- 16 Mayıs 2013
- 4.831
- 2.717
- 248
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #40.661
Neyse çok şükür sende atlatmışsın.Benimde eskiye göre sert canım ama gün içinde yorulunca filan dahada sertleşiyor. Dinlenince normal haline dönmeli. Tabi gebelik Öncesi yumuşaklığı değil
bununla geçmiş olsun canım allah şifanı versinKızlar bize bi nazar duası lazım valla. Gece 3te kasılmalar ve ağrıyla uyandım. Geçer diye bekledim dayanamadım 4te eşimi uyandırdım. Afedersiniz ishal kusma karın ağrısı mahvoldum. Acile gittik nst ye bağladılar sancı çıkmadı. Ağrı kasılma bağırsaklardaymış. Bide alttan muayene etti açılma yokmuş. Serum takıldı antibiyotik verdi. Sabah 7de evdeydik. Şimdi uzanıyorum
Evet bu akşam başlıyorum eksikleri tamamlamaya şimdi hastane çantası için liste yaptım. Oarada ki eksikleri alcamGünaydın canım
İnşallah artık son dönemeç
Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
PErşembe günü kontrol var.
Ona göre artık bizde bu hafta sonu çantayı hazırlamazsak eşimin dilinden kurtulamam.
Sende bence ağırdan alma benim gibi son anda panik oluruz hiç bir eşy alamadan gideriz dımdızlak hastaneye
O bugün bende oldukça şiddetli sakat gibi yürüyorum. Sol bacağım yere basınca kırılacak gibi oluyor.
Gerçi göbek çıktığından beri ördek gibi yürüyordum şimdi daha komik bir bacağım aksıyor arada magnezyumu bir aradır hiç almadım belki ondandır diye düşünüyorum.
Abimden biliyorum yeğenimde prima alerji yapmıştı. O yüzden tek paket al sakın biriktirme şimdilik demişti.
İnşallah bende bebeğe bir şey almak istemiyorum ev kesin belli oluncaya kadar ama gidişata bakınca bekleyeceğim gibi görülüyor
Geçmiş olsun canım.İnşaallah açıklığın devam etmez bebeğin erkenden değil vakitlice gelir.Bol bol dinlenmeye bak sana yardım edecek birileri varsa onlara yaptır işleri sen bişey yapma ki açıklığın artmasın.Günaydin kizlar.nasilsiniz ? Dün 1 aylik raporum bitti. Doktora gittim. Tekrar rapor yazdi. Rahim acikligim 2.5 cm olmus yani kritik sinirda. Yatip is yapmamam lazim. Büyük ihtimalle erken dogacak bebegin dedi. 1.5 kilo olmus. Boyu da 40 cm.ben de ne olur ne olmaz diye camasirlarini yikadim. Dogum cantami hazirlamaya basliyorum. Sizden istegim lütfen dua edin oglusum erkenden dünyaya gelmesin. Daha cok kücük
Geçmiş olsun canımm havalar bir sıcak bir soğuk ondan bu hastalıklar benim kızımda hasta ishal kusma dün gece acildeydik şimdi iyiyiz çok şükür.Sen de dikkat et kendine hamileyken grip çekilmiyor benim 1 aydan fazla sürdü yeni yeni geçti hala tıkanmam devam ediyor.Allah yardımcımız olsunGünaydın kızlar.
