- 8 Nisan 2014
- 953
- 1.495
- 158
- Konu Sahibi meleklercenneti
-
- #5.341
Olmaz kı canım 53 gün oldu hala var. Dün babası da yoktu aksam. Memeye tutuyorum süt az diye çıldırıyor. Uyutmaya çalışıyorum uyumuyor. Ağlıyor. O ağladı ben ağladim. Bugün sanki daha iyi gibi. Inşallah düzene girecek her şey. Annelik böyleymış demek ki hep telaş, endişe. Artık bir ömür yakamızı bırakmayacak bu duygular
Aynen canım. Tectübemiz artacak zamanla. Şu an sende lohusalığın verdiği bunalımda var. Geçecek hepsi. Tadını cıkaralım. Bir daha bu kadar minik olamayacaklar. 40tan sonra annem gitti benim. Yalnızım. Yemek, ev işi, zeynep hepsi yürüyor bir şekilde. Korkma hiç annelik bizim genetik kodlarımızda var. Yalnızca zamana ihtiyacımız var.İyi ki varsınız valla sizinle de paylasmasam durum daha da vahim olurdu heralde :) halgan cim senin az kalmış 3 aya inşallah en kısa sürede toparlarsiniz kıyamam. .Biz daha cook başındayız yolun 13 gün oldubenim de eşim ilk hafta evdeydi onun olması çok iyi geliyor kayinvalidem var ama yetmiyor..annemde çalışıyor akşamları anca yarım saat uğruyor..eşim şimdi iş değiştirdi bu hafta akşam 8-9 lara kadar yok bazen o yok diye bile ağlıyorum:) adamcagizda üzülüyor ne yapsın. .gerçekten annelik böyleymış ama bizde alışıcaz yavrularda alışacak bir bakmışız bidi bidi yürüyorlar, okula başlamışlar,...o zamanda başka başka sorunlarla ugrasicaz
Sürekli Ağlarsan uzulrseniz sütun azalır bırak biraz rahat ol canım hepimiz aynı yoldan geciyoruz. Rabbim bugunleri nasip etti ya hepsi geÇeçek inşallah. Pozitif ol.Olmaz kı canım 53 gün oldu hala var. Dün babası da yoktu aksam. Memeye tutuyorum süt az diye çıldırıyor. Uyutmaya çalışıyorum uyumuyor. Ağlıyor. O ağladı ben ağladim. Bugün sanki daha iyi gibi. Inşallah düzene girecek her şey. Annelik böyleymış demek ki hep telaş, endişe. Artık bir ömür yakamızı bırakmayacak bu duygular
Senin bebis daha kucuk ya daha sen lohusasin hatun :) gecici bu gunler demiyicem cunku biz 52gunluk olduk. Ben hala aglak sinirli huysuz keci ha bir de paspal geziyorum ortalikta. Arada herife catiyorum. Iki cekiş ediyoruk:))
Valla doyduğunu düşünüyorum çünkü kakası falan normal..fazla emince de kusuyor..şimdi vermiyorum mama ama ilk hafta daha sütüm azken vermiştim ona rağmen yine aynı şekilde emmek istiyordu..cumartesi doktor randevumuz var bakalım herşeyi sorucaz inşallah. .bu arada ben sürekli ağlıyorum tabi sanki iyi bakamiyormusum gibi hissediyorum böyle saçma sapan buhran basıyor birden salya sümük oluyorumkayinvalidem de yazık şaşırıyor ne yapacağını..hep suçluluk duygusu..sizde de oldu mu bunlar?? Mevsimde kötü bu soğukta dışarı falan da çıkamıyorum çocukla hasta olacak diye..of valla şu 3 ay bi geçse ya da ben biran önce kendime gelsem..
Ben de cok erken yalniz kaldim. Bu be isle daha yakindan tanismamiza vesile oldu ama zorlanmadim degil hani :) olsun Hamdolsun bu gunumuze.:)Aynen canım. Tectübemiz artacak zamanla. Şu an sende lohusalığın verdiği bunalımda var. Geçecek hepsi. Tadını cıkaralım. Bir daha bu kadar minik olamayacaklar. 40tan sonra annem gitti benim. Yalnızım. Yemek, ev işi, zeynep hepsi yürüyor bir şekilde. Korkma hiç annelik bizim genetik kodlarımızda var. Yalnızca zamana ihtiyacımız var.
