ben dalin sıvı deterjan ve yumuşatıcı aldım canım. Her makineye azar azar koydum yarım kapak kadar deterjan yarım kapak yumuşatıcı koydum 15 dk da yıkadım. Bence evdeki yumuşatıcını kullanma antialerjik olmayabilir çünkü. Yumuşatıcı koymasan da olur. Ben almayacaktım ama almışken yumuşatıcı da aldık.sevgili hamiş arkadaşlarım bende daha bebişimin kıyafetlerini yıkamadım.
kısmetse en kısa zamanda yıkayacağım. bebek çamaşırı yıkamak için deterjan almadım dahasizler hangi çamaşır detarjanını kullandınız. bu deterjanların toz olanları var sıvı olanları var hangisini alayım. ayrıca yumuşatıcı normalde kullandığım yumoş kullansam olur mu?
rica etsem yardımcı olur musunuz kızlar.
Herkese yeniden merhaba,
12 haziranda annemi kaybettik. O günden beri yazmıyorum.. onu çok özledim
Anneme üzülürken ayni gün aramızda 3 hafta olan hamile çalışma arkadaşımızı ve bebeğini kaybettiğimizi öğrendim. Ve o an ilk aklıma gelen beterin beteri var bizim güçlü olmamız lazim onun daha 10 yaşında kızı var diye düşündüm.
Bu sayfaya acı haberler yazıp sizleri de üzmeyi hic istemem hepimiz minicik kalpler taşıyoruz. Su an bizim için herşeyden kıymetliler. Ama derdimi yazıp içimi dökeceğim bir burası var. Sağolsun eşim hic yanlız bırakmadı. Hep omzunda ağladım. Ailemdeki herkesin ilk önce düşündüğü ben oldum nasıl söyleyeceklerini bilememişler. Şimdiye kadar hic çok yakin birini kaybetmemiştim. Bu annem olacakmış.
O gün 31+3 haftalık hamileydim. Bayrama kadar çalışacaktım ama geri dönme gücünü bulamadım izne ayrıldım. Zaten onlarda riske atmamı istemediler. Hayatini kaybeden arkadaşımız oranın 23 yıllık çalışanıydı.
hadi inşallah. artık günler kesinleşti gibi ya insan bir hoş oluyor :)
canım geçmiş olsun inşallah hayırla saglıkla vakitlice doğar bebeğin dikkat et kendine. artık bu vakitten sonra her sey olabilir malum.Merhaba kızlar,
Dün doğum çantamı hazırladığımdan bahsetmiştim liste yapmıştım. O mesajı attım işteydim.
Neyse öğleden sonra kontrole gittik ilk defa NST ye girdim. Sonra kontrole geçtik doktora gösterdik NST yi. Doktor demesin mi sancıların var doğum iznine ayrılman gerek bugün itibariyle. Şoka girdim ne sancısı ben hafif kasıklarımda bir şeyler hissediyordum ama lafı bile edilmez çok az bir şeydi meğer 40-50 çıkmış sancı NST de.
Sonra bana acilde serum aldırdı. Bir daha NST çektirdim yine sancı çıktı. Alttan muayene etti açıklık falan yokmuş ama sancı nın durması gerekiyormuş onun için ilaç verdi. Ben NST ye girmesem herhalde bir iki haftaya doğurmuş olurdum. Bu haftadan sonra erken doğsa bile bir tehlikesi olma ihtimali düşük o açıdan rahatım ama yine de içeride ne kadar dursa kar.
Dün itibariyle izne ayrıldım yarım kalan işler oldu iş yerinde bi süre şokla işler ne olacak falan diye düşündüm neyse erteledim hepsini devrettim vs.
İyi ki çantamı hazırlamışım ne olur ne olmaz her an her şey olabilirmiş demek ki. Biz de doğuma yardımcı olsun diye yürüyüş falan yapıyorduk eşimle erken bir yardımı dokunabilirmiş bunun meğer. Şimdi bir süre evde takılcam en azından 2 3 hafta daha dursa bizim oğlan içeride iyi :).
zaman akıp geçiyor valla bende öyle derdim hep şimdi ise bi heyecan sardı sorma hele bugün şu sonda olayına çok takıldım arkadaşlarıma soruyorum hep takmasınlar bana olmaz mı diye
aminn inşaAllahh
olsun kafa dinliyorsun canım ne güzelistanbul da bile durulmuyor ki senin oraları hiiç düşünemiyorum Allah kolaylık versin yürüyüşe devam canım benim sezeryan olmasına rağmen doktor yarım saat bi saat yürü günlük dedi şişliği anca böyle atıyoruz işte uykusuzluk başa bela doğumdan sonra bitecek olsa neyse bitmeyecek hatta artacak bile kasığımda falan olmuor o kasılma benim midemi kasıo daha çok poposu midemde gerildikçe yanıyor midem kasığımın ağrısı da benim oturmam ve yatış şeklimle alakalı bunu anladım ama insanın elinde olmuyor o da bilinçli yapmıosun çünkü
sevgili hamiş arkadaşlarım bende daha bebişimin kıyafetlerini yıkamadım.
