- 12 Şubat 2010
- 800
- 787
- 158
- Konu Sahibi meleklercenneti
-
- #5.041
siz kac gunluk oldunuz canim ?Valla bana da şırıngayla ver demislerdi canım. Verdim ama hrm ziyan oldu r de ne kadar yedi anlayamadik cocuk sarilik oldu. Sariligi atlatana kadar biberonla devam nr yapayim alisirsa hasta olmasin da. 19la yattik biz hastaneye. Allah korusun cocukta bir sorun olsa sırınga kurtarmayacak. Ben de fark ediyorum canım alişıyor biberona ve tembelleşiyor ama napıyım. Bu arada benden de ilk günler 30 falan çıkıyordum beslenmene cok dikkatm en az 3 litre su ic. Ben bir de bir bardak suya iki seker kasigi resene bir kimyon bir de tarcin cubugu atip demliyorum. Balla karıştırıp iciyorum günde iki bardak. Bolsu ve süt de iciyorum. Bulgur da arttirirmis ama denemedim bakalım. Humama varmis bir de emziren annelr icin cay. O da arttiyormuş. Bunlari bi dene istersen. Kaç kez kaka yapıyor günd3 canım?
Biz de on olduk canim zamanla artıyor gerçekten. Bebegin ihtiyacı arttıkça ilk günler ben de mama da veriyordum. Bir de kuzum br öğünde ne kadar süt icıyor? Umarım bir an evvel emmeye başlarlar da rahat ederiz. Cunku böyle seni bilmiyorum ama ben hiç uyuyamiyorum. Iki saatte bir besliyoruz. Onun icin ben bebektrn yarım saat erken uyanıyorum. Sonra besle gazını cıkar. Biberonunu yıka derken onun diğer beslenmesine az kalıyor. Uyduğuma değmiyor. Nasıl düzene sokacaksak. Hayirlisi olsun ama zor valla. Buna da sukur tabi. Kucagimizda meleklerimiz ama asıl dert dogunca basliyormus :)siz kac gunluk oldunuz canim ?
bende doktorun soyledigi seyleri iciyorum rezene yesil cay ve lactabol diye bi çay..suyu cok tuketmeye calisiyorum annemde habire visne ve uzum suyu yapiyor..bugun esime humanayida aldiricam.buyun birbhaftalik oluyoruz herkes gelir artik cogalir diyor inşallah oyle olur..doguma kadar ayri bir stresti simdide beslenme stresi oldu insan üzülüyor anne sutu emsin mamaya gerek kalmasin istiyor ama elden bisey gelmiyor..rizki verecek olan rabbim inşallah hepimizin bol bol sutu olur sorunsuz saglikli bir sekilde buyuturuz bebisleri...
bu arada saymadim hic ama ilk bes gun baya baya kaka yaptik doktorda zaten sariligi kakayla atacak demisti.dunden beri iki uc daha azalmistir belki :)
ben silikon meme ucuyla emziriyorum meme ucum cok az tutamiyor zaten..emiyor hemen yoruluyor.eger iki iki bucuk saat olduysa emmedigi 40 50 emiyor.memede ne emiyor bilmiyorum insan ne yapacagini sasiriyor doydumu doymadimi ne yapsam sagsammi mamami versem gerçekten bunun stresi yetiyor bana cok xanim sıkılıyor.Biz de on olduk canim zamanla artıyor gerçekten. Bebegin ihtiyacı arttıkça ilk günler ben de mama da veriyordum. Bir de kuzum br öğünde ne kadar süt icıyor? Umarım bir an evvel emmeye başlarlar da rahat ederiz. Cunku böyle seni bilmiyorum ama ben hiç uyuyamiyorum. Iki saatte bir besliyoruz. Onun icin ben bebektrn yarım saat erken uyanıyorum. Sonra besle gazını cıkar. Biberonunu yıka derken onun diğer beslenmesine az kalıyor. Uyduğuma değmiyor. Nasıl düzene sokacaksak. Hayirlisi olsun ama zor valla. Buna da sukur tabi. Kucagimizda meleklerimiz ama asıl dert dogunca basliyormus :)
Maşallah canım hayırlı olsun şimdiden, benimde çarşamba kesinlesecek, büyük ihtimalle 5 Ekim Pazartesi bizim de doğum olacakKızlar Günaydın herkese. Sabah kontrolumüz vardı. Dogum sekli icin ne istedigimi sordu. Ben sezeryana karar verdiğim söyledim. Çok şükür her şey normal. 3200 gr 49 cm olmuş oğluşum. 8 ekim perşembe gününe nasipse doğum için gün verdi dr umuz. Çok heyecanlandim. Allah herkese hayırlı sağlıklı mutlu doğumlar nasip etsin inşallah.
