki geliştirebilir kendince.Daha tuvalet eğitimi var,kreşe vericek olursan eğer kreş ya da bir başka bakıcıya alıştırma seansları var.Biraz dinlendirme moduna geçmenizi tavsiye ederim kendimce.Sana ordan konuşmak kolay diye düşünebilirsin,haklısın.Çözüm olarak aklıma "biraz yavaşlamak "geliyor sadece.Ben boşuna mı uğraştım bu kadar diye düşünme,elinden geleni yaptın,yapıyorsun.Allah yardımcın olsun cnm,içine ferahlık versin,güç versin.Yavrun için de kendin için de en doğrusunu yapacaksın zaten annelik içgüdülerinle.
canım aşkolsun öyle düşünme sakın sizin fikirleriniz benim için o kadar değerliki. uzun uzun yazmışsın çok çok teşekkür ederim. aydınlanma yaşadım ben dün gece zaten sizin yazdıklarınızı da okuyunca şimdi resmen napıyorum dedim kendi kendime. o kadar haklısınki. alışsın ya yatsın sarılarak daha ne isteyeyim. ben farkında olmadan bu uyku eğitimi olayına kendimi çok kaptırmışım. ki kızarım bunu başka biri yapsa yani bu kadar abartsa. gerçekten bunu bi takıntı yaptım galiba. iyi değilim bu konuda. dediğin gibi ara vericem oluruna bırakıcam herşeyi..

Canım sinirlerin lacka oldu.kendi haline bırak biraz.sarilip yatın.bosa gitmez emeğin emmeyi biraktirdin en azindan.bu kadar ısrar ediyorsa ihtiyaci vardır.s eninki dişleri bitirmemisti.bi sıkıntısı olmadığına emin misin.b elki yaza kendiliğinden o!ur koşar oynarken yorulur.suyla oynatirsin terapi olur.belki alıştı dicen oraya giren yine bozulacak.zorlama artık.az aglasa yatıp uyusa tamam.ama çok agliyor.olmuyosa olmuyodur.yipratma kendini.a alışırsa alissin boşver.al koynuna yat.ruhun sakinken el atarsin bi daha.bekki yazın sıcak gelir o seni istemez yanında
evet bende artık zorlamamaya karar verdim. kendimi kaybettim. sanırım iki aydır çok yıprandım alışkanlıklarını kırıcan diye. küçücük bebekle inat yarışına girdim farkında olmadan. niye böyle yaptım bilmiyorum. ama gerçekten zor durumda olmasam niye sallanmayı ya da memeyi bıraktırayım çocuğuma. başedemiyorum tek başıma olmuyor. herkes yapıyor ama ben demekki o kadar güçlü değilim.

kafam hep ona alışmasın buna alışmasın diye çalışıyormuş şimdi farkettim. o da daha 15 aylık bebek ya. 4-5 yaşında çocuklar hala annesiz babasız yatmak istemiyorlar. beni alışmasında en çok korkutan şey gece uyanmaları. yoksa akşam sarılmak istiyosa sarılarak yatsın önemli değil. gece sabaha kadar uyanmadan yattıktan sonra en önemi var. ama mesela bu gece 2 de kalktı yine sakinleştiremedim koltukta yattık beraber iki dakikada uyudu. emme yerine bunu koydu şimdi yani tamamen şartladı kendini uykuya geçiş için benle yatmayı.

ilerde başarmak kolay olur mu bilmiyorum. dediğin gibi bu yaz değişik ortam ve deniz sokak vs etkiler inşallah da uykusu kolay olur. belkide gerçekten bana olacağı gibi ona da değişik bir ortam iyi gelecek..

dün gece resmen düşünüp düşünüp kendime kızdım ağladım. böyle kuralcı disiplin manyağı bi kadın da değilim niye böyle yapıyorum dedim. Heidi vardı ya orda bayan Rottenmeier vardı o geldi aklıma aynı onun gibi alman mürebbiyelere döndüm ya.

ara vericem nasıl istiyosa öyle uyusun. tek dileğim ve umudum gece uyanmaları tekrar başlamasın :(

hiç bişey işe yaramıyo zaten yanıbaşındayım hemen. memeyi bırakmadan öncede bazen hemen uyumazdı ağlardı ama sonra pes ederdi. bu bambaşka oldu illa kucağıma gelecek. uyku eğitiminin ilk gecesi bile bu kadar ağlamadı. ben hayatımda bu kadar inatçı bişey görmedim :KK43:
Canım bence begüm şuan için böyle huzur buluyor sonuçtadaha küçükler ve terkedilme sendromuna hala çok yakınlar. 3. Sevdiği birşeyi şuan için elinden alma bıraz sabret . Tatile annenlerin yanına gittiğinde onlardan da destek alarak halledersin bence. Ama şuan için yazık gunah ikinizede. Ben böyle düşünüyorum . sallanma ve memeyi daha yeni bıraktı birde sen uzaklaşırsan psikolojisi bozulabilir. İlla li uyur bırakırsın ağlar ağlar yorgun düşer uyur ama bunu istemeyiz tabi ki.