kısmetse en kısa zamanda yıkayacağım. bebek çamaşırı yıkamak için deterjan almadım dahasizler hangi çamaşır detarjanını kullandınız. bu deterjanların toz olanları var sıvı olanları var hangisini alayım. ayrıca yumuşatıcı normalde kullandığım yumoş kullansam olur mu?
günaydın Hamişler
Bu sabah kontrolümüz vardı, 32+0 da bebiş 1920 gr 43 cm, doktorumuz biraz ilerde dedi. Doktora dün bahsettiğim sol tarafımdaki sancıdan bahsettim. Bebişimizin koca kafası orda gömülü gibiymiş bi de milyonlarımdan biri de orda olduğundan baskı sancı hissi yaratabilirmiş. Nst ye de girdim, sancım çıkmadı. 34+0 da çağırdı tekrar. Bizden bu kadar şimdilik
Cnm ben dalin sivi deterjan ve yumusaticisi aldim ilk kez yikanacaklari icin yarim saatlik dusuk sicaklikta attim maksat tozu pisi gitsin daha sonralari bebek kullandikca makinemin bebek programında atarim. Kendi kullandigin deterjani ve yumusaticiyi kullanma derim ben en azindan ilk 1 yil cunku kimyasallar cok fazla icindesevgili hamiş arkadaşlarım bende daha bebişimin kıyafetlerini yıkamadım.
Seninkisi tombik annesi maşallahı var Begüm ünAynen canm hareket herkese sartt... Uykusuzluk asil dogurunca baslicakhayirlisii..
Anladmmm, benm de kasikta degil zaten canm orta kisimlarda rahim toplanmasi durumu..neyse sukur ki bende de sanci cikmadi ama bu hafta artk cok daha fazla heyecanliym nedenseee kontrol icinnn
Canm ben univaby sici deterjan aldm, yumusaticiya gerek duymadm zaten utuleyince bi de pamuk gibilerrr..
Iyi canm sukur sancin cikmamiss.. Benmki ayni hafta 2200 du dr haftasiyla uyumlu demisti anlamadm bu isi
canım benim neden kırılıyorsun ki o bunu kötü bir düsünceyle söylememiş. 6-7 yıldır evalat sahibi olamayan kardeşi için sevinir. ve babalar ancak çocuk dunyaya geldikten sonra onun sevgisini baba gibi hissederler. anneler gibi değiller.bence eşin kendi çocuğuma sevinmem demek istememiş. sadece onların adına çok sevineceği için amca olunca daha çok sevinirim demek istemiş.Gunaydin kizlar sabah sabah kirildim bugün esime . esimin abisigilin 6 7 yildir cocuklari olmuyo bu yaz bi heves tup bebek denemeye karar verdiler. Bu sabah yatakta uzanirken soruverdim birden baba olduğun icin mi daha cok mutlu olursun amca olacagin icin mi dedim vee amca olacagim icin dedi ne yalan soyliyim kirildim ve bana mantiksiz geldi kendi evladin senden bir parca bir can ya nasil başkasının evladi seni daha mutlu eder anlam veremedim kizlar ben mi yanlış dusunuyorum bi deyin bana . kirildim ve bi daha bebegimle ilgili hic bisey konusmicam esimle ne hareketi soylicem ne de kendi rahatsizliklarimdan bahsedicem.
Bilmiyorum cnm benim yigenim yok o duyguyu tatmadim hic hakli olabilirsin fazla alinganim zaten son zamanlarda yine de dusunuyorum hala mantiksiz gelio soyledigi ama dedigin gibi olacak galiba kucagina almadan baba oldugunu hissetmicekcanım benim neden kırılıyorsun ki o bunu kötü bir düsünceyle söylememiş. 6-7 yıldır evalat sahibi olamayan kardeşi için sevinir. ve babalar ancak çocuk dunyaya geldikten sonra onun sevgisini baba gibi hissederler. anneler gibi değiller.bence eşin kendi çocuğuma sevinmem demek istememiş. sadece onların adına çok sevineceği için amca olunca daha çok sevinirim demek istemiş.
ben yeğenlerine çok düşkün bir teyze olarak eşini anlıyorum. kendi çocuguma hamileyim ama yeğenlerimdeki heyecanım hevesim sevincim kadar değil. sanki onlar ilk göz ağrım ya kimse yerini alamaz gibi geliyor. hep ben yeğenlerimi o kadar çok seviyorum ki evladımı da ancak bu kadar seveilirim diyordum.ama benim gibi arkadaşlarım vardı onlarla konuşunca çocuk doğduktan sonra ayrımı fark edeceksin tecrübeyle sabittir diyolar. o yüzden bence boşuna eşine kızıyorsun.
