2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kizlar hamilelikte oruc mevzusu hep bi tartisma konusu olmustur zaten.. yorumlarda gördüğüm katilmadigim bi nokta var, kesinlikli tutma! Veya kesinlikle tut! Tarzi yaklasimlar..
Burda bi baskasinin fikrine göre degil doktorunuzun fikri ve sizin dayanip dayanamayacaginiz ölçü kabul edilir. Doktor da dini hassasiyeti olan bir doktor olmali bu konuda. Çünkü kusura bakmasin kimse ama oruç düşmanı doktorlarimiz kendisi zaten tutmuyor sacma buluyor vs. Ve bi gebe tutmak istiyorum dediginde azarliyor. Bu doktorun izni ölçü olamaz tabiki..
Hamile kadin bebeginin ve kendisinin hayatindan endişe duyuyorsa tutmaz sonra kaza eder. Yok eger dayanabiliyorsa bebeginde bi problem olusmuyosa tutmak istiyosa tutsun.. ama istirahat ederek, iftar ve sahur arasini cok iyi beslenerek gecirerek tutulabilir. Tutanlara da baski yapmaya kötü anneymis gibi davranmaya hic gerek yok diye düşünüyorum. tutana da tutmayana da "saygı" diyorum.

eevt canım.. sabahtan akşama kadar masa başında oturduğumdan kızımda tosun gibi oldu bende 12 kilo aldım.. havasızlık, hareketsizlik ve stress etkiliyormuş kordon durumunu.. o yüzden dikkat etmemizde fayda var

Benm de 13 kilo oldu canm aldm bayaa bii.. Ama yuruyus de yapiyorm aslnda, ona ragmen aldm, cunku normalde benm de masa basi isim cok oluyor ama dikkat etmek lazm demekkii Allah korusun bebeklerimizi

Kizlar hastane icn bu kokulu sabunlardan yaptircam dagitmak icn de bebk arabasi seklinde sepet alicam, bi de cikolata gibi bi sey, baska bi sey dusunmuyorm ben acikcasi sonrasinda mevlut falan yaparsam insallah orda biraz cicili seyler yaparm... Hastaneye cok gelen olmaz zaten bizim, zaten de cok istemem acikcasi rahat etmeliyz kziimla orda onemli olan buu bencee

Eklentiler

• image.webp
    5,8 KB · Görüntüleme: 71
  • image.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 60
Hareketlerini takip ediyorum, yavaşlarsa hemen bozucam zaten.
Maşallah bugün de pek hareketli.
Zaten sürekli tutmam iyi hissetsem bile, ama arada arada bir gün tutabilirim gibi geldi.
Hâla çelişkideyim.

Ben bulantıdan korkuyordum, Allah'a şükür hafif hafif atlatıyorum bulantıyı.
Bugünü tamamlarım gibi, ama 9a yirmi kala iftar
Bebek iyi bence, yani hareketlerden anlaşılırsa iyi.
Yavaşlama hissetsem hemen bozucam.
Bakalım ya, tahminimden çok iyiyim.
Ama ne kadar iyi olursam olayım en az 2 gün ara vericem zaten.
Belki de hiç tutmam başka.

Kışın da ek gıdaya geçmeden tutabilir miyiz, önceden de var borçlar çok birikiyor

Son düzenleme:
benim arkadaşımın ablası doğuma yakın grip olmuştu bebekte gripli doğdu. anne karnında kilo da vermişti. o söylemişti
Demek istediğini simdi anladım :) ablana ve bebeğine geçmiş olsun buradaki tüm hastalara da acil şifalar

Benim sizlere başka bir sorum var. Tam doktor ve hastanemde karar verdim derken geçen hafta gitmekte karar verdiğim hastaneden doğum yapan bir annemiz maalesef kotu şeyler yaşamış. Doğumdan sonrası için çok ilgi ve alakasız davranılmış ve çocuk için orada bulunan doktor hiçbirşey bilmiyormuş. Falan filan vs.yani ben yine hastane doktor arıyorum alibeyköyde oturuyorum. Var mi bileniniz gideniniz

Canim ben devlette ozel oda tutup dogurcagim icin bide ankaradan yanima gelecek kimse olmadigi icin hastaneye birsey dusunmuyorum. Simdi bende mevlut icin altarnatif suslu puslu cicili baby shower tarzi konseptlere bakiyordum :) hem magnet dagiticam hem cikolata hemde yiyecekler icecekler vs vs. Tesbih dusunmustum mavi bulamadim filan yani kafamda cok buyutuyorum mevlutu olacaksa guzel olsun istiyorum
Canim benimde sen gibi borclarim var birikiyor iste.. ama sirf anne sutuyle oruc tutmayalim en azindan azalsa bile ek gida aldiklari takdirde cok etkilemez bebislerimizi. Kendini cok sikma 1 saatte kalsa kotu hissedersen hemen boz balim zaten niyetlenmemissindir. Tutma yada ara ara tut. Ben tutmayacagim hic

74 kiloydum bebeğimi öğrendiğimde. Şimdi 76 civarıyım. Ama kusmaktan 7 kiloya yakın verdim 21. Haftadan itibaren geri aldım. 9 kilo aldım diyebiliriz sanırım 80 le gider miyim doguma ne dersiniz zor gibi ama

bende tutuyorum kızlar:)hamd olsun çok iyiyim şimdilik

Canım kimse tutmak isteyene kötü anne muamelesi yapmıyor zaten burada. Kendi fikirlerimiz ile tavsiyelerde bulunuyoruz burada. Ki anne adayı eğer tavsiye almak istemese buraya yazmaz zaten diye düşünüyorum.

