2015 Temmuz Anneleri

peki bu yarım gün çalışma netleşti mi? resmi gazete de yayınlandı diye haber var ama resmi gazetede ben bulamadım :KK53:
eğer öyle bir şey varsa kendimizi çok şanslı hissedelim kızlarrrrrr :KK50:
evet cnm yayınlanmş. canm ben şanslı falan hissetmyrm böyle saçma kanunu yapanlarıda anlamyrm

Bebeğin yanlış duruşu nasıl oluyor peki cnm? Birkaç gündür benimde kafama takılan bu. Bebeğim sdc sol tarafı kullanmak zorunda kalıyor. Eminim daracık yerde hiç rahat değildir. Bende o küçücük yerdeyken hiç rahat değilim. Hareketleri de çok sert oluyor. Sürekli sol tarafıma yükleniyor çünkü. Benim için sorun değil ama onun şekli şemali nasıldır içeride çok merak ediyorum. Kontrolümüzde haftaya. Doktoruma danışacağım ama yapabileceğimiz pek bir şeyde yok açıkçası.

Genç anne olacaksın cnm maşallah :)

Maşallah cnm ya :) Annesine kendini bol bol hatırlatmış paşan.
Canim bizimki baska bir durum sen hic kafana takma oyle seyleri simdiden. Makat gelis deniyor. Onunda bir suru cesidi var bizimki transverse durus yani en kotusu. Bebek belli bir haftadan sonra bas asagi donuyor ya benimkiler donmuyor gep yan kaliyor buyudukce yer kalmiyor tabi ve kafa boyun kaburganin altinda sikisiyor ve kalca garip bir pozisyonda durdugu icin kalcadaki kemik yerine tam oturmuyor o yuzden kalcada da problem oluyor. Ama
Bu durum cok nadir ilan bir durum %3-5 filan yani sizde olmaz merak etmeyin. Birinci oyle olunca maalesef ikincide ayni olmasi ihtimali cok yuksek ve benim ikincide hic donmedi bas asagi buyuk kizimla ayni pozisyonda hep buda donmeyecek sanirim:(

Gunaydin canim :) Tasinma telasindayim insaAllah bu hafta sonu tasinacagiz,evi toparliyorum yavas yavas :) Sen nasilsin,kuzu nasil?
Kolay gelsin canim. Gecen gun bir ikiz annesi gordum benimle ayni zamanda dogum yapacak . Gobegi 15 aylik gibiydi:) iki ayi var daha o gibek daha buyuyecek yani. Sizleri dusundum. Allah kolaylik versin. Biz gobegimiz buyudu filan diyoruz hic konusmayalim:):)

benimde tansıyonum normal çıkıyor ama doktor genede dikkat et diyor damarın biri tıkalı diye bakalım hayırlısı allahdan inşalla hep birlikte sağlıkla doğum yaparızda evlatlarımızı kucaklarımıza alırız
Amin canim. Dikkat edelim
Kendimize su kalan az zamanida kazasiz belasiz gecirelim insallah.

ya kızlar hani sskya falan iş yermz tarafndn hamıle oldgmz bildrlyr mu yoksa sadece 32 haftada aldgmz raporumu bıldryrlr.birde 37 ekadr maaşlarmzı işyerınden alcz dimi sonra çalşmadgmz zamnları toplu şekilde sskdan. birde şu yarım gün çalşcz ya 2 ay onunda yarı maaşı işyeri yarı maaşı sskdn alckmşz onuda heray mı verck ssk acaba yıne onuda ıkı ay sonunda toplu mu ? çok sordum ama meraktan hep :)
canım kamu da memur olanlar aylık düzenli alıyor diye biliyorum. ben kamuda işçiyim bizim kurum aylık vermiyor rapor bitiminde toplu alıyoruz sgk dan. özel sektörde işçi olan bir arkadaş vardı o da kurumla anlaştı. aylık düzenli alacak. sgk nın kendisine verdiğini kuruma verecek daha sonra. yarım gün çalışma da ücret nasıl olacak onu hiç bilmiyorum

canım kamu da memur olanlar aylık düzenli alıyor diye biliyorum. ben kamuda işçiyim bizim kurum aylık vermiyor rapor bitiminde toplu alıyoruz sgk dan. özel sektörde işçi olan bir arkadaş vardı o da kurumla anlaştı. aylık düzenli alacak. sgk nın kendisine verdiğini kuruma verecek daha sonra. yarım gün çalışma da ücret nasıl olacak onu hiç bilmiyorum
hmm anladm cnm bende aylık almak isterm aslnda. bende knşym işyerinde bu işle ilgilenenle ben belediyede taşeron üzernden çalşyr gözkyrm yani birçoğmz öyleyz belediyede. olur inş. kabul ederlerde bende maaşımı alrm aylk

evet cnm yayınlanmş. canm ben şanslı falan hissetmyrm böyle saçma kanunu yapanlarıda anlamyrm

Demek istediğini anladım...sonuçta herkes anne ve eşit muamele görmek istiyoruz..memur işçi beyaz yaka mavi yaka fark etmez hepimiz çocuk doğuruyoruz ve aynı süreçlerden geçiyoruz...bunları sadece burada konuşmak değil bunun için de bir şeyler yapmak lazım..

