- 28 Ocak 2014
- 8.386
- 17.398
- 298
Maşallah minnağa kocaman olmuşkızlaaaaarr...
dayanamadık dr a gittik bizde eşimle.. yarına raporumuz yazılıyor.. yarın işyerinden ayrılıyoruzzz..
bebiş iyi çok şükür.. 2000 gr i geçmiş çok şükür kuzum.. boyuda 43 cm. yalnız boyun çevresinde kordonu dedi dr.. takip edilecekmiş.. Bu haftalarda olur şekil değiştirebilir daha dedi.. suyumuz iyi.. doğum pozisyonundayız artık..
bizden haberler böyle kuzular..
Can'ım ben de öğretmenim bu gün müdürle bu konuyu konuştum bana doğum öncesi izinlini aktarabilirsin deri umarım yanlış bilmiyordurBenim doğumumda ağustos ayına geldiği için doğumun ne öncesinde ne de sonrasında doğru dürüst iznimi kullanamıcam. 16 haftanın en az 8-9 haftası boşa gidecek.
Canım kimse tutmak isteyene kötü anne muamelesi yapmıyor zaten burada. Kendi fikirlerimiz ile tavsiyelerde bulunuyoruz burada. Ki anne adayı eğer tavsiye almak istemese buraya yazmaz zaten diye düşünüyorum.
hıc bır doktor 8 aylık hamıle bır kadına bence sorun olmaz oruc tutabılırsın demez dıyemez kesın olarak dememelıdır. bu kesın bır yargı. fıkır dusunce tarz meselesı degıl ayrıca neye gore dındar olup olmadıgını ölçüceksin doktorun haddımıze mı? saglık ıcın sart olan bır durum bu dusunsene haftalık günlük alınması gereken kalorı mıktarı bellı bebegın alması gereken kılo bellı, su oranı onemı bellı, sıcaklar bastırmıs, ödem artmış, mıde yanmaları, kabızlıklar, kramplar, kasılmalar... zaten doktor bıle olsa bır sıkıntı olusmayacagını ongoremez. orasını allah bılır. zaten farz degılken bence tutabılırım deyıp tutmak sahsı bencıllıktır. sunu da hıc anlamıyorum sorun olusmazsa, yok denesem... bı saat gecıkse yemek bebegın sekerı dusuyor hareket etmıyorken dakıka basına doktora gorunemeyecegımıze gore bı hafta denedım dıceksın hadı sahanesın gorunuste vıcdanında "rahat" bı hafta snr doktor hıc kılo almamıs gerıden gelıyor derse ne dıyeceksın. yada almıs ama az almıs dedı devam ettınız sonrakı randevuya olmayan oldu zarar gordü en ıyı ıhtımalle dusuk kılolu bebegınız oldu gelişme geriliği oldu erken doğum oldu nasıl o vıcdan "rahat" olabılır kı! bence tartısmak bıle sacma. hamıleyken hele de bukdr uzun saat olması sıcak olması 8. aya dayanmış olmamız tamamıyle "ımkansız" kılıyor bunu.
%100 katılıyorum kızlar.yıl olmus 2016 tartıştığımız noktaya bakın.oysa hepimiz hamile olduğumuz için arkadaşlarımızın ve bebeklerinin sağlığını düşünüyoruz sadece.bebeginin iyi olduğunu sadece bebeğin hareketlerinden anlamak mümkün değil ki suyunun azaldığını kalp ritminin yavaşladığını bebegin hareketleri belli etmez.Allah hepimizin bebeklerini korusunAma işte kim o dindar doktor? Nereden bilebilirsin kalbinin taa içini. Kaldı ki gerçekten kalbinin içini gördük ve dr dindar, risk olup olmayacağını nasıl anlayacak o doktor. Canım doktorlar din e göre değil tıbbi gerçeklere göre bilgi verirler insana. Risk olma olasılığı var ise var ; yok ise yok derler. Eğer dini fetva istiyorsan hocaya gideceksin. Ama Allah korusun bir şey olduğunda ( ki inşallah olmaz Allah korusun ) hocaya hesap soramazsın gidip de. Ama doktorun yakasına yapışırsın. Ya da yapışır insanlar. Bilmiyorum ben anlatabildim mi.
