- 4 Aralık 2011
- 443
- 165
- 333
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #55.901
Primadan bahsediyosunuz sanırım. Ben bir paket yeni doğan aldım 1 numara içinde 50 tane var nasılsa her markette satılıyo acele edip almamak gerek bence bir de her bebeğe göre dalipir. Bebeğimiz için ne doğru ne yanlış zaman içinde tecrübe edip görcez ondan kolay alınabilir şeyleri az aldım. Mesela mothercare dan bodyler amıştım ilk zamanlar bir heves 3.5 kg yazıyo üstünde benim bebek geçen hafta 3.5 duhepsi elimde patlıcak gibi duruyo. 2 çekmece kıyafet aldım. Doğsun tipine havaya göre alırım nasılsa.
3 kiz kardesiz en buyukleri benim annem benden ona ondan digerine giydirmis ne var yani giyse ne olacak yokluktan degil fuzuli harcamalara hic gerek yok,ben hastane cantasi icin komsumdan bavul aldim kucuk bavulum yok diye 50 lira ona vermek istemedim yine pusetini aldim arkadasin ! Allah agiz tadiyla kullanmayi nasip etsin saglikla giydirmeyi nasip etsincanım benim çok sağol. beni bu kadar içten, bu kadar samimi anladığın için. insanın evladı söz knusu olunca çok farklı oluyormuş cidden. benim için dense bu kadar üzülmezdim. ben hayatım boyunca böyle şeylere takılmadım hiç. maddi bi yetersizlikten dolayıda ablamdan almamıştım sadece varken neden alayım başka şeylerine masraf yaparım diye düşündüm ama biri böyle pat diye söyleyince kızım için üzüldüm biran. eşime anlayışlı yaklaşmadığı içinde mevzu büyüdü. eşim çok pişman. sabahtan beri mesaj atıyor bana. hala annem ayıp etti filan demiyor. davasında hala haklı ona göre ama beni kendisininde üzdüğünün ve tavrının yanlış olduğunun farkında. Allah yok olan herkese versin. kimse evladına birşeyleri eksik yapmak zorunda bırakmasın. biz elimizde varken kendi tercihimizle ziyanlık olmasın diye almadığımız için bu kadar üzülüyorsak, evladı isteyip imkanı olmayıp alamayan anne babanın gerçekten ciğeri yanarmış onu anladım
Tam adamını bulmuşum o zaman :))
Hangi şehirdesin? Her markette var çünkü.Ben marketlerde bulamadim diye panikledim internetten getirdim orda da kampanyaliydi artik ne yapalim fazla olursa yengem de hamile olmadi artan paketleri ona veririm elde kalmaz yani :)) ay elbise de dedigin gibi elimde patlamaz umarim :))
iğneyi kesmekten hiç bahsetmedi. sezaryende 1 gün öncesi bıraktırıyor. normalde sanırım zaman belli olmadığı için bırakmadan giriyorsun. sonuçta kullandığını biliiyorlar ya ona göre tedbir alıyorlardır. epidural olamayacağım. anestezi doktorum istemiyor. kanam riskinden dolayı
benim doktorum epidural için risk yok dedi ama anestezi uzmanıyla gçrüşmedim henüz. gerçi burdaki doktoruma da ne kadar güvensem bilmiyorum. adam çoook rahat
Bende korkarım ilk günleraynen canım bide bebekler hiç tutmayana çok küçük geliyor. korkuyorlar. ben ilk yeğenimde yenidoğanda staj yapıyordum. her gün 4-5 bebek doğardı onlara bakım verirdik zaten hiç zorlanmamıştım. 2. de zaten ilkinden de tecrübeliydim doğum yapmamış olmama rağmen rahat ettik ama ilk defa temas edenler korkuyor genelde bebeği tutmaya :)
Ayyy derler demi yaO kadar kişiye bir şey demesinler?
