Kasılma yani karnin iyice sertlesince b3lden kasiga agri da vurursa sıkıntılymis eger öyle olursa doktorunu bekleme canım. Hemen bi acile git baksınlar.Dogru soyluyosun tatlim aynen taktikca kafaya kendimi dinledikce daha cok oluyo umursamicam bundan sonra :) pzartesi ne olduğu belli olur zaten dedigin gibi kasilma dersem ister nst o istemezse ben isterim zaten :)
Çok geçmiş olsun Can'ım sen de dikkat et kendine Zaman'ında gelir inşallah senin Bebek de annedini üzmezKimse bişeyi kafaya takmayın bence neden derseniz benim saat 16:00 da sancım başladı şimdi hastaneye yatırdılar serum ve bebek için akçiğer ignesi yapıyorlar ritmik sancıymış acılma yok ama rahim ağzı yumuşamış bakalım rabbim ne verecek ama 28 haftalık olmamıza ragmen 30 görünüyor 1.500 gr olmuş bebişlerinizi düşün üzmeyin kendinizi ve arada akşınıza gelirsem dua edin bize kendinize iyi bakın
Ben de tam tersi hiç uyuyamıyorum ya ne uyuyabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum hep bir uyuşukluk ama uyku yokBende iki gundur oyleyim oglene kdr uyuyp dort bes saat sonra yeniden uyuyorm aksamda erken uykum geliyo hic uyumamsim gibi..bence normal ben birde sicaklardan oldugunu dusunuyorum sicaklar uyusuk yapiyo insani
Kızlar bu alışveriş, bebek odası işine hiç karar veremedim ben.
Dolap-beşik alırım diye düşündüm, ama beşiği yanımda istiyorum.
Dolap ayrı odada, beşik ayrı odada, oda yapmış olmuyorum ki öyle de.
Takım olmasının bir anlamı kalmıyor.
Bu çok uzun süreli bir plan ama diyelim ki ikinci çocuk oldu, dolap yanına bir yatak alınacak, beşik yine yatak odasında kalacak.
Almışken kocaman bir dolap alsam, takım olmasına da çok dikkat etmesem mi diyorum?
Siz nasıl yaptınız?
Bir de kıyafet neyden kaç tane aldınız?
Bizde hiç yaz bebeği yok, alışverişe eşimle çıkıcaz ve hiç de anlamıyoruz.
Az bi el atın : )
valla çok sıcak ya.
nymeria-burcu @hathor81 dönmüştür değil mi?
ama hareketleri göbeğimin sağında ve solunda, tepecikler dalgalar falan şeklinde. kolu bacağı neresi hiç anlamıyorum.
Darısı bana insallah iyi gunlerde yatsın yavrun. Kıyafetlerinin hepsini yikamadik biz. 0-3 leri yıkadık hepsini yikasam tozlanacsk falan icime sinmeyecek. Odayida doktor izin verecekte gezebilecegim diye bekledigimden durdu :) umut iste :) ama artık hazirlamak lazim bakalim kismetBiz çok şükür odayı beşiği hallettik halı perde kaldı sadece :) ama bazen aklıma geliyor erken olursa kıyafetlerin hiç biri nevresimler falan yıkanmadı ne yaparım diye :))
Canım doktorum bana kafasi aşağı da ama mesenane baskı yapmıyor rahat olursun demisti. Senin ki baskı yapmaya başladı heralde yada iltihap gibi durumun yok değil mi ?valla çok sıcak ya.
nymeria-burcu @hathor81 dönmüştür değil mi?
ama hareketleri göbeğimin sağında ve solunda, tepecikler dalgalar falan şeklinde. kolu bacağı neresi hiç anlamıyorum.
Valla canım boş bir odaya kanepe aldım besik aldim halı ve perde alacagim.bebisle orada kalacağım.ev kucuk ve buyuk eve gecme planlari var dolap almayacagim.besigun raflarina kiyafetlerini koyarim.kalanı yatak odasinda gardıropa koyarim.kıyafet olarak iki takim hastane çıkışı aldım.annem getirdi alt ust kiyafetler.uç ayda olmaz zaten o kiyafetler abartmadim.Kızlar bu alışveriş, bebek odası işine hiç karar veremedim ben.
