2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Peki sen gittinmi sende sezeryanmı oldun canım

Benimki dogdugundan beri obur canim yanaklar buldox kopegi gibi yere sarkiyodu masallah ama naxar mi degdi noldu zayiflamis gibi goruyorum. 5400 du birinci ayinda. 14 gun sonra asiya gidicem o zaman net hersey belli olur
hasta değilse zayıf olsun ne olur canım? kilo sağlık demek değildir. benim kızlar hep zayıf. annem dr a bile şikayet etti beni. mama yaz da versin dedi.
dr anneme kızdı. zayıf bebek sağlıksız bebek demek değildir. ya da kilolu bebek sağlıklıdır diye bir şey yok. mama kilo yapar çünkü şişiriyor. o bebekler ek gıdaya başlayınca o şişlik iniyor, normal kiloya iniyor demişti.

benim kuzenin sütü bol bebeğe yetiyor ama mama da veriyor. çünkü mama bebeğe daha hızlo kilo aldırdığı için bebeğin etleri boğum boğum oluyor ya. millet maşallah iyi bakıyorsun desin diye mama veriyormuş.

ben çocuk hastalıkları dışında hiçbir aşıyı yaptırmıyorum. eskiden çok ölüm olurmuş bu yüzden.
ancak son dönemde çıkan aşılara karşıyım. bebeklerin bağışıklığının güçlenmesine fırsat kalmıyor diye düşünüyorum. abd de sanırım 80 çeşit iğne yapılıyormuş bebeklere ve bu durum artık sorgulanmaya başlamış. aşı sayısının aşırılığı azaltılması yönünde karar alınabilirmiş.

Gecen hafta 2. ay kontrolumuzde Dr. a sordum yesil kaka meselesini, benim bebegimde yesil kaka yapiyordu. Dr. bunun usutme ya da onsutten degil bagirsak bakterilerinin bir kismindan kaynaklandigini soyledi. Bu arada ben hic mama vermedim sadece emziriyorum. Drumuz her seferinde kaka kontrolu yapiyor, Alp genelde sulu ve yesil ve eksi kokulu yapar, bir sorunu yok dedi.
Bu onsutu cok zararli gibi gormeyin kizlar bebeklerin zihinsel gelisimi icin cok gerekli ve icinde bebegi uykuya daldiran seyler iceriyor

Zayif olmasi benim icin onemli degil. Ben tosundum bebekken suanda oyle oldum dogumdan hamilelikten dolayi ama simdi kansizliktan geberiyorum keske zayif ve saglikli olsa. Benim icin kilo vermesi problem. Kilo verirse cok uzulurum cidden. Mama sisiriyo evet ama o sislik kalici degil mi simdi zayiflamamasi lazim yani ustune eklenmesi lazim anne sutunun besleyicigi varsa tabi

Ciddimi ? Aynisini yapiyo mamadan kestigimden beri daha dogrusu 3 gundur filan. Sen geldin kafam iyice döndu
Ayyy basima agrilar girdi her doktor farkli bisi soyluyo sinirimden guluyorum ya

bazı anne sütü çok yağlı olurmuş ve bebeğe kilo yaparmış. bazılarının yağ oranı düşük olabilirmiş. bir de bebeğin gelişim hızı etkiler bunu. bazı bebekler minyondur. az uzar az kg alır ya da çok hareketlidir, uykusu azdır vs bir sürü etken var. kiloya takılma, o sağlık göstergesi değil.

Ciddimi ? Aynisini yapiyo mamadan kestigimden beri daha dogrusu 3 gundur filan. Sen geldin kafam iyice döndu
Ayyy basima agrilar girdi her doktor farkli bisi soyluyo sinirimden guluyorum ya
Yanlis anlama canim da aklin cok karismasin, bebegin aglayip huzursuzluk yapmiyorsa sorun yok demektir.
Benim ki de cok kusuyordu, hatta apar topar hastaneye bunun icin gitmisligim var . Bir suru tahlil yapildi, usg yapildi hic bir sey cikmadisonucta bazi bebeklerin mide kapakcigi esnek ve yemek borulari kisa, bu zamanla duzeliyor bizimkinin son 1-2 haftadir kusmalari azaldi, ben iki saatte bir emziriyorum ve 15 dakikadan fazla emmesine izin vermiyorum( kendisinin 5 dakika da biraktigi cok oluyor) gece uyandirip emzirmiyorum, kendisi uyandiginda veriyorum memeyi, umarim senin bebeginde de ise yarar

Insallah canm insallh olmazz.
Aynen yapisinda yok ya, herkesin annelik ic gudusu farkli sonucta ben yeterli bulmuyorm kv min anneligini ama iste en azndan yonlendirebiliyorm birazcik. Bi de sonucta kendi kani en azndan sahip cikacagindan emin oluyorsn.

Aynen 2. Dönem başlayacağım.
İlk 6 yıl diye bir uygulama var onda var etkinlikler. Ayağını tutup ritmiyle sallama, seni seviyorum deyip öpücükler boğma gibi.

Bunda cok belli degilde bugunde cekseydim keske dunku bu
E bu normal.

Akil akıl gel k.cima takıl. Bölüm bölüm olması değil sağlıklı olması önemli bu kafayla obez yapar çocuğu güzel bakıyor desinler diye.

Kanın hapı alıyor musun? Süt kandan yapılırmış. Eğer kan değerleri iyi değilse sütun besleyiciligi düşer.

öyle valla.
kocadan şiddet görmesine rağmen ikinci çocuğu yaptı düzelir diye.

Bu kaka olayında dr.lar da aynı konuşmuyor.benim dr.da renk değışikliği normal dedi geçti.
Bence önsüt ile alakalı. Dün kızım bir süre emmedi sinir yaptı memeye. Sonra bir o taraf bir bu taraf derken önsüt aldı çok miktarda. Gece kakamiz yeşildi. Az beslenme ile alakalı olacağını sanmam. Bizim bebe yıkar ortalığı. Öyle aç falan uyumaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…