az önce tartıldım canım 72 olmuşum.52 ile hamile kalmıştım düşün
Aslında neden bu şekilde düşünüyoruz biliyor Musun ??? Çünkü çok ağır bir tabu koymuşlar önümüze ..küçüklüğümüzden beri izlediğimiz filmler ya da duydugumuz eski doğum hikayelerinden etkilenerek bir ağ örüyoruz kendimize .. Ve daha önce başımıza hiç gelmemiş bir seyden korkuyoruz .. Ben buraya ilk geldiğimde çok sığ düşünüyordum onca insan Nasıl doğuruyor ki tek seçenek normal doğum Nasıl olabiliyor diye.. Kadınlar doğuruyor ve 3 saat sonra normal hayatlarına devam ediyorlar.. Daha sonra doğum yaklaşınca doktorum beni hastanenin psikolojuna yönlendirdi.. Evet yanlış okumadın normal doğumdan korktuğum için psikoloğa gönderildim.. Burda bundan korkmak bu kadar garip karşılanıyor.. Her şeyi tane tane anlattı neden ne içim korktuğumu sordu .. En sonunda da nereli oldugumu öğrenmek istedi .. İyi ki de o gün o psikoloğa yönlendirilmişim belki de.... Ve en sonunda tamam artık hazırım dedim.. Doğum sadece regl sancısından ve ıkınmadan ibaret Eger doğumdan 2 ay önce kendini buna hazırlarsan normal doğumu kolaycacık yaparsın ben acemi olduğum ve kışın ortasında doğum yaptıgım için malesef ki hazır olamadım bir de hep korkuyordum diye sezeryan olurum diyordum .. Ama şimdi bir ay sonra düzenli yürüyüşlere çıkacam nefes egzersizleri yapacam izin verilirse yüzmeye de gidecem .. Biraz uzun oldu ama belki az da olsa korkunu hafifletirim
Perine masajını yapmak zorunda deilsin ben yapmadım ki bence yapılmaması daha iyi .. Squata gelince doğuma sadece son üç gün kala önüme bir sandalye koydum ona tutunup eğilip kalktım ve sorarsan faydasınıda gördüm açılmalarım başladı .. Normal doğumu kolaylaştıcak en büyük şey yürüyüş yürüyüş yürüyüş .. İnan bana en çok bu kolay doğuma yardımcı oluyor imkan varsa ek olarak ta yüzdün mü ohhh misss... Birde son ay nefes egzersizi yapmak gerekiyor muhakkak .. Ben doğum sırasında öğrendim nefesimi kontrol etmeyi ve kavradığım an oğlumu doğurdum .. Doğuma kadar sadece yüzme yürüyüş ama nişan gelmesinden sonra dediğim gibi eğilip kalkma ve nefes egzersizini yaparsın ek olarakHayır canım çok iyi yapmışsın böyle açıklamakla, tecrübeli annelerimizden her zaman nasihat dinleyebilirim :))
Neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirirsen memnun olurum mesela perine masajı demişti arkadaşlar onu yapmak gerekli mi ya da squat normal doğumu kolaylaştırıyor mu
Bence sorun yok düşükte deil kilosu daha önce demiştim benim oğlumun da kilosu ve boyu sürekli çok az söyleniyordu ama gayette iyi doğdu o yüzden doktorun söylediği ölçüleri kafana takma zaten kesin bir ölçü veremezler
Canım benim minnak 26. haftada 890 gramdı, normal yani paşanın kilosu telaş etme :)
heryerim büyüdüYanliz degilim yani şükür:)bende 3hafta once 74dumgoguslerim cok buyudu benim eski kiyafetlerime goguslerden dolayi giremiyorum.