Canım zamanla öğreneceksin. Biz iki aya yaklaştık hala anlayamadığım zamanlar oluyor kızımı. Zeynepler yaramaz olur demisti dogumdaki drlardan biri bana :) Kafana çok takılıyorsa git sağlik ocagına. Tartsınlar. Kilosunu ilk kilosundan çikar kaç günlükse o sayıya bol. 30-50 gr aldıysa yetiyordur sütün. Bizim de çıldırmış gibiydi geceleri. Mama mı versek diyorduk bir gittik. Gayet güzel çıktı kilo alimı. Bazen gazdan ya da başka bir şeyden sürekli emmek isteyebiliyorlar. Sıkıntılarını bir tek memede unuturlarmış. Strese girmen normal. Hepimiz aynıyız. Aynı yollardan geçiyoruz. Inşallah düzene girecekler. Ben sinirlenip kızdığım zamanlarda üzüldüğüm anlarda bu günleri ne kadar çok beklediğimi hatırlatıyorum kendime.Selam kızlar bendede durum aynı evde pijamayla depresif dolaşıyorum:) evelsi gun aksamustu altıdan gece onbire kadar kızım ağladı hastaneye götürdük iki gündür kaka yapamıyordu ondan öncede altı gun yapamadı napçaz böyle bilmiyorum. Gazıda hat safhada. O ağlıyor ben ağlıyorum herkes ağlama üzülme sütün kesilir diyo kızım kendini parçalarken üzülmemek eldemi. Emme işine gelince emiyo emiyo doymuyo ağlıyo sonra sağdığımdan biraz veriyorum sanırım bu sefer çok geliyo kusuyor bende refludan şüphelendim ama inşallah yoktur. karnımızdayken hiçbişiy yokmuş asıl doğumdan sonra başlıyormuş herşey. Ama hep şükrediyorum bugünleri görmek için 3 senedir uğraştım.öğrenicez alışıcaz inşallah bizde onlarda ...
Halgancım bu arada benim kızımın adıda zeynep:)
Canım gittim kilo alıyor şükür. Hatta daha bugün götürdüm kızım büyümüş ama bazenneye ağladığını anlayamıyorum ya bide gazı kakası onun ıkınması beni üzüyor. Ama dediğin gibi biz bugünleri çok bekledik. Çok şükür Allaha başka dert vermesin. Bugünlerde geçecek biliyorum... Hımmm demek zeyneplerde sorun nazlı zeynepler:)Canım zamanla öğreneceksin. Biz iki aya yaklaştık hala anlayamadığım zamanlar oluyor kızımı. Zeynepler yaramaz olur demisti dogumdaki drlardan biri bana :) Kafana çok takılıyorsa git sağlik ocagına. Tartsınlar. Kilosunu ilk kilosundan çikar kaç günlükse o sayıya bol. 30-50 gr aldıysa yetiyordur sütün. Bizim de çıldırmış gibiydi geceleri. Mama mı versek diyorduk bir gittik. Gayet güzel çıktı kilo alimı. Bazen gazdan ya da başka bir şeyden sürekli emmek isteyebiliyorlar. Sıkıntılarını bir tek memede unuturlarmış. Strese girmen normal. Hepimiz aynıyız. Aynı yollardan geçiyoruz. Inşallah düzene girecekler. Ben sinirlenip kızdığım zamanlarda üzüldüğüm anlarda bu günleri ne kadar çok beklediğimi hatırlatıyorum kendime.
