2015 Temmuz Anneleri

Valla aynen dediğin gibi çokda fifi :) ya sen benim kv ne demeli 2 tane erkek torunu var ee kendininde 2 tane oğlu var bizden de erkek bekliyordu kadın şok oldu kız olduğunu duyunca geçen aya kadar eşim anne sana birşey söylicem diyince ne oldu bebek erkek mi diyordu yada kıza alışamıyorum bir türlü diyordu o kadar sinirleniyordum ki anlatamam ablamın 2 tane kızı var annemlerden bir kere bile öyle bir tepki görmedim yeter ki sağlıklı olsun ne farkeder kız erkek diyorlar ama bizim ki aklını erkekle bozmuş

Bizde 3 kız kardeşiz canım. Benim ablamında 2 kızı var. Annemler benim kızım olcqğını duyunca bi ohh çekti. Seninde destekçin geliyor diye. Kuz erkek hiç farketmez ama anne kuz ilişkiside bir başka oluyor :)

Slm kızlar. Öğlen kanamam oldu. Öyle korktum ki anlatamam. Peçete dolusu kanı görünce bebeğime birşey oldu sandım. Apar topar hastaneye gittik. Erken doğum riskinden kaynaklanmış. Nts ye bağladılar. Şükür Sancım çıkmadı. Ama bebişin kalp çarpıntısı varmış. Hareketli bebek diyoruz biz bu durumlarda dedi Doktorumuz. Kendi doktorum yoktu ne yazık ki. Birde bebeğim hiç Kilo almamış iki haftadır. Yediklerini arttır dedi. Bol protein önerdi. Haftaya tekrar kontrolümüz var ve en az ikiyüz gram alması lazım dedi. Bir hafta geriden geliyormuş. Birde ciğer geliştirici iğne vurdurdu. Yarında ikinci dozunu vurdurcam. Bugün çok korktum bebeğime birşey oldu diye. Nolur dua edin sağlıkla kucağıma alabileyim yavrumu :-(

Canim cok gecmis olsuuun, biliyorum maalesef o duyguyu :/ Sakin kal, bak tum onlemler alinmis... Sense dinlen, yemek konusunda dikkat et, Hersey yoluna girer ;)

canım çok sevindim bu habere çok güzel yalnız benim kafam karıştı.senin bu dönme muhabbetlerini bildiğim için dün kontrolde dr.uma bebeğin duruş poisyonu önemli mi?şu an nasıl olmalı?dedim.Tabi ki önemli baş yukarda olmalı şu an öyle zaten dedi.Aşağı dönmesi gerekmiyo mu yavaştan dedim hayır daha çok erken Allah korusun başı şimdiden aşağı dönerse rahimağzına baskı yapar ve açılma olur erken doğum başlar aman son ana kadar başı aşağı dönmesin dedi.Ama seninkini şimdiden döndürmeye çalışıyorlar.Anlamadım ben bu işi?
canım benimkide dönmüş başaşagı.dr sordum normalmi şimdi dönmesi diye evet normal dedi

maşallah ne abartmışlar
https://gss.sgk.gov.tr/OzelSHSBilgi/pages/ilaveUcretHesaplama.faces

arkadaşlar ödediğiniz paranın ayrıntı faturasını alıp bildiri yaptıgınızda ücreti iade ediyolar fazla aldıkları için tabi fatura kesmemek için direniyolar benim bir müşterim 5000 lira istemiş hastane faturamı verin ayrıntılı veriyim demiş 500 tl ödeyip çıkmış.
Ne sacma bu isin bir standarti olmali.saglik bu pazarlik mi yapicaz.

Sagol teyzesi bende bir dogsun isira isira sevecegim:)

Bak hergun bisey ogreniyor insan:) sende hemen e-mail at herkese siz nasil bit bulastirirsini diye:) birde kizimin atesi cikti simdi. Resmen kizi kizima hastalik bulastirdi ya:KK43: Sordum canim doktora burada hicbir hastane sezeryan sonrasi normal dogum kabul etmiyormus :KK43: ancak ebeyle saglik
Merkezinde dogurabiliyorsun. Doktorla alakali degil yani hastane politikasi:KK43: bende hastaneden baska yerde dogurmam.
O kadar cesur degilim.

