- 18 Mart 2012
- 7.365
- 6.403
- 198
bu dr Abd de yaşıyor. net üzerinden testleri falan gönderiyoruz, belirtileri söylüyoruz. tespitleri % 90 isabetli.
kardeşimin kızı da iki üç aylıkken kanlı yeşil kaka yapmış. tabi hemen dr a koşmuş. dayamış antibiyotikleri.
ben de hemen Kadir Tuğcu ya sordum. emzirme aralığını uzatsın düzelir dedi hakikaten de öyle oldu. bebekte ateş halsizlik huysuzluk yok sırf kanlı yeşil kaka yaptı diye bir sürü antibiyotik yazılır mı üç aylık bebeğe?
benim ortancada bacakta çarpıklık vardı birkaç ay önce. bir sürü tahlil ilaç vs. d vitamini düşük dendi. günde 5 damla ver dedi buradaki dr. Tuğcu ya gönderdim yine. damlayla olmaz. ayda bir, bir ampul d vitamini içir dedi. iki ay içirdim. kızımın bacak çarpıklığı düzeldiği gibi bıngıldağı da zamanında kapandı.
Ne güzel sağlik ocağıymış pahalı bir aşıyı gönüllü yapıyor ilginç valla .devletin aşı takviminde yok nasıl karşılıyor acaba bunun parasınıCanım ben bugün 2 aylık aşısı için gittim. Hemşire rota aşısını yaptırmak istersen onu da yapalım dedi. O paralı değil mi diye sordum tabi :) birde bu aşılarla agir olmaz mi dedim. Farketmiyor dedi. Yapalım öyleyse dedim bende.
Aşıları yaparken çok ağladı. Benden önceki bebeğin annesi de ağlıyordu kuzum. Odadan çıkınca sustu elif. Aşırı uykusu vardı zaten giderken huysuzdu. Eve geldim emerken daldı 5e kadar da sadece acıktığı için gozleri kapalı ağladı. Aşıdan.sonra ateşi çıkmadı. Simdi derin uykuya dalamadı bir türlü. Gece ateşi çıkar mi? Nasıl takip etmeliyim ben uyursam o uyanmadan kendi kendime uyanamam. Ateşli olursa da o uyanmaz ne yapsam?
Canım bizi geçtim seni hic yıkamaz. Sabirlisin sen yine de canım.
İnşallah canım. Kira vermeyeceğiz ya o bile kurtarır durumu. Esim biraz tutumlu olsa.. hesabını tutmuyor hic ne varsa harcıyor. Bide muhasebeci düşün yani
Hatırlamam mi :) artik daha sık gelirsin
Ya benim almam lazim. Doktora sordun.Nasıl alayım ne önerirsiniz diye. En iyisi koltuk altından ölçmek dedi ama ağlarken ne mümkün
Var mi tavsiye?
Canım ya zor valla inşallah kısa sürede istediğin gibi bir ev bulursunuz. Benim ilk ev sahibim kontrat biter bitmez evi sattım çıkın demiştiapar topar çıkmak zorunda kaldık. bi kaç ay daha kalabilsek ev alacaktık.
Yav hatunlar bu kayınpeder problemli biraz hep işetişim halinde olmak istiyor arayıp duruyordu eskidende bende mesafe koymak için bakmıyordum telefnlara şimdi bebek olunca da hergün enesin fotosdunj istiyor bende bnm foto cekcek zamn yok oğlunuz atsın diyordum gecen bunn muhabbeti oldu gene zamanım yok dedim birde ne bu uslup fotograf at yazıosn insan atarmısın drr dedim neyse bunn üstüne atılan bi öesaj kopyalıom aynen..
Kızım bikac fotograf atarmısın sen beni yalvarttırıyom zannediyorsun ama cok yanılıyorsun seni tanımamada yardımcı oluyorsun benimle inatlasmasan iyi olur cunki inatlasanlar hep kaybetti uzatma istersen boyleliklebeni ankaradan uzaklaştıracagını sanıyorsan ters tepki olur daha yakınlastırır yavrum benim atıver ikı fottograf hadi bakayımm
Eşim cok bozuldu ama babam dedi şekeri var dedi falan filan bnde bundan sonra hiç konuşmicağımı söyledim babasyla
48 kilodan 52 ye çıkmıştım cok zayıfsın dedikleri için o kiloyla hamile kaldım.boyum kısa canım ahhh manken ölçüleri vardı ama minyon hatunum yani.sağol canım tebriğin içinOhooooo gozumde bayag bir resim canlandi hani,birde sen 45 kiloydun dimi,offf sende fizikte superdi dimi,40 tan sonra iyi cesaret etmissin valla tebrik ederim.
