2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391

Cek canm cek aklima gelenler bunlar baska gelen varsa yazsn soylesinn biz de bilelmm

Gunaydinlar guzel anneler..bende tam bu konu hakkinda yazacaktm uc aksamdir yemekten sonra karnim sertlesiyo midem yaniyo kalbim çarpıyor ve nasil pozisyonda dursamda rahatsiz hissedyrm kendmi ..son aylar bu durum siddetlencekte sanrm ..

ben de hep öyleyim tvalette saatlerce otursam hep gelicekmiş gibi sanki.. haftasonu randevum vardı baş asagı bebiş dedi doktorum belki ondandır diyorum..

bayıldım kapı süsüne canım eminönünden mi aldın?

ben de öyleyim ve cokk çabuk yoruluyorum daha şimdiden, son aylarda nolur bilmiyorum..

benim de göbeğimde şimsilik bişi yok aa göğüslerimde mor mor çizgiler oluştu damar gibi onlar çatlak mıdır cok üzüldüm su an

doktor sskya nasıl bildiriyor onu.. benimki bildirmiş midir acaba.. mesela benim sat 27 kasım normalde ama doktorum 22 kasıma cekti onu bebeğin haftasına göre.. nası belirlenicek o..

Günaydın iyi haftalar kızlar...

Bizim de Allahın izniyle çok eksiğimiz kalmadı... Çantamı hazırlamak için erken ama içine koymak istediklerim;
Bebeğe
3 takım(iç,zıbın,çorap,eldiven,şapka,mendil..)
2 battaniye
Bez,ıslak mendil,emzik
Puset
Kapı süsü
Çikolata,lokum,şerbet bardaklar vs
Kendime
2pijama,1 sabahlık, terlik, taç,şal,makyaj malz,ufak ayna,
Hastaneden çıkarken giymek için eşortman takımı
Fazlaca çamaşır(kullan at çamaşırlar almıştım ama kullanmadım gereksiz)
İlk doğumumda olduğu gibi depend hasta bezi aldım ama hastane de hasta bezi koydular orda kullanmasam da evde çok işime yaradı. Sezeryanla doğum yapmıştım 5. Günden itibaren hasta bezi ve üstüne korse giymiştim(doktoruma da danışarak)
Humana stil tea süt yapıcı çay(ilk hastanemde vermişlerdi ama yine de alıcam )
Böyle işte arkadaşlar o günleri hayırlısıyla yaşarız inşallah

Cnm benim de bazen kasiklarda biseyler atio ama en son gittigimde basi asagida degildi sag ustte basi solda ayaklari vardi kasiklara gelen de elleri mi ki diye dusundum artik cunku sert degil oraya gelenler gidiklar gibi sanki :) damar cekilmesi olmuyo ama kendini topladigi zaman nefesim kesilio tas kesilio sanki ama 10 sn falan suruyo sonra oynamaya baslio

Canım damar çatlakları onlar, normal çatlak değiller, ben özelikle inceledim deride hiçbirşey yok, süt kanalları geliştiği için damarlarımız ortaya çıkmış,bazı damarlarda aşırılıktan çatlamış kan oturmuş,merak etme çatlak değil. Tabi tabi sicilin var,takip dosyan var,hamilelik takip yapıyorlar,sskya bildiriyor.Canım doktoruna sor bakalım,hangi tarihi sskya bildirmiş. Benimde bir hafta geriliğinden dolayı hep 14 kasıma göre takip ediyorduk. Ama şimdi yakaladığı için 7 kasım tarihini bildirdiğini söyledi.

Son aylar ne olacaz diyip duruyorz hepimizde ama aslnda son aylrda sayiliriz artk bence surda kaldi 2 ay bi sey yaniii.. Son trimesterda degil miyiz hemm... Birazcicik daha agirlasiriz sadece kotu dusunmeyelmm

Hmmmmm anlamadımmmmmşaka yapıyorummm
Peki 32. Haftada rapor alacagız yaa mesela 32+2 de mi yoksa 31+2 de mi gıdeceğiz dr aayyyyy bu ne yaaaa

eylulmasal çok teşekkürler canım... Evet eminönünde bu tarZ malzeme satan bi yerden aldım bijutericilerin sokağında... Ayrıca ayna üzerine yazılan isimli kapı süsleri de 100 tl ye falan mal oluyordu netten sorduğumda 250-300 fiyat veriyorlar aklınızda olsun

günaydın kızlar!

