Allah bağışlasın kuzunu tatlım analı babalı büyüsün güzel bir ömrü olsun oğlunun inşallah .. Bende doğumdan 5 saat sonra ayaklanıp her işimi görmüştüm .normal doğum gerçekten bir mucize . Ayrıca ilk 3 gün sütüm gelmedi çocuk kilo kaybına başlayınca doktor hemen mama verilmesini istedi ve verdik Allah a şükür sarılık olmadı sütüm gelince bebeğe yetmedi ilk başta mama takviyeli devam edilecek dediler öyle de devam ettik .. Kesinlikle çocuk bakımında kimse dinlenmemeli hele ki söz konusu bebeğin açlığıysa ..Bayanlar merhaba. Bende nisan annesiyim. Çok yakışıklı bi oğlum oldu :) öncelikle biraz sizi bilgilendirmek istedim. Tabi belki haddim değil ama tecrubelerimi belki uygularsınız. Normal doğum yaptım 37+4 te. Erkek bebek bekler diyolar ya kesinlikle palavra inanmayın. 3730 gr doğdu oğlum. Yani doktorunuz bu bebek iri deyip sizi sezeryana yönlendirmesin. Normal doğum en iyisi. Zira ben ertesi gün ayaklanip ev süpürdüm. Benim bebeğim 1 hafta emmedi. Ve 3 gün içinde 400 gr kaybetti. Ailem mama verme diye diye başımın etini yediler. 1 hafta sonra mamaya başladık. Yani kimseyi dinlemeyin. Bebek emmiyosa muhakkak mama verin. O yüzden doğuma giderken yanınızda 1 kutu mama olsun. Ben SMA mama kullandım memnun kaldım oğluma güzel kilo aldırdı. Şu an sadece anne sütü alıyor. 15 gün sonra bebeklerde gaz sancısı başlıyor ne yazikki. Karnına sıcak havlu koymak ve youtube de ayşe önerin gaz için masajini uygulayın. Bide gaz için ben bugün zinco damla kullanmaya başladım. İyi geldi. Tecrübelerim bu kadar kızlar umarim yardımcı olmuşumdur. Hepinize hayırlısı doğumlar. Eger sormak istediğiniz bişey varsa sorabilirsiniz. Haa bu arada eğer bebeginiz emmezse ve mama vermezseniz sarılık olur. Biz sarılık olduk ve değerimiz daha yeni düştü
Evt cnm danisim insallah yarin ayy cnmmmmm cok heyecanlıyım kizimi gorucem diye ilk defa bu kadar uzun surdu iki randevu arasi yarin olsa da gorsem tatlis kizimi :) insalllah guzel haberlerle gelirim cok merak ediorum kac kilo oldu uzadi mi gerci cok bisey beklemiom cocuktan neticede ana baba uzun mu sanki :)Aynen ben de yuruyorm hemen hemen her gun artk, doktorum yuru yuz bol bol diyor.. Insallah dogumumuza faydasi olurr..
Canm uzan sen tabi, ama cidden kafana takma ama mutlaka takip et ve mutlaka doktoruna danis. Allah yardimcimz olsn insallah. Benm mide kismina da girmisti iki gun once ama cok kisa surdu ben de gazdan sanirm diye dusundm. Doktoeuna detaylica anlat canm her seyi danismakta fayda var tabi ki..
Hadi yarın kızından hayırlı haberler getir bize eminim doktorunda gitmenden yana olacak dediğim gibi ihmal ettiğin her gün o diş Ağrı'sı ve sorunu katlanarak devam edecek .. Ha Buarada bu gebeliğmde ilk ay haberim olmadığı için dolgu bile yaptım doktora sordum hiç bir sakıncası yok rahat ol demişti ki düşün hamile oldugumu bilmiyordumDogru soyluosun cnm gitmem gerek daha kotu olmadan ve de daha fazla agirlasmadan zaten dayanilacak gibi bi agri degil ki bi de inat ediorum ilac icmiyorumresmen cekiorum agriyi yarin doktor randevum var kizimi gorucem insallah bir aydan sonra cok ozledim:) doktoruma da danisim bu dis mevzusunu ordan gecerim insallah disciye
Can'ım elini gezdirdiğinde hissedebiliyor musun genelde elde hissedilebiliyor diye biliyorum çatladıgı ZamanKizlar aranizda gobegi catlayan varmi ?ilk nasil belli oluyo ben kasik bolgemde bir kirmizilik goruyorm aynadan bakinca acbaa catlak oylemi cikiyor kendim ciplak gozden goremiyorm gobek oyle buyukki en son gordugum yer gobek deliginin biraz alti:)