Lütfen bıraz daha sakin ve sabırlı ol canım her ikiniz içinde :)

ahh merim halimi az çok anlarsın. yine o herşeyin gözüme çok kötü görüdüğü, içimi çok büyük umutsuzluğun kapladığı bir andayım. halbuki sapasağlam evladım yanımda daha ne olsun di mi? ama çok yoruldum cidden. keşke hiç yapmasa mıydım bunları diyorum?

üst üste çok şey yaptık evet. onun bana sarılıp uyumasından asla şikayetçi olmam nasıl olabilirim? ama o kadar emeğimiz çöpe gitmesin diyorum. negüzel kendi kendine uyumayı öğrendi bozulmasın diyorum. memeden dolayı hassas evet ama bu seferde bana saracak dokunarak uyumak isteyecek bunun memeden ne farkı olacakki? kafam çok karışık. halbuki alt tarafı bi bebeyi uyutmak mesele ya. düştüğümüz hale bak.

hergün aynı şeyleri yaşamaktan çok ama çok yoruldum ruhum bunaldı.
Canım benim benim okuduklarıma göre zaten uyku eğitimi versen de düzen çok kolay dış çıkarma, korku, emzirmeyi bıraktırma gibi nedenlerle bozulabiliyormuş .. Yani ben uyku eğitimi verdim ömür boyu bu böyle gider diye düşünmek veya istemek yanlış olur bence..

Kim west diye bir uyku eğitimi yöntemi var daha büyük yaşlarda uygulanıyor, kademeli bir yaklaşım daha sonra onu bir araştır derim.. Şimdi ama bişi yapma, istediği gibi uyusun, sonra biraz sakinlerince onu da bırakır emin ol, belki alışacak evet ama onu damayacağım yavaş bırakacak daha Sonra..

Ne kadar yıprandığını biliyorum, aynı durumdayız psikolojik olarak.. Yıpratma bişiler yapacan diye kendini derim sağlığım herşeyden öncelikli hele de ruh sağlığın

Sende hamileymişsin yeni farkettim cnm hayırlı olsun. Sağ salim kucağına almak nasip olsun inşaAllah. Cinsiyeti ne bebişin?
Sağol canım teşekkürler sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin Allah daha 8 hafta 5 günlük canım belli değil cinsiyeti ilki erkek bakalım bu ne olacak merak ediyorum :anneadayı:

ben de istiyorum kendi kendine uyusun gece uyanmasın ama malesef olmuyor. ben de çok zorlamıyorum beratı hala sallıyorum. hatta hala salladığımda ayagımdan indiremiyorum o şekilde uyuyor. gece sahura kalkıyorum daha adım attığımda gözlerini açıyor. geçen kitapta okumuştum bu tür davranışlar ruhsal sıkıntılardan kaynaklanıyormuş. belki korkuyor belki ilgi sevgiye daha çok ihtiyacı var. şuanda onu anlayamıyoruz malesef. ama ben de çok zorlamama taraftarıyım. berat da suan benimle uyuyor buna rağmen yine uyanıyor aralarda. pışpışlıyorum sallıyorum bi şekilde sabahı ediyorum. geçici bir süreç olduğunu düşünüp sabredicez. Kendileri hazır olduğunda bu da ortadan kalkacak.

Alerji için raporlu mamamiz geldi.320 lira aylık tutuyor bize düşen.battik yani.bi de acii tadı.nasil icircem bilmem.ilk çocuğum mamayla beslenince anne sütünü az alınca coook uzulmustum.iki kiz da anne sütü aldı ama raporlu mamalardan beri gelmediler..en azından o mamasını icmis.yatmis uyumuş ek gidasini almış beni surundurmemisti.biseye çok uzulmemek lazimmis.
Hala mama veren varsa ne kadar iciyo.ve ne zaman.
Süt verenler ne zaman veriyor.bugun mamayi icircem diye yemek kaynadi arada.b iberonla icse kolay olacak ama icmiyor.icecek Belki de tadı pek fena.

