bana genetik gibi geliyor ya da bünyeyle ilgili sanırım.
Masalalh ya az kalmis tehlikeli durumu atlattin Insallah hayirla kucagina al. Normal dogum mu sezeryanmi olacakti senin kiBu haftasonu cantamı hazırlayacagımmm artık nerdeyse 36. Haftam dolacak cok heyecanlıyım zor gecıyor olsa bıle bıtecegıne uzuluyorum elim surekli karnımda
Evet canım sancım çıktı 100 diyor ama ben hiç birşey hissetmiyorum. Biraz daha olsaydı hastaneye yatıracaktım seni dedi doktor. O uzunluğu falan hiç bir şey söylemedi bana sadece rahat değilsin rahmin kasılıyor dedi. Erken doğum olur diye bir şey söyleyemem ama bayramda bir yere gitme dediSancın mı çıktı MinikPiranha ne oldu anlamadım.
Bu arada benim pazartesi sancım çıkmıştı o günden beri evde yatıyorum sadece tuvalete yemek yapmaya ve yemek yemeye duş almaya fln kalkıyordum, ilaçta kullandım sancı dursun diye. Bugün yine kontrole gittim nst çektirdim yine sancı var ben hissedemediğim için sancıyı çok şaşırdım. 40 50 60 lara çıkıp inmiş baya hareketli.
Doktorum pazartesi serviks uzunluğuna bakmıştı 42 mm idi. Bugün yine baktı 32 mm çıktı. Dedi ki 4 günde bu kadar azalması normal değil hızlı azalıyor doğum yaklaşmış olabilir. 25 mm den sonra daha da hızlı azalırmış. Yatak istirahati verdi hastaneye de yatırırdım ama gerek yok dedi evde yat dedi. Çok korktum kızlar 35+3 üz bugün bayramdan sonraki salı yani 11 gün sonra 37 hafta doluyor umarım o kadar dayanabilirim.
36 dan sonrası normal doğum kabul ediliyor. canını sıkma canım. her çocuk vakti saati gelince doğacak. kimi 36 da kimi 42 de. her şey yolunda, sen ve bebeğin sağlıklısınız ya, önemli olan bu.Sancın mı çıktı MinikPiranha ne oldu anlamadım.
Bu arada benim pazartesi sancım çıkmıştı o günden beri evde yatıyorum sadece tuvalete yemek yapmaya ve yemek yemeye duş almaya fln kalkıyordum, ilaçta kullandım sancı dursun diye. Bugün yine kontrole gittim nst çektirdim yine sancı var ben hissedemediğim için sancıyı çok şaşırdım. 40 50 60 lara çıkıp inmiş baya hareketli.
Doktorum pazartesi serviks uzunluğuna bakmıştı 42 mm idi. Bugün yine baktı 32 mm çıktı. Dedi ki 4 günde bu kadar azalması normal değil hızlı azalıyor doğum yaklaşmış olabilir. 25 mm den sonra daha da hızlı azalırmış. Yatak istirahati verdi hastaneye de yatırırdım ama evde de dikkat edeceğine güvendiğimden gerek yok dedi evde yat dedi. Çok korktum kızlar 35+3 üz bugün bayramdan sonraki salı yani 11 gün sonra 37 hafta doluyor umarım o kadar dayanabilirim.
Ya benim durum o kadar vahim mi erkenden gelicek mi kesin benim bebek şimdi36 dan sonrası normal doğum kabul ediliyor. canını sıkma canım. her çocuk vakti saati gelince doğacak. kimi 36 da kimi 42 de. her şey yolunda, sen ve bebeğin sağlıklısınız ya, önemli olan bu.
servey MinikPiranha ile öncü anneler olacaksınız galiba :)
Rabbim hayırlı sağlıklı vakitli kolay doğum nasip etsin.
Saol canım içimi rahatlattın düşünüyorum sürekli şimdi doğarsa bir sıkıntısı olur mu diye hep. Daha da dikkat ediyorum artık kendime. 37 yi doldurayım o zaman valla bırakcam geliyorsa gelsin :). Doktor da sancı önleyici ilacı kesecekmiş o zaman. İnsanın içinde hep daha fazla durabilirdi gibi bir his oluyor galiba. Ne kadar içeride dursa o kadar kar.36 dan sonrası normal doğum kabul ediliyor. canını sıkma canım. her çocuk vakti saati gelince doğacak. kimi 36 da kimi 42 de. her şey yolunda, sen ve bebeğin sağlıklısınız ya, önemli olan bu.
servey MinikPiranha ile öncü anneler olacaksınız galiba :)
Rabbim hayırlı sağlıklı vakitli kolay doğum nasip etsin.
