- 18 Ağustos 2011
- 11.087
- 6.705
- 448
@mertur Ay kızlar ben geldim, kontrolümüz çok güzel geçti,bizim tosun 1300 grcık,38 cm olmuş. Normal reglimden 4 gün geriden geliyor. Herşeyimiz çok güzeldi,sıpa bir oraya bir buraya gidip duruyor. Çok hareketli,yanakları tombiş tombiş olmuş. Bu zamana kadar eşime benzeiyordum,ama tamamen burnundan düşmüş bana benziyorÇok heyecanlıydı. Çok tatlıydı. Bir ara ağzını açıp su yuttu. Mimikleri falan çok şekerdi. Ayyy doğsada sevsek. 2 hafta kadar sonra çalışabilir raporu alıcam,o zamanda kontrole gideceğiz,özellikle tatil konusunu doktorun yanında konuştuk. Haziranın sonuna kadar ayvalık,çeşme ye kadar yolu var dedi. Gidin kafanızı dinleyin dedi. Eşimi ikna edebilirsem,okullar kapanmadanki hafta bir yerlere gidelim diyoruz. Etrafımızda da yazlığı olan falan akrabaalr yok,öyle olsa onlara giderdim. Olsun bir yerlere gidesim var benim yinede. Şimdilik bizden haberler bu kadar.
@eylulmasal canım geçmiş olsun,sıpa seni bayağı korkutmuş,doktora bunu sordum,bazı dönemler daha çok hareketli,bazı dönemlerde daha çok uykulu geçirirler,küçük hareketleri olursa sıkıntı değil dedi. Çocuğun uykuya ihtiyacı var yani dedi. :) Sıkma kendini.
Herkesi çok öptük.
Kızlarr aklıma önemli bir konu geldi ; bebek beslenmesi, bakımı ve gelişimi adına hangi kitapları aldınız veya almayı düşünüyorsunuz?
Kizlar ya demin sirtimdan kasiklarima kadar bir agri girdi benim oglanda acaip hareketliydi karnimda icimide bir korku kapladi birden bu neydi simdi ya dedim dogurucam mi nolcak yalanci sancilar filan olabilir mi ? Of cok korktum ilk kez girince. Ben cantayi temmuza birakiyordum da bende yikayip cantami hazirliyim yavastan sanki
Aman Haaa gözünü seveyim o hareketleri şimdi yapma o çömelme hareketini yaparak açılmamı başlatmıştım ben onu son hafta Bebek artık sana işaret verince yaparsın :) ben sırf açılma olsun diye evi misssss gibi yapmıştım bir taşta iki kuş gem ev pırıl pırıl oldu hem oğluş geldi :)Kizlar hiziniza yetisilmiyor masallah baya birikmis sayfalar...oglumun pesinde kosmmaktan pek biseye firsat bulamiyorum. Bende dün gördüm kizimii ilk kez yüzünü bu kadar net gördük tombik tombik yanaklari vardi minicik de cenesi.yüzünü görünce bambaska hissetmeye basladim ya oğlum kadar sevebilcek miyim acaba diye endiseleniyodum ama ona da aşık oldum 1300gram 39 cm olmuş biraZ minyon olacak sanirim. Ama makat gelişti ters duruyodu yani. Doner mi acaba
Doktor bekleriz donmesini dedi ama ya donmezse ,Bakalim normal dogum nasip olacak mi bize.