Dolap-beşik alırım diye düşündüm, ama beşiği yanımda istiyorum.
Dolap ayrı odada, beşik ayrı odada, oda yapmış olmuyorum ki öyle de.
Takım olmasının bir anlamı kalmıyor.
Bu çok uzun süreli bir plan ama diyelim ki ikinci çocuk oldu, dolap yanına bir yatak alınacak, beşik yine yatak odasında kalacak.
Almışken kocaman bir dolap alsam, takım olmasına da çok dikkat etmesem mi diyorum?
Siz nasıl yaptınız?
Bir de kıyafet neyden kaç tane aldınız?
Bizde hiç yaz bebeği yok, alışverişe eşimle çıkıcaz ve hiç de anlamıyoruz.
Az bi el atın : )
Okudum canım.bebişlerimiz sağlikla gelsin inşalkahİyi dileklerde bulunan ve dua eden arkdaşların hepsine ayrı ayrı tşkr ediyorum. Lütfen bunu okuyorsanız bebişim için bir fatiha okuyun Allah rızası için.
Dün doktorla tlfnla görüştüm. Dediki abartılacak bir durum yok üzme kendini dedi. Zaten geçen aya göre büyümesi çok az suyun. bu iyiye işaret dedi. Geçenlerde bir hastam geldi seninkinin 2 katıydı beyindeki su miktarı. Önemli olan bebişin su miktarı 12,00mm geçmemesi. seninki daha 10,18 mm. Bazı bebişlerin öyle sabit kalıyor o sıvı miktarı ve gayet sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar. iyi düşün iyi olsun bebişin dedi. Biraz rahatladım. Ama bu lanet olası internetten hastalığı okuyunca kafayı yiyesim geliyor.
Bu arada 30+3 haftalığım. Geçen ay sıvı 9,81 mm ölçülmüş, 10 sınırını geçemediği için doktor bana söyleme gereği duymamış. İnşallah artmaz ve durur büyümez.
Bazı arkadaşlar başka bir doktora falan git diyorlar da kendimi daha da harap etmekten korkuyorum. ondan gitmeye niyetim yok açıkçası. zaten 16 gün sonra randevum var o zaman gerekirse(ki inşallah gerekmez) beni bir başka doktora sevk eder.
Birde yanlış bilinen başka bişey var. beyince sıvı oluştumu asla azalmaz, olsa olsa durur. onun için sabit kalsın yeter diyorum. bebişim 38 haftaya kadar dayansın ondan sonrası Allah büyük.
Lütfen kızlar Allah rızası için bebeklerinizin hatırı için bu yazıyı okuyan bebişim için bir fatiha okusun. Kalın sağlıcakla
yok sanırım. bilmiyorum ki.Canım doktorum bana kafasi aşağı da ama mesenane baskı yapmıyor rahat olursun demisti. Senin ki baskı yapmaya başladı heralde yada iltihap gibi durumun yok değil mi ?
Canim hic endise etme Rabbim korur insallah bak doktor suan icin bir sorun yok demis. İnsallah sivi olayi buyumeden cocugunu normal sekilde kucagina alirsin.. Sen agladikca o daha cok uzuluyor annesi.:'( Kızlar dünden beri ağlıyorum delirecem oğlumda problem çıktı( Beyninde geçen ayda bir sıvı toplanması(hidrosefali) vardı çapı 9,81 mm idi. Fakat dünkü kontrolde 10,18 mm ye çıkmış. Normalde sağlıklı insanlarda bu toplanan beyin sıvısı asla 10 olmaz dedi. fakat Doktor 10-12 mm arasında problem olmaz diyor sorun çıkmaz dedi. ama 12 mm olursa riskli olur bebeği almamız gerek. Ama özellikle dediki korkulacak bişey yok takipte olalım dedi. 17 gün sonra gel gene bakalım dedi. Fakat geçen aya göre sıvı büyümesi, az iyiye işaret dedi. Çok korkuyorum ve hep kuytu yerlerde ağlıyorum ne yapcam ne etcem lütfen dua edin bu hayırlı günde. bebeğimin beyninde bir sorun oluşmasın. Çok kötüyüm ya bu ne ya (( Allahım lütfen yardımcı ol bana.