Bence de umarım erken davranmazlar. Kaç gündür dikkat etmeme rağmen bugün biraz daha kötüye gidince durum iyice tırstım. Çok şükür tehlikeli bir zamanda değiliz ama yine de demin de yazdığım gibi içeride ne kadar dursalar kar.Evet canım sancım çıktı 100 diyor ama ben hiç birşey hissetmiyorum. Biraz daha olsaydı hastaneye yatıracaktım seni dedi doktor. O uzunluğu falan hiç bir şey söylemedi bana sadece rahat değilsin rahmin kasılıyor dedi. Erken doğum olur diye bir şey söyleyemem ama bayramda bir yere gitme dedi
Umarım erken davranmaz miniklerimiz, toparlasımlar kendilerini iyice sonra gelsinler hayırlarla inşallah
Hayır canım hiç alttan muaneye olmadım. Çok da bilgi vermedi o kadar kalabalıktı ki bugün poliklinik düzgün ilgilenmedi benimle.Bence de umarım erken davranmazlar. Kaç gündür dikkat etmeme rağmen bugün biraz daha kötüye gidince durum iyice tırstım. Çok şükür tehlikeli bir zamanda değiliz ama yine de demin de yazdığım gibi içeride ne kadar dursalar kar.
Alttan muayene yapmadı mı canım? Geçen gün spekulumla serviks uzunluğumu ölçmüştü açıklık var mı diye bakmıştı. Bugün yine bakınca kısaldığını gördü o yüzden daha dikkatli olmamı istedi.
Telaşla hemen annemi çağırdım bu çocuk 37 yi görse iyi gibi duruyor çünkü :)
Sen yine ne olur ne olmaz dikkatli ol 100 baya fazla bir değer çünkü ya. 37 yi bir dolduralım sonra korkusuzca gezcem doğumu tetiklemek için o zamana kadar doğurmazsam tabiiiHayır canım hiç alttan muaneye olmadım. Çok da bilgi vermedi o kadar kalabalıktı ki bugün poliklinik düzgün ilgilenmedi benimle.
belli olmaz. bakarsın bu sancıyla 37 de doğar. bakarsın, inatçıdır bu kadar sancıya rağmen 40 ta doğar.Ya benim durum o kadar vahim mi erkenden gelicek mi kesin benim bebek şimdi
39 gibi doğsun istiyorum mümkün mü acaba azcık büyüsün içeride ben böyle oturmaya razıyım :)belli olmaz. bakarsın bu sancıyla 37 de doğar. bakarsın, inatçıdır bu kadar sancıya rağmen 40 ta doğar.
bebeklerin keyfine bağlı sanki :)
artık onu bebeğinle konuşarak halledeceksiniz kendi aranızda. :)39 gibi doğsun istiyorum mümkün mü acaba azcık büyüsün içeride ben böyle oturmaya razıyım :)
Maşallah bebeğine benimki 2300 gramdı inşallah doğumaKızlar bayaa yazşmışsınızz okuyamadım ,umarım herkes iyidir..
Biz 3 kg olmuşuz 25 temmuzda buluşuyoruz oğlumla
Yaa canım benimde bebeğim hiperaktif ve ilk doğumum korkuyorum da biraz çok hareketli olunca erken mi doğarmış
Neresiymiş orası ya sen de baya soğuk kanlıymışsın bravo valla ben olsan paniklemiştim hemenİnanır mısın ben doğumum başlamışken acilden girip sıra bekledim ve kimse sırasını vermedi
Burda insana sabrı öğretiyorlar tatlım ya istesende istemesen de bekliyorsun o sırayı test sonuçları gelene kadar gelince durum acilse alıyorlarNeresiymiş orası ya sen de baya soğuk kanlıymışsın bravo valla ben olsan paniklemiştim hemen
Valla ben burda kimse 40 bulacak sanmıyorum bu ayın sonundan itibaren herkes teker teker doğuracak aynı fikirdeyimKızlar ben yaz bebekleri erken gelir kış bebekleri daha geç gelir diye duydum eğer doğruysa kimse 40 ı bulamayacak galiba
Göznaydın Can'ımAn ıtıbarıyle ıznım baslamış bulunmaktadıryasasınnnnnn son 3 haftam kaldı sayılırrrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?