Canim i toplanma gibi olan sey kasilmami? Ben de cok oluyor da ben bebek yer degistiriyo saniyordum?Şimdi iyiyim canım bi daha o kadarı olmadı sadece eskisi gibi kasılmalar toplanmalar oluyo
Şekeri düştüğünden ziyade sezeryanda çoğu anneden süt gelmiyor.Sağsanız siz de ikna olursunuz belki 2- 3 cc süt geliyor ki bir bebek bir emmede 30-40 cc süt emiyor.
Kızlar tecrübeye dayanarak söylüyorum bilenler bilir bebek yoğun bakım hemşiresiyim.Servisimiz mamaya karşı gelen annelerin sarılık bebekleriyle dolu. Bilirübinin çok yükselmesi beyin fonksiyonlarını olumsuz etkiliyor ve fototerapi dediğimiz ışık tedavisinin bir kaç yan etkisi var.En basitinden 3-4 gün belki 1 hafta bebekler yoğunbakımda kalıyor.Özellikle sezeryan annelerine tavsiyem yanınızda mama götürün.Anneler sabaha kadar bebekleri ağlattırıyorlar sırf bu yüzden.2-3 gün sonunda mutlaka sütünüz artacak o zaman mamayı kesersiniz.
Biberonlar da artık anne memesi gibi olduğu için memeden kopmuyorlar.
Biz sarılık olan bebek annelerine önce göğüs tutturuyoruz sonra takviye mama veridiyoruz belki inanmazsınız ama 60-90 cc mama içiyorlar emmelerinin üzerine.Bu da ne demek bebek aç!
Bazı şeyleri inat etmek iyi değil.Varsa anne sütü öncelikli ama yoksa yapacak bişey yok..
verdiğin bilgiler çok değerli,teşekkür ederizŞekeri düştüğünden ziyade sezeryanda çoğu anneden süt gelmiyor.Sağsanız siz de ikna olursunuz belki 2- 3 cc süt geliyor ki bir bebek bir emmede 30-40 cc süt emiyor.
Kızlar tecrübeye dayanarak söylüyorum bilenler bilir bebek yoğun bakım hemşiresiyim.Servisimiz mamaya karşı gelen annelerin sarılık bebekleriyle dolu. Bilirübinin çok yükselmesi beyin fonksiyonlarını olumsuz etkiliyor ve fototerapi dediğimiz ışık tedavisinin bir kaç yan etkisi var.En basitinden 3-4 gün belki 1 hafta bebekler yoğunbakımda kalıyor.Özellikle sezeryan annelerine tavsiyem yanınızda mama götürün.Anneler sabaha kadar bebekleri ağlattırıyorlar sırf bu yüzden.2-3 gün sonunda mutlaka sütünüz artacak o zaman mamayı kesersiniz.
Biz sarılık olan bebek annelerine önce göğüs tutturuyoruz sonra takviye mama veridiyoruz belki inanmazsınız ama 60-90 cc mama içiyorlar emmelerinin üzerine.Bu da ne demek bebek aç!
Bazı şeyleri inat etmek iyi değil.Varsa anne sütü öncelikli ama yoksa yapacak bişey yok..