Yav kizlar sahur yaptik esimle simdi kiyamiyorum ki oruc bozayım. Yani niyetlenmedim tabiki de ama bir deneme yapsam mi ? Of arafta kaldım ya.. Azıcık kızın bana baskı yapın acindirin ne bilimsusadim cunku biryandan oglanda hareket etmiyo cok fazla en iyisi suyu icmek sanki hadi bana kizin niye oruc tutmaya kalkisiyorsun diye
Öğretmen arkadaşlara doğum öncesi izni aktaramayacaklarını kim söyledi?
İlk çocuğumu 22 temmuzda doğurdum 38. Haftaydı. İzin aktarıldı.kasımda işe başladım.
Aynı takvim bu hamileliğimde de geçerli olacak.
Valla ben de tatile denk gelen izinler aktarılmaz diye biliyordum ama bu gün müdürümle konuştum o aktarırsın dedi inşallah öyledirÖğretmen arkadaşlara doğum öncesi izni aktaramayacaklarını kim söyledi?
İlk çocuğumu 22 temmuzda doğurdum 38. Haftaydı. İzin aktarıldı.kasımda işe başladım.
Aynı takvim bu hamileliğimde de geçerli olacak.
Öyle canım, ama istesek de istemesek de genel olarak alıyoruz kiloları :) inşallah sağlıklı doğumlar yapıp rahatça da veririzAblam da tam tersi " Ay hamilelikte almayacaksın da ne zaman alacaksın, hayatımız diyetlerle geçiyor" diyor
Aktarılıyor ben Kasımın ortasında işe başladım. 3,5 ay izin kullandım.Valla ben de tatile denk gelen izinler aktarılmaz diye biliyordum ama bu gün müdürümle konuştum o aktarırsın dedi inşallah öyledir
Bana da tatile denk geldiği için aktaramazsın dediler. Hatta 32. hafta raporumu aldıktan sonra fiilen (hafta sonu hariç) 8 gün daha çalışmış oluyorum. Sadece o 8 günü aktarabiliyorum diye düşünmüştüm benValla ben de tatile denk gelen izinler aktarılmaz diye biliyordum ama bu gün müdürümle konuştum o aktarırsın dedi inşallah öyledir
Canım eğer aktarılıyorsa nasıl bir sıra izleyeceğiz izinlerde? Önce 32.hafta raporunu alıp okula vereceğiz sonrasında da okulun kapandığı son gün tekrar rapor alıp doğum iznini mi başlatacağız?Aktarılıyor ben Kasımın ortasında işe başladım. 3,5 ay izin kullandım.
32. Hafta raporundan sonra bir şey yapmanıza gerek yok.Canım eğer aktarılıyorsa nasıl bir sıra izleyeceğiz izinlerde? Önce 32.hafta raporunu alıp okula vereceğiz sonrasında da okulun kapandığı son gün tekrar rapor alıp doğum iznini mi başlatacağız?
Çok geçmiş olsun canım..dikkat et kendine..bi an önce iyileşirsin inşallah..Ciddi cidddi. Kanda enfeksiyon cikti. Ust solunum yollari enfeksiyonu dedi. Bogaz tahris. İltihap var. Burnumdan irin akiyor. Kulaklarim duymuyor. Sesim cikmiyor. Neden bu kadar kotu olmusum diye sordum. Alerjik olabilir dedi. Sadece soguk su ictim dedim,nasil bu kadar buyudu ki. Zaten hamilelikten nefes alamiyorum. Simdi tum yollar kapali nefes alamiyorum. 3 gun rapor verdi. Napcam evde dedim yaaaa. İs yerine gidip pc mi aldim. En azindan islerimi takip ederim. Nefes alamadigim icin tikaniyorum zaten uyuyamiyorum. Offf cok kotu oldu bu coooook. Bogazim oksurdukte bin beter oluyor. Allah herkese sifaaa versin. Hastaligin her turlusu cok zor.
