2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
aktarıyorsun tabi onda bir sıkıntı yok, 37 e kadar çalışıp ertesi günü doğuma giden var,onlar 16 haftayıda bebekle geçirmiş oluyor. O anlamda bir kısıtlama yok diye biliyorum.
yesilseven arkadaşımıza da soralım,o bu konulara daha hakim.

Devlet maximum 38 haftaya kadar çalışmaya izin veriyor. Daha fazlasına izin vermiyor.

evet canım aynalı ve çiçeklileri görmüştüm ama bunu görmemiştim eminönünde bi daha ki gittiğimde bi bakıyım :)

2 aycık kaldı sağlıklı olsunlar bir şekilde idare edeceğiz artık :)

Bazen benimki de topluyo kendini kas katı kesiliyo yorulunca olurmuş öyle diyorlar

Gunaydinlar guzel anneler..bende tam bu konu hakkinda yazacaktm uc aksamdir yemekten sonra karnim sertlesiyo midem yaniyo kalbim çarpıyor ve nasil pozisyonda dursamda rahatsiz hissedyrm kendmi ..son aylar bu durum siddetlencekte sanrm ..

Bu güzelliklere ulaşmak o kadar kolay değil sanırım biraz daha katlanacağız :))

Sonra ararız ama bu günleti :)

Oto koltuğunu napıcan kız?

Bebisi eve gotururken ana kucagi ile koyciiz arabaya canmm

MADDE 74
Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir. (Ek cümle: 13/2/2011-6111/76 md.) Kadın işçinin erken doğum yapması halinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.

Canm is kanunu madde 74 direk aciklayici. Eger ozeldeysen yani... 32. Hafta bittiginde ancak dr raporu ile calisabilirsin, 37 bittiginde ise dr izin dahi veremez ayrilmak zorundasin isten.. Ve madde sonunda direk dogumdan once kullanilamayan surelerin dogum sonuna eklenecegi de belirtiliyor eskiden yaniyordu canm ama torba yasa ile degisti

evet cnm sıkıntı yok dedıgın gıbı kalan gunler aynen aktarılıyor..

peki benim 24 ağustos doğum tarihim yani 40 haftamı doldurduğum zaman. fakat benim sezeryen olacak ve doktorun soylediğine göre doğum tarihim 14 ağustos oluyor. ben 38. haftada doğum yapacağım kısmetse. o zaman izinlerimi asıl doğum tarihi olan 40. haftaya göre mi yoksa zaten 38. haftada doğacak diye ona göre mi alacağım.

Süpper o zaman,iyi olmuş,bize denk geldi.

evet cnm sıkıntı yok dedıgın gıbı kalan gunler aynen aktarılıyor..
İyi bari,sen 37 e kadar çalışacak mısın canım?

Kanunda sezeryan icin ayri duzenleme yok canm, herkesin gebeligi 40 hafta olarak hesaplanacak kanaatindeyim..yani her turlu 32 den baslar izin.

Ozelde 6 ay canm, ama mesela bizim bankanin yonetmeligine gore belli bi mazeretolursa 1 seneye kadr.. Yani calistigin yerin yonetmeligi varsa bilemeyz ama normalde is kanununun tanidigi hak 6 ay
Gönül ister ki hiç çalışmayayım bebekomla zaman geçireyim ama Ocakta başlamayı düşünüyorum 6 ay sonra çalışayım diyorum zaten 37. haftaya kadar kısmet olursa bekleyeceğim sonrasına kullanıcam iznimi bakalım iş yeri bu duruma ne dicek

Bosver isyerini kizz.. Yasal haklarimizi sonuna kadar kullaniciiizz tabi kii

Hahah orasi oyle benm simdiden birakip bi daha gelmeyesm var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…