tekrar hayırlı olsın ve geçmiş olsun.. ama 2,1 çok yüksek değil sanki, sınır 2 değilmiydi yanlışmı hatırlıyorumHanımcıklar Merhaba herkese :) aslında bende bu gruptaydım ancak 8.haftada dusuk yasayip aramızdan ayrılmak zorunda kalmıştım. . Zor gunlerdı.neyseki kurtajdan 1 ay sonra tekrar hamıle kaldım suan 3 ay olduk sukur ancsk dun bıraz moralim bozuldu ensr kalınlıgı mız 2.1 cıktı usgde henuz kan sonucları cıkmadı gunler gecmıyor gece hep agladım hafta olarak 12+5 te ölcem yapıldı sizce normalmi sizlerde nasıldı o haftalar boyle sorun yasayan nolur yardım
Yardımcı olmak isterdim ama ense ölçümü yapıldıysada Dr bana değerini hiç söylemedi inş bişey çıkmaz cnm bozma moraliniHanımcıklar Merhaba herkese :) aslında bende bu gruptaydım ancak 8.haftada dusuk yasayip aramızdan ayrılmak zorunda kalmıştım. . Zor gunlerdı.neyseki kurtajdan 1 ay sonra tekrar hamıle kaldım suan 3 ay olduk sukur ancsk dun bıraz moralim bozuldu ensr kalınlıgı mız 2.1 cıktı usgde henuz kan sonucları cıkmadı gunler gecmıyor gece hep agladım hafta olarak 12+5 te ölcem yapıldı sizce normalmi sizlerde nasıldı o haftalar boyle sorun yasayan nolur yardım
Okudum cnm bu da var ancak çok nadir anne Sütünden Kaynaklı oluyo benim şimdiye kadar görüp duydugum tüm bebeklerde Açlıktan kaynaklıydı o Yüzden herkese tavsiyem kendinizi Sağın hem süt gelimini artırır hemde ne kadar çıktığını anlayıp en azından azlığından Kaynaklı mı onu anlarsınız
Mrb arkadaşım neden endişeleniyorsun ki 2.5 hatta 3 ün üzerini tehlikeli buluyorlar. Sende bi sorun yok allahın izniyle. Gönlünü ferah tut. Aslında doktorun üst sınırı söyleseydi rahat ederdin. O hafta için normal değerin. Allah a emanet ol.Hanımcıklar Merhaba herkese :) aslında bende bu gruptaydım ancak 8.haftada dusuk yasayip aramızdan ayrılmak zorunda kalmıştım. . Zor gunlerdı.neyseki kurtajdan 1 ay sonra tekrar hamıle kaldım suan 3 ay olduk sukur ancsk dun bıraz moralim bozuldu ensr kalınlıgı mız 2.1 cıktı usgde henuz kan sonucları cıkmadı gunler gecmıyor gece hep agladım hafta olarak 12+5 te ölcem yapıldı sizce normalmi sizlerde nasıldı o haftalar boyle sorun yasayan nolur yardım
Okudum cnm bu da var ancak çok nadir anne Sütünden Kaynaklı oluyo benim şimdiye kadar görüp duydugum tüm bebeklerde Açlıktan kaynaklıydı o Yüzden herkese tavsiyem kendinizi Sağın hem süt gelimini artırır hemde ne kadar çıktığını anlayıp en azından azlığından Kaynaklı mı onu anlarsınız
Canım bazen böyle annelerden oluk oluk süt akıyor bebek emip emip yutkunuyor ,en az 2 saat acıkmıyor .Bu durumlarda sağmaya gerek yok .Umarım hepimizin sütü böyle çok olurSutun yetip yetmediğini anlamak için sagmak mi lazım acaba kac cc çıktığına bakmak için.
verdiğin bilgiler çok değerli,teşekkür ederizmarka olarak ne önerirsin? bir ara baya bi çalkalanmıştı ortalık, mamalarda GDO var diye, aptamilmiydi, milupamıydı hatırlayamıyorum
Bizim oğluşun da 2 çıkmıştı. 3 ve üzeri sıkıntı oluyor.Canınızı sıkmayın,sağlıkla kucağınıza alın inşallahHanımcıklar Merhaba herkese :) aslında bende bu gruptaydım ancak 8.haftada dusuk yasayip aramızdan ayrılmak zorunda kalmıştım. . Zor gunlerdı.neyseki kurtajdan 1 ay sonra tekrar hamıle kaldım suan 3 ay olduk sukur ancsk dun bıraz moralim bozuldu ensr kalınlıgı mız 2.1 cıktı usgde henuz kan sonucları cıkmadı gunler gecmıyor gece hep agladım hafta olarak 12+5 te ölcem yapıldı sizce normalmi sizlerde nasıldı o haftalar boyle sorun yasayan nolur yardım
Ok aklımda olsun sarılıkla ugrasmayalımmmŞekeri düştüğünden ziyade sezeryanda çoğu anneden süt gelmiyor.Sağsanız siz de ikna olursunuz belki 2- 3 cc süt geliyor ki bir bebek bir emmede 30-40 cc süt emiyor.