Başına gelenler için çok üzüldümEki Görüntüle 1833229 kızlarrr haftasonu sırket etkınlıgı vardı sıledeydık fotograf ısını de donuste aradan cıkardım. kıyafetım mezunıyet elbısem, okadar aradım taradım en guzelı evdekıydıfotografcım eşim, elbıse evden sacı kendım yaptım tacım dugunumden bıldıgınız hersey bedava buna ragmen guzel ıs cıkardık.... dogum gunumdu bu arada zaten agvaya gıtmeyı planlıorduk hem gezı hem ıs hem kutlama hem resım herseyı hallettık. cok sanslıyım derken basıma gelmeyen kalmadı otelde odadan akrep cıkmasından tutun arabanın ıkı kez bozulmasına araba kazası tehlıkelerıne ragmen sagsalım eve tam geldık derken sacma sapan sebep yuzunden cıddı kavga ettık esımle. tum gunun gergınlıgını kustu yuzume herseyın acısını benden cıkardı... okdr kızgınım kı anlatamam hamıle olmama dogum gunum olmasına ragmen okdr gereksız uzdu kı benı affedemıyorum hala. tarzım degıl ama uzun bırsure küs kalacagım sanırım
Cnm genelde 32 den sonra iki haftada bir 36 dan sonra her hafta diye biliyorum ama ben simdiden su probleminden dolayi iki haftada bir gitmeye basladim yani riskli bi durum yoksa 32 den sonra iki haftada bir cagiriolarBu arada imzamdaki bugünün açıklamasında bakın ne yazıyorr. "Artık doktorunuz veya sağlık kuruluşunuz sizi iki haftada bir kontrol için çağırıyor olmalı." ama 2 hafta için de daha erken değil miii32 den sonra biliyordum ben 2 haftada 1 diye... 2 haftada giden var mı kızlar, şu an ideali 3 diye biliyorum amaa
Cnm genelde 32 den sonra iki haftada bir 36 dan sonra her hafta diye biliyorum ama ben simdiden su probleminden dolayi iki haftada bir gitmeye basladim yani riskli bi durum yoksa 32 den sonra iki haftada bir cagiriolar
Yok artik densizligin bu kadari afedersin !Kızlar dün eşimin kuzeninin düğünü vardı ben biraz rahatsız ve yorgun olduğum için cok kalmak istemedim bizde takımızı takıp cıktık saat aksam 10 gibi falandı. Eve gittik pijamalarımızı giydik tam uzanacağım saat 11 eşimin telefonu çaldı etlilerim görümcem görümcemin eşi çocukları kayınvalide ve kayınpeder toplanmışlar yola çıkmışlar hemen arkamızdan bize geliyorlarmış 5 dk sonra sizdeyiz diyince eşimde sok oldu birşey diyemedi ama sinirimden öldüm kalktım üzerimi değiştirdim burnumdan soluyorum bütün gün çalışmışım Ağrılarım var düğüne gitmişim evimi tam anlamıyla toparlayamamısım.eşim De cok sinirlendi ama eve yaklaşmışlar gelme diyemedi cay içerler giderler dedik.o sıra telefon çaldı karınları acıkmış ben gecenin 11 i ne yemek hazırlayım içeri geçtim bayagı söylendim baktım benim ki bişeyler hazırlamaya başlayacak bırak dedim böyle emrivaki yapılmaz müsait Zaman'da gelseler Nasıl ağırladığımı bilirler dedim.o da cok üzüldü enişteyi cok severiz o yüzden cok birşey diyemedik ama birşey de hazırlamadık geldi bunlar 10 kişi.kayınvalide ne yiyeceğiz birşey yok mu falan Dedi bende bu saatte yemek mi olur dedim eşimde Dedi ki Kız rahatsız girin mutfağa ablamla birşeyler hazırlayın kahvaltılık çıkarın atıştırın Dedi bana da eniştemle biraz otur sen git uzan iyi görünmüyorsun Dedi.bunlar gece 12.30 gibi gittiler ama ben deli oldum ya öldüm sinirimdenenişteler Dedi ki kız hamile rahatsız gitmeyelim dedim ama kusurumuza bakma Dedi ama diğerleri kaale almamış bile sinirlenmeyim de ne yapayım ben
Canim masallah cok sevimli olmussun hepsinde@gelinbuketi_gelintaci gelde sinirlenme insan yorgun argın gerçekten hic çekemiyor birde hizmet bekliyorlar neyse ki eşin çok anlayışlıymış maşallah size. Boşver takma
kelebek.hill bu aralar herkeste bir düğün telâşıdır gidiyor:))çok hoş olmuşsun
Bizim de geçen hafta vardı kuzenimi evlendirdik her daim mutlu olsunlar inşallah
Birde cumartesi emirganda arkadaşımın nişan fotoğraflarını çektim o sondaki göbüşlü halimleen sonunda da dün piknikte uzanıp gökyüzünü izleyerek keyif yapıp dinlendim. Artik kızımın eksikleri tamamlayacağım. Gönderdiğiniz listeler çok isime yarayacak
Eki Görüntüle 1833232
Kizlar ya sabah yazdim ama gorulmedi galiba biberon ve emzik konusunda fikre ihtiyacim var ilk etapta kac ml lik kac tane biberon onerirsiniz cam mi almaliyiz hangi marka iyidir bilemiyorum bunlari ozellikle tecrubeli annisler iyi bilir bunlari :)
Sagol cnm cevap icin peki cam mi almis acabaCanım ben ablamdan alıyorum önerilerimi ( kendisinin yeni bebişi oldu hem de bir tane oğlu var 4 yaşında ) ; o Chicco nun 0+ sını önerdi, büyük oğlunda da onu kullanmış , sütün geldiği deliği darmış; yani anne göğsüne en benzeyeni buymuş, böylece bebek anne sütünden de kesilmiyormuş.
