- 13 Temmuz 2011
- 2.151
- 3.451
- 248
eevt canım.. sabahtan akşama kadar masa başında oturduğumdan kızımda tosun gibi oldu bende 12 kilo aldım.. havasızlık, hareketsizlik ve stress etkiliyormuş kordon durumunu.. o yüzden dikkat etmemizde fayda var
Hareketlerini takip ediyorum, yavaşlarsa hemen bozucam zaten.kahvetelvesi tugbayhan kızlar selam.oruç tutma isteği hepimizde var Rabbim biliyor tutmak isteyenin niyetini.hele ki kazası olan bir ibadet bu,doğumdan sonra tutarsınız.kac saat ac susuz yazık bebişlere.ben şeker yüklemesinde 5 saat ac kaldım doktor ultrasonda bakmıştı çocuk büzüşmüş içerde.doktorlar önermiyor bu kadar saat vücuda yüklenmeye.biraz araştırırsanız çocukta suyun azalmasına kalpte ritim bozukluğuna,tansiyon problemlerine yol açar.bunlar ihtimal evet ama bebeklerimiz için bütün ihtimalleri göz önünde bulundurmalıyız.şuan gidin ultrasona girin bu aç vücudla başka bir seye gerek duymak bile istemezsiniz.sizi incitmeden yazmaya çalıştım ama sizin ve bebeklerinizin sağlığı için.ama cok kızdım canlarım doğumdan sonra kaza yaparız içiniz rahat etmiyorsa da ihtiyaç sahibi ailelere erzak yardımı yapabiliriz.sağlıcakla kalın
Ben bulantıdan korkuyordum, Allah'a şükür hafif hafif atlatıyorum bulantıyı.Canim hafif zorlansanda boz. Saat 3e geliyor mesela hangi sehirde oturuyorsun bilmiyorumda en asagi 8bucugu bulcak ezan ben susuzluk yuzunden bozdum yoksa benimkininde kyfi yerindeydi sonradan cok coştu ilk sabah kalktigimda durgunduda dedigim gibi oruc tutmak icin sahur yapmamistim deneme yapiyim dedim oda olmadi sende zorlama oglunuda kendinide. Esim beni gebertirdi orucu denemeye kalktim deseydim
Demek istediğini simdi anladım :) ablana ve bebeğine geçmiş olsun buradaki tüm hastalara da acil şifalarbenim arkadaşımın ablası doğuma yakın grip olmuştu bebekte gripli doğdu. anne karnında kilo da vermişti. o söylemişti
Canim ben devlette ozel oda tutup dogurcagim icin bide ankaradan yanima gelecek kimse olmadigi icin hastaneye birsey dusunmuyorum. Simdi bende mevlut icin altarnatif suslu puslu cicili baby shower tarzi konseptlere bakiyordum :) hem magnet dagiticam hem cikolata hemde yiyecekler icecekler vs vs. Tesbih dusunmustum mavi bulamadim filan yani kafamda cok buyutuyorum mevlutu olacaksa guzel olsun istiyorumKizlar hastane icn bu kokulu sabunlardan yaptircam dagitmak icn de bebk arabasi seklinde sepet alicam, bi de cikolata gibi bi sey, baska bi sey dusunmuyorm ben acikcasi sonrasinda mevlut falan yaparsam insallah orda biraz cicili seyler yaparm... Hastaneye cok gelen olmaz zaten bizim, zaten de cok istemem acikcasi rahat etmeliyz kziimla orda onemli olan buu bencee
Canim benimde sen gibi borclarim var birikiyor iste.. ama sirf anne sutuyle oruc tutmayalim en azindan azalsa bile ek gida aldiklari takdirde cok etkilemez bebislerimizi. Kendini cok sikma 1 saatte kalsa kotu hissedersen hemen boz balim zaten niyetlenmemissindir. Tutma yada ara ara tut. Ben tutmayacagim hicBen bulantıdan korkuyordum, Allah'a şükür hafif hafif atlatıyorum bulantıyı.
Bugünü tamamlarım gibi, ama 9a yirmi kala iftar
Bebek iyi bence, yani hareketlerden anlaşılırsa iyi.
Yavaşlama hissetsem hemen bozucam.
Bakalım ya, tahminimden çok iyiyim.
Ama ne kadar iyi olursam olayım en az 2 gün ara vericem zaten.
Belki de hiç tutmam başka.
Kışın da ek gıdaya geçmeden tutabilir miyiz, önceden de var borçlar çok birikiyor
bende tutuyorum kızlar:)hamd olsun çok iyiyim şimdilikBen tutuyorum bugün : )
En fazla 3 saat aç durabilen ben iyiyim şimdilik.