Benim de aynısı oluyor. Hani bebek doğum kanalına girmiş gibi değil mi? Ben sordum doktor pozisyonundan dolayı olur normal dedi. Yuruyus yaparken ya da iş yaparken oluyor benim de. Baskı yapıyormuş mesaneye.günaydın hanımlar
bir sorum olacak. cevap vermezsenizolur ona göre. olay çıkartırım
benim bu gebelik ilk ikisinden farklı geçiyor. diğerlerinde yaşamadığım şeyler yaşıyorum. mesela az önce evi işi yaparken afedersiniz çişe sıkışma hissi olur ya onu yaşadım. biraz da sızı vardı kasıklarda. hani wc gitsem çocuğu doğuracakmışım gibi garip bir his. nedir bu?
Anladım canım, sıcaklarda da ödem artıyo tabii..geçmiş olsun tekrardan, inşallah düzelir de hamileliğin son zamanlarını rahat geçirirsin..Carsamba gorustuk canim.kan idrar tahlillerim duzenli takipte hep, ödemden dolayı.kaşıntı da ödemdenmiş.ben gebelik kolestazindan korktum ama şişlikten dedi dr.um.
Çok sıcak dün akşam yürüyüşe çıktım nefesim kesildi. Bu aksam evde leslie ile yürüyeceğim. İştahsızlık bende de başladı. Bir de çok terliyoruz kızlar bol su alımına dikkat. Günde 1 maden suyu da kaybettiğimiz tuz için gerekli.Bu hava sadece bize mi sıcak bu kadar.
Benim kadar bunalan görmüyorum.
Yürüyüşe bile başlamadım, nefesim kesiliyor sıcaktan, akşamları da farklı değil.
Kimyon koy yemeklerine bir de ayağın çorapsız kalmasın.Gaz sancısı oluyor mu sizde
Okudum. Sağlıkla gelsin bebeğin.İyi dileklerde bulunan ve dua eden arkdaşların hepsine ayrı ayrı tşkr ediyorum. Lütfen bunu okuyorsanız bebişim için bir fatiha okuyun Allah rızası için.
Dün doktorla tlfnla görüştüm. Dediki abartılacak bir durum yok üzme kendini dedi. Zaten geçen aya göre büyümesi çok az suyun. bu iyiye işaret dedi. Geçenlerde bir hastam geldi seninkinin 2 katıydı beyindeki su miktarı. Önemli olan bebişin su miktarı 12,00mm geçmemesi. seninki daha 10,18 mm. Bazı bebişlerin öyle sabit kalıyor o sıvı miktarı ve gayet sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar. iyi düşün iyi olsun bebişin dedi. Biraz rahatladım. Ama bu lanet olası internetten hastalığı okuyunca kafayı yiyesim geliyor.
Bu arada 30+3 haftalığım. Geçen ay sıvı 9,81 mm ölçülmüş, 10 sınırını geçemediği için doktor bana söyleme gereği duymamış. İnşallah artmaz ve durur büyümez.
Bazı arkadaşlar başka bir doktora falan git diyorlar da kendimi daha da harap etmekten korkuyorum. ondan gitmeye niyetim yok açıkçası. zaten 16 gün sonra randevum var o zaman gerekirse(ki inşallah gerekmez) beni bir başka doktora sevk eder.
Birde yanlış bilinen başka bişey var. beyince sıvı oluştumu asla azalmaz, olsa olsa durur. onun için sabit kalsın yeter diyorum. bebişim 38 haftaya kadar dayansın ondan sonrası Allah büyük.
Lütfen kızlar Allah rızası için bebeklerinizin hatırı için bu yazıyı okuyan bebişim için bir fatiha okusun. Kalın sağlıcakla
Aynen çok sıcak nefes zor alıyorum bel ağrısı da var çok fena hic bise yapamadim.Canım.aciyorÇok fenayım nefes alamıyorum başım ağrıyor inanılmAz halsizim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?