Alerji için raporlu mamamiz geldi.320 lira aylık tutuyor bize düşen.battik yani.bi de acii tadı.nasil icircem bilmem.ilk çocuğum mamayla beslenince anne sütünü az alınca coook uzulmustum.iki kiz da anne sütü aldı ama raporlu mamalardan beri gelmediler..en azından o mamasını icmis.yatmis uyumuş ek gidasini almış beni surundurmemisti.biseye çok uzulmemek lazimmis.
Hala mama veren varsa ne kadar iciyo.ve ne zaman.
Süt verenler ne zaman veriyor.bugun mamayi icircem diye yemek kaynadi arada.b iberonla icse kolay olacak ama icmiyor.icecek Belki de tadı pek fena.
BAL pekmez falan katsan olmamiki

BAL pekmez falan katsan olmamiki
Katıyorum onsuz hiç olmaz.kasikla pokoyo seyrederken iciyoda günde 5 kez 240 cc diyor.iste o imkansız.biberonla alissa gece kakalardim belki.s ütü. Hangi ara veriyon sen.hangi ara emziriyon.kac cc içiyor.bi yeme icme düzenini yaziversene bana.

Katıyorum onsuz hiç olmaz.kasikla pokoyo seyrederken iciyoda günde 5 kez 240 cc diyor.iste o imkansız.biberonla alissa gece kakalardim belki.s ütü. Hangi ara veriyon sen.hangi ara emziriyon.kac cc içiyor.bi yeme icme düzenini yaziversene bana.
Canim cok degil mi oyle. Gunde toplam 500cc sut icmeleri yeterli diye biliyorum. Yemege firsat kalmaz ki o kadar yese

Canım bence begüm şuan için böyle huzur buluyor sonuçtadaha küçükler ve terkedilme sendromuna hala çok yakınlar. 3. Sevdiği birşeyi şuan için elinden alma bıraz sabret . Tatile annenlerin yanına gittiğinde onlardan da destek alarak halledersin bence. Ama şuan için yazık gunah ikinizede. Ben böyle düşünüyorum . sallanma ve memeyi daha yeni bıraktı birde sen uzaklaşırsan psikolojisi bozulabilir. İlla li uyur bırakırsın ağlar ağlar yorgun düşer uyur ama bunu istemeyiz tabi ki.

Lütfen bıraz daha sakin ve sabırlı ol canım her ikiniz içinde :)
teşekkürler canım. evet öyle düşünüyorum bende dün geceden sonra. boşuna eziyet ediyorum ben önemli değilim ama ona çok eziyet ettim dün gece :( niye öyle davrandım bilmiyorum kafama öyle işlemişki bu kendi kendine uyuma mevzusu. halbuki en sevdiği şeyden kopardım zaten..

Canım benim benim okuduklarıma göre zaten uyku eğitimi versen de düzen çok kolay dış çıkarma, korku, emzirmeyi bıraktırma gibi nedenlerle bozulabiliyormuş .. Yani ben uyku eğitimi verdim ömür boyu bu böyle gider diye düşünmek veya istemek yanlış olur bence..

Kim west diye bir uyku eğitimi yöntemi var daha büyük yaşlarda uygulanıyor, kademeli bir yaklaşım daha sonra onu bir araştır derim.. Şimdi ama bişi yapma, istediği gibi uyusun, sonra biraz sakinlerince onu da bırakır emin ol, belki alışacak evet ama onu damayacağım yavaş bırakacak daha Sonra..

Ne kadar yıprandığını biliyorum, aynı durumdayız psikolojik olarak.. Yıpratma bişiler yapacan diye kendini derim sağlığım herşeyden öncelikli hele de ruh sağlığın
yok yok bugünde yazdım ya ben kendimi kaybetmişim tatlım.. hiç zorlamiycam. elbet büyüyünce bakarız bi çaresine ya da bikaç ay sonra unutur memeyi.

bak şu an uyumadı ama geliyo sarılıyo göğsümün üstüne yatıyo. emmek istemiyor ama unutamadı. çok üzülüyorum ama bunu şimdi olmasa ilerde yaşayacağım ve daha da zor olacak.

dediğin yöntemi zamanı gelince araştırırım mutlaka zaten. ama şimdi kalsın boşver :) şu tatil belki ona da çok iyi gelir. suyu çok seviyo oynar yorulur tüm günü dolu dolu geçer.