Ya uf afedersinizde bu kadar issiz degilim her gun kocanizin izin vermedigi sosyal medya hesaplarindan acamayip burda kendimi sosyal medyalasmis hissederek mutlu olamiyorum isim var gucum var bi ailem var ilgilenmem gereken bir esim bir yuvam var habire kadinlar klubunde kimin kocasi ilgilenmemis acaba onla dur bi bakim diye merak etmiyorum. Sadece gercekten aciliyey duydugum konularda bir suru insana hitap ettigi icin bu platformu tercih ediyorum bu kadar basit.. o yuzden elestirdiginizi sanip aa ne guzelde laf soyledik ama hehe diyip kendi kafanizda lutfen yukselmeyin. Burasi insanlarin birbirine ayni tarzdan olaylarda yardimci olabilecegi bir platform bana gore bu kadar basit. Daha once bi cok konudada yorumlarda bulunup hatta bi konuda buyuk sikintilari olan bi arkadasa ozelden mesaj atip destegimi sundum.. dedim ya sadece onemli.konularda denk gelirsem ilgimi ve bilgimi asla eksik etmem etmedimde . Size kolay gelsin hadi siz dedikoduya devam iyi gunler
Tecrübelerinizi aktardıgınız için çok tesekkürlerBayanlar merhaba. Bende nisan annesiyim. Çok yakışıklı bi oğlum oldu :) öncelikle biraz sizi bilgilendirmek istedim. Tabi belki haddim değil ama tecrubelerimi belki uygularsınız. Normal doğum yaptım 37+4 te. Erkek bebek bekler diyolar ya kesinlikle palavra inanmayın. 3730 gr doğdu oğlum. Yani doktorunuz bu bebek iri deyip sizi sezeryana yönlendirmesin. Normal doğum en iyisi. Zira ben ertesi gün ayaklanip ev süpürdüm. Benim bebeğim 1 hafta emmedi. Ve 3 gün içinde 400 gr kaybetti. Ailem mama verme diye diye başımın etini yediler. 1 hafta sonra mamaya başladık. Yani kimseyi dinlemeyin. Bebek emmiyosa muhakkak mama verin. O yüzden doğuma giderken yanınızda 1 kutu mama olsun. Ben SMA mama kullandım memnun kaldım oğluma güzel kilo aldırdı. Şu an sadece anne sütü alıyor. 15 gün sonra bebeklerde gaz sancısı başlıyor ne yazikki. Karnına sıcak havlu koymak ve youtube de ayşe önerin gaz için masajini uygulayın. Bide gaz için ben bugün zinco damla kullanmaya başladım. İyi geldi. Tecrübelerim bu kadar kızlar umarim yardımcı olmuşumdur. Hepinize hayırlısı doğumlar. Eger sormak istediğiniz bişey varsa sorabilirsiniz. Haa bu arada eğer bebeginiz emmezse ve mama vermezseniz sarılık olur. Biz sarılık olduk ve değerimiz daha yeni düştü
Kimse bişeyi kafaya takmayın bence neden derseniz benim saat 16:00 da sancım başladı şimdi hastaneye yatırdılar serum ve bebek için akçiğer ignesi yapıyorlar ritmik sancıymış acılma yok ama rahim ağzı yumuşamış bakalım rabbim ne verecek ama 28 haftalık olmamıza ragmen 30 görünüyor 1.500 gr olmuş bebişlerinizi düşün üzmeyin kendinizi ve arada akşınıza gelirsem dua edin bize kendinize iyi bakın
Bir şey itiraf etsem ilkinde her zaman yürüyordum ama düzenli değildi son hafta annem gelince sabah akşam yürüdüm 7 . Günde doğumum başladı ayrıca yüzme imkanın varsa ne mutlu Sana bugün bende gittim hamile mayosu bakayım dedim beden kalmamış Nasıl üzüldüm .. Artık denk gelirsem alıp hafta sonları yüzmek istiyorum anne için de Bebek içinde harika birşey yüzmek
Evt cnm danisim insallah yarin ayy cnmmmmm cok heyecanlıyım kizimi gorucem diye ilk defa bu kadar uzun surdu iki randevu arasi yarin olsa da gorsem tatlis kizimi :) insalllah guzel haberlerle gelirim cok merak ediorum kac kilo oldu uzadi mi gerci cok bisey beklemiom cocuktan neticede ana baba uzun mu sanki :)
Kizlar aranizda gobegi catlayan varmi ?ilk nasil belli oluyo ben kasik bolgemde bir kirmizilik goruyorm aynadan bakinca acbaa catlak oylemi cikiyor kendim ciplak gozden goremiyorm gobek oyle buyukki en son gordugum yer gobek deliginin biraz alti:)
Cnm benim de catladi hem de cok once bi kac tane catlak gördüm mor mor simdi her yer harita oldu kirmizi kirmizi sonra da beyaza donecek galiba git gide acilio rengi o kadar da yaglandik yani hepsi bos catlicaksan catliosunKizlar aranizda gobegi catlayan varmi ?ilk nasil belli oluyo ben kasik bolgemde bir kirmizilik goruyorm aynadan bakinca acbaa catlak oylemi cikiyor kendim ciplak gozden goremiyorm gobek oyle buyukki en son gordugum yer gobek deliginin biraz alti:)