Ama şu bir gerçek 5 yıl bi üniversitede dirsek çürüttüm hayatımın en güzel zamanlarını bi okulu bitirmek ve daha sonrasında istediğim gibi bir işte çalışmak için harcadım..şimdi 18 li yaşlarıma döndüğümde en net hatırladığım yığınla kule yaptığım kitaplarım...şimdi beni maddi olarak tatmin eden ama manevi olarak tatmin etmeyen bir işe sahibim..bebişimi yetiştirirken de olsa bi güzelliği bari olsun diye çok şanslı hissediyorum...

Merak ediyorum cnm arada seni. Nasılsınız, bebişlerin nasıl diye :) Rabbim taşınmanda kolaylık versin inş. Hamileyken daha da zordur eminim. Biz iyiyiz çok şükür. İzne çıkacağım haftaya inş. Günleri sayıyorum inan ki. Çok zor geliyor işe gelip gitmek. Kızların nasıllar? Nasılda büyümüşlerdir onlar :)
Cok sukur iyiyiz canim,buyuyolar teyzesi cok sukur :) Amin canim cok sagol :) Oh izne cikta dinlen biraz artik.

Kolay gelsin canim. Gecen gun bir ikiz annesi gordum benimle ayni zamanda dogum yapacak . Gobegi 15 aylik gibiydi:) iki ayi var daha o gibek daha buyuyecek yani. Sizleri dusundum. Allah kolaylik versin. Biz gobegimiz buyudu filan diyoruz hic konusmayalim:):)
Amin canim cumlemize :) Sorma gobegim catlamaya basladi bile ki bastan beri zeytin yagi surmeme ragmen :) Gobegim ucuslarda zaten :) Fotosunu atayim,bu 3 hafta onceydi bide :) 20150412_202807-1.webp

bizimde kendi sandığımız var. sgk da görünmüyoruz. nasıl olacak bilemiyorum :)
seninle aynı durum

sevindim bak yalnız değilim :KK50:
valla ben söylüyorum benim kurumum tüm hastane masraflarımı karşılıyor..doğum da dahil..lierac çatlak kremime kadar..bebişimin özel şampuanlarına kadar..isterse 100 lira versin kurum doğum parası...önemli değil.. ancak 10 lira da olsa o süt parasını bırakmam peşindeyim :KK37: :KK37:

Bebişindir canım benimde her yerden seyirme hıçkırık falan oluyor,zaten yatarken bitanesi hep sağda sağa yatınca seyirme başlıyor şimdide solda ki başladı nereye yatacağımı şaşırdım:)
Ama karnimda degil canim bnmki bildigin sola yan yatariz ya yatar yatmaz yada otururkn basliyo damarim atmaya bebekte hic hareket etmio bugun de korkuyom .gece nasil yatyiysam gene .yarin gidebilirsem baska ile gidicem doktora ins.hersey yolundadr.

sevindim bak yalnız değilim :KK50:
valla ben söylüyorum benim kurumum tüm hastane masraflarımı karşılıyor..doğum da dahil..lierac çatlak kremime kadar..bebişimin özel şampuanlarına kadar..isterse 100 lira versin kurum doğum parası...önemli değil.. ancak 10 lira da olsa o süt parasını bırakmam peşindeyim :KK37: :KK37:

Doğum vs benimde karşılıyo çok şükür :) karşılamasada özel sigortada yaptırdım zaten :)

ama verecekleri bişe varsa - süt parası gibi - almam demem :KK53::KK45:

Demek istediğini anladım...sonuçta herkes anne ve eşit muamele görmek istiyoruz..memur işçi beyaz yaka mavi yaka fark etmez hepimiz çocuk doğuruyoruz ve aynı süreçlerden geçiyoruz...bunları sadece burada konuşmak değil bunun için de bir şeyler yapmak lazım..

Ama şu bir gerçek 5 yıl bi üniversitede dirsek çürüttüm hayatımın en güzel zamanlarını bi okulu bitirmek ve daha sonrasında istediğim gibi bir işte çalışmak için harcadım..şimdi 18 li yaşlarıma döndüğümde en net hatırladığım yığınla kule yaptığım kitaplarım...şimdi beni maddi olarak tatmin eden ama manevi olarak tatmin etmeyen bir işe sahibim..bebişimi yetiştirirken de olsa bi güzelliği bari olsun diye çok şanslı hissediyorum...
birşeyler yapmaya çalşyrm elbet ama azınlk olunca olmyr değişmyrlr işte. neyse siyasete gerek yok. ben maalesef hiçte şanslı hissetmyrm.

Ama karnimda degil canim bnmki bildigin sola yan yatariz ya yatar yatmaz yada otururkn basliyo damarim atmaya bebekte hic hareket etmio bugun de korkuyom .gece nasil yatyiysam gene .yarin gidebilirsem baska ile gidicem doktora ins.hersey yolundadr.
canm bukadr karamsar olma lütfen güzel düşün biraz bişey yoktr inş. git doktorada için rahatlasın.

Slm kızlar süt parasından felan bahsetmişsiniz dün bana sosyal hizmetlerden mesaj geldi. Süt yardım talebiniz kabul edilmiştir. Kartınız vakıfbank tarafından basılacaktır diye

Back
X