Ama zorlamayacağım kendimi.
Arada bir bulantı vuruyor, sürekli olursa, bebeğin hareketleri azalırsa (bu önemli), özellikle migren sinyali alırsam bozucam.
Kizlar hamilelikte oruc mevzusu hep bi tartisma konusu olmustur zaten.. yorumlarda gördüğüm katilmadigim bi nokta var, kesinlikli tutma! Veya kesinlikle tut! Tarzi yaklasimlar..
Burda bi baskasinin fikrine göre degil doktorunuzun fikri ve sizin dayanip dayanamayacaginiz ölçü kabul edilir. Doktor da dini hassasiyeti olan bir doktor olmali bu konuda. Çünkü kusura bakmasin kimse ama oruç düşmanı doktorlarimiz kendisi zaten tutmuyor sacma buluyor vs. Ve bi gebe tutmak istiyorum dediginde azarliyor. Bu doktorun izni ölçü olamaz tabiki..
Hamile kadin bebeginin ve kendisinin hayatindan endişe duyuyorsa tutmaz sonra kaza eder. Yok eger dayanabiliyorsa bebeginde bi problem olusmuyosa tutmak istiyosa tutsun.. ama istirahat ederek, iftar ve sahur arasini cok iyi beslenerek gecirerek tutulabilir. Tutanlara da baski yapmaya kötü anneymis gibi davranmaya hic gerek yok diye düşünüyorum. tutana da tutmayana da "saygı" diyorum.
Cok gecmis olsun canımBenimki çok ağırlaştı yalnız, ilk defa bu kadar kötümoldum. Bütün gece öksürük uyutmadı. Sanırım ciğerlerimede indi. Nasıl bu kadar aldım şifa çok şaşırdım. Eşimi kaldırıp şimdi acile gidicem.
bende tutuyorum kızlar:)hamd olsun çok iyiyim şimdilik
Sadece burasi icin degil genel olarak yazdim sitede cok tartışma olmus ona binaenCanım kimse tutmak isteyene kötü anne muamelesi yapmıyor zaten burada. Kendi fikirlerimiz ile tavsiyelerde bulunuyoruz burada. Ki anne adayı eğer tavsiye almak istemese buraya yazmaz zaten diye düşünüyorum.
Kizlar hamilelikte oruc mevzusu hep bi tartisma konusu olmustur zaten.. yorumlarda gördüğüm katilmadigim bi nokta var, kesinlikli tutma! Veya kesinlikle tut! Tarzi yaklasimlar..
Burda bi baskasinin fikrine göre degil doktorunuzun fikri ve sizin dayanip dayanamayacaginiz ölçü kabul edilir. Doktor da dini hassasiyeti olan bir doktor olmali bu konuda. Çünkü kusura bakmasin kimse ama oruç düşmanı doktorlarimiz kendisi zaten tutmuyor sacma buluyor vs. Ve bi gebe tutmak istiyorum dediginde azarliyor. Bu doktorun izni ölçü olamaz tabiki..
Hamile kadin bebeginin ve kendisinin hayatindan endişe duyuyorsa tutmaz sonra kaza eder. Yok eger dayanabiliyorsa bebeginde bi problem olusmuyosa tutmak istiyosa tutsun.. ama istirahat ederek, iftar ve sahur arasini cok iyi beslenerek gecirerek tutulabilir. Tutanlara da baski yapmaya kötü anneymis gibi davranmaya hic gerek yok diye düşünüyorum. tutana da tutmayana da "saygı" diyorum.