ahşap beşik aldım benAnneler besikde park yatak mi yoksa ahsap besikmi tercih ettiniz
Bende birileri geli kızana kadar eşim dursun diyorum sanra gece gitsin hem uyusun biraz ertesi güne lâzım adamAyyy derler demi yao zmn annecim kalsin bi tek insallah sabah dogar aksam eve geliriz
Park yatak aldik biz tayinciyiz diye sabit bir yerde olsaydim ahsap olanlardan alirdimAnneler besikde park yatak mi yoksa ahsap besikmi tercih ettiniz
Haklisin canim zaten bir tek annem olur ben ilcedeyim dogumu merkezde yapma durumum var oyle olursa esim de kalmak zorunda olacak bakalim ne gorecez. Zaten tek odada 4 5 kisi kafayi yerim ben bide bebek aglamasi huuuu huuuBende birileri geli kızana kadar eşim dursun diyorum sanra gece gitsin hem uyusun biraz ertesi güne lâzım adambirde enfeksiyon açısından 1 odada 4 kişi nefes almayın canım yazık bebeğede. Hem inan sende dinlenmek istersin.
Canm bende 2 alcm esmn arkdsi 1 alms olmams cocuga 2 tam ideal okyr dedi bana ondn alcm ins. Olur@Seymasevde canım hasta bezi lazım olurmu tecrübelisin sen bilirsin.birde bebek bezi için primanın 2 numarasını aldım 3-6 kilo.büyük olurmu sence yoksa iyimi?
3 kiz kardesiz en buyukleri benim annem benden ona ondan digerine giydirmis ne var yani giyse ne olacak yokluktan degil fuzuli harcamalara hic gerek yok,ben hastane cantasi icin komsumdan bavul aldim kucuk bavulum yok diye 50 lira ona vermek istemedim yine pusetini aldim arkadasin ! Allah agiz tadiyla kullanmayi nasip etsin saglikla giydirmeyi nasip etsin
Benim yanimda esim kalacak nasilsa hastanede danisacak insan cok olur onunla daha rahat ederim dedim ablam da ben de kalip bebege bakmaniza yardim edeyim diyor yoksa cekinirim ya ben deBende eşim kalsın istiyodum ama doğum yapmış biri olsun diyolar. Annem 32 yıl önce beni doğurmuş en son 32 yılda neler değişti 70 yaşında pek adapte olamıyo. Eşimin halası var çekinirim diye düşündüm. En yakın arkadaşımın 4 yaşında kızı var en taze o. Ondan rica ettim.
Ben molfix yenidogan aldim 2-4 kg yaziyo ustunde insallah olur 44 tane var icinde :)Canm bende 2 alcm esmn arkdsi 1 alms olmams cocuga 2 tam ideal okyr dedi bana ondn alcm ins. Olur
Tecrube konsyr :)) canm peki nezmn gitcksn yani sanci sıkliği nekadr olncaHiç sancım yok canımBebeğim de maşallah kıpır kıpır Nişan geldikten haftalar sonra da doğum olabiliyor Benim dördüncü hamileliğim bu
Bende birileri geli kızana kadar eşim dursun
sen nasıl iyi hissedeceksen önemli olan o tabiBenim yanimda esim kalacak nasilsa hastanede danisacak insan cok olur onunla daha rahat ederim dedim ablam da ben de kalip bebege bakmaniza yardim edeyim diyor yoksa cekinirim ya ben de
Benim kv de ayni gosterise acayip merakli iyi giyin suslu giyin ama ici bos yani sunu yaparim bunu alacam diyor ve ortada hicbirsry yok. Evlenirken cok atip tuttu hicbisey gormedim bi ogluma sunu bunu aldim dedi Allahtan aldiklarini getirdi .. biz cok farkliyiz ben hic boyle seylere deger vermem ama o tam tersiamin canım. bence bu biraz kompleksle alakalı. eşim askerliğini kıbrısta yaptı. orada askerlere sunulan bi imkan vardı çanta, parfüm filan indirimli alıyorlardı. kaynanamla yanına gittik. eşim bana çanta beğen bi tane alayım dedi. bende kaynanama dedim sende beğen anne sana da benim hediyem olsun. ben sahte çanta takmam, sen güle güle kullan dedi. aslında fakir bi aileden geliyor. şurada 5 yıldır gelirleri iyi. ne gördüm delisi olmuş. sindirememiş. bi kerede anneler gününde aldığım hediye için bikaç ay sonra hiç kullanışlı değil al sen kullan demişti bana. anlayacağın görgüsüz biraz.
Bende korkarım ilk günlerözellikle üstünü giydirirken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?