- 28 Ocak 2014
- 8.386
- 17.398
- 298
Evet normal olsun istiyorum ama kesik atılmasından da çok korkuyorumBende inanırım ne yalan söyleyim inşallah kolay olacak sen rahat ol arkadaşım :) sağlıkla kucagına al inşallah ..Buarada normal düşünüyor Musun :)
Normal doğumdan sırf bunun için korkuyorsan sakın korma Can'ım .. Ben bugün iğne bile vurulmaktan korkup ağlayan bir insanım inan bana .. O kesik dediğin şeyde de zerre acı hissetmiyorsun .. Sana bir şey diyim mi ben adet dönemlerimde bile günlük iğne vurulan ve asla acıya dayanamayan biriydim ..ben bile acısını hissetmiyorsun diyorsam gerisini sen düşünEvet normal olsun istiyorum ama kesik atılmasından da çok korkuyorum
Çok güzel olmuşsun canını da Sıkma hatasını anlayıp gönlünü alır inş niye böyle bu erkekler anlamıyorum bizde dün yok yere atıştık berbat bi pazar oldu :sEki Görüntüle 1833229 kızlarrr haftasonu sırket etkınlıgı vardı sıledeydık fotograf ısını de donuste aradan cıkardım. kıyafetım mezunıyet elbısem, okadar aradım taradım en guzelı evdekıydıfotografcım eşim, elbıse evden sacı kendım yaptım tacım dugunumden bıldıgınız hersey bedava buna ragmen guzel ıs cıkardık.... dogum gunumdu bu arada zaten agvaya gıtmeyı planlıorduk hem gezı hem ıs hem kutlama hem resım herseyı hallettık. cok sanslıyım derken basıma gelmeyen kalmadı otelde odadan akrep cıkmasından tutun arabanın ıkı kez bozulmasına araba kazası tehlıkelerıne ragmen sagsalım eve tam geldık derken sacma sapan sebep yuzunden cıddı kavga ettık esımle. tum gunun gergınlıgını kustu yuzume herseyın acısını benden cıkardı... okdr kızgınım kı anlatamam hamıle olmama dogum gunum olmasına ragmen okdr gereksız uzdu kı benı affedemıyorum hala. tarzım degıl ama uzun bırsure küs kalacagım sanırım
ayyy süper olmuş resmin canımEki Görüntüle 1833229 kızlarrr haftasonu sırket etkınlıgı vardı sıledeydık fotograf ısını de donuste aradan cıkardım. kıyafetım mezunıyet elbısem, okadar aradım taradım en guzelı evdekıydıfotografcım eşim, elbıse evden sacı kendım yaptım tacım dugunumden bıldıgınız hersey bedava buna ragmen guzel ıs cıkardık.... dogum gunumdu bu arada zaten agvaya gıtmeyı planlıorduk hem gezı hem ıs hem kutlama hem resım herseyı hallettık. cok sanslıyım derken basıma gelmeyen kalmadı otelde odadan akrep cıkmasından tutun arabanın ıkı kez bozulmasına araba kazası tehlıkelerıne ragmen sagsalım eve tam geldık derken sacma sapan sebep yuzunden cıddı kavga ettık esımle. tum gunun gergınlıgını kustu yuzume herseyın acısını benden cıkardı... okdr kızgınım kı anlatamam hamıle olmama dogum gunum olmasına ragmen okdr gereksız uzdu kı benı affedemıyorum hala. tarzım degıl ama uzun bırsure küs kalacagım sanırım
25. Haftanın maximumu zaten 790 arkadasın Yazıyı bulamadım cvp yazmak için yani 24+ kaçta ölçtürmüş o Değeri hem bu haftalarda zaten daha da artıyo dimi siz ilerde olanlar kim bilir ne kadar oldu bebişleriniz bende yarın gidicem inş 1 kilo falan olmuştur gerçi yarın 25+6 oluyorum biraz uçtum galiba :))Canım benim minnak 26. haftada 890 gramdı, normal yani paşanın kilosu telaş etme :)
İnşallah söylediğin gibi kolay olur tatlım :)Normal doğumdan sırf bunun için korkuyorsan sakın korma Can'ım .. Ben bugün iğne bile vurulmaktan korkup ağlayan bir insanım inan bana .. O kesik dediğin şeyde de zerre acı hissetmiyorsun .. Sana bir şey diyim mi ben adet dönemlerimde bile günlük iğne vurulan ve asla acıya dayanamayan biriydim ..ben bile acısını hissetmiyorsun diyorsam gerisini sen düşün