Kizlar aranizda gobegi catlayan varmi ?ilk nasil belli oluyo ben kasik bolgemde bir kirmizilik goruyorm aynadan bakinca acbaa catlak oylemi cikiyor kendim ciplak gozden goremiyorm gobek oyle buyukki en son gordugum yer gobek deliginin biraz alti:)
Günde bir saat yürü eğer daha fazla yürümen gerekirse de biraz Otur dinlen daha sonra devam et bana kalırsa tamamen düzenli yani sabah akşam yürüyüşlerini 36 veya 37 de yap ..şimdilik zaten ek olarak yüzeceksin ki yüzmek vücudun için yeterli olacak ayyyy özendim valla doya doya yüz Yerimede :)Aaa kiz o kadar erken baslr mi dogum abartmayim mi bendeaman Allah korusun en az bir ay daha durmalii benm canm kizimm.. Dr oneriyor surekli dogum icn diye ben de uyuyorm ne bilimmm.. Ay daha az yuruyim olmazsaa.. Yuzme konusunda mayo da aldm ne guzel deniz de yakin ama esim oruc olunca ancak aksamlari gidebilirz iate o da soguk olur usutursn diye gotuemuyorr..bugn gidip sadece kasinan bolgelerimi yikadm denizde, belki sifa olurrr..evet canm bi de denizde insan nasil hafif hissediyorr uzunnn zamandir olmadigimiz icn hafiff
Oyy heyecanlaniyo insan tabi tatlimm.. Insallah guzel haberlerle gel canm boy pos onemli degil saglikl gel
Benm catladiii hem de catirr cuturrrher seyi surdm valla kar etmedi yani demekki catlyacak olan catliyorr.. Once kirmiziliklarla basliyo elinle hissedemezsn ama aynada gorursn, cok kasiniyo.. Ve ileri asamada elinle de hissediyosn boyle kabarmis bi cizgi olarak eline geliyoo..
Umarım vakitlice ve sağlıklıkla kucagına alırsın bebeğini kendine ve kuzuna dikkat et annesi ..İyi geceler hanımlar tek tek cevap yazamadığım için özür dilerim hepinize teşekkür ediyorum dualarınız ve destekleriniz için ne yazıkki çok sık raslanmaya başlamış bu tip olaylar iğnelerimizi olduk dört şişe serum verildi ve hap başladık bu ilaç damarları genişletiyormuş şükür işe yaradı ve sancılarım kesildi bizi taburcu ettiler haftaya cumartesi kontrolumuz var ilaç yarın bitiyor ilaçsız takip edicez dr dediğine göre oğlan gelmek istedi durdurduk inş tekrarlamaz dedi rahimde acılma olmaması büyük sans oldu sadece yumuşama olmuş muayeneden dolayı hafif bir kanamam oldu doğal karşıladılar ama doktorum rutin normal hayatına devam et dedi daha çok dinlen daha çok sıvı al ama devamlı yatak istemiyorum dedi bende dediğini yapıcam bizimki bir yokla şimdilik iyiyiz bakalım inş bundan sonrasıda böyle gecer destek olan herkeze tekrar teşekkür ediyorum hepimize hayırlı ve zamanında doğumlar diliyorum allaha emanet olun görüşürüz
Ben ona inanmıyorum ya çatlaycaksan hamileliğin ilk gününden bile en güzel yağları kremleri sürünsende çatlıyorsun tamamen vücutla alakalıEvet gezdirdim aynadan bakinca hissedemedim bisey ama iki gundur fln duruyor oylece yakindanda bakamiyorumki .catladiysa onca kremler yaglar bi ise yaramamis demekki
Kızlar yardım!!
Lohusa sepetinden pijama alan arkadaşlar Bi yardımcı olabilir mi bana?? Ürün kalitesi nasıl? Site güvenilir mi? Fotoğraflardaki gibi kaliteli duruşu var mı yoksa yıkanınca ağzı yüzü kayar cins mi??
Canim ben aldim o siteden..ama daha once bildigim kullamdigim bir marka aldim..feyza..urun aynen gosterildigi gibi..ben cok memnun kaldim acikcasi..
Naçizane fikrim; dolap ve şifonyerden birini alacaksan tercihi şifonyerden yana kullanmanı tavsiye ederim canımcım. Bebeğin askıya asılan eşyası o kadar az ki;yok bile diyebilirim. Atletler takımlar altlar üstler mendiller battaniyeler falan fistan hep katlanan ürün. Şifonyeri daha kullanışlı yapmak için de Çekmece içi düzenleyici veya küçük sepetler tavsiye edebilirim. Malum eşyalar el kadarçorap,mendil ve atletler için çok iyi olur.
Of of ofgeçmişler olsun. Yat dinlen Can'ım yaaa. Tansiyon aletin varsa Bi bak derim.
ben 5. Aydan beri yuruyorum. O zamn sormuştum kendini yormadan yuruyebilirsin demişti.Bu haftalarda öneriyor mu dr.un canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?