çok yıprandık tatlım vallahi ya. seni en iyi ben anlarım bu meme konusunda. sağlığımızı kaybedicez nerdeyse. bu yaz inşallah hepimize çok iyi gelir..

yeb4 yeb4 canim nasilsiniz? Umarim ikiniz de daha iyisinizdir. Hersey cok guzel olacak. Bosver bol bol sarilin. Ilerde bize sarilmalarini ozleriz sarilmaz sipalar:)

Uyumadan once emziriyom ce biberon veriyirum. Gecede biberon yapıyorum bı kere
Kahvaltı sorunlu onu pek yemek istemiyor yarım omlet anca bitiyor

Öğle yemeğinden sonra yoğurt ve meyva püresi verıorym
Uyanıncada yoğurt meyva peynir veriyorum, dışarı çıkacaksam süt yapıyorum

Akşam da yemek yoğurt ve uyurken süt

Ben süt ve süt ürünü ağırlıklı besliyorum canım yoğurt fln çok veriyorum size uymaz belki :(

yeb4 yeb4 canim nasilsiniz? Umarim ikiniz de daha iyisinizdir. Hersey cok guzel olacak. Bosver bol bol sarilin. Ilerde bize sarilmalarini ozleriz sarilmaz sipalar:)
çok doğru dedin canım aynen öyle :)

daha iyiyiz. 10 dakika önce odasına geldik. bugün 4 saat uyumuştu çünkü. klima takılcak da öncesinde elektrik çekildi falan salon dandiniydi hiç dokunmadım uyusun dedim. 4 saat uyuyunca 11i buldu yine tabii.

ama ben bu kızı cidden anlamadım. odasında bi tane kanepe var ordayız şimdi. bu sefer sarılmak istemedi sıcak diye sanırım. kanepede yatıyo bende yanında oturuyorum. biraz saçını okşadım onu da istemedi hiç dokunmadım. döne döne uyuyo şimdi.

ama yatağına koysam kıyamet kopar şu an. halbuki her gece yatağının yanında sandalyede oturuyorum ve korkuluğu indirip ona yakınlaşıp temas ediyorum. yani aynen şuankinden farkı yok.

ama sanırım yatağından nefret etti. daha doğrusu orda uyumaya çalışmaktan. bu da benim suçum çok ağlattım onu orda :KK43:

Ah kızlar ah... Hayat ne büyük trajedilerle dolu :( sarılalım sevdiklerinize, yavrularımızı bağrımıza basalım, ertelemeyelim şu hayatta hiç bir şeyi nolur.. Yapılacak çok iş, okunacak çok kitap, izlenecek çok film, aranacak tanışılacak çok insan, yüzülecek çok Deniz, yenecek çok yemek var.. Allahım nolur sevdiklerime doymadan alma beni yanına :( yavrumu bensiz bırakma.. :( instagramda gördüğüm bi acı haber üstüne yazdım bunları. :(

Ah kızlar ah... Hayat ne büyük trajedilerle dolu :KK43: sarılalım sevdiklerinize, yavrularımızı bağrımıza basalım, ertelemeyelim şu hayatta hiç bir şeyi nolur.. Yapılacak çok iş, okunacak çok kitap, izlenecek çok film, aranacak tanışılacak çok insan, yüzülecek çok Deniz, yenecek çok yemek var.. Allahım nolur sevdiklerime doymadan alma beni yanına :KK43: yavrumu bensiz bırakma.. :KK43: instagramda gördüğüm bi acı haber üstüne yazdım bunları. :KK43:
:( çok hüzünlendim.. ne kadar haklısın. durup ne yapıyoruz neleri dert ediyoruz biz diye sormak lazım..

ne üzdü seni bu kadar sormaya korkuyorum ama :(

Ah kızlar ah... Hayat ne büyük trajedilerle dolu :KK43: sarılalım sevdiklerinize, yavrularımızı bağrımıza basalım, ertelemeyelim şu hayatta hiç bir şeyi nolur.. Yapılacak çok iş, okunacak çok kitap, izlenecek çok film, aranacak tanışılacak çok insan, yüzülecek çok Deniz, yenecek çok yemek var.. Allahım nolur sevdiklerime doymadan alma beni yanına :KK43: yavrumu bensiz bırakma.. :KK43: instagramda gördüğüm bi acı haber üstüne yazdım bunları. :KK43:
noldu canim ne gordunki :(

iki gundur zaor uyurtuytoum bu çocugu yaaa
yemegini yese uyuumuyor kolayca
uyusa bu seferde busey yemiyor

ne garezi var acaba bu bacak kadar çocugun bana:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

Back
X