Bu arada hamile kadina hareket etme diyen doktorlari da anlayamiyorum hareket berekettir yahu hele son zamanlarda bol yürüyüş merdiven inip cikma hareketli yasam dogumu cok kolaylaştırıyor. Hatta comelerek yer silmeyi hali silmeyi cok öneriyolar kimisi temizliigin yarisinda dogurup gelmisbende bayramdan sonra sıkı bi temizlik yapmayi planliyorum bakalim bende de ise yarayacak mii
Oyy masallah subhanallah ya duydukca gordukce boyle dogurasim geliyor suraciktaKizlar hiziniza yetisilmiyor masallah baya birikmis sayfalar...oglumun pesinde kosmmaktan pek biseye firsat bulamiyorum. Bende dün gördüm kizimii ilk kez yüzünü bu kadar net gördük tombik tombik yanaklari vardi minicik de cenesi.yüzünü görünce bambaska hissetmeye basladim ya oğlum kadar sevebilcek miyim acaba diye endiseleniyodum ama ona da aşık oldum 1300gram 39 cm olmuş biraZ minyon olacak sanirim. Ama makat gelişti ters duruyodu yani. Doner mi acaba
Doktor bekleriz donmesini dedi ama ya donmezse ,Bakalim normal dogum nasip olacak mi bize.
Bu arada hamile kadina hareket etme diyen doktorlari da anlayamiyorum hareket berekettir yahu hele son zamanlarda bol yürüyüş merdiven inip cikma hareketli yasam dogumu cok kolaylaştırıyor. Hatta comelerek yer silmeyi hali silmeyi cok öneriyolar kimisi temizliigin yarisinda dogurup gelmisbende bayramdan sonra sıkı bi temizlik yapmayi planliyorum bakalim bende de ise yarayacak mii
Ay yok dediğin gibi ben sadece bir saatliğine gezintiye yolladım zaten o sırada dikişim atılıyordu :) aldı gitti oğlumuzu koridordan duydum daha dakika bir gol bir oğlum hemşirelerle oynaşmaya başlamıştı:) ahhhh ne gündü be hikayeler dinledim harbi ilk doğurduğunda bazı kadınlar bir müddet bunu yaşıyabiliyormuşKiz utanilcak birsey yok herkeste oluyormus. Benim is arkadasim dogurdu ayni gun hastaneye gittik cocuga bir bakisi vardi pislige bakar gibi bu ne ya gene mi emicek biktim bilmem ne alin sunu kucagimdan filan diyordu. Sen gene gezintiye cikartmissin
İnşallah ya ben yine öyle çok umutlanmadan gidicem ne olur ne olmaz sonra göremeyince çocuk gibi oturup ağlıyorum :)Bu kontrollerimizde gosterir insalalh ya :))
Maşallh tontişine,bende bugün göründüm kontrole,aynı olmuş seninle bebişlerimiz. Sıkıntı yapma döner bence,dönmessede dönmesin nolcak sanki. Rahati iyi ya olsun. Biz hareketimizi bol tutup,suyumuzu içelim yeter.
hahahahh yok kız patlatmaz ooo,bayağ koruyucu bir kalkanı var onun. Onun o tekmelerine kurban olsun annesi. Tabi atıyor atmaz mı, yatak sallanıyor o tekme attıkça.,benim birde regl günümden 4 gün geride hali bu, bugün ultrason değeri 29+2 göründü mesela,29+6 regl günüm. Sende değer ne çıktı pekiEvet simdi okudum mesajini apayni olmusuz gunlerimiz bile aynidonerler inşallah hayirlisi olsun dogru söylüyorsun. Seninde aniden asagidan firlayacak gibi tekme atiyomu cimcimen yerimden firliyorum bazen diyorum bu boyle yapmaya devam ederse keseyi falan delecek yakinda