Ben de bugun goturdum. Kilo alimi iyi ama aksamlari 7den 12ye bazen besten perisan ediyor bizi asla doymuyor. Kolik desem bilmiyorun. Hicbirimize yorulmazk uykusuzluk zor gelmiyordur ama onların derdini anlayamamak neden agladıklarını bilememek çok zor geliyor.Canım gittim kilo alıyor şükür. Hatta daha bugün götürdüm kızım büyümüş ama bazenneye ağladığını anlayamıyorum ya bide gazı kakası onun ıkınması beni üzüyor. Ama dediğin gibi biz bugünleri çok bekledik. Çok şükür Allaha başka dert vermesin. Bugünlerde geçecek biliyorum... Hımmm demek zeyneplerde sorun nazlı zeynepler:)
Ben de bugun goturdum. Kilo alimi iyi ama aksamlari 7den 12ye bazen besten perisan ediyor bizi asla doymuyor. Kolik desem bilmiyorun. Hicbirimize yorulmazk uykusuzluk zor gelmiyordur ama onların derdini anlayamamak neden agladıklarını bilememek çok zor geliyor.
Senin bebis daha kucuk ya daha sen lohusasin hatun :) gecici bu gunler demiyicem cunku biz 52gunluk olduk. Ben hala aglak sinirli huysuz keci ha bir de paspal geziyorum ortalikta. Arada herife catiyorum. Iki cekiş ediyorukama rahatlatiyo haa tavsiye ederim. Kemal sunal filmindeki mazlum gibi adam :))) Allah razi olsun ondan. Kahrimizi cekiyo :))
Sen de sadece surece alisamadin henuz ama iyi olacak her sey merak etme. Hatta oyle ki misafir bile agirlayacagin gunler gelecek. Bak biz 30lu gunlerimizjn birinde avm ye gittik herif ben bebis. Benis bebek arabasinda. Biz yuruyen merdivwnden nasil bindiricez indiricez diye dusunuyoduk :)) bi komikti halimiz anlatamam :)) sem de havalara takilma.. kirkin cikmaya yakin cik disari.. cekinme hiccc. Mevlamin izniyle bisey olmaz. Sıkıca giydirirsin minnaki sen de kalin giyersin avm de bi cay icip donersiniz. Bu bile rahatlatiyo insani .
Cik çıkAllahin izniyle bisiycik olmaz :):))alemsin halide ay ben kıyamıyorum ki adamcağız çok yoğun çalışıyor bide hasta oldu valla birde ona canım sıkılıyor :) evde bi catacak kayinvalide var.o da.olmuyor tabi :)))
Eşimde dedi yemeğe çıkalım onu da goturelim diye ama daha 2 haftalık korkuyorum mikrop kapacak ya da usutecek diye..annemde haftasonu biz bakalım siz bi kahve içip gelin diyor o da içime sinmiyor ya ağlarsa hemen yanında olamam diye..
Bakalım cmt doktora goturucez belki o bile iyi gelir
Benimkide bugun 11 gunluk. Uyumadigi ve emmek istedigi gecelerin sabahinda bende de ayni ruh hali var. Salya sumuk agliyorum. Uykusuzluk en buyuk nedeni sanirim. ama alisicaz zamanla. bebisler boyle buyuyor diyor herkes. beninkide bazen hep memede kalmaknistiyor. kakasi ve cisi iyiyse sakin doymuyor diye dusunme. onlarin bize ihtiyaci var. yapabildikleri tek sey anne memesinde sakinlesmek. biraz disimizi sikalim bunu cok gormeyelim bence bebiklerimize. Simdi okuyorum da hepimiz ayni seyleri yasiyoruz demekki hepsi cok normal. sakin olup sevgiyle sarmak ve gogsumuzde uyutmak mama ile doyurmaktan daha onemli.:))
Valla doyduğunu düşünüyorum çünkü kakası falan normal..fazla emince de kusuyor..şimdi vermiyorum mama ama ilk hafta daha sütüm azken vermiştim ona rağmen yine aynı şekilde emmek istiyordu..cumartesi doktor randevumuz var bakalım herşeyi sorucaz inşallah. .bu arada ben sürekli ağlıyorum tabi sanki iyi bakamiyormusum gibi hissediyorum böyle saçma sapan buhran basıyor birden salya sümük oluyorumkayinvalidem de yazık şaşırıyor ne yapacağını..hep suçluluk duygusu..sizde de oldu mu bunlar?? Mevsimde kötü bu soğukta dışarı falan da çıkamıyorum çocukla hasta olacak diye..of valla şu 3 ay bi geçse ya da ben biran önce kendime gelsem..
