Ben tuzlu kaynar suya batirip cikartiyorum buz dolabi posetlerine koyup atiyorum buzluğa salamurayla ugrasamamAkşam pazarı ya ondan ucuzdu heralde :))
Benim yaprağı da kvalidem salamura yapıyor 5 kiloluk bidonlara bir kış anca bitiriyoruz 5 kiloyu
Vişne çıkmamıştı daha görmedim pazarda, çilek için de erken gitmek gerekiyor sanırım pazara hep çürük çarık kalmıştı.
AyYy ne sevindim bende 2 dondurmadan aşağı yemiyorum.sonrada pisboğaz mıyım acaba diyodum.tek olmadığımı bilmek iyi geldiBenide 2 dondurmadan aşağısı kesmiyor kiz ne bogaz varmis hamileligi beklemisiz sanki yillarin acligi gibi
Canım ben böreği paçanga böreği gibi yapıyorum sigara böreğinden daha kalın dikdörtgen şekilde. Tepsi böreği yapmoyorum niyeyse :) bazen pişirip koyuyorum bazen pişirmeden iki türlüsü de güzel oluyor. Pişmiş koyunca daha kolay oluyor tabi ama pişmedrn koyup çözdürmeye vaktin olursa da sanki daha bir kabarık oluyor yeni yapmışsın gibi.Ben tuzlu kaynar suya batirip cikartiyorum buz dolabi posetlerine koyup atiyorum buzluğa salamurayla ugrasamamsey bu keki boregi her cesit yapip pisirip oylemi buzluga atiyorsunuz kek icin degilde borek icin soruyorum her cesit tepsi boregi yapip pisirip sogunca dolaba koyuluyor isitincada ayni eski tadi oluyor oylemi
Anladim bebegim cok merci bilgilendirme icinCanım ben böreği paçanga böreği gibi yapıyorum sigara böreğinden daha kalın dikdörtgen şekilde. Tepsi böreği yapmoyorum niyeyse :) bazen pişirip koyuyorum bazen pişirmeden iki türlüsü de güzel oluyor. Pişmiş koyunca daha kolay oluyor tabi ama pişmedrn koyup çözdürmeye vaktin olursa da sanki daha bir kabarık oluyor yeni yapmışsın gibi.
Kız benim de kimsem yok burda canımız istediğinde az az çıkartıp yiyoruz güzel oluyor. Sanki çalışan hatun muşum gibi dolduruyorum dolabımı her seneCanim ya ben oyle seylerden cok usenirimcok da misafirim olmuyor burda. Genelde ben gidiyorum. Buyuk dondurucum da yok buzdolabinki ancak onlara yetiyor. Ben borek kek yapmiyorum da kocam kilo aliyor yapsam ne hale gelir belkide:)
Tsk ederim cnm mutlaka denicem çok merak ettim ama benim Buzluk ufak hiç bişey koyamıyorum doğru düzgün dondurucu Şart galibaAynısı oluyor hatta daha tatlı bile geliyor. Ne kap batirmissin ne firin ve canın istediğinde elin altında yada catkapi bir süpriz olursa hazırlığın oluyor. Sadece önceden karar verip vakitlice dışarı çıkarman gerek. Borek te aynısı geçerli değil. Cikarir çıkarmaz ben tost makinasına koyuyorum. Daha çıtır ve harika oluyor. Mikrodalgaya yada normal fırına göre ben daha çok seviyorum hem daha pratik
Bu yaz boş durmuyoruz o vakit çocuk varken uğraşmayalım diye Börek çörek kek meyve et sos ne varsa dolduruyoruz buzlukları kızları yaparken neyi nasıl yapıp atıyosunuz Buzluğa Yazında bizede fikir olsun ben sebzede hiç atmadım öğrenim bunları ben hep mevsiminde tüketmekten yanaydım bide işte Buzluğa bi kaç Parça koyuyorum doluyo anlasılan dondurucu Alınacak :)Yok yaa kokmuyor. Kokan dolabın varsa hersey kokuyor zaten o zaman
Bencede Börek pişirilmedende atılabilir ben bi kaç paket yufka Alıp sarim hazır iş görebiliyoken ben hamur işi Yaparım artık nam saldım niye diye sorun :) hep fazla yapıp Buzluğa atılabileceğini düşünemediğimden dağıtıyorum Ohhh millette yiyo afiyetle herkes bilir yaptığımı o Yüzden :)Canım ben böreği paçanga böreği gibi yapıyorum sigara böreğinden daha kalın dikdörtgen şekilde. Tepsi böreği yapmoyorum niyeyse :) bazen pişirip koyuyorum bazen pişirmeden iki türlüsü de güzel oluyor. Pişmiş koyunca daha kolay oluyor tabi ama pişmedrn koyup çözdürmeye vaktin olursa da sanki daha bir kabarık oluyor yeni yapmışsın gibi.