Abovvv allah korusun ben de ılkınde emzırırken kanıyordu bıle yıne de emzırmıştımmmBen 30-32 hafta da göğüs kremi sürmeye başlıcam.bazı kadın doğumcular öyle öneriyor.oğlumda bilmiyordum ve feci meme başı çatlağı olmuştu.ağlamaktan zor emziriyordum.belki yine olur ama ben önlem almış olurum hiç değilse.karbonatlı su içinse görümcemi berbat etti.bi arkadaşı söylemiş ona.ilk günden sürmeye başladı.çatlamak ne kelime paramparça olmuş kız.atletimden et parçası topladım diyor.inşallah hiç birimizde olmaz.
Oyle olursa verecegız baska yolu yokkkCnm demek istediğimde o annenin sütü gelmediği durumda ya da anne uzun saatler çocuğu emziremediyse çocuğa mama veriliyor hastanelerde
İlkinde denemedıgım krem kalmamıştı ama ıyılesmemıştı snr ne gecırdı ınanamazsınız ayva cekırdeği onun sayesınde gectıııKarbonatlı su yara olmuş Göğüs ucunu mahveder zaten yara açılmadan önce koruyucu çocuk emse bile zararı dokunmayan kremler var mutlaka kullanmalıyız
Tşkr ederim cnm çok şükür iyiydi bebişim :) Allah hepimize sağlıklı bir doğum nasip ederi inşallah.Günaydın canım. Hadi güzel haberlerle dönün İnşallah.
Hadi bakalm insallah guzel haberlerle gel canm ozlemissindir tabi olms bayagiii
Sorma cnm ya o kadar özlemiştm ki :) neyse ki iyiydi Allahıma şükürler olsun. Tşkr ediyorum cnm güzel dileklerin için ayrıca :)
yeni hamileliğin hayırlı olsun cnm :) Cnm ben hatırlıyorum doktorum o zaman bakınca 2,5 in üstünde olursa problem olabilir demişti. senin daha 2,1 ne diye üzülüyorsun anlamış diyilim. onun için üzülecek bir durum yok. kendi kendine sıkıntı yapma. Hem bebişini de üzme ltfn :) sağlıklı ve mutlu günlerHanımcıklar Merhaba herkese :) aslında bende bu gruptaydım ancak 8.haftada dusuk yasayip aramızdan ayrılmak zorunda kalmıştım. . Zor gunlerdı.neyseki kurtajdan 1 ay sonra tekrar hamıle kaldım suan 3 ay olduk sukur ancsk dun bıraz moralim bozuldu ensr kalınlıgı mız 2.1 cıktı usgde henuz kan sonucları cıkmadı gunler gecmıyor gece hep agladım hafta olarak 12+5 te ölcem yapıldı sizce normalmi sizlerde nasıldı o haftalar boyle sorun yasayan nolur yardım
Ya sayınca Zaman geçmiyor sanki benben çok hevesli değil mişim gibi davranıyorum. Belki günler daha çabuk geçerKız Allah seniiiiBen gebeliğimi öğrendiğim günden beri sayıyorum yaaa resmen Şafak saydım yahu
tamamdır attık hafızayaCanım bazen böyle annelerden oluk oluk süt akıyor bebek emip emip yutkunuyor ,en az 2 saat acıkmıyor .Bu durumlarda sağmaya gerek yok .Umarım hepimizin sütü böyle çok olur
Ama bebeğin genel durumundan huzursuzluğundan sürekli acıkmasından şüphelenmek gerekir.Bu sütün yetmediğinin emareleri olabiliyor.Ama mamayı yapıp yapıp vermek değil kastım..Önce anne memesi sonra takviye
Bu çok nadir bir durum canım. Süt gelmese dahi bebişe meme tutturmak önemli.1-2 damla da alsa kardır.
Sarılık tek başına beslenmeyle alakalı olmuyor başka faktörlerde olabilir.
Rica ederimBiz bebelac kullanıyoruz yenidoğancımızda onu öneriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?