Gene uykusuz bi gece geçirdim bu sefer küçük Kızımın ateşini düşüremedik. Babası şimdi doktora götürdü. Bende de bi kırgınlık var eklem yerlerim karın boşluklarım ağrıyo. Benim iyi olmam lazım dua etmeyi unutmayın
Günaydın gözün aydın canım her şey normale döner inşaallahKızlar günaydın nasılsınız bakalım bugün keyfim yerine geldi biraz gebelik şekerim diyetle düzelecek galiba doktorum iyi gidiyo diyete devam dedi
İnşaallah sonuçların iyi çıkar.Bebeğin kilosuna takılma düzelir beslenmene dikkat ediyorsundur zaten.Benim de öyle karnım yamuluyor bazen elimi gezdiriyorum üstünde hemen harekete geçiyor.Coklu alinti yapamadimda sagolun.kizlar.seker 75 gr yuklrdik beklioz bakalim sonuclr oglen.sonuna kalckmid.885 gr olmus bi hfta geri kilosu.ya bide bnmkinin basi asagi donmus ay gordum doner demi bu hftalrda .uc dort gundr cok yorulmustum ondanmi oldu korktum erkn dogum fln olur die.bi yerime toplniuo dedim olabilir kasiliyor bebek dedi.bitek kafasinin asagida olmadini taktim kafaya insallh erknden gelmz
Geçmiş olsun canım.allah şifa versin inşaallah her yoluna girer bebeğin zamanında gelir.Benim rahmimde açılma yoktu canım, rahim boyu uzunluğu kısalmış. Yani normalde 36. Haftasında olan bir hamilenin uzunluğuna inmiş. Oyüzden hastanede yatıyorum boyu uzatmak için halka taktılar yarında çıkıcam inşallah. İlaçlar serumlar bir hafta boyunca şiştim resmendoktoruna güven canım, ama dinlenmeyide ihmal etme. Dediğim gibi ayaklarının altına yastık al öyle yat. Dinlenmekle de rahim kendini toparlarmış doktorum öyle söyledi. Allah yardımcımız olsun 34 leri falan bir görseydik hayırlısı ile. İnşallah açılmam kapanmıştır canım ve inşallah bende de boy uzamıştır. Yarın son kontrol.
Bencede herker hasta dökülüyor.İshal salgını var galiba benim kızımda öyle oldu.Geçmiş olsun Allah şifa versin canım.Kızlar bize bi nazar duası lazım valla. Gece 3te kasılmalar ve ağrıyla uyandım. Geçer diye bekledim dayanamadım 4te eşimi uyandırdım. Afedersiniz ishal kusma karın ağrısı mahvoldum. Acile gittik nst ye bağladılar sancı çıkmadı. Ağrı kasılma bağırsaklardaymış. Bide alttan muayene etti açılma yokmuş. Serum takıldı antibiyotik verdi. Sabah 7de evdeydik. Şimdi uzanıyorum
yaptrdm cnm bile sola şimdilk bişey yok inş olmazdaCanım ben ikinciyi sağa yaptırdım sanki daha çabuk iyileşti az ağrısı oldu gibi ama sen bilirsin tabi .
Canım gecelik dediğim gibi bir tane aldım %100 koton tercih ettiğim için 100 tl ye aldım sabahlığı da 100 tl. İçli dışlı 200 yani ama şimdi bir iki tane de ucuz alcam penye evde de rahat giymek için. Alırken koton olmasına dikkat etmek gerek bakıyorum süslü süslü yapmışlar gelinlik gibi tamamen viskon ve sentetik. Temmuz da doğum yapcaz havada sıcak olur önemli olan sağlıklı olması. Dediğim gibi yarın daha ucuz ve pamuk bakıcam çarşıdan. Korseyi internetten araştırcam şimdi. Bende 30. Haftadayım 11 kg aldım allahtan boyum uzun. Dikkat etmeye çalışıyorum elbette. Her istediğimi yiyorum diyemem. Bebişimin dönmediği kanısındayım hep aynı yerde tepinip duruyo :) biraz panik oldum açıkçası hastane çantasına bugün başlıyorum.kırmızı ile yazdım alıntı içine :)
sola yaptrdm cnmbanada istersen yaptır demişti dr um, elzem bişe olmadığını vs anlattı.
gittim sadece bir doz yapıldı sağlık ocağında. önceden olan aşılarıma bakıldı oyüzden 2.doz yapmayacaklar bana :) kurtuldum.
G Gizemm59 sen yaptıracaksan yine en mantıklısı sol olabilir solak değilsen. yemek yemek vs temel şeyleri zorlayabiliyor sağ kol.
hastane çıkışında varsa gerek yok canım yeterli olur bence 1 tanehastane çıkış setinde var onlar canım.
Onun haricinde başka battaniye de almam gerekir mi?
Biz senle totomuzu kaldırana kadar bu çocuklar doğar
Amin inşallah ama benim zor gibi erken doğum olma ihtimali çok yğksekmiş. Hem minyon olmam hem bebeğin durumuna bakılınca bana kesin cevap bu hafta verecekler.37. haftaya kadar çalışmak istiyordum ama ona da izin verilmeyecek büyük ihtimalle
Canım benim sağol üşenmedin cevap yazdın. Listen çok hüzel ben şimdi internetten baktım senin dediklerine aynı neredeyse anne için terlik, bebek için bez vs gibi ekler var. Hemen bir liste çıkardım. Eşime mesaj attım çok panik oldum diye akşam gidip alalım dedi :) akşam eksikleri tamamlayacağım inşallah.Normal doğum yaptım 1 gece kaldım küçük kızımda gecede kalmadım akşam 23:00 çıktım sen sezeryan olursan veya her ihtimale karşı benimkilerden bi iki kat fazla koy yada hastane eve yakınsa gidip getirirler Yük etme.