Canım ben 32.haftamda gittiğimde sknti yoktu çok şükür, normal kontrol oldu. 35. Haftada gideceğim bi dahakine belki o zaman başlar nst. Tecrubesizim ben deGunaydin kizlar nasilsiniz herkesler iyidir insallah benimde yarin randevum var bakalim cok az zaman kaldi artik nstye girmeye baslayan varmi
Eşin öyle demiş ama bebeğinizi kucağına aldığında fikri değişecek ya da yanlış söylediğini farkedecek bence. Yeğen de çok sevilir ama evlat kadar sevilmesi mümkün değil. Senin hassas döneminde eşin büyük düşüncesizlik etmiş.Gunaydin kizlar sabah sabah kirildim bugün esime . esimin abisigilin 6 7 yildir cocuklari olmuyo bu yaz bi heves tup bebek denemeye karar verdiler. Bu sabah yatakta uzanirken soruverdim birden baba olduğun icin mi daha cok mutlu olursun amca olacagin icin mi dedim vee amca olacagim icin dedi ne yalan soyliyim kirildim ve bana mantiksiz geldi kendi evladin senden bir parca bir can ya nasil başkasının evladi seni daha mutlu eder anlam veremedim kizlar ben mi yanlış dusunuyorum bi deyin bana . kirildim ve bi daha bebegimle ilgili hic bisey konusmicam esimle ne hareketi soylicem ne de kendi rahatsizliklarimdan bahsedicem.
Canım ben 32.haftamda gittiğimde sknti yoktu çok şükür, normal kontrol oldu. 35. Haftada gideceğim bi dahakine belki o zaman başlar nst. Tecrubesizim ben de
Doktor korkutmuş seni canım. İnşallah zamanında sağlıkla doğar. Evde dinlen iş yapmaMerhaba kızlar,
Dün doğum çantamı hazırladığımdan bahsetmiştim liste yapmıştım. O mesajı attım işteydim.
Neyse öğleden sonra kontrole gittik ilk defa NST ye girdim. Sonra kontrole geçtik doktora gösterdik NST yi. Doktor demesin mi sancıların var doğum iznine ayrılman gerek bugün itibariyle. Şoka girdim ne sancısı ben hafif kasıklarımda bir şeyler hissediyordum ama lafı bile edilmez çok az bir şeydi meğer 40-50 çıkmış sancı NST de.
Sonra bana acilde serum aldırdı. Bir daha NST çektirdim yine sancı çıktı. Alttan muayene etti açıklık falan yokmuş ama sancı nın durması gerekiyormuş onun için ilaç verdi. Ben NST ye girmesem herhalde bir iki haftaya doğurmuş olurdum. Bu haftadan sonra erken doğsa bile bir tehlikesi olma ihtimali düşük o açıdan rahatım ama yine de içeride ne kadar dursa kar.
Dün itibariyle izne ayrıldım yarım kalan işler oldu iş yerinde bi süre şokla işler ne olacak falan diye düşündüm neyse erteledim hepsini devrettim vs.
İyi ki çantamı hazırlamışım ne olur ne olmaz her an her şey olabilirmiş demek ki. Biz de doğuma yardımcı olsun diye yürüyüş falan yapıyorduk eşimle erken bir yardımı dokunabilirmiş bunun meğer. Şimdi bir süre evde takılcam en azından 2 3 hafta daha dursa bizim oğlan içeride iyi :).
Ben de çok heyecanlandım canım, yanlis hatirlamiyorsam erken doğum yapan 2 kişi falan var sanirim bizde..bakalım sıra kimde olacakTemmuz annelerinde de doğumlar başlamış,ayyyy kızlar ben çok heyecanlandım. Herkes pırt pırt doğuruyor. Bakalım bizde önce kim başlıcak. Umarım bayramı rahat geçiririz de,ondan sonraki hafta artık doğumlar başlarda,bizde bebişleri konuşuruz.....
evet kuzum şart yoksa ayaklarım balon gibi oluyor yürüyüş yapınca anca geçiyorAynen canm hareket herkese sartt... Uykusuzluk asil dogurunca baslicakhayirlisii..
Anladmmm, benm de kasikta degil zaten canm orta kisimlarda rahim toplanmasi durumu..neyse sukur ki bende de sanci cikmadi ama bu hafta artk cok daha fazla heyecanliym nedenseee kontrol icinnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?