2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Merhaba ağustos anneleri :) alışverişe başlayan anneler hastane çıkışı alan doğum çantası hazırlayan anneler paylaşırmısınız.neler hazırladınız doğum çantasına bizde eşimle alışverişe başlıcaz.fikir edinmek istiyorum ilk bebeğim tecrübem yok .sizler paylaşırsanız sevinirim.hastane için gecelik mi pijama takimi mi.hastane çıkışı 10 lu mu 5 limi kactane alınmalı.

Maasallah sana arkadasim..

Olabilir :)) parklar çok bu tarafta çıkıp yürüyor musun, evde takılma çok havalar da tam ısınmadan kocan çıkarsın hergün seni yürümek dığumu çok kolaylaştırıyormuş :)
evet canım yürümek doguma çok iyiymiş ama ben hiç yürüyemiyorum dün bir saat alışverişe gittim ama belimin agrısından duramadım. bir de karnım yere düşecekmiş gibi oluyor

kızlar 34. haftada memlekete gitsem 36. haftada gelsem olur mu? acaba yolda izde doğurur muyum.. ilk bebekler genelde 4o haftayı beklemiyor da.. en azından bizde 38 i gören olmadı ben olursam ilk olacak.

kızlar 34. haftada memlekete gitsem 36. haftada gelsem olur mu? acaba yolda izde doğurur muyum.. ilk bebekler genelde 4o haftayı beklemiyor da.. en azından bizde 38 i gören olmadı ben olursam ilk olacak.
Beni esim simdiden istanbula annemim babamin yanina bile gondermiyor yol cok yoruyor diye. Senin memleket neresi uzaksa tavsiye etmem ben ilk aylarimda gidiyordum ankaradan istanbula ama birde bana sor nasil gidiyordum

Bnm kızda vuruyor yanlara üste vurmuyo bir diğer taraflara hep vuruyor keşif yapıyor sıpa

canım bu benim yoğun araştırmalar sonucu yaptığım liste belki faydası olur sanada

BEBEK ALIŞVERİŞ LİSTESİ

KIYAFET
* 10’lu hastane çıkışı takımı (1 adet)
* alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 10 adet 0-3 ay, (birkaç adet 3-6 ay)
* uzun kollu body+ayaklı pijama altları 3-4 adet 0-3 ay, (birkaç adet 3-6 ay)
* penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 3-4 adet 0-3 ay, (birkaç adet 3-6 ay)
(ayaklı olması çok faydalı, günün her saati bu tulumlar işe yarıyor, mevsime göre kadife olanları da alınabilir içine çorap ve pijama yada ayaklı tulumu giydirince bebek ısınıyor.)
* yün ve penye yelekler, hırkalar 3-4 adet
* penye şapka, eldiven 3-4 adet
* çorap, yün patikler
* minik penye önlükler 7-8 adet

BESLENME
* 1 yenidoğan biberonu (avent yada dr brown ince uçlu silikon içinde uzun plastik çubuklu dar ağızlı olan, anne memesine yakın olan ince uçlu dar ağızlı olanları tercih edin)
*biberon fırçası
* emzik+emzik zinciri (özellikle silikon, damaksız dişleri çıkana kadar kullanılabilir.)
* minik plastik bebek kaşıkları 2-3 adet
* ??? sterilizatör (en az 2-3 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik)
kuvvetlendirmek için)

BANYO VE BAKIM
* banyo küveti, küvet filesi, maşrapa (banyo termometresi???)
* banyo havlusu 2 adet, içine tülbent
* vücut derecesi (temassız)
* mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 3, küçüklerden 10-12 adet (müslin bezde deniyor)
* saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)
* yenidoğan şampuan, nemlendirici
* pişik kremi
* yeni doğan bebek bezi (prima Premium care) stok yapma!!
* alt değiştirme örtüsü
* Uni baby yenidoğan ıslak mendil (başlangıçta pamuk kullanmalı)
* Burun aspiratörü (otribebe), okyanus suyu
* kulak çubuğu
* sabun tozu (dalan roxy matik, hacı şakir, dalin)

EŞYA
*beşik, dolap, şifonyer
* uyku seti
* nevresim takımı, lastikli çarşaf ve koruyucu 3-4 adet
* yan yatma yastığı
* penye battaniye 3-4 adet
* örgü / bebek yünü battaniye 2 adet
* peluş battaniye 1-2 adet
* odada ufak bir gece lambası (kırmızı tercih edilmeli)
* kirli çamaşır kutusu
* kanguru