Cok gecmis olsun tatlimm,umarim kotu birsey cikmaz, yaaa o zaman senin bebe ac ama yinedr uyuyor yani,valla anlamis degilim bizimki su zamana kadsr 2 saatini hic gecirmedi,oyle bir aglama yok edepsiz agliyor,etinden et kopuyor givi agliyor,uykudan oyle uyandigini dusun,naisl manyaklasiyorum ne yapacagimi unuyuyorum,duvarlara falan carpiyorum,tansiyonum dusuyor birdrn bayilacak gibi oluyorum.bunu bana her uyandigimda yasatiyor bu cocuk,keske sizinki gibi birazcik olsun fazla uyusa yaaa.Kızlar doktordan geldim
Yaşlı nineler gibi liste yapıp gittim unutmıyayım soracaklarımı diye
İçerde konuş konuş 1 buçuk saat kaldım
Okadar çok şey saydımki hepsi bugüne yetişmedi
Hihi. Ayın 4 ne tekrar randevu verdi
Öncelikle bulantı ve başdönmesi dışında tarif ettiğin ağrılar safra kesesine ait değil dedi
(Ki bende böyle düşünüyordum zaten:)
Anam bana bir parmak bir Demir parçası girdi iğreeennçççiçerde rahim ağzındada sorun yokmuş, usg leri yok tabi :))
Kadın doğumcuya en acilinden sefkiyatımı yaptı ordan randevu bekliyeceğim.
Bütün kan değerleri ve gaita testi normal çıkmış sonuçlar
Bana NE zıkkım olmuş bende anlamadım
tugbayhan @kelebek.hill
Doktor ::İshal gibi sarı veya portakal rengi ,kahve rengi kakalar
Çook normal bebeklerde dedi
Ama yeşil kaka kesinlikle doymadığının işaretidir dedi .
Demekki ben yavrumu iki gündür iyi doyuramamışımama kendi suçu insan 11-12 lerde Uyuyup gece kalkmazmı ben açım diye
Bu boyuyla iki gündür sabaha kadar yatıyor
Senin yaşın ne başın ne miden ne ki
Tövbe tövbe tabi aç kalır kaka yeşil olur böyle :))
Bende saglik ocagini aradim doktorla gorustum salgin var simdi gunde 4 kere yaparsa tahlil yaptir hastanede dedi. Takip et sen bunu dedi. Ishal su kaybi filan olmasin sonra dedi. KizlAr kakanin fotosunu atimmi dun cektim sizinde boylemi bi bakinAha şimdide ebeyle konuştum telefonda doktor böyle böyle dedi doğrumu diye.
Evet yeterince doymadığından olabilir fakat
Sadece sebep aç olması değildir
Eğer memenin ardından şişeyi redediyorsa açlıktan değil
Bu üşütmedende olabilir, senin yediğin yeşil bir besindende olabilir dedi
Ayy çok mutlu oldum canım,ah inşallah olmaz hep tetikte beklemek de veriyor insanı.Hatirlariz tabiii... Iyiyiz cok sukurr.
Biz de atlattik 2. Ay asilarimizi atessizce. 4. Aydakiler de ates yapmaz insallahh.
Taki olayi benm kv nin hakkini yiyemiyecegim tek konu. Ama soyle bi durum var kizlar, benm kv bol taki takiyorm baska hic emek sarfetmeme gerek yok kafasinda. Yani keske altin takmasaydi da hamileligimde ve dogumda bi anne gibi yanimda olsaydi... Kayinpederimin parasiyla annelik olmuyor malesef. Yine de Allah razi olsun tabi ki onu da yapmayabilirlerdi. Kv kelepce, kp tam altin, kaynim yarim takti. Ilk torunlari.
Bi de bu ara biraz daha iyi kv neyse ki, gerci bazi seyleri gormezden geliyorm ve gerektii yerde cevap verip engelliyorm bunun da payi varr.. Bir kere Begumu birakip isyerime gittim mecburiyetten, sagdigim sutu biraktim mesela kizim iki viziklmis pat verms haberm bile yok. Yani anneme biraktigimda sutu vermeden evvel kac defa aramisti annecim. Geliyosan vermim falan diye. Ariyorm bi de disardayken neden aradina getiriyo, heralde aricam yani kizim o benm ya. Eve gelince de dedm neden rahatsiz oluyosun anne heralde aricam dedin, telefon sesinden korktu da ondan oyle dedm diye kivirdi. Simdiye kadr hic korkmadigi seyyy neyse uzatmadm yine bekledigimden iyi iste. Bazi seyleri benm kadr onemsemiyo yani daha basit duzeyde bazi duygulari ama en azndan kendi kani yani diye dusunuyorm napimm.... Allah yardimcimi olsnn uzattimm...