Evet canım benım mınnos temmuzda dogacak hatta 24 temmuz dogum gunum aynı gune gelıyor ama pazar oldugundan baska gun olacak hem benımle aynı gun olursa dogum gunu oğlum uzulur neden benım de aynı değil dıyeeeO zaman sen temmuz annesi olucaksin :) offf yigenim bile 1 yasina basti benim oglan daha karnimda valla cildirizaammm :))) yigenime zaman geciyor da bana gecmiyor o nasil buyudu anlamadim bile masallah kuzuma. Bende iki tane yeter diyorum anam babam olsa yanimda arayi acmam bile ama uzak oldugu icin ailem biraz ara vericem :)
25. Haftanın maximumu zaten 790 arkadasın Yazıyı bulamadım cvp yazmak için yani 24+ kaçta ölçtürmüş o Değeri hem bu haftalarda zaten daha da artıyo dimi siz ilerde olanlar kim bilir ne kadar oldu bebişleriniz bende yarın gidicem inş 1 kilo falan olmuştur gerçi yarın 25+6 oluyorum biraz uçtum galiba :))
Ayy anne yüreği aynı olsun güzel olur demiyo diğer evladını düşünüyoEvet canım benım mınnos temmuzda dogacak hatta 24 temmuz dogum gunum aynı gune gelıyor ama pazar oldugundan baska gun olacak hem benımle aynı gun olursa dogum gunu oğlum uzulur neden benım de aynı değil dıyeee
Esının sucu yok ınsanların dusuncelı olması gerek bazen aklım almıyorKızlar dün eşimin kuzeninin düğünü vardı ben biraz rahatsız ve yorgun olduğum için cok kalmak istemedim bizde takımızı takıp cıktık saat aksam 10 gibi falandı. Eve gittik pijamalarımızı giydik tam uzanacağım saat 11 eşimin telefonu çaldı etlilerim görümcem görümcemin eşi çocukları kayınvalide ve kayınpeder toplanmışlar yola çıkmışlar hemen arkamızdan bize geliyorlarmış 5 dk sonra sizdeyiz diyince eşimde sok oldu birşey diyemedi ama sinirimden öldüm kalktım üzerimi değiştirdim burnumdan soluyorum bütün gün çalışmışım Ağrılarım var düğüne gitmişim evimi tam anlamıyla toparlayamamısım.eşim De cok sinirlendi ama eve yaklaşmışlar gelme diyemedi cay içerler giderler dedik.o sıra telefon çaldı karınları acıkmış ben gecenin 11 i ne yemek hazırlayım içeri geçtim bayagı söylendim baktım benim ki bişeyler hazırlamaya başlayacak bırak dedim böyle emrivaki yapılmaz müsait Zaman'da gelseler Nasıl ağırladığımı bilirler dedim.o da cok üzüldü enişteyi cok severiz o yüzden cok birşey diyemedik ama birşey de hazırlamadık geldi bunlar 10 kişi.kayınvalide ne yiyeceğiz birşey yok mu falan Dedi bende bu saatte yemek mi olur dedim eşimde Dedi ki Kız rahatsız girin mutfağa ablamla birşeyler hazırlayın kahvaltılık çıkarın atıştırın Dedi bana da eniştemle biraz otur sen git uzan iyi görünmüyorsun Dedi.bunlar gece 12.30 gibi gittiler ama ben deli oldum ya öldüm sinirimdenenişteler Dedi ki kız hamile rahatsız gitmeyelim dedim ama kusurumuza bakma Dedi ama diğerleri kaale almamış bile sinirlenmeyim de ne yapayım ben
Oğlum ilk goz agrım dayanamam onun uzulmesıne anlatamazsın da tesaduf oldugunu ıcerler daha 6 yasında herseyımmmAyy anne yüreği aynı olsun güzel olur demiyo diğer evladını düşünüyo