cuma günü gittik muayeneye, her şeyi normal minnakın maşallah bi tek doğum pozisyonu almamış hala ters duruyo dedi doktor, bakalım dönerse ne ala dönmezse serzayen yolları taştan

biz de ufaktan eşyaları tamamladık gibi, bir tane hastane çıkışı takımım vardı ikincisini de alırsam bence yeterli olacak
bu haftasonu eşyalarını yıkayıp yerleştirelim diyoruz, askılarını haftasonu alıcaz, anne yanı yatağını ve oto koltuğunun kılıfını yıkayıp kaldırdık, karyolasının yatağını sipariş ettik, kısmetse 15 temmuza gelecek

daha henüz hastane çantası hazırlamadım ben de, bayramdan sonra yaparız diye düşünüyorum, zaten daha benim geceliğim sabahlığım falan yok, bi ara onları almam gerek ama kocaman olduğum için üstü bol altı dar gelio denediğim geceliklerinkısmet bakalım

benim listemde şu şekilde
anne için:
2-3 gecelik+1 sabahlık
parmak arası ve normal terlik (duşa sokuyolarmış normal doğumda, zaten ben her koşulda bi yıkanırım gibi geliyo bana)
banyo, baş ve el yüz havlusu
iç çamaşırı ve hasta bezi
saç kurutma makinesi, tarak, az bi makyaj malzemesi (kalemle rimel tam olarak aslında, belki bi parlatıcı ruj)
seyahat boyu şişelerde şampuan ve vücut kremi
diş fırçası ve macun
kirli torbası
göğüs kalkanı ve göğüs kremi
emzirme sütyeni (gerçi almadım henüz, şu an kullandıklarım çok rahat ve kolayca sıyrılıyo, belki hiç almam)

bebek için:
iki tane tulum
4-5 body
2-3 alt parça
2 şapka
3-4 çorap
1-2 yelek veya hırka
1 tane eldiven (annem hiç kullanmamış ama lazım olursa diye)
15 adet bez
10-15 adet ağız mendili ve 2-3 adet omuz örtüsü
bebek havlusu
ıslak mendil
belki şampuan?

diğer:
şarj aletleri, fotoğraf makinesi, oda süsleri, bebek şekeri (sadece çikolata vericem), lohusa şerbeti için plastik bardak, eşim titiz olduğundan ona da bir kat çamaşır yedek tshirt diş fırçası fln

aklıma gelenler bu şekilde, umarım yeterli olur bunlar, bi eksik olursa artık birileri gider getirir diye düşünüyorum

Bikini ve mayo onlarıda mı normal büyük bedenlerden alıcaksın?

canım cuma günü gittim h&m'e bikinileri mayoları denedim ama modelleri pek uymadı, büyük beden de olsa düzgün durmadılar, kesimleri biraz fazla oyuntuluydu almadım oradan
ama bi tane uzun elbise aldım, göğüs kısmı lastikli, hamile kısmında satılıyodu, yaz boyu giyip gezmelik efil efil bi elbise, başka kıyafetler de var ve diğer hamile mağazalarına göre makul bence fiyatları

başka yerlerde mayolar denedim (tchibo'da fln hatta) ama karın geniş olunca ön kısmını aşağıya çekiyo, o yüzden büyük beden normal mayolar da olmadı, ama marks&spencer'da büyük beden bir bikini gayet güzel oldu, kesimi çok ustrupluydu, kafam kadar olmuş göğüslerimi de sepet olmuş popomu da pek güzel topladı, ama tabii ki pahalıydı gözümü karartıp bi kerecik verdim ben de napiim

bir de decathlon'da hamile mayosu varmış, 39 lira yazıyodu internet sayfasında, fiyatı da uygun ama gidip bakmadım, bi fırsat olursa ona da bakıcam

daha fazla bişey almayı düşünmüyorum, zaten çok masrafa girdik bu sıralar, doğuma da az kaldı yetsin bence böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…