Kizlar benim kuzu galiba daha bu sabah veya dun aksam dondu. Su anda ilk defa hayatimda mideme tekme yiyorum:) Allahim bir insan bu kadar kucuk bir seye bu kadar sevinebilir mi??? Insallah kizim saglikla dogar doya doya severim onu! Tedavi ise yaradi herhalde:) her iste bir hayir vardir diye bosa dememisler. Buraya tasinmasaydik bu tedaviyi olamayacaktim. Zorlaniyorum yalnizim ama sukurler olsun bu ulkeye gelmisiz:)
canım hadi gözün aydın tedavi işe yaramış hayrlsıı allahdan azda olsa bebğinide görmüşsün maşallah tombiliye.. okul olayına gelincede ebeveynler çocuklardan daha çocuksu davranıyor napabilirsin yani hastalandıysa çocuk bunlar bak benim kızımın iğnesi biteli daha iki hafta olmadan gene hastalandı çocuklar okulda durmadan birbirlerine geçiriyorlar sürekli hastalar şimdi ben gidip herkesi suçlayımmı tövbe yarabbi allah dermanı olmayan hastalık vermesin amin cemi cümlesinin içleri sırada bizlerin evlatlarına sağlık sihat versin inşallah amin..
hayırlı sabahlar , hayırlı cumalar annişler ,,, Rabbim bütün sıkıntılarımızı gidersin , sağlıklı hayırlı doğumlaar nasip etsin inşallahh ...
amin canım hayırlı cumalar
Herkese günaydın hayırlı sabahlar ve hayırlı cumalar tüm dularımız kabul olur inşallah. Bizim bugün yolculuk var herkesi öpüyorum ve iyi günler diliyorum :)))
hayırlı cumalar canım hayırlı yolculuklar..
hayırlı cumalar canlarım.
hayırlı cumalar canım
Hepiniz çok sağolun kızlar destekleriniz için. İnş herşey yolunda olacak bundan olacak. Günaydın ve hayırlı cumalar hepimize. Rahat bir gece geçirdim çok şükür. Uyuyabilmişim. Güne de daha iyi başladık.
iyi olmana sevindim canım kendine dikkat et..
günaydın kızlar keyifler nasıl
günaydın canım iyiyim sen nasılsın..

Bizde 3 kız kardeşiz canım. Benim ablamında 2 kızı var. Annemler benim kızım olcqğını duyunca bi ohh çekti. Seninde destekçin geliyor diye. Kuz erkek hiç farketmez ama anne kuz ilişkiside bir başka oluyor :)
Bencede hem anne için hemde baba için kız evlat çok farklı birde soruyorlar ya cinsiyeti ne kız diyince hıı hayırlısı olsun bu nasıl cevap ya öldüresim geliyor. Akıllarındaki düşünce ne ya kız olunca biz istemiyor muyuz benim eşim kız olmasını o kadar çok istiyordu ki anltamam bizim taaa sevgiliyken kızımızın ismi belliydi inan hiç erkek isim düşünmedik bile. Benimde bir abim ablam var ama biz ablamla anne babaya bir başkayız

Ne oluyormuş kız olunca. Benimde kuzım olacak inşallah ve ben çook mutluyum. En iyisini yapıyorsun Sen onlara takılmayarak. Eşinle kızınla mutlu olun gerisi hikaye
Kiz cocuk hayirli evlattir biz 3 kiz kardesiz hepsi candir annemde cananimizdir,oglum olacak ama insallah ikinci evladim kiz olur cok isterim siz cok sanslisiniz Allah evladin hayirlisini versin :)

Ne sacma bu isin bir standarti olmali.saglik bu pazarlik mi yapicaz.

ben şirketim indirim yaptıracagı için çok ta önemsemedim hastane bana zaten 1000 lira normal oğum dedi mesai saati dışında doktorumu istersem 500 tl vermem gerektiğini söledi . biz sağlık gibi görsekte onlar bizi para olara görüyor malesef.

