2015'te Tüp Bebek yöntemiyle hamile kalıp Ekimde doğum yapacaklar buraya:)

Selam kizlarr,
Gaz sorunu icin aci elma yagi diyorlar. Bebisin ayaklarina masaj yapin aci elma yagi ile.insallah faydali olacaktır.
Gecen gun benim aile doktorum emzirme ile ilgili dedi ki: bi gogsunu emzirdin .uykuya daldi bebek. Uyandiginda o emzirdigin gogsu 5 dakika ver.sonra oteki gogse gec.
Sebebini sordum.dedi ki ilk gelen sut daha az besleyici sutmus. Sonradan gelen kalorili sutmus. O yuzden o emzirilwn memede kalan sut bizim icin degerli dedi.
Siz de boyle yapabilirsiniz
Ha ben yapabiliyo muyum. Yapamiyorum cunku sol gogsumle ilgili sikintim var. Yaradan oturu onu vermek aci veriyor bana. Ve 5dk emzirip cekemiyorum. Gogsumun agrısi sirtima vuruyo
Bu arada acayip depresif feziyorum evde. Sac bas dağınık ust bas desen pijama esofman... bebis uyuyo. Onu yatagina kiyar koymaz ev isi yaomaya kosturuyirum.o arada uyaniyo tekrar..alt degis emzir gaz uyut yeniden ev isi...
Esim yardimci oluyor ama tempo beni hasat ediyo... Rabbime bin sukur bugunlere geldik.belki of bile dememeliyim ama bazen acayip yorgun ve halsiz ve uykusuz oldugumda of diyebiliyorum. Rabbim affetsin inşallah. ..
Bu arada sezeryan olan hatunlar kanama durumunuz nasil. Benden cok gelmiyo kan ama az az hala devam ediyor... 40 gunw tamamlanacak mi yoksa devam eder mi ki???

Ya her seyi denedim. Aci elma yagi masaji. Kaka yapiyor gaz yapiyor hala huzursuz. Hiç rahatlayamıyor. Mama verdik yine uyumadı. Perişan olduk. Salladı babası ayağinda uyudu. Besige koyarken tekrar uyandı. En son yine emdi. Omzumda uyudu. Kendim icin degil onun derdini bulamadığim icin uzuluyorum Gaz için damla almıştım zinko. Bir doktorun yazisini okudum. Ilerde ne kadar dogal da olsa kolon kanserine yol acar. Gazı giderecek damla yoktur demiş Onu da korkudan kullanamadım. Akşamustu rezene veriyorum bir cay kasigi o da fayda etmiyor. Sasirdim kaldım valla canım.

Canım hepimis aynıyız. Durumumuzu anlatan yazıyı da paylaştım. Atarlı lohusa modundayız kısacası. Brnim de kanamam devam ediyor azaldı ama. Sıkıldım bu durumdan da. Cok sukur diyoruz ama insanız bazen de yorulup isyan edebiliyoruz ne yazik ki. Inşallah 40yla düzene girer diye ümit ediyoruz. Ona da 12 gün kaldı benim. Bu arada 40 mevlidi yapacak misiniz?

Eklentiler

• IMG-20150929-WA0017.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 85
Canim yazi super. Tam beni anlatiyo.
Ben yari kirkindan bi gun calip yari kirk banyosunj yaptirdim. Kirki cikinca da bi iki gun calip banyosunj yaptiricam. Mevludunu de Allah nasip kismet ederse okutucam. Haftaya akika kurbanıni kestiricez insallah. ALLAHIM kabul etsin. Hayirli uzun omur versin yavrularimiza inşallah

Insallah canim. Allah kabul etsin. Ben de dusunuyorum bakalım. Hazurliklar yorucu uzun olacak ama deger miniklere.

Benimkide aynı memede uyuyor yerine yatırdığını an feryat figan gazına rexene verdim eczacı tanıdık mışıl mışıl uyur dedi gözünü kirpmiyo benimki bende napcagimi şaşırdım açmı doymuyomu diyorum anlamadım valla Allah yardımcımız olsun.herkes 40 çıksın düzelir diyor bakalim nasıl olcak.

Kızlar nasılsınız bişiy sorucam mama kullanıyormusunuz kullanıyorsanız hangisini ve en önemlisi benim kızımın gaz sorunu var sizdede varmı önerebileceğiniz bişiy varmı çok ağlıyor kuzum
Isırgan tohumu ,rezene,anason bu ucluyu al ve suda hepsinden yarim caykasigi atip 5 dakika kaynat ic sutunden gecermis bebege ve gaz olmazmis canm ben yapiyorum arada

keske benimkide emsede memede uyusa kizlar...hala memeyi almiyor aslinda aliyor ama iki cekip birakiyor iki cekip birakiyor tabi bunuda feryat figan aglaya aglaya bi kac defa aadece yarim saat felan emdi o kadar..neler nelet denemedim neler aldik emmesi icin..bugun dedim aglarsa aglasin orali olmuycam biberon vermiycem dort bes saat vermedim emmeye çalıştırdikca hep agladi cok agladi sonra biberon verincede aksama kadar kendine gelemedi kuzum sanki bi yeri agriyomus gibi hep inledi hep agladi uyku arasinda
vicdanim sizladi bisey oldu diye cok korktum..artik takmiycam kafama geldigi kadar sagip vericem yapacak biseyim kalmadi

Canım benim ya. Benimki de aynıydı. Bir gün kendiliğinden aldı. Sen biberon versen de vermeden her once memene tut yine de. Benimki sans eseri aldi oyle birakmadı sonra. Pes etme. Olmazsa da sagip veriyorsun zaten. Kimseyi dinleyip psikolojini bozma sakın.