Benim tosunumda 3960 gr dogdu. hastanede doyurmazsinuz cok tombik mama verelim sizde rahat edin dediler. Ben dogumdan once esime tembihlemistim asla mama vermeyelim ben dayanamasamda sen duk dur demistim. o da oyle yapti. Mama vermicez dedi ve vermedik. Cok sukur simdi doyuyor oglum. Hastanede herkesin isine geliyor mama vermek ama sonra biraktirmakta annelere dusuyor. Sukur sizinkisi birakmis. Ben sagdigim sutu vermem gerekirse hastanede ilac kadehi dedikleri birsey var kucucuk bardak gibi onunla iciriyorum. Nasil iciyor bir gorseniz. biberon yerine tavsiye ederim.Selam bacilarim valla vakit yetmiyo derlerdi de bu kadar tahmin etmezdim.23 ekimde spinal sezeryanla dogum yaptim cunku kizim tostik dogdu.dogum cok guzel gecti hayatimin en guzel gunuydu.akabinde sarilik olmasin diye daha beni ememeden mamaya basladilar hastanede kizim beni emmeye ugrassada hemsire baskisiyla mamaya dayandik kurdesen doktum.eve cikinca da bi sure sut gelmedi derken birgin yapisti kizim butun kanallari acti:) ama mama takviyesine devam etmek zorundaydim kafaya koydum doktor bu istahli bebek mamayi kesemessin dediyse de azalta azalta mamayi kesmeyi basardim.simdi kilomuz sagligimiz iyi sukur.gece tek gogsumu emiyo digerini sagiyorum simdi tek sorun gunduz devamli memede olmak istedigi icin birikmiyo geceki sutumu biberonla veriyorum ama olsun en azindan sadece anne sutune donduk sukurler olsun.provasi yokmus 1 gunde hayatimiz degisti hepimizin Allah saglik versin, bekleyenleride evlatlarina kavustursun opuldunuz
Bizde emzik vermeye baslamistik. dun aksam biraz daha arastirma yaptim ve kararimi verdim. cok zorda kalmadikca sirf devamli emmesin diye emzik vermeyecegim. Okuduklarimdan anladigim su: emzik bebegin emme ihtiyacini karsiliyor ve anneyi daha az emiyor cunku tatmin olmus oluyor. gercektende emzik vermeye baslayali daha az memede kalmaya basladi. oysa emzik olmasa devamli memede kalacak ve hem duygusal acidan aradaki bagimiz artacak hemde sutlerimiz daha cok gelecek.Halgan ben emzige başladım 2 emzirme arası altını açıp son emzirme den sonra gazını çıkarıp yarım kundak yapıyorum eğer gazı çıktıysa bazen kendiliğinden uykuya geçiyor. .eğer gazı çıkmadiysa yine meme istiyorsa yarım kundak yapıp emzigi veriyorum uykuya geçiyor bide kaka gaz varsa yapıyor çoğu zaman..dün geceyi böyle geçirdik ilk defa ben zorla uyandırdım ne kadar ise yarar bilmiyorum tabi bir gecemiz diğerine uymuyor çünkü. .sadece hala silikon ucla emiyor, emzik işin içine girince ekstra yorulmuş oluyor daha az emmeye başladı ondan korkuyorum..bakalım cumartesi doktoruna danisicam..
Bizde emzik vermeye baslamistik. dun aksam biraz daha arastirma yaptim ve kararimi verdim. cok zorda kalmadikca sirf devamli emmesin diye emzik vermeyecegim. Okuduklarimdan anladigim su: emzik bebegin emme ihtiyacini karsiliyor ve anneyi daha az emiyor cunku tatmin olmus oluyor. gercektende emzik vermeye baslayali daha az memede kalmaya basladi. oysa emzik olmasa devamli memede kalacak ve hem duygusal acidan aradaki bagimiz artacak hemde sutlerimiz daha cok gelecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?