Emzik için ise Philips avent in 0+ sını alacağım kendi adıma.
Canim masallah sende cok guzel olmussunEki Görüntüle 1833249 Ben de kıskandım foto ekliyim düğün vardı haftasonu esimin kuzeninin
Çok tesekkürler arkadaşım bu harika bilgiler için.Bende sıralamayı bilemiyorum nasıl yapacagımı 16 hafta dogum izni ardına Toplu halde süt izmi (sanırım 19 işgünü ) 15 gün yıllık izin ve 2 ay ücretsiz kullanmak istiyorum fakat sıralaması ne olmalı ?Kime sorabiliriz?
ben isim olarak malesef yorum yapamıcam markalar burda farklı diye ..ama şunu diyebilirim ilk biberonu çok önemli Bebek resmen kendi seçiyor belki bir deil 5 farklı biberon denileceksin hangisinde rahat olursa marka olarak onda devam edeceksin ..ilk etap için cam da alabilirsin plastikte ben plastiği tercih ettim daha hafif olduğu için bir de çoğu gece uykusuz yarı sersem bir şekilde mama yaptıgım için plastik daha kolayıma geldi açıkçası..bir de alacağın biberonun anti kolik olmasına dikkat edersen çok iyi olur daha az gaz problemi yaşar hatta Belkide bu sayede o problemi yaşamaz bile ..biberonu çok büyük Almana da gerek yok çünkü ilk aylar 30 ml ile başlıyor sonra sonra 30 ml daha arttırılıyor ..ben iki tane almıştım sen de öyle yap zaten fazlasını da alma dediğim gibi Bebek biberonu beğenmezse daha d alıp deneyeceksin zaten takiiii bebiş Mutlu olana kadar :)Kizlar ya sabah yazdim ama gorulmedi galiba biberon ve emzik konusunda fikre ihtiyacim var ilk etapta kac ml lik kac tane biberon onerirsiniz cam mi almaliyiz hangi marka iyidir bilemiyorum bunlari ozellikle tecrubeli annisler iyi bilir bunlari :)
Ayni evin icinde kusluk olmuyor canim ya ben cok denedim cok kinci olmama ramen kalinmiyor :) gecmis olsun ama bak ne guzel cikmissin masallah strese sokma kendini resimlerine bak mutlu mutlu :) :)Eki Görüntüle 1833229 kızlarrr haftasonu sırket etkınlıgı vardı sıledeydık fotograf ısını de donuste aradan cıkardım. kıyafetım mezunıyet elbısem, okadar aradım taradım en guzelı evdekıydıfotografcım eşim, elbıse evden sacı kendım yaptım tacım dugunumden bıldıgınız hersey bedava buna ragmen guzel ıs cıkardık.... dogum gunumdu bu arada zaten agvaya gıtmeyı planlıorduk hem gezı hem ıs hem kutlama hem resım herseyı hallettık. cok sanslıyım derken basıma gelmeyen kalmadı otelde odadan akrep cıkmasından tutun arabanın ıkı kez bozulmasına araba kazası tehlıkelerıne ragmen sagsalım eve tam geldık derken sacma sapan sebep yuzunden cıddı kavga ettık esımle. tum gunun gergınlıgını kustu yuzume herseyın acısını benden cıkardı... okdr kızgınım kı anlatamam hamıle olmama dogum gunum olmasına ragmen okdr gereksız uzdu kı benı affedemıyorum hala. tarzım degıl ama uzun bırsure küs kalacagım sanırım
Bide benMasallah size bu ağustos annelero hep mi fit ya masallah. Bir ben davul gibiyim sanirim
Sagol cnm cevap icin peki cam mi almis acaba
Canım ben tecrübeli değilim ama çok araştırdım. Medela Calma nın biberonunu aldım. Biberonun başlığı diğerlerinden farklı, bebek emmeden süt/mama akışı olmuyor. Aynı anne göğsünde olduğu gibi.Kizlar ya sabah yazdim ama gorulmedi galiba biberon ve emzik konusunda fikre ihtiyacim var ilk etapta kac ml lik kac tane biberon onerirsiniz cam mi almaliyiz hangi marka iyidir bilemiyorum bunlari ozellikle tecrubeli annisler iyi bilir bunlari :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?