- 1 Aralık 2015
- 469
- 900
- 53
Benim eşim de kırmadan sürekli hatırlatır bana..Yoksa ben o kıyafetim olmuyo bu olmuyo diye mutsuz olup, onun suçu yokken burnundan getiriyorum
ben ayarlayacaktım ama olmadı:) rabbim dedi ki çok plan yapma:)Artık rapordu ücretsiz izindi neyse kullanacağım bebeğim en az 5-6 aylık olana dek Allah nasip ederse. Sözde çalışan anneyi devlet hak tanıyor sonrada o hakka 50 tane şart koyuyor ben onu anlamıyorum. Doğum öncesi izinimi sonrasına aktarabilmem için fiilen çalışmam gerekiyormuş. Yaz tatiline geldiği için boşa gidiyor o haftalar.
Oldu bi dahakine öyle ayarlarız. Gelde sinir olma.
Artık rapordu ücretsiz izindi neyse kullanacağım bebeğim en az 5-6 aylık olana dek Allah nasip ederse. Sözde çalışan anneyi devlet hak tanıyor sonrada o hakka 50 tane şart koyuyor ben onu anlamıyorum. Doğum öncesi izinimi sonrasına aktarabilmem için fiilen çalışmam gerekiyormuş. Yaz tatiline geldiği için boşa gidiyor o haftalar.
arkadaşım birazcık bilirsin kendi bünyeni. yani kolay verebilen ince bir yapın varsa sorun olmaz bence. hamilelikte 30 kilo alıp doğum yaptıktan 2 ay sonra dal gibi olanlar da var. insanın biraz fiziği belirliyor bunu. ben öyle olmadığım için hep dikkat ettim. hayatım boyunca da hamilelik boyunca da..Ablam da tam tersi " Ay hamilelikte almayacaksın da ne zaman alacaksın, hayatımız diyetlerle geçiyor" diyor
canım 32. haftadan öncekiler doğum izninden sayılmaz. ama 32 de sonra rapor alırsan doğum izninden düşüyorlar canım...Doğum izni almadan önce örneğin sağlık ocağından 1 hafta izin alırsak onu doğum izninden mi sayıyorlarmış?
arkadaşım birazcık bilirsin kendi bünyeni. yani kolay verebilen ince bir yapın varsa sorun olmaz bence. hamilelikte 30 kilo alıp doğum yaptıktan 2 ay sonra dal gibi olanlar da var. insanın biraz fiziği belirliyor bunu. ben öyle olmadığım için hep dikkat ettim. hayatım boyunca da hamilelik boyunca da..
canım 32. haftadan öncekiler doğum izninden sayılmaz. ama 32 de sonra rapor alırsan doğum izninden düşüyorlar canım...
merhaba kızlar, çalışabilir raporunu tam ne zaman almamız gerekiyor. Aramızda raporu alan varsa bizede yardımcı olabilir mi?
ben devlette çalışıyorum sıkıntı çıkar mı acaba bilemedim randevum saat 15:30 da. O yüzden tedirgin oldum geri dönüp yetişemeyebilirim. Memurlar 4 buçukta falan çıkıyorlar.Bence o gun birakmakta fayda var yani sabahtan dr a gidip o gun birakilmali ve devam etmeli calisilacaksa.. Benm de haftaya pazartesi sabah alip izne ayrilcam gelip raporu birakarak.. Aslnda bu daha cok isveren icn sorun olcak bi sey ama bi gunden cok da skinti cikaran olmaz sanirm..
evet canım maalesef...Ay inanmıyorum, bilmiyordum bak böyle bişiy olduğunu, ya ne kadar kötüler böyle bişiy olur mu yahu, iyi valla doğurmayalım çalışalım anca
bence de maviler pek güzel değil :) krem rengi aldım daha önce link paylaşmıştım bu takımın aynısını eminönünden 100 tlye aldım.Kızlar lohusa geceliklerini alan oldu mu hiç ? Ay bu Pembiş olanlar pek güzel de Mavi olanları hiç beğenemedim. Oğlan annelerine de Pembe giymek Yasak gibi bir şeyOğlan anneleri neler aldınız bakalım Lohusa gecelik olarakk???
Artık rapordu ücretsiz izindi neyse kullanacağım bebeğim en az 5-6 aylık olana dek Allah nasip ederse. Sözde çalışan anneyi devlet hak tanıyor sonrada o hakka 50 tane şart koyuyor ben onu anlamıyorum. Doğum öncesi izinimi sonrasına aktarabilmem için fiilen çalışmam gerekiyormuş. Yaz tatiline geldiği için boşa gidiyor o haftalar.
Evet yazmak lazım hem 3 çocuk diyorlar sonrada bebek bekleyenleri madur ediyolar. Madem bi izin vereceksin deki bebek doğduktan sonra ilk üç ay yada dört anne izinli. Ya da şöyle bi alternatifimiz olsa doğum yaptıktan itibaren ilk altı ay yarım maaş versinler ama izinli olalım. :)Öğretmen Olunca yaz tatilinden dolayı istemeden de olsa 32. Haftada izine çıkıyoruz. Mesela benim 32. Haftam tamda 4 temmuza denk geliyor. O gün izne çıkacağım oysa ki o tarh bayrama denk gelıyor. 37 ye kadar çalışıp 5haftayı doğum sonrasına aktarmak isterdim ama maalesef o hak yok bizde. Acaba bimere falan mı yazsak. sonuçta hep doğuma teşvikten bahsediliyor ama zorunlu olarak 32. Haftada izne ayrılmak da kötü
Ben hiç aktaramıyorum doğum öncesi 8 haftam tamamen yaz tatiline geliyor. Doğum sonrası ise Allah nasip ederse bebeğimi ağustos ayının 2.-3. haftası gibi alırsam doğum sonrası 8 haftamında 2 haftası boşa gidecek. Bu durumda bana kala kala 6 hafta kalıyor.Kaç hafta aktarabiliyorsunuz?
Ben de aynı durumdayım, 2 hafta aktarabiliyorum.
Geçmiş olsun. Dikkat et kendine. Havaya aldanıp üşütüyoruz. Ciddi bişey yoktur İnşallah.
canım ben mesela çok fazla sütüm olacağını düşünmüyorum. biraz genetikmiş bizde kimse 6 aydan fazla emzirmiyo 6 ayda içmedikleri çay yemedikleri ot kalmıyo hem de. ben de elimden geleni yapacağım inşallah emziririm o zaman daha çabuk kio veriyormuşsun gerçekten.Bir de emzirirken veriliyormuş , her emzirme 500 cal miydi öyle bişiydi sanki
Kızlar lohusa geceliklerini alan oldu mu hiç ? Ay bu Pembiş olanlar pek güzel de Mavi olanları hiç beğenemedim. Oğlan annelerine de Pembe giymek Yasak gibi bir şeyOğlan anneleri neler aldınız bakalım Lohusa gecelik olarakk???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?