Al benden de o kadar ne şafakmış arkadaş bitmedi :) neyse ki 100.gün ilk hedefimdi yarın 100 ü görücem çok şükür darısı 50. Günü görmeye böyle böyle geçircez napalımKız Allah seniiiiBen gebeliğimi öğrendiğim günden beri sayıyorum yaaa resmen Şafak saydım yahu
Gelince bizede haber et çok merak ettim bak :) nasıl dayandın onca günGünaydın tatlı güzel hamişler, herkese ilk başta sağlıklıi mutlu ve güzel bir hafta sonu diliyorum :)
32 günden sonra bugün benim kontrol günüm, inşalah bebişim çok iyidir, sağlıklı güzel ve iyi habrlerle dönmek umuduyla :)
bu arada çok özlemişim ya çok heyecanlıyım görecem onu :))
Canim gaz sancisidr bnde 2 kere oldu ve hala oluyo gaz problemin varsaGünaydın canlarım mutlu huzurlu haftasonları olsun inşallah. Ben dün yaşadığım korku dolu anları anlatmak istiyorum acaba aranızda benim gibi olan var mı merak ediyorum. dün yaklaşık 2saat sıcak havada hızlı hızlı yürüdüm arkadaşlarla bi cafeye geçtik orada aniden sancım geldi daha önce böyle olmamıştı allahım kesin doğuruyorum dedim hayatımda öyle bi acı yaşamamıştım biraz oturdum dinlendim 10dakika falan sürdü aralıklarla daha sonra geçti sizce yorgunluktan mıdır? bu arada 27+3 günlük hamileyim
Ayy sut artirmak için diye eklememisimNe icin tek cagre o canim ben salatalarima bide kahvaltima semizotu dereotu filan ekliyorum cunku şimdiden
Günaydın tatlı güzel hamişler, herkese ilk başta sağlıklıi mutlu ve güzel bir hafta sonu diliyorum :)
32 günden sonra bugün benim kontrol günüm, inşalah bebişim çok iyidir, sağlıklı güzel ve iyi habrlerle dönmek umuduyla :)
bu arada çok özlemişim ya çok heyecanlıyım görecem onu :))
Günaydın canlarım mutlu huzurlu haftasonları olsun inşallah. Ben dün yaşadığım korku dolu anları anlatmak istiyorum acaba aranızda benim gibi olan var mı merak ediyorum. dün yaklaşık 2saat sıcak havada hızlı hızlı yürüdüm arkadaşlarla bi cafeye geçtik orada aniden sancım geldi daha önce böyle olmamıştı allahım kesin doğuruyorum dedim hayatımda öyle bi acı yaşamamıştım biraz oturdum dinlendim 10dakika falan sürdü aralıklarla daha sonra geçti sizce yorgunluktan mıdır? bu arada 27+3 günlük hamileyim
Kiraz çekirdekli yatak ney Can'ım. Ahh aman allahım bebeğim olacak ve bilmediğim çok şey varHenüz almadım ama bi tane kiraz çekirdekli yatak alıcam mutlaka gaz ağrısı çekmesin oğlum :)
Yaa masallah cok guzel bu gercekten bambaska bir duygu :))Eki Görüntüle 1832407Mutlu haftasonları Hamişler ve bebişler
Bugün kontrole gittim, stresliydim çünkü doktorum rahim ağzımızınlupunı ölçmüştü geçen hafta biraz şüphelenmişti erken doğum riski olabilir diye ama çok bir sıkıntı yok şimdilik takip edicez dedi. Bu arda bebişim 850 gr 32 cm olmuş. Kızım ayakları hep ağzında olduğu için görüntüsü çok net yakalayamadı doktor ama en net olanını paylaşayım sizlerle. Allahım ne kadar güzel bişey bebişlerimizi şimdiden görebiliyoruz
Sıcak su torbası gibi bi torba var ama içinde kiraz çekirdekleri var mikrodalgada bi kaç dk ısıtıp çocuğun yatağının ortasındaki bölmeye yerleştiriyosun ya da bi kaç dk yatıcağı yerin üstüne koyuyorsun ısınıyo ve çocuğu yatırıyosun gazımız daha kolay çıkıyo e bebek te var cnm 80 lira falan hem yatağı Reflü içinde kullanılıyor bası hafif yüksekKiraz çekirdekli yatak ney Can'ım. Ahh aman allahım bebeğim olacak ve bilmediğim çok şey var
Maşallah cnm ayaklarını Ağzına kıvırabilcek hale geldi mi bunlar ya :) ne çabuk büyüdüler bende Salı görmeye gidicem inş biz senle aynıyız bakalım benim ki napıyo :))Eki Görüntüle 1832407Mutlu haftasonları Hamişler ve bebişler
Bugün kontrole gittim, stresliydim çünkü doktorum rahim ağzımızınlupunı ölçmüştü geçen hafta biraz şüphelenmişti erken doğum riski olabilir diye ama çok bir sıkıntı yok şimdilik takip edicez dedi. Bu arda bebişim 850 gr 32 cm olmuş. Kızım ayakları hep ağzında olduğu için görüntüsü çok net yakalayamadı doktor ama en net olanını paylaşayım sizlerle. Allahım ne kadar güzel bişey bebişlerimizi şimdiden görebiliyoruz
Bende carsamba gidicem buyusun bidiklarimizda dogumlar yaklassin artik kokusunu duymak istiyorum oglumun ozluyorum :)Maşallah cnm ayaklarını Ağzına kıvırabilcek hale geldi mi bunlar ya :) ne çabuk büyüdüler bende Salı görmeye gidicem inş biz senle aynıyız bakalım benim ki napıyo :))
Kızlar bişey sorcam sıze ne kadar dogru merak edıyorum. Ilk hamileliğimde sezeryandı, dogum oğlene dogru olmuştu, narkozdan ayılıp odaya gelmem 13 u bulmuştu, o zamana kdr bebek cok acıkmış ve cok aglamıştı, neyse snr anne sutu aldı. Snr sında sarılık olmak uzereydı, bırcok kişi sunu demiştı, kan sekerı dustugu için sarılık oluyor, sen gelıp emzırene kdr 1-2 kasık sekerlı su verılseydı sarılık olmazdı dıye. Dogru mu bılmıyorum tabı. Tam sarılık olmadı allahtan, ısın verılmedı çok sükür. Dogru mu bu sızce
Evet canim ben de ayni senin gibi dusunuyorum. Olursz. Sut ne ala olmazsz ac birakmam inat etmem veririm mama karni doyar. Sutum gelirse mamayi keser anne sutu veririm.Şekeri düştüğünden ziyade sezeryanda çoğu anneden süt gelmiyor.Sağsanız siz de ikna olursunuz belki 2- 3 cc süt geliyor ki bir bebek bir emmede 30-40 cc süt emiyor.