Bak hergun bisey ogreniyor insan:) sende hemen e-mail at herkese siz nasil bit bulastirirsini diye:) birde kizimin atesi cikti simdi. Resmen kizi kizima hastalik bulastirdi ya:KK43: Sordum canim doktora burada hicbir hastane sezeryan sonrasi normal dogum kabul etmiyormus :KK43: ancak ebeyle saglik
Merkezinde dogurabiliyorsun. Doktorla alakali degil yani hastane politikasi:KK43: bende hastaneden baska yerde dogurmam.
O kadar cesur degilim.
bencede canım sakın o riske girme derim ben.gecenlerde duydum bir tanıdığın tanıdığı kadın iki tane sezeryan doğum yapmış ikiside kızmış.üçüncüye hamile erkek.tanıdık birisi demiş bunu ebe normal doğum yaptırsın evde hiç bşy olmaz dördüncüye yaparsın böylelikle diye.kadında kabul etmiş doğum zamanı yaklştıgında ebeye gitmiş.ebe doğurtamamış.bebek o an ölmüş.anneyi de yokun bakıma almışlar.cok üzüldüm duyduğumda erkek bebek olsun diye cok istemiş üstelik..

eylasya, post: 40765831, member: 105004"]var canım normal doğumda senden en fazla 864 tl gibi bişey alıması lazım sezeryana bakmadım
Ben ozele gidiyorum hic sormadim.sadece SGK ile anlasmaliymis onu biliyorum.sezaryen daha mi pahali ki

34. Hafta gibi hala donmediyse sorun oluyor gercekten:KK43: insallah hepimizin ya donmustur yada yakinda donecektir. Dua ediyorum herkes icin bizim kziimda cektiklerimizi cekmesin diye.
Amin canm ins benimkide oyle hareketler yapiyor ki bas asagi mi hala yoksa dondumu anlayamiyorum inan :)

Günaydın kızlar
Konuları çok kaçırdım herkes iyidir inş.
Bugün evimdeyim okadar berbatki ev dağınıklık çamaşırlar birikmiş 3 gün el sürmedim nasıl zor geliyo şimdi. Zaten çok detaya giremem dinlenmem lazım.
Öksürürken boşluklarım ağrıyo bitkisel bi şurup kullanıyorum. Başka neler yapabilirim kızlar öneriniz varmı şu öksürüğü hemen atayım
Yeni oksurukten iyilesmis biri olarak cok sey denedim ama bana iyi gelen o oldu cok sukur resmen oluyodum oksrukten gece gunduz uyku haramdi bir su bardagi sutu kaynat icine 5tane hatmi cicegi at iliyinca suz ic geceleri yatmadan canim banada dua et :KK19:

Amin cümlemizinkini gerçekten öyle ne varsa kendi ailende var allahtan ben o hatayı nişanlılık zamanında yaptım sadece 1 yıl ondan sonra hareketleri değişmeye başladı zaten koptu bizden saçma sapan bahanelerle. inan 3 yılda toplasan bize 3 kez gelmiştir davet ediyorum gelmiyor çok değişik bir yapıya sahip. İnsanın ailesi gibi hiç kimse olamaz inan anne diyemedim kvdeme hiç içimden gelmiyo milletde dalga geçiyor teyze dEdiğim için gerçekten insanın bir tane annesi oluyor sonra eşimin teyzesi iLe aram çok iyi oldu o da bana aynı kv yaptığı gibi yaptı bir anda konuşmadı benimle heee o zaman gerçekten snladım bunların hepsi aynı kimseye güvenmiceyeceksin seda dedim kendi ailen gibi kimse olamaz bunların hepsi bir trip bi alınmaca ben sanki odunum benim duygularım yok o yüzden hepsini salladım . Evimede öyle kimse gelmez akrabalardan çalışıyoruz diye öyle alıştırdık zaten çok şükür kafam rahat kimseyi görmüyorum hele bir tane elti ve kayın var aman allahım onlara hiç girmiyim çok şükür onlarıda 1 yıldır görmüyorum eşimde öyle ne olduklarını biliyor o yüzden kafamız rahat çok şükür kv kayınpeder elti kayın derdi yok. Aman bırak ne halleri varsa görsün biz dolmayalım bırak onlar dolsunlar artık :)))
ahhhh canım sen kökten kurtulmuşsun.iyi eşin bşy demiyo yani annemleri görelim falan diye.benim eşim düşkündür ailesine.kv gelmese arayıp sormasa canı gider eşimin.kv arayıp sormasa ki öyle bşy olmuyo bir tane görümcem var o yeter bize.tüm organızasyon kendinde.üstelik yaşı büyük baya en büyükleri görümcem.herşey istediği gibi olsun ister.ne yapacaz mecbur katlanıyoruz atsan atılmaz satsan satılmaz:KK43:

