- 26 Mayıs 2015
- 2.735
- 7.760
- 108
- 36
aktarıyorsun tabi onda bir sıkıntı yok, 37 e kadar çalışıp ertesi günü doğuma giden var,onlar 16 haftayıda bebekle geçirmiş oluyor. O anlamda bir kısıtlama yok diye biliyorum.nymeria-burcu arkadasım bışey daha sorcam 37. Hafta dahil calıştık dıyelim ama dogum 39. Haftada oldu. Yanı 2 hafta kullanırsak dogum öncrsi arta kalan 6 haftayı aktarabılıyor muyuz dogum sonrasına? Max 5 hfta aktarılıyor dıye bılıyorum cunku
Hastane 32+2 veya 32+3 de gel dedıHahahah
31+1........ haftanda olması lazım.
Teşekkür ederim. Haftaya Dr gidecem bi sorayım inşallah verir.Ben bir ara rahatsızdım.dr.um 32.haftaya kadar heyet raporu verebilirim gitme işe demişti.
Devlet maximum 38 haftaya kadar çalışmaya izin veriyor. Daha fazlasına izin vermiyor.aktarıyorsun tabi onda bir sıkıntı yok, 37 e kadar çalışıp ertesi günü doğuma giden var,onlar 16 haftayıda bebekle geçirmiş oluyor. O anlamda bir kısıtlama yok diye biliyorum.
yesilseven arkadaşımıza da soralım,o bu konulara daha hakim.
evet canım aynalı ve çiçeklileri görmüştüm ama bunu görmemiştim eminönünde bi daha ki gittiğimde bi bakıyım :)eylulmasal çok teşekkürler canım... Evet eminönünde bu tarZ malzeme satan bi yerden aldım bijutericilerin sokağında... Ayrıca ayna üzerine yazılan isimli kapı süsleri de 100 tl ye falan mal oluyordu netten sorduğumda 250-300 fiyat veriyorlar aklınızda olsun
merhaba canım.. günaydın..
Benim kızında kafası aşağıya dönük bende hissediyorum aşağıda baskı.. bazen sağ yada sol yanıma doğru ittiriyor ayaklarıyla.. ve inanılmaz şekil değiştiriyor karnım.. bildiğin yamuk karınlı oluyorum.. bazen canımı bile acıtıyor benimm.
Cnm benim de bazen kasiklarda biseyler atio ama en son gittigimde basi asagida degildi sag ustte basi solda ayaklari vardi kasiklara gelen de elleri mi ki diye dusundum artik cunku sert degil oraya gelenler gidiklar gibi sanki :) damar cekilmesi olmuyo ama kendini topladigi zaman nefesim kesilio tas kesilio sanki ama 10 sn falan suruyo sonra oynamaya baslio
aaaaaa,o niye öyle yapmış ki, 32+0 da gitsen nolur ki,o güne randavu alabiliyorsan al yinede,nolur nolmaz.Hastane 32+2 veya 32+3 de gel dedı
Gunaydinlar guzel anneler..bende tam bu konu hakkinda yazacaktm uc aksamdir yemekten sonra karnim sertlesiyo midem yaniyo kalbim çarpıyor ve nasil pozisyonda dursamda rahatsiz hissedyrm kendmi ..son aylar bu durum siddetlencekte sanrm ..
Oto koltuğunu napıcan kız?
nymeria-burcu arkadasım bışey daha sorcam 37. Hafta dahil calıştık dıyelim ama dogum 39. Haftada oldu. Yanı 2 hafta kullanırsak dogum öncrsi arta kalan 6 haftayı aktarabılıyor muyuz dogum sonrasına? Max 5 hfta aktarılıyor dıye bılıyorum cunku
Hastane 32+2 veya 32+3 de gel dedı
evet cnm sıkıntı yok dedıgın gıbı kalan gunler aynen aktarılıyor..aktarıyorsun tabi onda bir sıkıntı yok, 37 e kadar çalışıp ertesi günü doğuma giden var,onlar 16 haftayıda bebekle geçirmiş oluyor. O anlamda bir kısıtlama yok diye biliyorum.
yesilseven arkadaşımıza da soralım,o bu konulara daha hakim.
MADDE 74
Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. (Ek cümle: 13/2/2011-6111/76 md.) Kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.
Canm is kanunu madde 74 direk aciklayici. Eger ozeldeysen yani... 32. Hafta bittiginde ancak dr raporu ile calisabilirsin, 37 bittiginde ise dr izin dahi veremez ayrilmak zorundasin isten.. Ve madde sonunda direk dogumdan once kullanilamayan surelerin dogum sonuna eklenecegi de belirtiliyoreskiden yaniyordu canm ama torba yasa ile degisti
İyi bari,sen 37 e kadar çalışacak mısın canım?evet cnm sıkıntı yok dedıgın gıbı kalan gunler aynen aktarılıyor..
Kızlar peki ücretsiz izin ne kadar kullanabiliyoruz?
peki benim 24 ağustos doğum tarihim yani 40 haftamı doldurduğum zaman. fakat benim sezeryen olacak ve doktorun soylediğine göre doğum tarihim 14 ağustos oluyor. ben 38. haftada doğum yapacağım kısmetse. o zaman izinlerimi asıl doğum tarihi olan 40. haftaya göre mi yoksa zaten 38. haftada doğacak diye ona göre mi alacağım.
Gönül ister ki hiç çalışmayayım bebekomla zaman geçireyim ama Ocakta başlamayı düşünüyorum 6 ay sonra çalışayım diyorum zaten 37. haftaya kadar kısmet olursa bekleyeceğim sonrasına kullanıcam iznimi bakalım iş yeri bu duruma ne dicekOzelde 6 ay canm, ama mesela bizim bankanin yonetmeligine gore belli bi mazeretolursa 1 seneye kadr.. Yani calistigin yerin yonetmeligi varsa bilemeyz ama normalde is kanununun tanidigi hak 6 ay
Gönül ister ki hiç çalışmayayım bebekomla zaman geçireyim ama Ocakta başlamayı düşünüyorum 6 ay sonra çalışayım diyorum zaten 37. haftaya kadar kısmet olursa bekleyeceğim sonrasına kullanıcam iznimi bakalım iş yeri bu duruma ne dicek
calısıcam cnm mecburen hıccccc calısasım yok ama sonrasında kızıma daha cok zaman ayırabılmek ıcın mecburum..Süpper o zaman,iyi olmuş,bize denk geldi.
İyi bari,sen 37 e kadar çalışacak mısın canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?