2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Ben tuzlu kaynar suya batirip cikartiyorum buz dolabi posetlerine koyup atiyorum buzluğa salamurayla ugrasamam sey bu keki boregi her cesit yapip pisirip oylemi buzluga atiyorsunuz kek icin degilde borek icin soruyorum her cesit tepsi boregi yapip pisirip sogunca dolaba koyuluyor isitincada ayni eski tadi oluyor oylemi

Canım ben böreği paçanga böreği gibi yapıyorum sigara böreğinden daha kalın dikdörtgen şekilde. Tepsi böreği yapmoyorum niyeyse :) bazen pişirip koyuyorum bazen pişirmeden iki türlüsü de güzel oluyor. Pişmiş koyunca daha kolay oluyor tabi ama pişmedrn koyup çözdürmeye vaktin olursa da sanki daha bir kabarık oluyor yeni yapmışsın gibi.

Anladim bebegim cok merci bilgilendirme icin

Canim ya ben oyle seylerden cok usenirim cok da misafirim olmuyor burda. Genelde ben gidiyorum. Buyuk dondurucum da yok buzdolabinki ancak onlara yetiyor. Ben borek kek yapmiyorum da kocam kilo aliyor yapsam ne hale gelir belkide:)
Kız benim de kimsem yok burda canımız istediğinde az az çıkartıp yiyoruz güzel oluyor. Sanki çalışan hatun muşum gibi dolduruyorum dolabımı her sene

Bizim de yok büyük dondurucumuz ama almayı düşünüyoruz, köyden gerken çok getiriyorlar herşeyi Ziyan olup gidiyor yazık

Tsk ederim cnm mutlaka denicem çok merak ettim ama benim Buzluk ufak hiç bişey koyamıyorum doğru düzgün dondurucu Şart galiba

Yok yaa kokmuyor. Kokan dolabın varsa hersey kokuyor zaten o zaman
Bu yaz boş durmuyoruz o vakit çocuk varken uğraşmayalım diye Börek çörek kek meyve et sos ne varsa dolduruyoruz buzlukları kızları yaparken neyi nasıl yapıp atıyosunuz Buzluğa Yazında bizede fikir olsun ben sebzede hiç atmadım öğrenim bunları ben hep mevsiminde tüketmekten yanaydım bide işte Buzluğa bi kaç Parça koyuyorum doluyo anlasılan dondurucu Alınacak :)

Bencede Börek pişirilmedende atılabilir ben bi kaç paket yufka Alıp sarim hazır iş görebiliyoken ben hamur işi Yaparım artık nam saldım niye diye sorun :) hep fazla yapıp Buzluğa atılabileceğini düşünemediğimden dağıtıyorum Ohhh millette yiyo afiyetle herkes bilir yaptığımı o Yüzden :)

Soyulmuş hazır paketli enginar alır koyarım hep . Ayrıca fesleğen Pesto her daim vardır. Sos olarakta iki yıl önce bildiğin domates biber sos gibı pişirip koymuştum o çok rahat olmuştu , cok pratik. Sonraki yıl domatesi biberi ayrı ayrı doğrayıp paketledim. Bir iki paket taze fasulye borulce fln koyuyorum. Salata olarakta çok severim. Aklıma gelenler bunlar

Pişirip te atsanda pismemisten bi farkı olmuyor maksat zaten en işini kolaylaştıran olması. Ben her çeşit börek atıyorum. Hepsi ayrı güzel her zamanda pişmiş atarım.

İnşallah bol bol olur da güzel güzel besleriz kuzularımızı, yeşillik te çok süt yapıyor diyorlar doğru mu, ben söylediğin çayları hiç içmedim kokusundan bile tiksiniyorum onların hatta
İnşallah olur da ekstra seylere gerek kalmaz kuzum..özellikle dereotu çok süt yapıyor..soğan bulgur incir..ben de hiç sevmem bitki çaylarını ama süt olsun diye öyle bir içiyorsun ki...insanın yavrusu için katlanamayacağı şey yok canım

İnanırmısın bilmiyorum ama saydığın herşey o günden beri dolabımda duruyor ...inşallah bu sefer hiç bir sorun çıkmaz bol bol süt olur bebişlere
İnanmaz mıyım arkadaşım tabi ki inanırım..ama her hamileliğimde bir umut çoook sütüm olsun die dua ediyorum..inş hepimizin çooooook bol olsun sütü :))

Canım pestoyu nasıl yapıyorsun?

Canım pestoyu nasıl yapıyorsun?

Bir demet fesleğen yıka ayıkla sonra robota güzel sert bir peynir 300 gr kadar ben sepet peynir tercih ediyorum . Sarımsak 10 diş fln , tariflerde genelde cam fıstığı deniyor ama ben ceviz kullanıyorum bir su bardağı kadar iç ceviz ve çook bol kaliteli zeytinyağ. Hepsini robotta çek . Cam kavanoza koyuyorum.makarnalarda enfes oluyor. Kıymalı domates biber sos yapıp ondan pizza yapıyorum o kıymalı sosa fln hep kullanıyorum. Buzluklartan çıkarıp iki bıçak durtunce hemen parça parça kopuyor. Ondan sonra bulgur yapıyorum sebzeli ona koyduğum oluyor

Ellerine saglık arkadaşım,tesekkürler tarif için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…