- 30 Nisan 2015
- 1.802
- 764
- 73
- 38
Ayazı görmemesinin çocuk için iyi olmadığını söyledim sadece, sabahları erken kalk azıcık oyna dedim ama yok uyku tatlı geliyor :) evet çooook önce konulmuştum düzelmişti ama şimdi yine cozuttu arada bir ayar çekmek lazım demek ki :)) evet canım yalnız hissediyorum, ben öğrenciliğimde de yanı üniversitede ve sonrasında da evleninceye kadar Ankara'da yaşadım vr tüm hayatım arkadaşlarım orda kaldı ben geldim buraya.. Burda da kafa dengi kimse yok, daha doğrusu ayazdan dolayı çıkamıyorum bir yere.. Böyle olunca da yalnız oluyorum işte..eşinle konuşsan çalışıyorum ne yapabiliri. mi der sence? iletişim kopukluğu en büyük sorun ilişkilerde. inşallah bu durum düzelir. bazen insan kendini çok yalnız hissediyor. özellikle böyle umutsuzluğa kapıldığın anlarda.. eşimle bu konuda konuşmayı denemiştin yanılmıyorsam. aslında sizin başbaşa geçireceğiniz vakit yaratmanız lazım ama şu an o da zor.. işe başlayınca senin annen mi bakacak yine? kesin dönüş yapacaklar demiştin belki o çok iyi gelir sana..
bir de bazen biz ne eğitimi verirsek verelim çocuklar kendi kurallarını koyuyorlar. hiç beklemediğin şekilde uyumuş baksana. belki bu kuşların yuva yapması sizin için bi fırsattır :) uyumaya başladıysa kendi odasında uyusun o zaman madem her türlü sen yanındasın.
memeden kesmek herhalde tuvalet eğitiminden daha zor bağımlı bebeler için. ne bileyim bana öyle geeldi. aman zaten bi yıl var daha ona hiç düşünemicem şimdiden vallahibiraz araştır bakalım neler yapılabilir. ben kestiğimde bende yalnızdım akşam eşim vardı sadece. gündüz bi şekilde oyalanıyor. gece ararsa zor olabiliyor. bak bi de biberonla sütü memeyi bıraktıktan sonra içmeye başladı benimki. bunuda değerlendir. emzik belki almaz ama biberon alabilir belki. kuzum benim inşallah kolayca bırakır
ben sana üzülüyorum daha çok en çok yıpranan sen oluyorsun..
sen ne güzel bir insansın ya. kuşlar seni zor durumda bıraktığı halde yuvalarını bozmayacak kadar naif bir yüreğin var ve bu insanlar seni üzüyor öyle mi? alllah bildiği gibi yapsın. insanın karakterinin değişmesi zor ama ne olur biraz cevap ver şunlara canını sıkmalarına izin verme. hiç mi çocuk büyütmediler. bu zamanlarda hepsi öyle. dün amcama gittik burda onlarında yazlığı var. Begüm kah masanın üstünde kah merdivenlerden tırmanıyo. sebilin düğmesine basıyo tuvaletin kapısını açıp klozete dokunmaya çalışıyoiki bardak çay içirmedi ben annemlerden önce kalktım eve geldim. böyle yani bu yaşta çocuklar böyle illa çocuğa anlatır gibi mi anlatıcaz. yok hiperaktifmiş! öyleyse de öyle allah allah ya..
Bu saatten sonra emzik almasını hiç istemem zaten gerek yok, biberon alsa iyi olur mesela sütünü içip yatması aöa içmiyor şu amda.. Emme işi bitince bence de içer gibi geliyor bana, biberonunda alır yerine bişi koyar :) ya gece emmiyor ayaz zaten, sabahları 4.30 gibi uyanıyor emmek istiyor işte orası sıkıntı ama en fazla ağlar, gündüz benim için asıl sorun, sürekli peşimde dolaşıyor iki dk ayrılmıyor, bugün yine diğer günlere göre daha az emzirdim ama sürekli meme diyor, yemek yedirirken bile meme diyor ikimkaşıktan sonra halbuki süt yok yutkunmuyor bile niye istiyor anlamadım..
Hah işte ayaz da öyle, sürekli bir yerleri karıştırıyor, dağıtıyor koşuyor, kabul hareketli ama yanı huyu öyle, sadece insanların hiÇ bilmedikleri konular Hakkı'nda torum yapmaları komik, benim mesleğim ama ben bile tanı koymam o ayrı bişi, hastanelerde yapılmasını gereken bişi ama bizim halkımız tv izliyor ya yeterince öğreniyorlar uzmanlaşıyorlar kara kutunun karşısında :)))
Bu arada begümüm kavuşma anı da çok güzel çok duygulandım, hele de başını babasının omuzuna koydu ya orda bittim.. Allah ayırmasın