Canim ben devlette ozel oda tutup dogurcagim icin bide ankaradan yanima gelecek kimse olmadigi icin hastaneye birsey dusunmuyorum. Simdi bende mevlut icin altarnatif suslu puslu cicili baby shower tarzi konseptlere bakiyordum :) hem magnet dagiticam hem cikolata hemde yiyecekler icecekler vs vs. Tesbih dusunmustum mavi bulamadim filan yani kafamda cok buyutuyorum mevlutu olacaksa guzel olsun istiyorum
Canim benimde sen gibi borclarim var birikiyor iste.. ama sirf anne sutuyle oruc tutmayalim en azindan azalsa bile ek gida aldiklari takdirde cok etkilemez bebislerimizi. Kendini cok sikma 1 saatte kalsa kotu hissedersen hemen boz balim zaten niyetlenmemissindir. Tutma yada ara ara tut. Ben tutmayacagim hic
hıc bır doktor 8 aylık hamıle bır kadına bence sorun olmaz oruc tutabılırsın demez dıyemez kesın olarak dememelıdır. bu kesın bır yargı. fıkır dusunce tarz meselesı degıl ayrıca neye gore dındar olup olmadıgını ölçüceksin doktorun haddımıze mı? saglık ıcın sart olan bır durum bu dusunsene haftalık günlük alınması gereken kalorı mıktarı bellı bebegın alması gereken kılo bellı, su oranı onemı bellı, sıcaklar bastırmıs, ödem artmış, mıde yanmaları, kabızlıklar, kramplar, kasılmalar... zaten doktor bıle olsa bır sıkıntı olusmayacagını ongoremez. orasını allah bılır. zaten farz degılken bence tutabılırım deyıp tutmak sahsı bencıllıktır. sunu da hıc anlamıyorum sorun olusmazsa, yok denesem... bı saat gecıkse yemek bebegın sekerı dusuyor hareket etmıyorken dakıka basına doktora gorunemeyecegımıze gore bı hafta denedım dıceksın hadı sahanesın gorunuste vıcdanında "rahat" bı hafta snr doktor hıc kılo almamıs gerıden gelıyor derse ne dıyeceksın. yada almıs ama az almıs dedı devam ettınız sonrakı randevuya olmayan oldu zarar gordü en ıyı ıhtımalle dusuk kılolu bebegınız oldu gelişme geriliği oldu erken doğum oldu nasıl o vıcdan "rahat" olabılır kı! bence tartısmak bıle sacma. hamıleyken hele de bukdr uzun saat olması sıcak olması 8. aya dayanmış olmamız tamamıyle "ımkansız" kılıyor bunu.
Anladim canim bu yazdiklarinin hepsinden haberdarim cunku bu ramazana denk gelen ikinci gebeligim. Oyle insanlarla karsilasiyosunuz oylefarkli tepkiler geliyo ki bu konu oldukca karmasik bi hal aliyo. Biri diyo ben doguma gidene kadar tuttum hic sorun olmadi biri diyo sakin tutma ben dayanamadim vs. Öyleyse kesin konusmak yanlis oluyo. Bir alime sordugunuzdada size tut veya tutma demez. Dindar bi doktorun izni gerekli diyebilir. Anlatabiliyo muyum bilmiyom
Ciddi cidddi. Kanda enfeksiyon cikti. Ust solunum yollari enfeksiyonu dedi. Bogaz tahris. İltihap var. Burnumdan irin akiyor. Kulaklarim duymuyor. Sesim cikmiyor. Neden bu kadar kotu olmusum diye sordum. Alerjik olabilir dedi. Sadece soguk su ictim dedim,nasil bu kadar buyudu ki. Zaten hamilelikten nefes alamiyorum. Simdi tum yollar kapali nefes alamiyorum. 3 gun rapor verdi. Napcam evde dedim yaaaa. İs yerine gidip pc mi aldim. En azindan islerimi takip ederim. Nefes alamadigim icin tikaniyorum zaten uyuyamiyorum. Offf cok kotu oldu bu coooook. Bogazim oksurdukte bin beter oluyor. Allah herkese sifaaa versin. Hastaligin her turlusu cok zor.
Eki Görüntüle 1842989
kızlarrrr dun babyshowerı yaptım. oyle oyundur kalabalıktır mekan tutmadır fln yapmadım. evde samımı bır grupla oldu pek heveslı de degıldım ama cokkkkkk guzel oldu! guzel bır anı oldu bana... gorusemedıgım arkadaslarımla gorusmus oldum. farklı cevreden arkadaslar bıguzel kaynastılar. muhabbetın yemenın dıbıne vurduk.herkes ısın ucundan tuttu hatta mısafır gıbıydım. temızlıgı bı gun onceden kızkardeslerım hallettı. yemek ısını de yıne kardes gorumce anneler hallettı. yorulmadan keyıflı moral dolu bır gun gecırdım... hevesı olana tavsıye ederım.
32. hafta raporumu aldım. kontrolüm 31+4deydı 32 olmadan veremem dedı mecbur bırdaha gıttık ve aldım raporumu. bnm gıbı gec olmasın erken olsun fln demeyın 32. hafta ıcınde gıdın. 1 temmuzda da yanı bayram tatılının basladıgı gun ızne ayrılıyorum.snr da kızımı bekleyecegım....
bu arada diş tellerim vardı benım. bılen bılır ıgrenctırrr ve ben artık hem cok sıkılmıs hem cok cılesını cekmıs hemde dogumdan once cıksın ıstıyordum. doktorum bu sefer onay verdı. 10gun snr tamamen kurtulacagımmm! bu bnm ıcın cıdden sahane bır haber!
bu sefer haberler kızımdan degıl bendendi.. haftanız guzel gecsın anneler... opuldunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?