ne benim ailem ne de eliminki İstanbul'da değil bizi buraya bağlayan bişey yok aslında benim ablam var İstanbul'da ama o bir uçta ben diğer uçta ayda bir zor görüşüyoruzCok az kalmis canim yavastan hallet bence sonra iki ayagin bi papuca girmesin
Ah canim bazen banada geliyolarda gecici sonra kendime geliyorumesimle bize yasak degil ama esim de bende korktugumuzdan cok sik olmuyor eskisi gibi bence sende yasak koyma dogumdan sonra duvarlari tirmalarlar yoksa lohusalik bitene kadar
Darisi basimiza olsunartik bizde yavas yavas baslariz gunlerimiz yakin oldugu icin
Balim bende evlendigim zaman kurtulayim diye geldim ankaraya istanbuldan ayrilmak aileden ayrilmak daha cazip geldi ama olmuyor en ufak birseyinde tek basina kalmak o kadar zoruna gidiyor ki aha tasinmayi dusunuyoruz kimsemiz yok cocuk dogucak kimsemiz yok ne kadar zor ailesiz. Ailenden ayrilma iyiliklerini gorursun her zaman
Gece varya dalana kadar ayaklarimi yikamaktan yoruluyorum serinletiyor ayaklarimi buz gibi su valla onu yapmas hic uyuyamam
Ben aliyorum canim tuyle killa hic aram yoktur cunku ciktigi ilk andan beri aliyorum cogalirsa cogalsin dokulmesini bekleyemem doktordan bile utaniyorum sonucta ben
Bende kaynana yok balim. Annede istanbulda 40ini cikarmaya bile zorla geliyor cunku kizinin evide olsa alisik degil baska yerde kalmaya huyu kotukara kara geldiginde nasil dayancak diye dusunuyorum mecbur benim calisabilmem icin krese vermem lazim 1 yasindan sonra bakalim. Ayrilabilicegimi dusunemiyorum ama keske sen kadar sansli olabilseydim
Canim bir dahakine gobisini azcik salla doktorlarin yaptigi gibi hemen tepki veriyorben oynamayinca gobegimi salliyorum elimle rahatsiz oluyor hemen tepki veriyor uzulme birkere benimde basima geldi oturdum agladim sonra tekmeledi kiyamadi annesinin aglamasina yavrum
Aynen hayatim geldi gecti. Ama bir titretti gecerken korkudan bu sayede hazir olmadigimi bir kez daha anladimCanm bi kere girip cikan bi agridir muhtemelen soeun yoktur merak etme her seye telas ediyoruz da normal olarakk bilmesimizden isteeeDuzenli sanci yanda kanama durumu endise edilecek olan.. Ama yine de canta hazirlayabilirsn tabi bu hepimiz icn gecerlii..
Tabi ederim canim :))Amaniiin seninki hiç güzel değilmişhiç tadını çıkaramadın. Ben doğumdan sonra Bi 10 gün kadar Bebek bezi kullandım sayılır afedersin çok fena oldum. Normalde hiç öyle sular seller olmazdım. Dr konuştum sıkıntı yok dedi. Normal doğum yapan kiminle konuşsam aynısını söyledi gerçi... 40tan sonra bi daha taaaa 5 ay sonra karşılaştık
Ben Bi incelemeye alayım orayısiparişin gelince beni haberdar eder misin?
