Maşallah pek güzelsiniz cnmyesil_ela gelde sinirlenme insan yorgun argın gerçekten hic çekemiyor birde hizmet bekliyorlar neyse ki eşin çok anlayışlıymış maşallah size. Boşver takma
@kelebek.hill bu aralar herkeste bir düğün telâşıdır gidiyor:))çok hoş olmuşsun
Bizim de geçen hafta vardı kuzenimi evlendirdik her daim mutlu olsunlar inşallah
Birde cumartesi emirganda arkadaşımın nişan fotoğraflarını çektim o sondaki göbüşlü halimleen sonunda da dün piknikte uzanıp gökyüzünü izleyerek keyif yapıp dinlendim. Artik kızımın eksikleri tamamlayacağım. Gönderdiğiniz listeler çok isime yarayacak
Eki Görüntüle 1833232
31 agustosla ben varim en son :)))En Son benim galiba 29 ağustos
cuma yazdıktan sonra sipariş verdim, şimdi geldi iş yerine ama açamadım evde açıcam bakalım :)Canım atkadaşım aldı bundan renkleri fotodakindrn de canlı çok hoş sadece aynası biraz değişik net ayna gibi değil ama bir sürü oyuncağı ve müziği var bence alınabilir
Hamilelikte göbekte sadece kıllanma oluyo diye biliyorum o da sonradan normale dönüyomuş
Kizceler ben de kendime su geceligi aldim
100 tl gittigidiyorda dunnaldim bugun elime ulasti kumasi kaliteli ben begendim size de fikir olsun :)
Foto atamadim link atayim, somon rengini aldim ben
http://urun.gittigidiyor.com/giyim-...45-lohusa-gecelik-ve-sabahlik-takim-214866681
Şekeri düştüğünden ziyade sezeryanda çoğu anneden süt gelmiyor.Sağsanız siz de ikna olursunuz belki 2- 3 cc süt geliyor ki bir bebek bir emmede 30-40 cc süt emiyor.
Kızlar tecrübeye dayanarak söylüyorum bilenler bilir bebek yoğun bakım hemşiresiyim.Servisimiz mamaya karşı gelen annelerin sarılık bebekleriyle dolu. Bilirübinin çok yükselmesi beyin fonksiyonlarını olumsuz etkiliyor ve fototerapi dediğimiz ışık tedavisinin bir kaç yan etkisi var.En basitinden 3-4 gün belki 1 hafta bebekler yoğunbakımda kalıyor.Özellikle sezeryan annelerine tavsiyem yanınızda mama götürün.Anneler sabaha kadar bebekleri ağlattırıyorlar sırf bu yüzden.2-3 gün sonunda mutlaka sütünüz artacak o zaman mamayı kesersiniz.
Biberonlar da artık anne memesi gibi olduğu için memeden kopmuyorlar.
Biz sarılık olan bebek annelerine önce göğüs tutturuyoruz sonra takviye mama veridiyoruz belki inanmazsınız ama 60-90 cc mama içiyorlar emmelerinin üzerine.Bu da ne demek bebek aç!
Bazı şeyleri inat etmek iyi değil.Varsa anne sütü öncelikli ama yoksa yapacak bişey yok..
Herkese iyi gecelerr.. Bugun abimin nikahi vardi, hic bir is yapmayarak yoruldm resmen bugunn.. Arrik cidden agirlasmaya basliyoruz onu farkettmme saka maka surda 2 ay sonra dogumlarimiz baslayabilirrr.. Hayirlisiyla saglikla gelsn bebeklerimiz insallahh..
Biricik abimin nikah gunu hafif fon cektirdm saclarima ve asagida ekledigim gibi giyindmm.. Kocaman gobisim ve ben (27+5)@anatkh018
Günaydın Annişler;
Çok yorucu bir 1,5 ay geçirdiğim için neredeyse hiç giremedim. Ev taşıdık, üstüne 1 haftalıkken evime hırsız girdi günlerce onunla uğraştıkÇok yorucu ve üzücü bir süreçti, bebişide istemeden çok üzdüm galiba bu ara Çok şükür tekmeleyip iyiyim anne demeyi ihmal etmedi bana
Bu süreçte galiba kocişim bana kıyamadı ve oğlumuzun ismini kabullendi .
B Began cnm oğluşumun adı Umut Ali olacak Allahın izniyle
gunaydın annelerrr, özellıkle çalışan anneler buraya!
haftasonu sırket egıtımı vardı yenı yasal guncellemeler ıle ılgılı ana konu ise analık ıznıydı!!! daha once konustugumuz arkadslara hatta sgk yı arayan arkadaslara bızzat avukatımızdan yasal maddelerın teker teker uzerınden gectıgı seylerı anlatacagım. yanlız bu maddeler ıscıler ıcın gecerlı memur annelerımızın durumu daha baska..
hamıle kadın ve dogum yapmıs kadın 7.5 saatten fazla calıstırılamaz! haftada 5 gun calısılan bı ıs yerınde hafta ıcı calısamıosan haftasonu gel denılemez esıtlık ılkesıne aykırı! gece calısma fazla mesaı zaten yaptırılamaz!