Kızlar ya biz ankaradayız, ailelerimiz de farklı şehirlerde doğum ağustosa geliyor ya bizim arkadaşlarımız hep tatilde olur o zaman, ben bunu kafama çok takıyorum hastane odasında kimsesiz gibi annem eşim ve ben takılmak istemiyorum gelenimiz gidenimiz olsun istiyorum
Bir de doğumgünlerinde hep arkadaşlarından uzak olacak minnağım, büyük doğumgünleri yapamayacağım ona. çünkü ya çekirdek ailemizle bir yerde tatilde ya da anane babane yanında köyde olacağız
Bilmiyorum saçma mı düşünüyorum, birdahaki doğum yaza gelsin istemiyorum sırf bu yüzden. Bir yandan da böyle düşündüğüm için haziranda doğuruverirsem diye korkmuyor değilim
En önemlisi sağlıkla gelmeleri tabi, ben biraz saçmalıyor da olabilirim
Hmm zaten okulların resmi olarak hangi gün kapandığı belli olduğu için sadece 32.hafta raporu yetecek o zaman. Gidip tekrar doğum izni için çalışabilir raporunu bozdurmaya gerek yok..Teşekkürler canım32. Hafta raporundan sonra bir şey yapmanıza gerek yok.
Hastane doğum raporunda gerekli hesaplamayı yapıyor zaten.
Bayıldım canım, inşallah bebişini sağ salim kucağına alırsınEki Görüntüle 1842989
kızlarrrr dun babyshowerı yaptım. oyle oyundur kalabalıktır mekan tutmadır fln yapmadım. evde samımı bır grupla oldu pek heveslı de degıldım ama cokkkkkk guzel oldu! guzel bır anı oldu bana... gorusemedıgım arkadaslarımla gorusmus oldum. farklı cevreden arkadaslar bıguzel kaynastılar. muhabbetın yemenın dıbıne vurduk.herkes ısın ucundan tuttu hatta mısafır gıbıydım. temızlıgı bı gun onceden kızkardeslerım hallettı. yemek ısını de yıne kardes gorumce anneler hallettı. yorulmadan keyıflı moral dolu bır gun gecırdım... hevesı olana tavsıye ederım.
32. hafta raporumu aldım. kontrolüm 31+4deydı 32 olmadan veremem dedı mecbur bırdaha gıttık ve aldım raporumu. bnm gıbı gec olmasın erken olsun fln demeyın 32. hafta ıcınde gıdın. 1 temmuzda da yanı bayram tatılının basladıgı gun ızne ayrılıyorum.snr da kızımı bekleyecegım....
bu arada diş tellerim vardı benım. bılen bılır ıgrenctırrr ve ben artık hem cok sıkılmıs hem cok cılesını cekmıs hemde dogumdan once cıksın ıstıyordum. doktorum bu sefer onay verdı. 10gun snr tamamen kurtulacagımmm! bu bnm ıcın cıdden sahane bır haber!
bu sefer haberler kızımdan degıl bendendi.. haftanız guzel gecsın anneler... opuldunuz..
İstanbul'da olsan Eminönü'ne git derdim tespih için ben ordan mavi kokulu tespihler aldım onları tül keselerde vericem inşCanim ben devlette ozel oda tutup dogurcagim icin bide ankaradan yanima gelecek kimse olmadigi icin hastaneye birsey dusunmuyorum. Simdi bende mevlut icin altarnatif suslu puslu cicili baby shower tarzi konseptlere bakiyordum :) hem magnet dagiticam hem cikolata hemde yiyecekler icecekler vs vs. Tesbih dusunmustum mavi bulamadim filan yani kafamda cok buyutuyorum mevlutu olacaksa guzel olsun istiyorum
Canim benimde sen gibi borclarim var birikiyor iste.. ama sirf anne sutuyle oruc tutmayalim en azindan azalsa bile ek gida aldiklari takdirde cok etkilemez bebislerimizi. Kendini cok sikma 1 saatte kalsa kotu hissedersen hemen boz balim zaten niyetlenmemissindir. Tutma yada ara ara tut. Ben tutmayacagim hic
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?