Eki Görüntüle 1833229 kızlarrr haftasonu sırket etkınlıgı vardı sıledeydık fotograf ısını de donuste aradan cıkardım. kıyafetım mezunıyet elbısem, okadar aradım taradım en guzelı evdekıydıfotografcım eşim, elbıse evden sacı kendım yaptım tacım dugunumden bıldıgınız hersey bedava buna ragmen guzel ıs cıkardık.... dogum gunumdu bu arada zaten agvaya gıtmeyı planlıorduk hem gezı hem ıs hem kutlama hem resım herseyı hallettık. cok sanslıyım derken basıma gelmeyen kalmadı otelde odadan akrep cıkmasından tutun arabanın ıkı kez bozulmasına araba kazası tehlıkelerıne ragmen sagsalım eve tam geldık derken sacma sapan sebep yuzunden cıddı kavga ettık esımle. tum gunun gergınlıgını kustu yuzume herseyın acısını benden cıkardı... okdr kızgınım kı anlatamam hamıle olmama dogum gunum olmasına ragmen okdr gereksız uzdu kı benı affedemıyorum hala. tarzım degıl ama uzun bırsure küs kalacagım sanırım
Beni de alın aranıza kızlar az önce tartıldım 70 kilo olmuşum
Kaçla kapatacam tahmin bile edemiyorum
Aslında neden bu şekilde düşünüyoruz biliyor Musun ??? Çünkü çok ağır bir tabu koymuşlar önümüze ..küçüklüğümüzden beri izlediğimiz filmler ya da duydugumuz eski doğum hikayelerinden etkilenerek bir ağ örüyoruz kendimize .. Ve daha önce başımıza hiç gelmemiş bir seyden korkuyoruz .. Ben buraya ilk geldiğimde çok sığ düşünüyordum onca insan Nasıl doğuruyor ki tek seçenek normal doğum Nasıl olabiliyor diye.. Kadınlar doğuruyor ve 3 saat sonra normal hayatlarına devam ediyorlar.. Daha sonra doğum yaklaşınca doktorum beni hastanenin psikolojuna yönlendirdi.. Evet yanlış okumadın normal doğumdan korktuğum için psikoloğa gönderildim.. Burda bundan korkmak bu kadar garip karşılanıyor.. Her şeyi tane tane anlattı neden ne içim korktuğumu sordu .. En sonunda da nereli oldugumu öğrenmek istedi .. İyi ki de o gün o psikoloğa yönlendirilmişim belki de.... Ve en sonunda tamam artık hazırım dedim.. Doğum sadece regl sancısından ve ıkınmadan ibaret Eger doğumdan 2 ay önce kendini buna hazırlarsan normal doğumu kolaycacık yaparsın ben acemi olduğum ve kışın ortasında doğum yaptıgım için malesef ki hazır olamadım bir de hep korkuyordum diye sezeryan olurum diyordum .. Ama şimdi bir ay sonra düzenli yürüyüşlere çıkacam nefes egzersizleri yapacam izin verilirse yüzmeye de gidecem .. Biraz uzun oldu ama belki az da olsa korkunu hafifletirimİnşallah söylediğin gibi kolay olur tatlım :)
Canım çok kolay yanmaz zaten bebiş için de karlanılır napıcaz bu kadar senedir kadınlar nasıl yapıyorsa biz de yapacağız kolaylıkla inşallah :)) hem biz kadınız güçlüyüz Rabbim muhakkak verir onun da kolayını :)
Çok tesekkürler arkadaşım bu harika bilgiler için.Bende sıralamayı bilemiyorum nasıl yapacagımı 16 hafta dogum izni ardına Toplu halde süt izmi (sanırım 19 işgünü ) 15 gün yıllık izin ve 2 ay ücretsiz kullanmak istiyorum fakat sıralaması ne olmalı ?Kime sorabiliriz?gunaydın annelerrr, özellıkle çalışan anneler buraya!
haftasonu sırket egıtımı vardı yenı yasal guncellemeler ıle ılgılı ana konu ise analık ıznıydı!!! daha once konustugumuz arkadslara hatta sgk yı arayan arkadaslara bızzat avukatımızdan yasal maddelerın teker teker uzerınden gectıgı seylerı anlatacagım. yanlız bu maddeler ıscıler ıcın gecerlı memur annelerımızın durumu daha baska..
hamıle kadın ve dogum yapmıs kadın 7.5 saatten fazla calıstırılamaz! haftada 5 gun calısılan bı ıs yerınde hafta ıcı calısamıosan haftasonu gel denılemez esıtlık ılkesıne aykırı! gece calısma fazla mesaı zaten yaptırılamaz!
*analık ıznı 16 hafta bunda bır degısıklık yok 8+8 yada rapor alınmak kaydıyla 3+13 hafta dogum oncesı ve sonrası seklınde raporluyuz.
*eger ucretsız ızın almak ıstersek 6 aya kadar hakkımız var ve ısverenın ıtıraz hakkı yok alabılırz.