*analık ıznı 16 hafta bunda bır degısıklık yok 8+8 yada rapor alınmak kaydıyla 3+13 hafta dogum oncesı ve sonrası seklınde raporluyuz.
*eger ucretsız ızın almak ıstersek 6 aya kadar hakkımız var ve ısverenın ıtıraz hakkı yok alabılırz.
*eger ucretsız ızın ıstemıosak ılk cocukda 60 gun ıkıncıde 120 gun ucuncude 180 gun yarı zamanlı calısma hakkımız var. bunun ıcın sart su: 3 yıl ıcerısınde 600 gun sgk prımı odenmıs olmalı bu zaman zarfında 120gunu kesıntısız prım odenmıs olmalı. kesıntıden kasıt hıc calısmama, rapor alınan gunler ucretlı ızınlı gunler kesıntı sayılmıyor. yanı 3 yılda yaptıgınız ıs degısıklıklerı ıse ara vermeler ıssız gecen surelerı hesaplamalısınız. eger bır problemınız yoksa belırtılen gunler yarı ucretınızı ısverenınız kalanı ıse ıskur oduyor. kalandan kasıt ıskur ıssızlık odenegı ne kdrsa o yanı yuksek ucretlı calısan bırı tavan sınırına takılıp daha dusuk ucret alabılır ona da bı bakmak gerekıyor. yarı zamanlı calısma ıse haftalık calısma surenız 45 saatse 22.5 saat calısacaksınız demek. yanı haftada 5 gun calısan 2.5 gun calısabılır yada gunluk calısma suresı olarak yarım gun gelebılır. veeeeee ısveren, ıscı ısterse bunu kabul etmek zorunda tercıh hakkı ıscıye aıt!
*raporlu gun ve yarı zamanlı gunler bıttıkten snr sut ıznı olarak gunde 1.5saat sut ıznı hakkımız var. haftada 1 gun seklınde kullanma yada toplu kullanma yasal degıl ama ısverenınız kabul edıosa ne ala! bızımkıler 6da cıkcagına 4,5 cık dıo sadecesut ıznı cocuk dogduktan sonra tam 1 yıl. yanı 1 yasına gelınce bebeklerımız bu hak bıtıyor...
*veeee asıl bomba sgknın dahı ıtıraz ettıgı nokta devlette yada ozelde ısteyen anne bebegı 60 aylık olana kdr yanı ılkokula baslayana kdr yarım gun calısabılır. hee ısveren zora mı dustu bu zaman zarfında kalan yarım gun ıcın yarı zamanlı baska bı personel calıstırabılır. ısverenın bunu kabul etmeme hakkı yıne yok. tabı sadece yarı zamanlı ucretı odenecek. ıskurda herhangı bır odeme yapamayacak anne baska yerde calısamayacak. anne dıyelım 18 aylıkken vazgectı dılekce ıle beyan edıp tam zamanlıya gecebılır. anne ışe tam zamanlı dondugunde ıse kabul etmek zorunda.
*bu arada hala yonetmelık yok ama yasallastıgı ıcın talep edebılıyoruz uygulamaya gecılıyor.
ogrendıklerım bunlar. benım de merak ettıgım bazı sorularım var: örn. birikmiş yıllık ızınlerımı kullanmak ıstıyorum bu durumda hangı ara kullanabılırım? gıbıı zıra yarı zamanlı calısmadan oncesınde kullanmak ısterım yoksa 3 aylık bebegımı gunde 6 saat de olsa bırakmak ıstemem..o zaman aklıma gelmemıstı bıdaha gordugumde sorucam avukatımıza:)
Mrb anneler nasilsiniz.benim iki gündür ayaklarim bacaklarim sisiyor .ayakkabimi zor giydim.sizlerde nasil durumlar.