Canım kimse tutmak isteyene kötü anne muamelesi yapmıyor zaten burada. Kendi fikirlerimiz ile tavsiyelerde bulunuyoruz burada. Ki anne adayı eğer tavsiye almak istemese buraya yazmaz zaten diye düşünüyorum.
Sadece burasi icin degil genel olarak yazdim sitede cok tartışma olmus ona binaen
Tavsiye vermeyin demedim ki canim tavsiyeyse benim yazdiklarimda tavsiye o zaman. Demek istedigim bi baskasina tutayim mi diye sormak yerine doktorunuza ve kendi bunyenize gore karar vermeniz gerektiği

hıc bır doktor 8 aylık hamıle bır kadına bence sorun olmaz oruc tutabılırsın demez dıyemez kesın olarak dememelıdır. bu kesın bır yargı. fıkır dusunce tarz meselesı degıl ayrıca neye gore dındar olup olmadıgını ölçüceksin doktorun haddımıze mı? saglık ıcın sart olan bır durum bu dusunsene haftalık günlük alınması gereken kalorı mıktarı bellı bebegın alması gereken kılo bellı, su oranı onemı bellı, sıcaklar bastırmıs, ödem artmış, mıde yanmaları, kabızlıklar, kramplar, kasılmalar... zaten doktor bıle olsa bır sıkıntı olusmayacagını ongoremez. orasını allah bılır. zaten farz degılken bence tutabılırım deyıp tutmak sahsı bencıllıktır. sunu da hıc anlamıyorum sorun olusmazsa, yok denesem... bı saat gecıkse yemek bebegın sekerı dusuyor hareket etmıyorken dakıka basına doktora gorunemeyecegımıze gore bı hafta denedım dıceksın hadı sahanesın gorunuste vıcdanında "rahat" bı hafta snr doktor hıc kılo almamıs gerıden gelıyor derse ne dıyeceksın. yada almıs ama az almıs dedı devam ettınız sonrakı randevuya olmayan oldu zarar gordü en ıyı ıhtımalle dusuk kılolu bebegınız oldu gelişme geriliği oldu erken doğum oldu nasıl o vıcdan "rahat" olabılır kı! bence tartısmak bıle sacma. hamıleyken hele de bukdr uzun saat olması sıcak olması 8. aya dayanmış olmamız tamamıyle "ımkansız" kılıyor bunu.

Aynen canm ben de mevlutte baby shower icin satilan takimlardan cicilerden dusunuyorm insallah, ama hastaneye de yakin arkadas seviyesi gelecek yabi benm icn degerli kisiler o yuzden bunu dusundm ben de zaten 40 tane falan yaptircam

Internette faln da bulursn arastir bi canm mavi de muhakkak vardirr..

Anladim canim bu yazdiklarinin hepsinden haberdarim cunku bu ramazana denk gelen ikinci gebeligim. Oyle insanlarla karsilasiyosunuz oylefarkli tepkiler geliyo ki bu konu oldukca karmasik bi hal aliyo. Biri diyo ben doguma gidene kadar tuttum hic sorun olmadi biri diyo sakin tutma ben dayanamadim vs. Öyleyse kesin konusmak yanlis oluyo. Bir alime sordugunuzdada size tut veya tutma demez. Dindar bi doktorun izni gerekli diyebilir. Anlatabiliyo muyum bilmiyom

Ama işte kim o dindar doktor? Nereden bilebilirsin kalbinin taa içini. Kaldı ki gerçekten kalbinin içini gördük ve dr dindar, risk olup olmayacağını nasıl anlayacak o doktor. Canım doktorlar din e göre değil tıbbi gerçeklere göre bilgi verirler insana. Risk olma olasılığı var ise var ; yok ise yok derler. Eğer dini fetva istiyorsan hocaya gideceksin. Ama Allah korusun bir şey olduğunda ( ki inşallah olmaz Allah korusun ) hocaya hesap soramazsın gidip de. Ama doktorun yakasına yapışırsın. Ya da yapışır insanlar. Bilmiyorum ben anlatabildim mi.

Çok geçmiş olsun umarım kısa sürede atlatırsın ilaç başlaman iyi olmuş daha çabuk toparlarsın inşallah, sıcak duş bana gripte en iyi gelen şey, bir de akıntın varmış seni de rahatlatır yat dinlen bol bol

Maşallah size :)) hazırlıklar ve sen süper gözüküyorsunuz nazar değmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…