*eger ucretsız ızın ıstemıosak ılk cocukda 60 gun ıkıncıde 120 gun ucuncude 180 gun yarı zamanlı calısma hakkımız var. bunun ıcın sart su: 3 yıl ıcerısınde 600 gun sgk prımı odenmıs olmalı bu zaman zarfında 120gunu kesıntısız prım odenmıs olmalı. kesıntıden kasıt hıc calısmama, rapor alınan gunler ucretlı ızınlı gunler kesıntı sayılmıyor. yanı 3 yılda yaptıgınız ıs degısıklıklerı ıse ara vermeler ıssız gecen surelerı hesaplamalısınız. eger bır problemınız yoksa belırtılen gunler yarı ucretınızı ısverenınız kalanı ıse ıskur oduyor. kalandan kasıt ıskur ıssızlık odenegı ne kdrsa o yanı yuksek ucretlı calısan bırı tavan sınırına takılıp daha dusuk ucret alabılır ona da bı bakmak gerekıyor. yarı zamanlı calısma ıse haftalık calısma surenız 45 saatse 22.5 saat calısacaksınız demek. yanı haftada 5 gun calısan 2.5 gun calısabılır yada gunluk calısma suresı olarak yarım gun gelebılır. veeeeee ısveren, ıscı ısterse bunu kabul etmek zorunda tercıh hakkı ıscıye aıt!
*raporlu gun ve yarı zamanlı gunler bıttıkten snr sut ıznı olarak gunde 1.5saat sut ıznı hakkımız var. haftada 1 gun seklınde kullanma yada toplu kullanma yasal degıl ama ısverenınız kabul edıosa ne ala! bızımkıler 6da cıkcagına 4,5 cık dıo sadecesut ıznı cocuk dogduktan sonra tam 1 yıl. yanı 1 yasına gelınce bebeklerımız bu hak bıtıyor...
*veeee asıl bomba sgknın dahı ıtıraz ettıgı nokta devlette yada ozelde ısteyen anne bebegı 60 aylık olana kdr yanı ılkokula baslayana kdr yarım gun calısabılır. hee ısveren zora mı dustu bu zaman zarfında kalan yarım gun ıcın yarı zamanlı baska bı personel calıstırabılır. ısverenın bunu kabul etmeme hakkı yıne yok. tabı sadece yarı zamanlı ucretı odenecek. ıskurda herhangı bır odeme yapamayacak anne baska yerde calısamayacak. anne dıyelım 18 aylıkken vazgectı dılekce ıle beyan edıp tam zamanlıya gecebılır. anne ışe tam zamanlı dondugunde ıse kabul etmek zorunda.
*bu arada hala yonetmelık yok ama yasallastıgı ıcın talep edebılıyoruz uygulamaya gecılıyor.
ogrendıklerım bunlar. benım de merak ettıgım bazı sorularım var: örn. birikmiş yıllık ızınlerımı kullanmak ıstıyorum bu durumda hangı ara kullanabılırım? gıbıı zıra yarı zamanlı calısmadan oncesınde kullanmak ısterım yoksa 3 aylık bebegımı gunde 6 saat de olsa bırakmak ıstemem..o zaman aklıma gelmemıstı bıdaha gordugumde sorucam avukatımıza:)
Muhtesem gorunuyorsunnnEki Görüntüle 1833229 kızlarrr haftasonu sırket etkınlıgı vardı sıledeydık fotograf ısını de donuste aradan cıkardım. kıyafetım mezunıyet elbısem, okadar aradım taradım en guzelı evdekıydıfotografcım eşim, elbıse evden sacı kendım yaptım tacım dugunumden bıldıgınız hersey bedava buna ragmen guzel ıs cıkardık.... dogum gunumdu bu arada zaten agvaya gıtmeyı planlıorduk hem gezı hem ıs hem kutlama hem resım herseyı hallettık. cok sanslıyım derken basıma gelmeyen kalmadı otelde odadan akrep cıkmasından tutun arabanın ıkı kez bozulmasına araba kazası tehlıkelerıne ragmen sagsalım eve tam geldık derken sacma sapan sebep yuzunden cıddı kavga ettık esımle. tum gunun gergınlıgını kustu yuzume herseyın acısını benden cıkardı... okdr kızgınım kı anlatamam hamıle olmama dogum gunum olmasına ragmen okdr gereksız uzdu kı benı affedemıyorum hala. tarzım degıl ama uzun bırsure küs kalacagım sanırım
Ben ilk doğumuma 70 le gittiğim için şimdi ki halim bayağı ağır geldi gözüme :/70 ne ayolll bizlere ayıp oluyorrrben zaten 76 ile başlamıştımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?