Daha erken değil mi barbunya için falan..ben bayramdan sonra yapcam inş..Pazardan kişliklarimi alcam ptesi gunu bende. Barbunya, fasulye, az daha yaprak alayim. Bol bol dolabima atiyim. Bezelye de atiyim birazcik. Sizler hazirlik yapmiyormusunuz kis icin kizlar ???
Bu yaz boş durmuyoruz o vakit çocuk varken uğraşmayalım diye Börek çörek kek meyve et sos ne varsa dolduruyoruz buzlukları kızları yaparken neyi nasıl yapıp atıyosunuz Buzluğa Yazında bizede fikir olsun ben sebzede hiç atmadım öğrenim bunları ben hep mevsiminde tüketmekten yanaydım bide işte Buzluğa bi kaç Parça koyuyorum doluyo anlasılan dondurucu Alınacak :)
Bencede Börek pişirilmedende atılabilir ben bi kaç paket yufka Alıp sarim hazır iş görebiliyoken ben hamur işi Yaparım artık nam saldım niye diye sorun :) hep fazla yapıp Buzluğa atılabileceğini düşünemediğimden dağıtıyorum Ohhh millette yiyo afiyetle herkes bilir yaptığımı o Yüzden :)
İnşallah olur da ekstra seylere gerek kalmaz kuzum..özellikle dereotu çok süt yapıyor..soğan bulgur incir..ben de hiç sevmem bitki çaylarını ama süt olsun diye öyle bir içiyorsun ki...insanın yavrusu için katlanamayacağı şey yok canımİnşallah bol bol olur da güzel güzel besleriz kuzularımızı, yeşillik te çok süt yapıyor diyorlar doğru mu, ben söylediğin çayları hiç içmedim kokusundan bile tiksiniyorum onların hatta
İnanmaz mıyım arkadaşım tabi ki inanırım..ama her hamileliğimde bir umut çoook sütüm olsun die dua ediyorum..inş hepimizin çooooook bol olsun sütü :))İnanırmısın bilmiyorum ama saydığın herşey o günden beri dolabımda duruyor ...inşallah bu sefer hiç bir sorun çıkmaz bol bol süt olur bebişlere
Canım pestoyu nasıl yapıyorsun?Soyulmuş hazır paketli enginar alır koyarım hep . Ayrıca fesleğen Pesto her daim vardır. Sos olarakta iki yıl önce bildiğin domates biber sos gibı pişirip koymuştum o çok rahat olmuştu , cok pratik. Sonraki yıl domatesi biberi ayrı ayrı doğrayıp paketledim. Bir iki paket taze fasulye borulce fln koyuyorum. Salata olarakta çok severim. Aklıma gelenler bunlar
Canım pestoyu nasıl yapıyorsun?
Ellerine saglık arkadaşım,tesekkürler tarif için..Bir demet fesleğen yıka ayıkla sonra robota güzel sert bir peynir 300 gr kadar ben sepet peynir tercih ediyorum . Sarımsak 10 diş fln , tariflerde genelde cam fıstığı deniyor ama ben ceviz kullanıyorum bir su bardağı kadar iç ceviz ve çook bol kaliteli zeytinyağ. Hepsini robotta çek . Cam kavanoza koyuyorum.makarnalarda enfes oluyor. Kıymalı domates biber sos yapıp ondan pizza yapıyorum o kıymalı sosa fln hep kullanıyorum. Buzluklartan çıkarıp iki bıçak durtunce hemen parça parça kopuyor. Ondan sonra bulgur yapıyorum sebzeli ona koyduğum oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?