Kızlar tecrübeye dayanarak söylüyorum bilenler bilir bebek yoğun bakım hemşiresiyim.Servisimiz mamaya karşı gelen annelerin sarılık bebekleriyle dolu. Bilirübinin çok yükselmesi beyin fonksiyonlarını olumsuz etkiliyor ve fototerapi dediğimiz ışık tedavisinin bir kaç yan etkisi var.En basitinden 3-4 gün belki 1 hafta bebekler yoğunbakımda kalıyor.Özellikle sezeryan annelerine tavsiyem yanınızda mama götürün.Anneler sabaha kadar bebekleri ağlattırıyorlar sırf bu yüzden.2-3 gün sonunda mutlaka sütünüz artacak o zaman mamayı kesersiniz.
Biberonlar da artık anne memesi gibi olduğu için memeden kopmuyorlar.
Biz sarılık olan bebek annelerine önce göğüs tutturuyoruz sonra takviye mama veridiyoruz belki inanmazsınız ama 60-90 cc mama içiyorlar emmelerinin üzerine.Bu da ne demek bebek aç!
Bazı şeyleri inat etmek iyi değil.Varsa anne sütü öncelikli ama yoksa yapacak bişey yok..
Sutun yetip yetmediğini anlamak için sagmak mi lazım acaba kac cc çıktığına bakmak için.Şekeri düştüğünden ziyade sezeryanda çoğu anneden süt gelmiyor.Sağsanız siz de ikna olursunuz belki 2- 3 cc süt geliyor ki bir bebek bir emmede 30-40 cc süt emiyor.
Kızlar tecrübeye dayanarak söylüyorum bilenler bilir bebek yoğun bakım hemşiresiyim.Servisimiz mamaya karşı gelen annelerin sarılık bebekleriyle dolu. Bilirübinin çok yükselmesi beyin fonksiyonlarını olumsuz etkiliyor ve fototerapi dediğimiz ışık tedavisinin bir kaç yan etkisi var.En basitinden 3-4 gün belki 1 hafta bebekler yoğunbakımda kalıyor.Özellikle sezeryan annelerine tavsiyem yanınızda mama götürün.Anneler sabaha kadar bebekleri ağlattırıyorlar sırf bu yüzden.2-3 gün sonunda mutlaka sütünüz artacak o zaman mamayı kesersiniz.
Biberonlar da artık anne memesi gibi olduğu için memeden kopmuyorlar.
Biz sarılık olan bebek annelerine önce göğüs tutturuyoruz sonra takviye mama veridiyoruz belki inanmazsınız ama 60-90 cc mama içiyorlar emmelerinin üzerine.Bu da ne demek bebek aç!
Bazı şeyleri inat etmek iyi değil.Varsa anne sütü öncelikli ama yoksa yapacak bişey yok..
Şimdi iyiyim canım bi daha o kadarı olmadı sadece eskisi gibi kasılmalar toplanmalar oluyoMuhtemelen yorulduğundan ama keşki Dr a bi görünseydin Allah korusun kötü bişeyde olabilirdi şimdi iyisin dimi
Yok bebişim gaz değildi eminim gaz problemimde yok çok şükür bence hızlı ve çook yürüdüğüm için oldu hayatımın en büyük acısıydıCanim gaz sancisidr bnde 2 kere oldu ve hala oluyo gaz problemin varsa
Evet bu bıdıkların ayakları hep ağızlarında, el parmakları yetmemiş ayak parmaklarını yiyolarMaşallah cnm ayaklarını Ağzına kıvırabilcek hale geldi mi bunlar ya :) ne çabuk büyüdüler bende Salı görmeye gidicem inş biz senle aynıyız bakalım benim ki napıyo :))
Haklısın canım ya bende çok pişman oldum bidaha mı aslaa..Bebiğim her zaman çok hareketli maşallah halada öyle bi sıkıntı yoktur inşallah salı günü randevum var mutlaka konuşucam zaten :)Hadi bakalm insallah guzel haberlerle gel canm ozlemissindir tabi olms bayagiii
Canm gecms olsn sicak ve yorgunluk olabilir tabi ki cunku artk dikkatli olmaliyiz sicaklr da geldi.. Bi de fazla yurumussun hem de hizli hizliiolmazzz.. Bi daha yapma.. Allahin izniyle bi sey olmamistir insallah bebisinin hareketlerini de sancin olursa onu da takip et tabi ki gerekirse sor dr una.. Allah korusun canm dikkat et kendine ama benm de az bi hizli yurusem bile sanci gibi oluyo kasiklrimda artk dikkatli olmak lzmmm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?