Aynen canim bizde ew tasidik gelmedi annm geldi cagiriyoruz bi bsgsnesi var surekli bnde cagrmuyorum.bizde calisiyoruz bazen onu bahane ediyor.bnmde cok.umrumda yani.vebegim.kiz olck die ilk basta ailece oyle tepkileri verdilerki cok sasrdim.ogun bnm icin bittiler.biz esimizle iyi olalim bebeklerimizle insallh.ewimin huzurunu baskasi icin bozmk bnde istemm cokta fifii :))
Kizlar anlatiyosunuz boyle diyorum ki herkesde var boyle degisk bir kv ama untmayin bizde kv olucaz :KK53: saka bir yana canim benimkide kizimda ayni:seyi yapti doguma kadar doktrlar yanilir erkek o ruyamda hep erkek grdum vs dedi bunaltti beni cahillik iste bende taktim smdide erkek hic umrunda degilmis gbi davraniyo zorla iki yelek ordu bitanede onluk almis gecen :63: su erkek cocuk merakinida anlamis degilim ki cahiliye donemindeyiz sanki Allah kiz cocugunu nasil erkekten ustun tutyo sunlarin yaptigi haznedilir cinsten degil :KK12:

Kizlar anlatiyosunuz boyle diyorum ki herkesde var boyle degisk bir kv ama untmayin bizde kv olucaz :KK53: saka bir yana canim benimkide kizimda ayni:seyi yapti doguma kadar doktrlar yanilir erkek o ruyamda hep erkek grdum vs dedi bunaltti beni cahillik iste bende taktim smdide erkek hic umrunda degilmis gbi davraniyo zorla iki yelek ordu bitanede onluk almis gecen :63: su erkek cocuk merakinida anlamis degilim ki cahiliye donemindeyiz sanki Allah kiz cocugunu nasil erkekten ustun tutyo sunlarin yaptigi haznedilir cinsten degil :KK12:
Aynen canim ben cok istiyordum kizimin olmasini esimde ayni sekilde sevgiliyken bile hep hayalimizde kizimiz vardi ama Allah erkek nasip etti bize. Daha cinsiyeti belli degilken kv bana senin kizin olmayacak ki oglun olacak esim cok kiz istemis olmayacakmis kizim oyle sinirlendimki bir daha bu tarz konusursaniz sizinle hicbirsey paylasmam dedim ... sukredin boyleleri de var bazilari surat asar bazilari lafini sozunu bilmez :@

Bencede hem anne için hemde baba için kız evlat çok farklı birde soruyorlar ya cinsiyeti ne kız diyince hıı hayırlısı olsun bu nasıl cevap ya öldüresim geliyor. Akıllarındaki düşünce ne ya kız olunca biz istemiyor muyuz benim eşim kız olmasını o kadar çok istiyordu ki anltamam bizim taaa sevgiliyken kızımızın ismi belliydi inan hiç erkek isim düşünmedik bile. Benimde bir abim ablam var ama biz ablamla anne babaya bir başkayız
aynen canım benimde kızım olacak ve eşim hep kız olmasını istedi.ama çevredekiler çok sinir bozuyo sankı kız çocuk deil.hayırlı evlattır kız evlat bence.benle ablam cok düşkünüz annemle babama.ama erkekler pek öyle deil..

Ne garip insanlar var ya. Merak ettim bu kadın Türk mü :) bulunca kimden bulaştığını ne yapacakmış. Amacı insanları germek heralde. Kim isteyerek birini hasta ederki. bak bende kIzdım
Yok canim Turk degil Amerikali ama takintili herhalde. Baksana evi camasir sulamis filan:) birde oyle konusuyor ya cok titizim filan diye evine gitsen bizim standartlara gore pistir ha:) iddia ediyorum benim evim buradaki en temiz evdir. Biz birkere ayakkabiyla girmiyoruz eve. Kizimin dun atesi cikti ama yendi mikrobu. Dusurdum ilik banyoyla filan ilac vermeden. Utanmadan hasta kizini okula gondermis bizimkileride hasta edecek terbiyesiz birde hesap soruyor tum siniftan. Herkes cevap atmis ama sinifta kimse hasta degil sorun sizde diye:):)

Back
X