Ben de iki ay alacağım galiba,ikinci dönem çalışacağım sen ne zaman baslayacaksın canım?Canim hastane ekleyebilirsin dedi ama milli Eğitim kabul etmedi. Ben ücretsiz izin alacağım. Her yerde aynıdır yönetmelik açık çünkü.
Senin yorgunluğunu görüyor olabilir canım. Benimki de ne zman ise koyulsa kız ağlıyor. Ne yapalım bir süre böyle olmak zorunda.
İnşallah canım daha sık gelmeye calisicam.Bize asiya gelmeden şurup verin demişti hemşireler.Biz de de tabanca ateş ölçer var ama sanki ölçümler çok çabuk değişiyor ama yine de memnunum diyebilirim.Canım ben bugün 2 aylık aşısı için gittim. Hemşire rota aşısını yaptırmak istersen onu da yapalım dedi. O paralı değil mi diye sordum tabi :) birde bu aşılarla agir olmaz mi dedim. Farketmiyor dedi. Yapalım öyleyse dedim bende.
Aşıları yaparken çok ağladı. Benden önceki bebeğin annesi de ağlıyordu kuzum. Odadan çıkınca sustu elif. Aşırı uykusu vardı zaten giderken huysuzdu. Eve geldim emerken daldı 5e kadar da sadece acıktığı için gozleri kapalı ağladı. Aşıdan.sonra ateşi çıkmadı. Simdi derin uykuya dalamadı bir türlü. Gece ateşi çıkar mi? Nasıl takip etmeliyim ben uyursam o uyanmadan kendi kendime uyanamam. Ateşli olursa da o uyanmaz ne yapsam?
Canım bizi geçtim seni hic yıkamaz. Sabirlisin sen yine de canım.
İnşallah canım. Kira vermeyeceğiz ya o bile kurtarır durumu. Esim biraz tutumlu olsa.. hesabını tutmuyor hic ne varsa harcıyor. Bide muhasebeci düşün yani
Hatırlamam mi :) artik daha sık gelirsin
Ya benim almam lazim. Doktora sordun.Nasıl alayım ne önerirsiniz diye. En iyisi koltuk altından ölçmek dedi ama ağlarken ne mümkün
Var mi tavsiye?
Canım ya zor valla inşallah kısa sürede istediğin gibi bir ev bulursunuz. Benim ilk ev sahibim kontrat biter bitmez evi sattım çıkın demiştiapar topar çıkmak zorunda kaldık. bi kaç ay daha kalabilsek ev alacaktık.
Evet canım aynı şekilde önsüt susuzluğu giderirmiş.Ben su cok az veriyorum ama ya daha mı sık su vermeliy im?Ya kızlar bişi soracam herkez bu ön sütten memnun değil ama
Kafama takılan bişi var
Ben bunu merak edip ebeye sorduğumda
Ön sütünde önemli olduğunu, önce ön süt susuzluk görevini giderir daha sonra doyurma olayına geçer süt demişti.
emzirirken çok su vermemeye buyüzden gerek yok demişti, ki banada mantıklı geliyor
Bu ön süttü sağıp dökenler
Enazından çay kaşığıyla arada su verin bebelerinize bari derim ben
Ya bizde de oluyo arada yeşil kaka.Doktora gittik doktor yediklerin etkilemistir dedi genelde halk arasında kulak iltihabına yorarlar bunu ama yok öyle bi durum şu an dedi.Üsümesinden de olabilirmiş,karnina sıcak havlu koydugumda düzelmişti.Ben bu yeşil kaka olayını yediğimiz yiyeceklere bağlıyorum arkadaşlar benimkide arada yeşil yapıyo fart ettim Ogün ya ıspanak ya marul bu tur yeşillikler yemiş oluyorum.
google görsellerde istemediğin kadar var :)Yaaaa kizlar su yesil kakayi cok merak ettim,lutfen foto istiyorum....
Mama candirSen neden
hep mamaya koşuyorsunki
Senin süttün var
Varmış yani her ağladığında ver gitsin işte
Benim problemlerim bitmiyor yaşlandım galiba artık.
Safrakesesi için nasıl bir yol izleyeceğimizide konuşamadık henüz. Şu an şimdiki ağrılara odaklanıp bulacakmışız üstüme fazla gelme der gibiydi doktor teker teker gel diye bakıyodu valla
Benim bu hamilelik dogum hersey bi problem olduVallahi bende çorba oldumartık
Sallayalım gitsin yafff offff
Bu kız önce niye doğuramadı diye bunalıma girdi
Şimdide doymuyor ön süt felann Diye girdi
Kendiyle beraber bizide alak Bulak etti öööfffff
Ikinciyee nayirrrr nolamazzzzIyi etmissin canm. Kocaman adamin dediklerine bak yazik gunahh...
Anladimm.. Cok sagol canm aydinlattin biziiyesil kala ilginccc... Takip ederm o zamn onu ben.