Bir d3 hangi biberonu kullaniyorsun kuzim. Ben avente gecince cocuk aldu memeyi. Megerse weede cok geliyormus

Ben de avent in dar agizlisini kullaniyorum. Gunde 2 defa mam veriyorum.ki onlari da gece 12den sonra ceriyom. Uzun uyuyo massallah :)

Yine uykum kacti..akşam doktor kontrolumuz vardı. .oglusum 3300 gr 49 cm olmuş..3 hafta önde dedi kilosu..herkes az kilo aldı diye endiselenir ben niye böyle çok kilo alıyor diye endiseleniyorum doğum yaklaştı diye zaten bir tuhaf ruh halindeyim..nasıl doğacak, emebilecek mi, bakabilecekmiyim, kayinvalidemler gelince bebekle Hep beraber nasıl bir ev hayatı olacak..gibi saçma sorular..bir de eşim grip oldu çok fena bana bulasirsa stresi..Ayy gece gece içim daraldı

Canim dogum en kolayi kafana takma. Zamanında dogacak insallah. Emmesi için bir avantaj bu. Benim kizim da hep onden gitti. En fazla iri olursa zorunlu sezaryen olursun. Dogar doğmaz sanki yillardır bebek bakmayı biliyor gibi oluyorsun. Çünkü annelil içgüdüsel ve bizim dnamızda var. Gribe dikkat et mutlaka biz odaları ayırmıştık. Eşim de mske taktı geçene kadar. Evde birileriyle olmak zor. Kendi alien bile olsa. Ama üstesinden geleceğine emeinim. Başlarda mutlaka yardım edecek birileri lazım çünkü. Gece uyanmalarına bkımına alışana dek biri şart. Inşallh sorulrına cevap olabilmisimdir.

Çok sagol halgan cım cevabın için iyi geldi...insallah dedigin gibi olur, biliyorum aslinda ama yine de insan korkuyor dogum sezeryan olacak zaten gününü belirledik daha 3 hafta var 4kg yu gececek bu gidisle..evet esimde maske takmaya basladi yataklari da ayirdik, ona ilac+ihlamur bana sadece ihlamur takviyesi ile atlatiriz insallah ben hastalanmadan..dogumdan sonra eşim yardimci olacak sagolsun ama işte çevreden gelebilecek gereksiz müdahale lere karşı o ruh haliyle nasıl başa çıkabileceğim stres olmadan onu dusunuyorum..heralde hersey bir şekilde yoluna girecek.. önemli olan bebeğin sağlığı ben sadece ona odaklanmaliyim

Aynen öyle canım. Emin ol mükenmmel annelik hakkında herkesin soyleyecgi bir soz mutlaka var. Aldirmamayi ogreniyorsun zamanla. Kucaga alacksıb alma alisir. Emzik vermek isteyeceksin damak yapisi bozulur. Gazi olacak sunu icir. Uyumayacak sundandir. Yani bitmeyecek. Ben basta cok takiyordum. Baktim stresim kızima yansıyor he deyip geciyorum. O yüzden simdiden bununla bunaltma kendini. Disardan grlen seylere müdahale edemeyiz ama sağlam durup psikolojimizi bozmamak bizim elimizde. Olumsuz dusundukce hep basima geldi. Cagırma negatifi. Insallah dogumun kolay gececek. Bebegin memeyi tutacak. Gazsız olacak ve bol sütün olacak. Gerisi geride kalanlar teferruat.

Haklısın tatlimm
inşallah
hersey güzel olacak diye olumluya sartlamali insan kendini
bebeğim stres olmasın mutlu olsun sağlıklı olsun başka hicbirseyin önemi yok diğerleri gecici
biz güçlü anneleriz tedavi sürecinin bize ekstra güç kattigina inaniyorum ben..Bundan sonraki herşeyi de hallederiz

Uyumak iyi gelmis degil mi

halgancim bende avent kullaniyodum
memeyi alsin diye medela calma biberon aldik 60 tl ye bi kac gundur onla iciyor amne memesi özelliginde cekmedikce bir damla gelmiyor...yine arada tutarim sma zorlamiycam artik benimde psikolojim bozuldu cunku.esim bes kardes onlarin hic biri meme almamis ve onların cocuklarida almamis cekmismi bilemiyorum

Bana da doktor 1-2 hafta onden gidiyo dedi 37de 3500 gr di senin bence cok normal 3300 neresi 3 hafta ondeymis anlamadim canim takilma oyle seylere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…