ANNE İÇİN
* doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı.
* emzirme sütyeni (penye, son haftalarda satın almalı)
* normal külot (göbek üstü al doğumdan sonra rahat etmek için)
* göğüs pedi, göğüs ucu kremi
* avent göğüs kalkanı
* emzirmeye uygun gecelik+sabahlık
* emzirme örtüsü, emzirme yastığı
* Sütü artırıcı humana still tee (eczaneden al)
* ?? gerekirse göğüs pompası (medela, avent, lansinoh hastane tipi kiralanması da çok uygun çözüm olabiliyor) ve süt poşetleri (lansinoh)
öneri : chicco manuel pompa biberonlu direk biberona sağılıyor emmezse sağıp kaşıkla verilebilinir.30-40 TL fiyatı.

Benim alisverisim 3.ayimda bitti canim benimde ilk bebegim suan almadigim bi cocugun tirnak makasi bir bezi ve islak mendili birde ufak tefek suan aklima gelmeyen varsa onlar kaldi hastane cikisini birtane aldim satici da dedi bol zibin ve takim al bunu birkere kullancan digerleri daha lazim oluyor diye bir tane aldik 10lu. Hastane icin birtane pijama takimim var sabahlikli iste baska almicam. Dogum cantasina bebege bez kendine ped yada hasta bezi, cocuga zibin hirka eldiven ozellikle agiz mendili biberon filan konucak iste kendine ic camasirida koy ne olur ne olmaz bilmiyoruz tabi bende tecrubesizim aklima bunlar geliyor sadece

Merabaaa :)) gecelik de pijama da aldım sabahlıklı ve emzirme delikli. Sezaryende pijama normal dogumda gecelik iyiymiş. Benim ne olacağım belirsiz şu an. Bebekle ilgili de üstteki listelerle aynı aldıklarım sadece emzik hastanede neye lazım onu çözemedim yine de avent 0-3 ay ayıcık kafalı emziklerden aldım bi tane ikili. Askısını kabını almıcam galiba. Herhalde askı olmuyo da bunlara halka gibi bişey yok üstlerinde. Biberon da avent elektrikli pompa dan çıktı bi tane minik başka biberon da almıcam. Doğal sünger aldım bitane banyosu için.bi de destek süngeri alıcam altına. Heyecanlı oluyo alışveriş yoksa aslında çok bişeye gerek yok galiba :) bebek mağazasında ne gerekli ne gereksiz ayırt edemiyorum valla.

X

İkinizdeçok tatlsınız maşallah size.

Günaydın hanımlar güzel bi pazar Günü'nden slmlar boş durmayalım çıkıp temiz hava ve bol Güneş alalım

Valla güzel bir pazar oldu. Bisiklet sürmeye sahile ibdik. Miss gibi deniz havası güneş,spor harika geçti. Şindide eve geldik, biraz enerji toplamak için attım yatağa kendimi. Hava inanılmaz sıcaktı.. Azıcık yanmışızda olsunnnnnn.

Beni esim simdiden istanbula annemim babamin yanina bile gondermiyor yol cok yoruyor diye. Senin memleket neresi uzaksa tavsiye etmem ben ilk aylarimda gidiyordum ankaradan istanbula ama birde bana sor nasil gidiyordum
canım trabzona gitmek istiyorum ama uçakla giderim 1 saat sürüyor da yine de bi tereddütteyim işte

Evt cnm o sallanma ayri bi sorun zaten ev parkelerim eski tip kalin parkelerden yani besigin alt kismindan degil ust kismindan sallanir bisey olmasi lazim yoksa yerle temas eden yer cok ses cikarir

Bliss marka salincak besik diye geçiyor yada hamak besık diye . Ahşap stantli olanda var metal olanda . Yerim yok diyorsan ve parke vs bir sürü olumsuz şartta varsa al öyle bir besik ki onda 3 yasa kadar bile yatar. Yatak odasında tavana yatağın üzerine bi delik askı aparatı var. Gece odanda kullan stanti koy başka odaya. Odası yok diye kendine bide onu dert etme bence. Allah evlat vermiş oda vs bunlar hiiç elzem değil. İlk etapta çocuk odadan ne anlicak onun karni doysun ve uyuyacak bi yeri olsun tmmdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…