Zor canım zor ... Sen kendi canını sıkma hayır utanmadan o saatte eve gelip mutfakta yemek var mı ne yiyecez demelerine ben bile burdan ayrı sinir oldun valla gözüm de olsa bir laf derdim ama ağır olur ..Cahille uğraşılmıyor laf anlamıyorlar çünkü ya biz moralimizi bozmayalım cnm gerçi böyle insanlar oldukça cok zor
yesil_ela gelde sinirlenme insan yorgun argın gerçekten hic çekemiyor birde hizmet bekliyorlar neyse ki eşin çok anlayışlıymış maşallah size. Boşver takma
Bizim de geçen hafta vardı kuzenimi evlendirdik her daim mutlu olsunlar inşallah
Birde cumartesi emirganda arkadaşımın nişan fotoğraflarını çektim o sondaki göbüşlü halimleen sonunda da dün piknikte uzanıp gökyüzünü izleyerek keyif yapıp dinlendim. Artik kızımın eksikleri tamamlayacağım. Gönderdiğiniz listeler çok isime yarayacak
Eki Görüntüle 1833232
Ayy canım ya ne düşüncesizlik yapmislar erken niye kalkdigin belli. Enisteler daha dusunceliymis. Ama Allahtan eşin o firsati vermemis yoksa devam ederdi dusuncesizlikleri. Simdi cekinirlwr en azindan bir daha yapmayaAynen Can'ım ya müsade isteyip düğünden eve gidiyoruz arkamızdan baskın yapıyorlar cok üzüldüm bir daha olacağını sanmıyorum ama yapabilirler de bilemiyorum normal olmadıkları için
ÇOK BEĞENDİM YA:) ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYO:)yesil_ela gelde sinirlenme insan yorgun argın gerçekten hic çekemiyor birde hizmet bekliyorlar neyse ki eşin çok anlayışlıymış maşallah size. Boşver takma
Eki Görüntüle 1833232
Canım güle güle binsin bebeğin.ben de bu tarz travel sistem bir araba bakıyorum cok hoş inanılmaz uygun almışsın.bence katlanması boyutu falan ideal bende hala karar verebilmiş değilim arabayı daha önce deneme görme şansın olmusmuydu ama bu arabayı beğendim tükenmiş sanırım zaten hangi indirim kodu ile aldın
Biz bu hafta sonu bebişin eksik olan kıyafetlerini tamamladık teyzeleri
Akşam üstü kuruduklarında ütülerini yapıp sarıp sarmaladığım bohçasının içine eklicem ..bir tek yatağı puseti birde dışarda giyeceği tulumu kaldı onu da artık bir ay sonra alır bu alışveriş defterini kapatırız inşallah ..zaten puseti abili kardeşli alacaz minnoşların ikisi de binebilsin diye :) Bnde hastane giyeceğim iç çamaşırlarını pijamaları geceliği terliği çorap ve atletleri tamamladım onlarıda ütüyle elden geçirip kaldırıcam ..üstümden bir yük daha kalktı desem yeridir
yesil_ela gelde sinirlenme insan yorgun argın gerçekten hic çekemiyor birde hizmet bekliyorlar neyse ki eşin çok anlayışlıymış maşallah size. Boşver takma
Eki Görüntüle 1833232 [/QUOTE
maşallah canım ne tatlı olmuşşsun :)
Resmen fesatlanmışlar.Dediğin gibi rahatsız etmek için gelmişler resmen. Valla bahane o ya,kaçabildiğin kadar kaç derim.Cnm ben cok eşimin tarafı ile görüşmem iş güç olunca bahane de oluyor görüşmemek için.yapılarımız cok farklı kandil bayram özel günler falan görüşürüz ayda 1 falan görürüzz o günde düğünde muhatap olmadık cok eşim de bana fazla düşkündür sürekli düğün de yanımdan ayrılmayınca birde erken ayrılınca düğünden kıskanıp rahatsız etmek istediler ama sağolsun eşim evde müsade etmedi beni odaya yatmaya gönderdi.suratlarını görmen lazımdı inanılmaz bozuldular
Canım bu defa ilk doğumsa yaptıgım hatayı yapmadım ..ilkinde giydiğim bedenden bile bir büyüğünü almıştım ..ama doğumdan sonra direk 10 kilo düştüm giydiklerimin içinde çok kötü durmuştum o yüzden mideum aldım bu defa oda 38-40 arası oluyor .. Öyle çok geniş alma yani dediğim gibi doğumdan sonra ödemleri ve kiloların bir kısmını atıyorsun şişlikte bir iki güne geçiyorCanım lohusa geceliği alcam bende bu ara bakıyorum. Şu anki bedenimden biraz büyük mü alsam acaba sen nasıl aldın? Doğumda nasıl olacağımı kestiremiyorum. Şu ana kadar 9 kilo aldım. Doğuma kadar 14-15 e çıkabilir
Sanada maşallah tatlım,çok süpper olmuşsunnnn. Erkek bebiş nasılda belli,anne güzel güzel,top gibi karın.Eki Görüntüle 1833249 Ben de kıskandım foto ekliyim düğün vardı haftasonu esimin kuzeninin
Ballı kız aynen :) yarın yorumlarını bekliyorum Can'ımHayır bitanem hiç görmedim arabayı, eşim dün tesadüfen internette görmüş bayağı araştırdık ve almaya karar verdik kargoya verildi bile yarın elimizde olur inşallah yazarım merak ettiklerinizi.
Canım google a yaz anne ltfen indirim kodları diye orada çıkıyor wellegro 150 tl indirim yaz istersen kodlarda aşağı doğru inince görürsün.
Bence bitmemiştir çünkü brn almaya çalıştığımda ilk stokta yok dedi sonra sepete düşmüştü 449 tl ye geldi bize çok ballı benim kızçem çok :)
teşekkür ederim canımm, herkes öyle dio zaten erkek annesi belli oluo diolar :)Sanada maşallah tatlım,çok süpper olmuşsunnnn. Erkek bebiş nasılda belli,anne güzel güzel,top gibi karın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?