Aunen canım. Benim kızim da buvun ilk kez 15 dakika bir gogsumu 10 dk digerini emdi. Cok mutlu oldum. Yalnız devam etmedi sonra. Insallah bir czum buluruz ikimiz deben silikon meme ucuyla emziriyorum meme ucum cok az tutamiyor zaten..emiyor hemen yoruluyor.eger iki iki bucuk saat olduysa emmedigi 40 50 emiyor.memede ne emiyor bilmiyorum insan ne yapacagini sasiriyor doydumu doymadimi ne yapsam sagsammi mamami versem gerçekten bunun stresi yetiyor bana cok xanim sıkılıyor.
bizde aynen oyleyiz canim uyku felan yok esimde benimle beraber kalkiyor cogu zaman..sarilik olayimiz tamamen bitse agladikca kalkariz geceleri rahatlariz inşallah. .evet gercwkren cok zormus duzen kurmak beslemek felan
Canim aynen,sutun mu az , yoksa sut yetmiyor mu diye birisi bisey dese agliyorum. Zaten sut oldugunca vermeye calisiyorum. Keske daha cok olsa.biz vermek istemez miyuz. Canimizi isteseler canimizi verecez ama insanlar anlamoyorkar ki..halidecim ayni duygulardayiz merak etme boyle biri memeyle emmeyle ilgili bisey desolin cinney geciresim geliyor en ufak seude aglayasim geliuor.30 cc anne sütünün yanindami veriyorsun yoksa tek basina azmis doktora sordum 40 50 olmasi lazmis bugun kontrolumuz var tekrat sorucam.neden gobek bakiminj onceden vermedi bizim dun haftasında düştü gobegimiz.
dun ogleden sonra kaka yapti hala yapamadi kuzum ikiniyor kıpkırmızı oluuor ama çıkmıyor dun gece nerdeyse acile goturcektik bakalim oglen dpktorumiz ne diyecek.mamadan oluyormus sanirim nette öyle okudum ama yetmiyor memem cikmiyor iki s uc saatte bir 50 felan ne yapayim herseyi iciyorumcok cok üzülüyorum
Dün biz de ikinci topuk kanı için saglık ocagına gittik. Doktor sarilık vucuda inmis gosterin dedi. Cumartesi gostermistik deger 11.9du. Dun 12.9a cikmis yeniden. Bugun poliklinige gidecegiz. Kizimin kan alinmaktan mosmor oldu elleri. Dun 15 dk emdi memeyi sonra yine ayni. Sagip veriyorum. Mamaya gerek olmuyor sükür. Sütü var ama emmiyor işte. Allah hepimizin yardimcisi olsun ins.halgan ve sevecen86
Canlarim ayni sorunlari yasiyoruz. Dun 8.gunde bebisin ve benim dikislerimin kontrolu vardim dikislerde cok sukur sikinti yok. Raporumu aldim.36.haftamda dogum oldugu icin 4hafta erken dogum 4hafta dogum oncesi 8hafta dogum sonrasi izin yani toplam 16haftabizin kullanacagim.
Bebisime gelinceee dun isitme testimiz vardi.cok sukur gecti isitme testinden.
Kan aldilar kuzumdan.ben tutamadim.babasi tuttu.ben disarda bekledim.agladim. el kadar bebegime bir haftada kac kez igne yaptilar
Sarilik degerimiz 8.gun icin 15cikti. Doktor eger 8.gun degeri 17 ve ustu olsaydi yatirirdik dedi. Meme ve mama takviyesine devam. Mamayi 120lik bineronda hazirliyorum ama 30cclik. Memeyi tutuyot
Emiyor.ama bilemiyorum tabi ne cekiyor ne kadar doyuyor... 2 saatte kalkıyor acikip.
Göbeğimiz dusmedi. Doktor göbek bakim seti ve bi krem yazdi. Onu kullanmaya basladim dun gece. Carsamba gunu kontrole cagirdi doktor.insallah sarilik gecmeye baslar. Yavruma üzülüyorum. Hastane sonrasi saglik ocagina gidip ikinci kez topuk kanini verdik. D vitaminini verdi. Her bebege veriyorlar size de vermislerdir zaten. 3damla cay kasigina damlatip verecekmisim gunde bir kez.
Ben lohusa psikolojisinden mi bilmiyorum ama aglama modundayim. Bir de bebisin sariligina cok üzülüyorum. Rabbim dermansiz dert vermesin Allaha sukur tedavisi olan rahatsizlik ama evlat baskaymis be... insan bakmaya kiyamiyor nasil kan alinmasina dayansin de mi... dualarda bulusalim canlar. Allah yardimcimiz olsun da atlatalim insallah bu gunleri.hepinize selamlar
Canım aynı seyleri hepimiz yasiyoruz. Ememiyor mu deyince biri olduresim geliyor. Sanki biz istemiyoruz. Emmesi en zor bize. Emse ne sagmayla ne bineron strelizesiyle ugrasicaz. Ama her şeti biliyorlar ya susmuyorlar. Lohusalik da eklenince iyice sinir oluyoruz. Allah hepimize kolaylik versin atlatalım su sariligi baslasin bebelerimiz emmeye. Bu arad dun bizim kordon da dustu. Bana da bakim seti vermemislerdi 10. Günde düştü.halidecim ayni duygulardayiz merak etme boyle biri memeyle emmeyle ilgili bisey desolin cinney geciresim geliyor en ufak seude aglayasim geliuor.30 cc anne sütünün yanindami veriyorsun yoksa tek basina azmis doktora sordum 40 50 olmasi lazmis bugun kontrolumuz var tekrat sorucam.neden gobek bakiminj onceden vermedi bizim dun haftasında düştü gobegimiz.