Yok kankam ikincileri de beraber yapacaz insallah
Canm doktora sor bence de. Kanama uzun olsa da leke seklinde falansa cok sorun olmaz bence. Belki de lohusaligin pesine adet olmussundur. Ama kansizligin varsa gecikme git doktora canm.
Canm mamadir suttur her seye kendi kendine karar verme bi de cidden cok dusunme. Aglamayi iaterse oyle de bi becerir ki masallah de. Acken deli gibi aglar bence. Mama vercem diye diretme bi sonraki komtrolunuzde doktoruna danisirsin olmazsa.
günaydın hanımlar
önsüt önemli bence, çocuğun susuzluğunu önlüyor. normal sudan daha faydalıdır. mamayı bizim çocuk dr u önermedi hiç. ama bebeğim zayıf derdim hep. mamalar çocukları şişiriyor, o yalancı kilo, anne sütü kilo aldırmaz, sağlıklı besler. hiçbir mama onun yerini tutamaz der.
ateş olayında üst sınır 38,5 ama bebek huzursuzsa ilaç verin diyor. her bebeğin dayanma gücü farklıymış.
kaka olayı da on güne kadar yapmaması normalmiş. çocuk huzursuz değilse sıkıntı yapmaya gerek yokmuş.
gökçe o kp le daha muhatap olma. boşver.
burcucum inşallah alp daha da iyi olacak.
cetrinacım ye gitsin sonra verirsin nasıl olsa :)
adananur kolay gelsin canım. bebekle ev taşımak zordur.
tuğbayhan kız her şeyi takma kafaya desek de ilk çocukta hepimiz aynıydık :)
Kızlar geçende yazdım kimse bişey yazmadı ya benim hala kanamam devam ediyor normal midir acaba korkuyorum geçmezse hafta sonu doktora gideceğim cumartesi başladı kanamam yine kan kaybından gidecem valla ne bu ya 2 aydır kana kana.
Valla tak tak sutu azalticaz yaa
Takmicam artik doymasi onemli ama baksana doymadigindan demishayalimsin1 e ebe. Simdi ben napim yani bilemedim gitti. Aha demin emzirdim yarim saat memede kaldi nerdeyse uyukladi yerine yatirdim sutun bir kismini kustu. Doymasa kusarmi ya fazlasini. Kafam karisiyo iyice
Yok canım tamamen bedava değil :) eczaneden 160 liraya aldım onlar yaptılar sadece.Ne güzel sağlik ocağıymış pahalı bir aşıyı gönüllü yapıyor ilginç valla .devletin aşı takviminde yok nasıl karşılıyor acaba bunun parasını
Bunda cok belli degilde bugunde cekseydim keske dunku buYaaaa kizlar su yesil kakayi cok merak ettim,lutfen foto istiyorum....
kız bebeğin midesi kendi minik yumruğu kadar. niye doymasın?Mama candiray ne bilim ya sinirim bozuluyo
Benim bu hamilelik dogum hersey bi problem olduanalik benim isim degilmis
Ikinciyee nayirrrr nolamazzzz
Valla masallahta ne bilum bu kakaya fena taktim
Memeden sut fiskiriyo ustum basim batiyo hala doymuyosa ya peeessssss
Ilk cocuk, yanlizim, cahilim bebek konusunda, babasi herseye relax hepsi eklenince sekil 'a' daki ben cikiyorum ortayaCanım çok şükür 36.4 u geçmedi oda zaten normal.
Ne güzel özetlemişsin
Canım bende de devam ediyor 70 gün oldu... tek çözüm doktora gitmek.
Canım gerçekten sen çok takıyorsunmaşallah sütun de var. Hem öyle mamaya hemen başlayıp hemen kesilmez şaşıracak çocuk da.
Yok canım tamamen bedava değil :) eczaneden 160 liraya aldım onlar yaptılar sadece.
Yaptırmakta kararsizim ben baya,para tuzağı diyen de cok.Etkiledi mi peki canım nasıl oldu sonrasında.Canım çok şükür 36.4 u geçmedi oda zaten normal.
Yok canım tamamen bedava değil :) eczaneden 160 liraya aldım onlar yaptılar sadece.
AhahahahaÜçün biri o kuzumm, el hareketi de var al sana diye bide ses çıkarkp yapılır bileğetükürük sonra şakkkk
Benimki dogdugundan beri obur canim yanaklar buldox kopegi gibi yere sarkiyodu masallah ama naxar mi degdi noldu zayiflamis gibi goruyorum. 5400 du birinci ayinda. 14 gun sonra asiya gidicem o zaman net hersey belli olurkız bebeğin midesi kendi minik yumruğu kadar. niye doymasın?
Ahahahahagözümde canlandı kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?