1. 10 lu hastane çıkışı
2. Penye battaniye
3-2 tane Sıfır kol badi
4-2 tane alt
5-ıslak mendil
6- 10-15 tane bez
7-mendil
8-Çorap
9-emzik (her ihtimale karşı biberon)
Kendim için
1-gecelik ve sabahlık
2-3 külot
3-2 emzirme sütyeni
4-5-6 tane Göğüs pedi
5-doğumdan sonra üşüyebiliyor insan Şal yada yelek
6-saçını başını düzelteceksen tarak vs
7-hijyenik ped büyük boy (hastane veriyo ama bulundur gene)
8-Göğüs ucu kremi (emzirdikten hemen sonra sür)
Canım aklıma gelenler bunlar. Ben kış ve sonbaharda doğum yaptım o yüzden bebek için kalın battaniye ve örgü yelek koymuştum. Yazdıklarımda eksik olabilir. Arkadaşlarda fikir verir.
Neyse çok şükür sende atlatmışsın.
Birde bacağının arasına çok kalın olmayan bir yastık koy rahatlıyorsun.
Benimde doktor devamlı sertliğine bakıyor iyi diyor sen öyle yazınca tırstım bir an
Birde fazla yiyince tam taş gibi oluyorgerçi sonra beni kusturup eski haline geri döndürüyor yaramaz
bununla geçmiş olsun canım allah şifanı versin
bende bişey almadm daha :) aniden doğum olsa çıplak kalcm diormhastane çıkış setinde var onlar canım.
Onun haricinde başka battaniye de almam gerekir mi?
Biz senle totomuzu kaldırana kadar bu çocuklar doğar
Amin inşallah ama benim zor gibi erken doğum olma ihtimali çok yğksekmiş. Hem minyon olmam hem bebeğin durumuna bakılınca bana kesin cevap bu hafta verecekler.37. haftaya kadar çalışmak istiyordum ama ona da izin verilmeyecek büyük ihtimalle
sanırım şeker yüklemesi iznin olmadan bilgi vermeden mı yaptılar? sormadınmı?kizlar hastanedeym simdi sabah kan verdm seker sonucuna bakip bana elmali sekerli bi icecek verdiler asitli biraz 1 saat sonra da tekrar kan alacaklar.seker yuklemesi mi yapiliyo bilmiyorum laboratuvardada bisey demediler
gizli seker varmi diye bakacaz dediler bana sabah yaptirdigm seker testinin sonucu 75 cikti ondan sonra bu icecegi verdilersanırım şeker yüklemesi iznin olmadan bilgi vermeden mı yaptılar? sormadınmı?
tamam işte canım şeker yüklemesi oluyo. sen yaptırmak istiyor muydun? istiyorsan sıkıntı yokgizli seker varmi diye bakacaz dediler bana
Gecmis olsun canim insallh vakti zamaninda dogar.hep sknti insallh heoimiz icin guzel olur bebeklerimizde bizde saglikli oluruz cnmBebeğin gelişimi önde biraz birde benim gebeliğim hatırlarsan en baştan beri sorunluydu.
Hem kum döküyorum hem idrar yolları enfeksiyonu var hemde 6. aya kadar ara ara kanamalarım oldu. Şimdi bebek büyüdükçe rahme yaptığı baskı artıyor. Doktor vücudun onu taşımakta güçlük çekiyormuş. Kansızlık, tansiyon düşüklüğü falan derken işe gitmeme izin vermeyecek herhalde.
Zaten 52,5 ile hamile kaldım. Şimdiye 8 kilo aldım onda son haftalarda hızlı şekilde 5-6 aylıkken çok anlaşılmıyordu hamiel olduğum.
maşallahhhh canım enerjine.ben cok çabuk yoruluyorum yaaa.geçenlerde bir çarşıya çıktık bebiş için o kadar yoruldum kii yarım bıraktım eve döndük.benmi cok çabuk yoruluyorum acaba diyorum.üstelik senin kızında var.bende ikinci olsa bittim desene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?