Bizim arkadasin kardesi hasteneye yetisememiz yarım saatlik yolda arabada doğurmuş oyle sancı falanda cok cekmedim çok kolaydı doğumum diyordu :)))Aynen hayatim geldi gecti. Ama bir titretti gecerken korkudan bu sayede hazir olmadigimi bir kez daha anladimsuan bile dogurasim varda nasil olcek korkuyorum hayalimde ki dogum suyum gelsin cocugun kafasi ciksin doktora yetisim agrisiz sizisiz kesiksiz hop cekip cikartip kucagima versinler oyle olmuyormu ki bikerede boylesiyle karsilasalim
Aynen hayatim kendini pisman hissetme o nasil bir psikolojiyse artik yani seninmis gibi gelmiyormus heralde. Yasamadigim icin duyduklarim ve gorduklerim adina konusuyorum. Sonra zaten icin kayniyor o anlik birsey. Gerci birkac ay surenleride duydum da bilmiyorum yaniAy yok dediğin gibi ben sadece bir saatliğine gezintiye yolladım zaten o sırada dikişim atılıyordu :) aldı gitti oğlumuzu koridordan duydum daha dakika bir gol bir oğlum hemşirelerle oynaşmaya başlamıştı:) ahhhh ne gündü be hikayeler dinledim harbi ilk doğurduğunda bazı kadınlar bir müddet bunu yaşıyabiliyormuş
Randevu saatimi farkli saate aldim ki belki oynar diye bu sefer. Aynen ya umutla gidiyorum ama beyfendi sırtını dönüyor hiç oralı bile olmuyor kalkıyorum karnimi sarsiyor doktor nafile. Ne zaman kontrolun senin :)İnşallah ya ben yine öyle çok umutlanmadan gidicem ne olur ne olmaz sonra göremeyince çocuk gibi oturup ağlıyorum :)
Aaa o zaman toparlanda git balim ne isin var istanbulda kac kurtar kendinine benim ailem ne de eliminki İstanbul'da değil bizi buraya bağlayan bişey yok aslında benim ablam var İstanbul'da ama o bir uçta ben diğer uçta ayda bir zor görüşüyoruz
Aman Haaa gözünü seveyim o hareketleri şimdi yapma o çömelme hareketini yaparak açılmamı başlatmıştım ben onu son hafta Bebek artık sana işaret verince yaparsın :) ben sırf açılma olsun diye evi misssss gibi yapmıştım bir taşta iki kuş gem ev pırıl pırıl oldu hem oğluş geldi :)
Ne özendim size şimdi maşşallah yüzünü görmüşsün darısı başımıza artık :) hayırlısıyla tamamla günlerini arkadaşım bu arada bebeğin minyon değil ki gayet normal ..dönmeye gelince hala dönme imkanı var ama dönmese de bu normal doğuma engel değil aslında çok yakın Zaman'da bile bu şekilde doğuran tanıdıklarım oldu ..sen hiç bunları düşünme artık son haftaya girince doktorunla bir güzel karar veriirsin
Yok benim ilk bir saat oldu sadece dedim ya o sırada doğurur doğurmaz bir tuhaf geldi gani bebişler ilk doğduklarında biraz mor gibi oluyorlar ya birde kıllı doğuyorlar ondan gözüme çok farklı geldi sora sabahı hemşire geldi bebeği yıkayacaksın Dedi kalktım yıkadım kız o gözüme çirkin gelen siyah gelen Bebek meğer kar beyaz sarışın bir Bebek artık Nasıl bir psikolojiye girmişsem :)o gün bugündür yüreğimin taaaaaaa içine koymuşum biricik yavrumu hep diyorum affet oğlum ananı:) babasıda diyor affetme oğlum ben seni her halinle sevdim anan bir saatte olsa yolladı seni diye :) nifak sokuyor aramıza :)Aynen hayatim kendini pisman hissetme o nasil bir psikolojiyse artik yani seninmis gibi gelmiyormus heralde. Yasamadigim icin duyduklarim ve gorduklerim adina konusuyorum. Sonra zaten icin kayniyor o anlik birsey. Gerci birkac ay surenleride duydum da bilmiyorum yani
Ay ne güzelBizim arkadasin kardesi hasteneye yetisememiz yarım saatlik yolda arabada doğurmuş oyle sancı falanda cok cekmedim çok kolaydı doğumum diyordu :)))
Ayyy hayalimde ki dogum bu isteeee banada boylesi olsa bi 10 tane dogururum o cesaretleBizim arkadasin kardesi hasteneye yetisememiz yarım saatlik yolda arabada doğurmuş oyle sancı falanda cok cekmedim çok kolaydı doğumum diyordu :)))
Eğer kısmette normal doğum olursa burda beraber hazırlık yaparız Can'ım :)Ayy yok yok simdi yapmam zaten o kadar asagida ki inanamazsin sonra dünyaya ters gelmeye kalkar mazallah
Ne güzel olmus dogumun ya tam hayalimdeki gibi iştee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?