dun ogleden sonra kaka yapti hala yapamadi kuzum ikiniyor kıpkırmızı oluuor ama çıkmıyor dun gece nerdeyse acile goturcektik bakalim oglen dpktorumiz ne diyecek.mamadan oluyormus sanirim nette öyle okudum ama yetmiyor memem cikmiyor iki s uc saatte bir 50 felan ne yapayim herseyi iciyorumcok cok üzülüyorum
Benim de basta 20 30 cikiyordu. Simdu 80 100 cikiyor 2 3 saatte. 11. Günumüz bugün aratacak insallah canim. Strese girdikce de azlaiyor. Hem boyle de olsa ne olacak. Brn de disarda olunca veriyorum mama mecbur tutmayinca memeyi. Milletin dedigine hic bakamamak lazim. Bizden cok mu dusunecekler bizim cocuklarimizi sanki. Artacak canim zamanla hic merak etme. Dinlenmene bak. Uyuyamiyorsan ondan da az geliyordur.siz kac gunluk oldunuz canim ?
bende doktorun soyledigi seyleri iciyorum rezene yesil cay ve lactabol diye bi çay..suyu cok tuketmeye calisiyorum annemde habire visne ve uzum suyu yapiyor..bugun esime humanayida aldiricam.buyun birbhaftalik oluyoruz herkes gelir artik cogalir diyor inşallah oyle olur..doguma kadar ayri bir stresti simdide beslenme stresi oldu insan üzülüyor anne sutu emsin mamaya gerek kalmasin istiyor ama elden bisey gelmiyor..rizki verecek olan rabbim inşallah hepimizin bol bol sutu olur sorunsuz saglikli bir sekilde buyuturuz bebisleri...
bu arada saymadim hic ama ilk bes gun baya baya kaka yaptik doktorda zaten sariligi kakayla atacak demisti.dunden beri iki uc daha azalmistir belki :)
Canım spinal anestezi olabiliyorsa olsun. Cok kolay. Sadece ilk gece ağrım oldu brnim. Bacaklarımın uyuşması gecince hemen kalktım yürüdüm. Sezaryen yapacaksan şimdiden bol su içmeye başla canım. Şimdi 10 gün oldu hiç ağrım sancım kalmadı. 4. Günümde ankaradan niğdeye geldim. Evde de ilk üç gün yataktan kalkarken ağrı oluyor. Ne kadar hareketli olursan o kadar çabuk gećiyor ağrıların da. Doğumdan hiç korkma sonrasından kork :) Emmesiydi gazıydı Allah korusun sarılıgıydı yoruyor. Inşallah hiçbirini yaşamazsın canım. Kolay doğum olsun. Bol sütlü günlerin olsun sonra da.Kizlar merhaba dogum iznine ciktim takip edemedim bayramda sizi ama muhabbet emzirmelere donusmus Allah hepinizin evladini bagislasin gozunuzaydin bizim de kontrol yarin bakalim tarih verecek mi doktor normale yonlendirmisti ama yapamiycam sanirim sezeryan istiycem toparlandiniz mi cok agri oldu mu bana yardimci olun
Emzirme konusunda Allah hepimizun yardımcısi olsun.
Arkadaslar dualarinizi benden esirgemeyin suan hastanedeyim uyku tutmuyoo :) sabah nasipse ameliyat Allah tüm isteyenlere nasip etsin bu duygulari insallah sag salim cikariz ogullarimla...
Allah sağlıkla kavuştursun bebeklerine. Tutmuyor uyku evet :), ama zorlama kendini iç içe son gecenizin tadını çıkar. Yarın hayırlı haberlerini alırız inşallah.
Dualrimiz seninle canim. Bitecek hepsi bi kucağina al hele.Amin canm insallah pek tadini cikaramiyom midem cok yaniyo( suda icemem artK hamilelik bukadar zorlamadi ama su yemek borumun yanmasii yokmu
Kuzu Allah yardimcin olsun inşallah sag salim pasalari alip cikacaksin. Rabbim sana guc kuvvet verecek emin ol.Amin canm insallah pek tadini cikaramiyom midem cok yaniyo( suda icemem artK hamilelik bukadar zorlamadi ama su yemek borumun yanmasii yokmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?